< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Rondreis voor families die graag in comfortabele hotels overnachten
 • Bezoek aan de bruisende steden Bangkok en Chiang Mai
 • Fietstocht langs paleizen en tempels in de oude hoofdstad Sukothai
 • Bezoek aan de Bridge over the River Kwai bij Kanchanaburi
 • Heerlijke strandafsluiting op het eiland Ko Samet
 • Optioneel bezoek aan het Elephant Nature Park
 • Bezoek aan de oude hoofdstad Ayutthaya
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Bangkok naar Chiang Mai
 • Veel rust in het programma door meerdere nachten op één plaats te verblijven

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Hebben jullie er al zin in? Vandaag begint het avontuur naar Thailand. De vluchttijden kan je vinden bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  In de loop van de dag komen we aan in Bangkok. In deze levendige stad is ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Breng samen een bezoek aan het Koninklijk Paleis of een van de tientallen prachtige tempels. Ooit een liggende Boeddha van 46 meter lang gezien? Deze is te vinden in de Wat Pho tempel. In deze tempel is tevens een beroemde massageschool gevestigd. Bij een Thaise massage gebruiken de masseurs hun hele lichaam. Bereid je voor, er wordt behoorlijk aan je getrokken. We slapen 3 nachten in deze bruisende hoofdstad.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving voor zowel jong als oud. In de ochtend kun je deze optionele fietstocht maken. Geen zin om te fietsen? Eén van de leukste wijken van Bangkok is Chinatown. Hou elkaar goed in de gaten, want het is er een drukte van jewelste. Bij de ontelbare straatstalletjes kun je allerlei oosterse lekkernijen proeven. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Als jullie het echte Thailand willen ervaren, ga dan ergens buiten Thais eten op een marktje. 

  Optioneel Fietstocht Bangkok

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  Bangkok / naar de drijvende markt

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer 1,5 uur naar de wereldbekende Damnoen Saduak om daar de drijvende markt te bezoeken. Aanschouw hier het werk en het traditionele leven van de Thaise bevolking. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om met het gezin ook in een bootje te stappen en een rondje te maken. Wie scoort er als eerste een typische Thaise rieten hoed? De rest van de dag kun je als gezin zelf indelen.

 • 5

  naar Kanchanaburi

  image

  We gaan vroeg op pad om nog een andere bijzondere markt te zien. Na de drijvende markt van gisteren bezoeken we vandaag de Maeklong Railway Market. Hier kun je je verbazen over de razende snelheid waarmee de verkopers hun marktkraampjes inklappen als de trein in aantocht is! En omgekeerd als de trein weer voorbij is... Na ongeveer twee uur rijden komen we aan in Kanchanaburi, bekend om de beruchte spoorlijn naar Birma over de River Kwai Bridge. We overnachten twee nachten in een hotel net buiten het stadje, maar op een prachtige locatie aan de
  rivier en met zwembad!

 • 6

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Kanchanaburi is beroemd om de prachtige Erawan watervallen, maar vooral ook om de heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme klus geweest. En dan te bedenken dat arbeiders in zeer armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, aan moesten leggen. Lijkt het je interessant om hier meer over te weten? Bezoek dan het JEATH Museum en het Thailand–Burma Railway Centre museum.

 • 7

  via Uthai Thani naar Sukhothai

  De wekker gaat vandaag vroeg voor een redelijk lange busrit die gelukkig wordt onderbroken door een paar leuke stops. In de middag bezoeken we een mooie tempel, de Wat Tha Sung, en aan het eind van de middag arriveren we in Sukhothai waar we een nacht slapen in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 8

  naar Chiang Mai

  image

  In de loop van de dag rijden we door naar Chiang Mai, een levendige stad in het noorden van Thailand waar veel te doen is. We rijden naar het centrum van Chiang Mai en checken in ons hotel in. De komende dagen hebben jullie alle tijd om samen Chiang Mai beter te leren kennen. Drie nachten slapen we in een gezellig en comfortabel hotel met zwembad. Ons hotel ligt dichtbij de avondmarkt waar je heerlijk kunt eten en heel veel souvenirs kunt kopen. Voor wie neem jij wat leuks mee naar Nederland?

 • 9

  fietstocht Sukhothai / per trein naar Ayutthaya

  image

  Het wordt een cultureel dagje vandaag. We fietsen door het historische park en de omgeving van Sukhothai. Deze stad was in de 13de eeuw de hoofdstad van Thailand, wat terug te zien is in de vele tempelruïnes en Boeddhabeelden. Fietsen is een hele leuke en aangename manier om het park te ontdekken, aangezien er weinig tot geen verkeer is.

  image

  In de namiddag rijden we naar Phitsanuloke. Hier staat één van Thailands meest bekende Boeddhabeelden die volgens de Thai al je verlangens uit doet komen. Wat staat er op jouw verlanglijstje? Vanuit Phitsanuloke nemen we de trein naar Ayutthaya, waarin je snel contact maakt met de vriendelijke Thai.

 • 11

  Kanchanaburi / bezoek River Kwai

  image

  Vandaag bezoeken we de wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Hierna bezoeken we het Thailand– Burma Railway Centre museum, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis. Het wordt een leerzame dag dus!

 • 13

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je naar het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary om alles te leren over het leven en gedrag van de olifant. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. Een bezoek aan de Doi Suthep tempel is ook zeker de moeite waard. Het complex ligt op een heuvel en is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. Ben je boven weer op adem gekomen? Geniet dan van het prachtige uitzicht.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 13

  naar Ko Samet

  image

  Vanuit Kanchanaburi rijden we in een uur of zes naar de haven om op de boot te stappen naar het eiland Ko Samet. Het boottochtje duurt ongeveer 20 minuten, hou je ogen open want de omgeving is prachtig! De komende vier nachten verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad. Wie ligt er als eerste in? Oh ja, binnen een paar stappen sta je al op het mooie witte strand!

 • 14

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Leer alles over de Thaise keuken tijdens een kookcursus. Eerst bezoek je samen met de chef de markt en vervolgens bereid je je eigen maaltijd. Smullen gegarandeerd! Mocht je op zoek zijn naar iets actievers, boek dan ter plaatse een excursie naar de jungle of een canopytoer. Uitblazen doe je daarna aan het zwembad van ons hotel.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Heb je de zee ooit zo blauw en helder gezien en het strand zo prachtig wit? Je kijkt je ogen uit op dit paradijselijke eiland met palmbomen. Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is Ko Samet een natuurpark. Er zijn maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Ideaal om te volleyballen, heel veel te zwemmen en zandkastelen te maken. Wie maakt de mooiste?

 • 15

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Je kunt ook verschillende wandelingen maken over het eiland. Heb je het hele eiland ondertussen verkend? Haal je ouders over om een boot te huren om een tocht te maken naar de verschillende kleine eilandjes in de buurt. Vergeet je snorkel niet, want de onderwaterwereld is hier prachtig! Een leuke ervaring voor jong & oud. Je kunt ook een schildpaddenopvang bezoeken tijdens de boottocht.

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad. Wist je dat je bij het kleine Ao Prao strand prachtige zonsondergangen hebt?

 • 17

  naar Bangkok

  Aan al het moois komt helaas altijd een einde. Ons Thaise avontuur zit er vandaag op en we zullen Khao Lak moeten verlaten. Wat is de tijd snel gegaan hè? Hopelijk kijken jullie terug op een mooie reis. Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Phuket gebracht voor de vlucht naar Bangkok. Hier overnachten we in een hotel in de buurt van de luchthaven.

 • 18

  Vlucht Bangkok - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom terug in Nederland! 

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging Ko Samet

  image

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op het eiland Ko Samet. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, boottransfer van het eiland en transfer naar het vliegveld.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 17

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 18

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 19

  Ko Samet

  Vrij verblijf.

 • 20

  naar Bangkok

  Ons Thaise avontuur komt helaas tot z’n einde. In de middag gaan we terug naar Bangkok waar we overnachten in een hotel in de buurt van de luchthaven.

 • 21

  Vlucht Bangkok - Amsterdam

Familiereis - Het beste van Thailand

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Comfort plus
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.