< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Originele route met veel afwisseling tussen steden en natuur
 • Twee dagen wandelen en twee overnachtingen rond het gebied van Mai Chau
 • Ontspannen dagen in een comfortabel hotel met zwembad aan de kust bij Mui Ne
 • Bijzondere overnachtingen: op een boot en in een longhouse
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd voor het gezin
 • Bezoek aan het weinig bezochte Cuc Phuong National Park
 • Tijdbesparende vlucht van Danang naar Ho Chi Minhstad
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan kookcursus in Hoi An
 • Excursie naar de Cu Chi-tunnels
 • Tijdbesparende vlucht van Hanoi naar Hué

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Vietnam beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi / vrije dag

  image

  Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Hanoi te wachten om je naar het comfortabele hotel te brengen. Wanneer je Hanoi binnenrijdt merk je gelijk hoe druk het verkeer is. Alles raast langs elkaar heen, wat een chaos! Je hebt bijna twee dagen de tijd om zelf de hoofdstad van Vietnam te verkennen. Te voet, per cyclo (fietstaxi) of fietsend kun je de prettige sfeer van deze stad opsnuiven. Vanavond eet je natuurlijk met stokjes en dat is nog best lastig. Gelukkig heb je nog drie weken om te oefenen tijdens deze vakantie.

 • 3

  Hanoi / vrije dag

  image

  Het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh kun je alleen ’s ochtends bezoeken. Bezoek ook zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo heeft elke straat zijn eigen ambacht. Er is bijvoorbeeld een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima het zogenaamde streetfood (eettentjes op straat) eten en souvenirs kopen.

 • 4

  naar Mai Chau

  image

  We verlaten de stad en rijden in ongeveer vijf uur naar Mai Chau. Mai Chau ligt in een prachtige groene vallei en rondom de vallei wonen bergvolkeren als de Hmong en Witte Thai. Om niets te missen van de lokale tradities en vooral om te genieten van de adembenemende natuur slapen we twee nachten bij de lokale bevolking. We slapen in ruime houten woningen op palen, in een gezamenlijke slaapruimte. Het gezin waar jullie slapen zullen een heerlijke maaltijd voor jullie bereiden en we weet hebben ze leuke leeftijdsgenootjes waarmee je kunt spelen.

 • 5

  Mai Chau / vrije dag

  image

  Ontbijt stevig, want vandaag zullen we aardig wat trappen omhoog klimmen om de Mo Luong grot te bezoeken. Hoeveel treden tel jij? Deze grotten bevatten mooie mythes en legendes van de lokale bevolking. Best spannend! Vandaag heb je de mogelijkheid om samen met de gids verschillende wandelingen door dit mooie gebied te maken. We wandelen bijvoorbeeld naar een Hmong dorp, waar je kennis maakt met het leven van deze etnische bevolkingsgroep. De rest van de dag is vrij te besteden.

 • 6

  via Cuc Phuong N.P. naar Ninh Binh

  image

  In de ochtend rijden we naar het nationale park Cuc Phuong, een tropisch bos waar onderzoek wordt gedaan naar nog onbekende dier- en plantensoorten. Kun jij er één ontdekken?Als echte onderzoekers kunnen we hier een korte wandeling door de jungle maken. We rijden door naar Ninh Binh, waar we de komende twee nachten overnachten in een eenvoudige accommodatie.

 • 7

  Ninh Binh / bezoek Tam Coc en boottocht

  image

  We brengen de hele dag door in de omgeving van Tam Coc, wat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd met rivieren en rijstvelden te midden van steile rotsen. Al fietsend verkennen we het gevarieerde landschap. In de middag varen we met een bootje over de Van Long Wetlands, een uitgestrekt natuur- en moerasgebied waar nog verschillende bedreigde diersoorten leven zoals de langoer aap. Een lokale vrouw bestuurt het bootje waar we inzitten op een wel heel bijzondere manier, namelijk met haar voeten. Doe haar dat maar eens na!

 • 8

  naar Halong Bay / boottocht

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar de Halong Bay. In de loop van de dag gaan we aan boord van onze boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. Ze zeggen dat al deze puntige eilanden de stekels op de rug van draken zijn die lang geleden de zee in zijn gedoken om de kust te beschermen tegen buitenlandse troepen. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes en legt aan bij een grot. Je kunt een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De heerlijke maaltijden en de overnachting zijn aan boord.

 • 9

  naar Hanoi

  image

  Vanaf de boot kun je perfect genieten van het unieke landschap van grillige rotsen, waar we vlak langs varen. Als de tijd en het weer het toelaten is er nog gelegenheid om in de zee te duiken bij een strandje. Bij de haven wacht onze bus die ons naar Hanoi brengt. We verblijven hier nog één nacht voor we naar Hué vertrekken.

 • 10

  vlucht naar Hué

  image

  Vandaag nemen we een binnenlandse vlucht richting Hué. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel. Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit grote bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. Welk gebouw vind jij het mooist?

 • 11

  Hué / vrije dag

  image

  Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. De beste manier om de omgeving te verkennen is daarom per boot. Trossen los, het varen kan beginnen! Vanaf de rivier kan je de mooi gerestaureerde Thien Mu Pagoda bezichtigen en genieten van de groene omgeving. Het is ook mogelijk een leuke fietstocht te maken en zo de schitterende omgeving van de stad te verkennen. Er is in ieder geval genoeg te doen in Hué.

 • 12

  naar Hoi An

  image

  Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig, in ongeveer drie uur rijden we met onze eigen bus naar Hoi An. Onderweg passeren we schitterende stranden en de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en zuid Vietnam. Ook maken we een stop bij de Marble Mountains, de liefhebber kan hier een kijkje nemen. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon- rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft.

 • 13

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan prachtige fiets en wandeltochten. Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of durf je er misschien zelf één te maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation.

  Optioneel My Son (excl. entree) / €15,00 per persoon

  image

  Wanneer je vandaag iets wilt bezichtigen, dan kun je een excursie maken naar My Son. Een voormalig tempelcomplex van de Cham. Sinds 1999 staat My Son op de World Heritage lijst van Unesco. Voorheen was My Son het belangrijkste religieuze centrum in het land. Het is een groot complex, met onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Inclusief zijn de transfers en een ervaren gids.

 • 14

  Hoi An / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Hoi An, indien je niet meegaat met de kookcursus. 's Avonds waan je je in Hoi An helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met de oude koopmanshuizen loopt en is ze helemaal op haar mooist wanneer alle lampionnen ‘s avonds licht geven. Het is gegarandeerd smullen als je de lokale Cao Lau besteld. Een lekker gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden en pinda's. Heb je alles al geprobeerd?

  Optioneel Kookcursus Hoi An incl. lunch / €29,00 per persoon

  image

  Eerst ga je naar de markt om boodschappen te doen. Vervolgens zal de chef je een paar verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden, terwijl hij vertelt over de bijzonderheden van de Vietnamese keuken. De recepten mag je mee naar huis nemen. De kookcursus duurt ongeveer twee uur en is inclusief één drankje, Engelssprekende kok, lunch, alle recepten en het gebruik van het nabije zwembad (handdoeken aanwezig). De transfer terug naar het hotel (taxi’s €2,-) is niet inbegrepen.

 • 15

  vlucht naar Ho Chi Minhstad / stadstour

  image

  In de ochtend rijden we naar Danang waar we het vliegtuig nemen naar Ho Chi Minhstad of Saigon, zoals het vroeger heette. We worden met onze bus opgehaald van het vliegveld en maken samen een stadstour. Je proeft het Franse verleden bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. Of heb jij er misschien al gezien met vijf of zelfs zes? We overnachten in een comfortabel hotel, in het centrum van Ho Chi Minhstad.

 • 16

  Ho Chi Minhstad / bezoek cu chi tunnels

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Cu Chi tunnels en krijg je de kans de ondergrondse tunnels te betreden. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. De tunnels zijn erg smal en donker. Durf jij er doorheen te kruipen? De middag kan je naar eigen inzicht doorbrengen is deze bruisende stad. Te voet of per cyclo (fietstaxi) ontdek je de stad het beste. De duizenden fietsers en brommers die langs je razen zijn overweldigend.

 • 17

  naar Mekong Delta

  image

  Vandaag trekken we de Mekong Delta in, een wijdvertakt riviergebied vol tropisch begroeide eilandjes van aangeslibde klei. Je kunt hier bijvoorbeeld een boottocht maken. Door al het groen lijkt het net of je door de jungle heen vaart. We overnachten in een Vietnamees dorp aan de rivier waar je het dagelijkse leven van dichtbij meemaakt. De accommodatie is hier eenvoudig. 's Avonds zie je het donker worden boven de kleine kanalen en zie je hoe de Vietnamezen hun avonden vullen met rijstwijn en gezelligheid.

 • 18

  via Ho Chi Minhstad naar Mui Ne

  image

  's Ochtends bezoeken we de drijvende markt Cai Be. De markt is vroeg in de ochtend het actiefst, trekt veel kopers en verkopers aan en is een bijzonder schouwspel. Op elke boot kun je wel iets anders kopen. Er zit vast iets tussen wat je lekker vindt. Na het bezoek aan de drijvende markt Cai Be varen we terug door het prachtige en groene landschap. De delta is vlak en vruchtbaar en wordt bewoond door miljoenen Vietnamezen die de hele dag in de weer zijn. Onderweg komen we fruitboomgaarden en vooral veel rijstvelden tegen. We stappen weer in de bus en rijden via Ho Chi Minhstad in ongeveer zes uur naar Mui Ne aan de kust.

 • 19

  Mui Ne / vrije dag

  image

  Heerlijk, even twee dagen zee en strand! Omdat de Vietnamese kust aan de oceaan ligt is de zee niet altijd geschikt om in te zwemmen, vanwege een sterke stroming. Gelukkig heeft het comfortabele hotel een fijn zwembad gelegen in een tropische tuin. Zie jij jezelf al liggen onder die parasol of maak je liever een bommetje in het zwembad?

 • 20

  Mui Ne / vrije dag

  image

  Als de wind en golven gunstig zijn kun je goed surfen in Mui Ne. Best moeilijk om te blijven staan op een surfboard. In de zomer kan er 's middags af en toe een tropische bui vallen, het koelt dan lekker af. In de omgeving van Mui Ne, kun je altijd prachtige wandelingen langs het strand of kun je van de zandduinen afspringen.

 • 21

  naar Ho Chi Minhstad

  image

  Na de ontspannen dagen in Mui Ne rijden we in de middag terug naar het drukke en bruisende Ho Chi Minhstad. We slapen hier nog één nacht. Koop nog wat souvenirs voor thuis en geniet zeker nog van een uitgebreid Vietnamees diner. Die heerlijke maaltijden ga je zeker missen. Kun je na deze drie weken al als een echte Vietnamees met stokjes eten?

 • 22

  vlucht Ho Chi Minhstad - Amsterdam

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Familiereis Vietnam

Slurpen aan een kommetje pho

image
23 dagen vanaf € 2.098 € 1.998
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.