Uitgebreide reisroute van de Familiereis Vietnam
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 2 augustus 2023 verblijft aan het einde van de reis een extra nacht in Mui Ne. Dit is een 24-daagse reis.

  De reis met vertrek op 19 juli 2023 verblijft op dag 21 in een hotel in Ho Chi Minh City vanwege het vluchtschema Je verblijft in totaal twee nachten in Mui Ne in plaats van drie. Dit is een 22-daagse reis.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Vietnam beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi / vrije dag

  image

  Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Hanoi te wachten om je naar het comfortabele hotel te brengen. Wanneer je Hanoi binnenrijdt merk je gelijk hoe druk het verkeer is. Alles raast langs elkaar heen, wat een chaos! Je hebt bijna twee dagen de tijd om zelf de hoofdstad van Vietnam te verkennen. Te voet, per cyclo (fietstaxi) of fietsend kun je de prettige sfeer van deze stad opsnuiven. Vanavond eet je natuurlijk met stokjes en dat is nog best lastig. Gelukkig heb je nog drie weken om te oefenen tijdens deze vakantie.

 • 3

  Hanoi / vrije dag

  image

  Het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh kun je alleen ’s ochtends bezoeken. Bezoek ook zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo heeft elke straat zijn eigen ambacht. Er is bijvoorbeeld een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima het zogenaamde streetfood (eettentjes op straat) eten en souvenirs kopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Mai Hich

  image

  We verlaten de stad en rijden naar Mai Hich, dat vlakbij het bekendere Mai Chau ligt. Onderweg maken we een stop bij het Muong Cultural Museum, hier kunnen jullie meer leren over de gewoonten en gebruiken van de Muong stam, en van de oudste etnische groepen van het land. Mai Hich ligt in een prachtige groene vallei en rondom de vallei wonen bergvolkeren als de Hmong en Witte Thai. In de middag kunnen we hier rondwandelen langs dorpjes en rijstvelden. We slapen in ruime houten woningen op palen, in een gezamenlijke slaapruimte. 's Avonds wordt er heerlijk voor ons gekookt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Mai Hich / wandelen en bezoek Buoc Village

  image

  Ontbijt stevig, want vandaag gaan we heerlijk wandelen! We wandelen langs de rijstvelden en door een bos van bamboo naar het dorpje Buoc waar we kennis maken met verschillende groepen minderheden. In dit dorp wordt een heerlijke lokale lunch voor ons bereid. 's Avonds eten we weer in onze accommodatie en kunnen we dansen en muziek maken met de mensen uit het dorp. De volwassenen kunnen zich wagen aan een glaasje rijstwijn, een lokaal drankje dat veel wordt gedronken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  via Cuc Phuong N.P. naar Ninh Binh

  image

  In de ochtend rijden we naar het nationale park Cuc Phuong, een tropisch bos waar onderzoek wordt gedaan naar nog onbekende dier- en plantensoorten. We bezoeken het Turtle Conservation Center waar 19 verschillende schildpadsoorten verzorgd worden. Ook nemen we een kijkje bij het behoud en reddingscentrum voor beschermde dier- en plantsoorten. Dit centrum is een thuis voor ongeveer 150 apen, waaronder languren, gibbons en lori's. Alle dieren zijn in het reddingscentrum geboren of ze zijn bevrijd van illegale handelaren. Na dit bezoek rijden we door naar Ninh Binh, waar we de komende twee nachten overnachten in een hotel met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Ninh Binh / fietstocht en boottocht

  image

  We brengen de hele dag door in de omgeving van Ninh Binh, wat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd met rivieren en rijstvelden te midden van steile rotsen. Al fietsend verkennen we het gevarieerde landschap. In de middag varen we met een bootje over de, nog onbekende, Thung Nham vogelgebied. Dit is een uitgestrekt natuur- en moerasgebied waar veel verschillende soorten vogels leven. Met een bootje ontdekken we dit prachtige gebied.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Halong Bay / boottocht

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar de Halong Bay. In de loop van de dag gaan we aan boord van onze boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. Ze zeggen dat al deze puntige eilanden de stekels op de rug van draken zijn die lang geleden de zee in zijn gedoken om de kust te beschermen tegen buitenlandse troepen. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes en legt aan bij een grot. Je kunt een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De heerlijke maaltijden en de overnachting zijn aan boord.

  Let op: het kan voorkomen dat wegens weersomstandigheden de kajaktocht niet door kan gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Hanoi

  image

  Vanaf de boot kun je perfect genieten van het unieke landschap van grillige rotsen, waar we vlak langs varen. Als de tijd en het weer het toelaten is er nog gelegenheid om in de zee te duiken bij een strandje. Bij de haven wacht onze bus die ons naar Hanoi brengt. We verblijven hier nog één nacht voor we naar Hué vertrekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  vlucht naar Hué

  image

  Vandaag nemen we een binnenlandse vlucht richting Hué. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel. Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit grote bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. Welk gebouw vind jij het mooist?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Hué / vrije dag

  image

  Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. De beste manier om de omgeving te verkennen is daarom per boot. Trossen los, het varen kan beginnen! Vanaf de rivier kan je de mooi gerestaureerde Thien Mu Pagoda bezichtigen en genieten van de groene omgeving. Het is ook mogelijk een leuke fietstocht te maken en zo de schitterende omgeving van de stad te verkennen. Er is in ieder geval genoeg te doen in Hué.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Hoi An

  image

  Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig, in ongeveer drie uur rijden we met onze eigen bus naar Hoi An. Onderweg passeren we schitterende stranden en de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en zuid Vietnam. Ook maken we een stop bij de Marble Mountains, de liefhebber kan hier een kijkje nemen. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon-rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan prachtige fiets en wandeltochten. Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of durf je er misschien zelf één te maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel My Son (excl. entree) / €20,00 per persoon

  image

  Wanneer je vandaag iets wilt bezichtigen, dan kun je een excursie maken naar My Son. Een voormalig tempelcomplex van de Cham. Sinds 1999 staat My Son op de World Heritage lijst van Unesco. Voorheen was My Son het belangrijkste religieuze centrum in het land. Het is een groot complex, met onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Inclusief zijn de transfers en een ervaren gids.

 • 14

  Hoi An / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Hoi An, indien je niet meegaat met de kookcursus. 's Avonds waan je je in Hoi An helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met de oude koopmanshuizen loopt en is ze helemaal op haar mooist wanneer alle lampionnen ‘s avonds licht geven. Het is gegarandeerd smullen als je de lokale Cao Lau besteld. Een lekker gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden en pinda's. Heb je alles al geprobeerd?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Rode Brug / €36,00 per persoon

  Kookcursus Rode Brug

  Deze leuke en vooral lekkere kookcursus begint op de kleurrijke markt van Hoi An. Hier halen we verse producten voor onze heerlijke Vietnamese gerechten. Daarna lopen we naar de bekende Rode Brug in Hoi An, vanwaar we op een boot stappen. Na een korte tocht komen we aan bij de kookschool. In de kruidentuin van de kookschool krijgen we meer te horen over typische Vietnamese gerechten, maar ook gerechten uit Hoi An zelf. Daarna is het om de handen uit onze mouwen te steken. We maken vers rijstpapier waarvan we overheerlijke spring rolls maken. Ook maken we crispy Hoi An pannekoekjes, een Vietnamese salade, kip noedels en maken we decoratie van groenten zoals je die veel in Vietnam ziet. Daarna is het smullen geblazen, want je mag je eigen gemaakte gerechten opeten! Na de kookcursus kun je gaan zwemmen in het zwembad van de kookschool. Deze halve dag excursie duurt ongeveer 4,5 uur.

  Inclusief: marktbezoek, boottocht, kookcursus, lunch (eigen gemaakte gerechten) en gelegenheid om gebruik te maken van het zwembad. 

 • 15

  vlucht naar Ho Chi Minhstad / Mekong Delta

  image

  In de ochtend rijden we naar Danang waar we het vliegtuig nemen naar Ho Chi Minhstad. Na aankomst trekken we de Mekong Delta in, een wijdvertakt riviergebied vol tropisch begroeide eilandjes van aangeslibde klei. Om onze accommodatie te bereiken maken we een leuke tocht met tuk tuks. 

  Fietsen door de Mekong Delta

  image

  We overnachten in een Vietnamees dorp aan de rivier waar je het dagelijkse leven van dichtbij meemaakt. De accommodatie is hier eenvoudig. Terwijl je wacht op het eten maken jullie een leuke fietstocht over het eiland. Al fietsend door de Mekong ontdek je de ware schoonheid van de regio. Naast dat je kunt genieten van mooie uitzichten, is dit een uitstekende kans om kennis te maken en in contact te komen met de lokale bevolking. 's Avonds is de avond gevuld met gezelligheid en rijstwijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Mekong Delta / fiets-en boottocht

  image

  Vandaag hebben we een volle dag om de paden en waterwegen van de weelderige Mekong Delta te ontdekken. Dit doen we weer per fiets en per boot. Onze roeiboot zigzagt door een doolhof van schaduwkanalen om uiteindelijk een geweldige fruitboomgaard te vinden waar je veel beroemde tropische vruchten uit Vietnam kunt proeven. Je zult merken dat het dagelijkse leven van de Mekong-dorpelingen op een aantal manieren verschilt van de rest van de bevolking van het land, vanwege hun waterige thuisland. De delta is vlak en vruchtbaar en wordt bewoond door miljoenen Vietnamezen die de hele dag in de weer zijn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Mekong Delta / boottocht Ben Tre / naar Ho Chi Minhstad

  image

  Na het ontbijt gaan we aan boord van een lokale boot naar het vaste land. We varen een laatste keer langs de karakteristieke en weelderige vegetatie van de Mekong rivier. In de middag varen we terug naar de pier en rijden we met de bus naar Ho Chi Minhstad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ho Chi Minhstad / Cu Chi tunnels

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Cu Chi tunnels en krijg je de kans de ondergrondse tunnels te betreden. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. De tunnels zijn erg smal en donker. Durf jij er doorheen te kruipen?

  image

  In de middag kunnen jullie Saigon ontdekken. Je proeft het Franse verleden bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. Of heb jij er misschien al gezien met vijf of zelfs zes? We overnachten in een comfortabel hotel, in het centrum van Ho Chi Minhstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Mui Ne

  image

  Vandaag rijden we verder naar Mui Ne. Het chillen kan beginnen! Heerlijk, even drie volle dagen aan zee en strand! 's Avonds kun je in één van de vele restaurantjes genieten van heerlijke vis. We verblijven drie nachten in Mui Ne.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Mui Ne / vrije dag

  image

  Als de wind en golven gunstig zijn kun je goed surfen in Mui Ne. Best moeilijk om te blijven staan op een surfboard. In de zomer kan er 's middags af en toe een tropische bui vallen, het koelt dan lekker af. We overnachten in een comfortabel hotel met een fijn zwembad gelegen in een tropische tuin aan het strand. Zie jij jezelf al liggen onder die parasol of neem je liever een duik in het zwembad of de zee?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Mui Ne / vrije dag

  image

  In de omgeving van Mui Ne, kun je altijd prachtige wandelingen langs het strand maken. Een ander hoogtepunt zijn zijn de zandduinen van Mui Ne. Je treft hier een uitgestrekt gebied met zowel witte als rode zandduinen. Je kunt er van af vanaf springen of surfen met een speciaal sandboard. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang zijn de duinen prachtig om te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht Ho Chi Minhstad - Amsterdam

  image

  Na de ontspannen dagen in Mui Ne rijden we in de middag terug naar het het vliegveld van het drukke en bruisende Ho Chi Minhstad. Die heerlijke maaltijden ga je zeker missen. Kun je na deze drie weken al als een echte Vietnamees met stokjes eten?

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.
  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Originele route met veel afwisseling tussen steden en natuur
 • Twee dagen wandelen en twee overnachtingen rond het gebied van Mai Hich
 • Ontspannen dagen in een comfortabel hotel met zwembad aan de kust bij Mui Ne
 • Bijzondere overnachtingen: op een boot en in een longhouse
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd voor het gezin
 • Bezoek aan het weinig bezochte Cuc Phuong National Park
 • Tijdbesparende vlucht van Danang naar Ho Chi Minhstad
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan kookcursus in Hoi An
 • Excursie naar de Cu Chi-tunnels
 • Tijdbesparende vlucht van Hanoi naar Hué
 • Leuke fiets- en boottocht in de omgeving van Ninh Binh
 • Uitgebreid bezoek aan de Mekong Delta

Familiereis Vietnam

Slurpen aan een kommetje pho

image
23 dagen vanaf € 2.699,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven