< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ho Chi Minhstad

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Vietnam beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Ho Chi Minhstad / vrije dag

  image

  Welkom in Vietnam! Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Ho Chi Minhstad te wachten om je naar het comfortabele hotel te brengen. Wanneer je de stad binnenrijdt merk je gelijk hoe druk het verkeer is. Alles raast langs elkaar heen, wat een chaos! Te voet of per cyclo (fietstaxi) kun je de sfeer van deze stad opsnuiven. Vanavond eet je natuurlijk met stokjes en dat is nog best lastig.

 • 3

  Ho Chi Minhstad / optioneel Mekong Delta

  image

  Vandaag heb je de tijd om Ho Chi Minhstad of Saigon, zoals het vroeger heette, te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld het War Remnant Museum bezoeken. Of je kunt het Franse verleden proeven bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. Ook kunnen jullie vandaag een dagtocht maken naar de Mekong Delta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Mekong Delta (incl. lunch) / €40,00 per persoon

  Dagtocht Mekong Delta

  Vandaag duiken we de natuur van de Mekong Delta in. Het is een wijdvertakt riviergebied vol tropisch begroeide eilandjes van aangeslibde klei. We rijden vanaf ons hotel in Ho Chi Minhstad naar My Tho. Hier stappen we aan boord. We stoppen op verschillende plekken zoals een vis boerderij, tropisch eilandje en snoepjes fabriek. Daarna gaan we met kleinere bootjes de smalle riviertjes van de Mekong verkennen. Na een heerlijke lokale lunch varen we terug naar My Tho. Vanaf daar worden we weer bij ons hotel in Ho Chi Minhstad gebracht.

  Inclusief transport en lunch

  Let op: deze excursie gaat door bij minimaal vier personen

 • 4

  vlucht naar Nha Trang / naar Whale Island Resort

  image

  Vandaag vliegen we naar Nha Trang. Bij aankomst rijden we verder naar Whale Island Resort. Het laatste stukje moeten we per boot afleggen. Ons mooie resort ligt namelijk op een prachtig eiland met witte zandstranden en helderblauw water. De komende twee dagen kunnen we hier heerlijk bijkomen van de drukte van Ho Chi Minhstad. Wie ligt er als eerste in de zee?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Whale Island Resort / boottocht

  image

  We worden wakker in dit mooie paradijs! Na het ontbijt stappen we op de boot voor een mooi tochtje. Eenmaal op het water kunnen we gaan snorkelen. In het heldere water kun je van alles zien, zoals gekleurde vissen en misschien zelfs een zeepaardje. Heb je trek na het snorkelen? Geen probleem, tijdens de boottocht is de lunch inclusief. Een heerlijke dag in het paradijs!

  image

  De middag hebben we vrij te besteden. Jullie kunnen er voor kiezen om heerlijk te relaxen aan het mooie strand, maar je kunt hier ook mooie wandelingen maken. Whale Island heeft een aantal schitterende wandelpaden en uitzichtpunten. Houd je ogen wijd open, want je kunt zo een papagaai, een muntjac, een waadvogel of een visarend spotten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  naar Quy Nhon

  image

  Met de boot en bus reizen we verder naar de kustplaats Quy Nhon. Dit plaatsje staat vooral bekend om de vele ronde vissersbootjes die op het strand staan. Ga zeker even kijken op het strand om de vissers bezig te zien. 's Avonds kun je een wandeling maken naar een hooggelegen punt, vanwaar je met zonsondergang een prachtig uitzicht hebt over de zee. We verblijven één nacht in Quy Nhon.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Hoi An

  image

  Vandaag staat er een lange rit op het programma. Met onze eigen bus rijden we naar Hoi An. Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon- rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft. We blijven twee nachten in Hoi An.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Hoi An / wandeling oude centrum

  image

  We beginnen de dag met een wandeling door het oude centrum van Hoi An. Er is van alles te zien in de sfeervolle straatjes. Kijk ook even bij de oude Japanse brug. Volgens een legende is de brug op een grote draak gebouwd. Het hoofd van de draak zou in India liggen en de staart in Japan. Wil je na de wandeling iets actiefs doen? Maak dan prachtige fiets en wandeltochten.

  image

  Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of durf je er misschien zelf één te maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation. Ook kun je een halve dag excursie maken naar My Son.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel My Son (excl. entree) / €15,00 per persoon

  image

  Wanneer je vandaag iets wilt bezichtigen, dan kun je een excursie maken naar My Son. Een voormalig tempelcomplex van de Cham. Sinds 1999 staat My Son op de World Heritage lijst van Unesco. Voorheen was My Son het belangrijkste religieuze centrum in het land. Het is een groot complex, met onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Inclusief zijn de transfers en een ervaren gids.

 • 9

  naar Hué / bezoek Citadel en boottocht

  image

  We rijden in ongeveer 4 uuur verder naar Hué. Onderweg zien we schitterende stranden en stoppen we bij de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en zuid Vietnam. Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit grote bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad.

  image

  We bezoeken de Citadel. Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. We maken een boottocht over de rivier waarbij je de mooie gerestaureerde Thien Mu Pagoda kunt bezichtigen en genieten van de groene omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Phong Nha

  image

  We rijden verder naar Phong Nha. De natuur in de omgeving van Phong Nha is schitterend én het wordt als een van de nieuwste hoogtepunten van Vietnam gezien. We overnachten twee nachten in een comfortabele Farmstay middenin de natuur. Je kunt wel zien waarom dit prachtige gebied zo geliefd is bij de Vietnamezen. In de middag kun je een leuke fietstocht maken in de groene omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Phong Nha / bezoek grotten en boottocht

  image

  We brengen een bezoek aan het Phong Nha-Ke Bang Nationale Park. Dit Nationale Park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat uit zo'n 300 grotten. Wij bezoeken de Paradise Cave, die pas in 2005 is ontdekt. Over een houten pad loop je door deze prachtige enorme grot en waan je je in een andere wereld. Daarna bezoeken we de Phong Nha grot per boot. In de middag kun je je prima vermaken in en rondom de Farmstay.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht naar Hanoi

  image

  We vliegen vanaf Dong Hoi, gelegen nabij Phong Nha, naar de hoofdstad van Vietnam. In Hanoi kun je de oude wijk niet overslaan. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo heeft elke straat zijn eigen ambacht. Er is bijvoorbeeld een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. 's Avonds kun je bankje opzoeken bij het Hoan Kiem meer onder het genot van een ijsje. Hanoi is een gezellige stad en jullie zullen merken dat de sfeer weer heel anders is dan in Ho Chi Minhstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Halong Bay / boottocht

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar de Halong Bay. In de loop van de dag gaan we aan boord van onze boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. Ze zeggen dat al deze puntige eilanden de stekels op de rug van draken zijn die lang geleden de zee in zijn gedoken om de kust te beschermen tegen buitenlandse troepen. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes en legt aan bij een grot. Je kunt een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De heerlijke maaltijden en de overnachting zijn aan boord.

  Let op: het kan voorkomen dat wegens weersomstandigheden de kajaktocht niet door kan gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar Hanoi

  image

  Vanaf de boot kun je perfect genieten van het unieke landschap van grillige rotsen, waar we vlak langs varen. Als de tijd en het weer het toelaten is er nog gelegenheid om in de zee te duiken bij een strandje. Bij de haven wacht onze bus die ons naar Hanoi brengt. Vanavond kun je bij een van de vele streetfood tentjes gaan eten of je kunt het leuke waterpoppentheater bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht Hanoi - Amsterdam

  image

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Unieke route met veel afwisseling tussen steden en natuur
 • Verblijf op het prachtige Whale Island voor de kust van Vietnam
 • Bijzonder verblijf op een Farmstay in Phong Nha
 • Varen langs de rug van de draak in Halong Bay
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd voor het gezin
 • Wandeling door het oude centrum van Hoi An (incl. entree)
 • Tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Boottocht en snorkelen bij Whale Island
 • Bezoek aan de mysterieuze grotten van Phong Nha
 • Bezoek aan de Citadel en een boottocht in Hué
 • Veel wandel en fiets mogelijkheden

Familiereis Vietnam Kort

Bun Cha met stokjes

image
16 dagen vanaf € 1.889
Naar boven