< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Spannende amazonetocht op schitterend houten zeilschip (maaltijden en excursies inclusief)
 • Bezoek aan het bruisende Salvador de Bahia
 • Ga opzoek naar dolfijnen, apen en kaaimannen
 • Verblijf in sfeervolle, historische plaatsjes Olinda, Piranhas en Penedo
 • Ontspannen afsluiting op een tropisch eiland, waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Verblijf bij natuurgebied Chapada Diamantina met tafelbergen, watervallen en grotten
 • Actief programma met mogelijkheden voor wandelingen, snorkelen en kajakken
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Binnenlandse vluchten naar en van Manaus in de Amazone
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, veelal met zwembad
 • Verlenging mogelijk met bezoek aan de Iguaçu watervallen en Rio de Janeiro

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Recife

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Brazilië beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  naar Olinda

  image

  Welkom in Brazilië! Na een lange vlucht komen we in de ochtend aan in Recife. Een korte transfer brengt ons naar het schitterende stadje Olinda. We verblijven twee nachten in een aangenaam hotel met zwembad waar je lekker kan uitrusten en een plons kan nemen in het zwembad.

  image

  Olinda is schitterend gelegen op een heuvel met een wijds uitzicht over de kustlijn en het achterland. Je kunt heerlijk rondslenteren door het historische centrum van de stad met z’n vele oude kerkjes en gebouwen. Aangezien vele artiesten in Olinda zijn neergestreken, vind je hier ook veel ateliers. Op het Praça da Sé vind je vele souvenirstalletjes en terrasjes. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op Recife, wat dit een uitgekiende plek maakt om een hapje te eten.

 • 3

  Olinda / vrije dag

  image

  In dit deel van Brazilië zijn nog volop sporen van de Nederlanders te vinden, die hier in de 17e eeuw een tijdje de dienst uitmaakten. Een bezoek waard is het Hollandse Fort Orange op het eiland Ilha Itamaracá. Dit fort uit 1631 is het best bewaard gebleven bouwwerk uit de Hollandse tijd en is prachtig gelegen aan een wit strand. Of liever een heerlijk dagje zonnen op het strand? Alles kan! Ilha Itamaracá is bovendien een schitterend eiland met mooie stranden.

 • 4

  naar Piranhas

  image

  We rijden in ongeveer zeven uur naar Piranhas. Piranhas is een charmant stadje met een mooi historisch centrum, en prachtig gelegen aan de São Francisco rivier. De Sao Fransico baant zich een weg van het droge, woestijnachtige binnenland naar de kust. Dit maakt het een belangrijke rivier voor Brazilië: water daar waar het vrijwel nooit regent! Het landschap in de omgeving van Piranhas bestaat uit cactussen woestijn vegetatie. We verblijven in een sfeervolle pousada aan de oever van de rivier. 

 • 5

  Piranhas / vrije dag

  image

  De São Franciso Rivier heeft enorme canyons in het droge landschap uitgesneden. Een boottocht over de rivier is de beste manier om het bijzondere landschap te bewonderen. 

 • 6

  naar Penedo

  image

  We rijden in zo'n vier uur naar Penedo. Ook dit stadje heeft een mooi historisch centrum en wordt ook wel klein Finland genoemd. Er zijn gekleurde houten winkeltjes en overal kun je heerlijke aardbeien op een stokje kopen met warme chocolade! Het is prachtig gelegen aan de monding van de Sao Francisco Rivier. We overnachten in een comfortabel, centraal gelegen hotel.

 • 7

  Penedo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een boottocht maken over de São Franciso Rivier. Of breng een bezoek aan het vlakbij gelegen duingebied. Dit is een prachtig en ruig gebied, waar je mooi kunt wandelen. Ook is het heerlijk ronddwalen door het historische centrum van Penedo. 

 • 8

  naar Salvador de Bahia

  image

  Het is een busrit van zo'n zeven uur naar Salvador de Bahia. Bahia is de bakermat van Brazilië. Hier werd het land ontdekt en vanuit Salvador werd de Portugese kolonie de eerste eeuwen bestuurd. Je zult merken dat een groot deel van de bevolking in Bahia afstamt van de Afrikaanse slaven. Dit heeft veel invloed op de cultuur: muziek, eten, kleding, geloof, etc. De mystiek en magie van de Baianos vind je met name terug in de rituelen van de candomblé. Tijdens de ceremonies raken deelnemers in trance als gevolg van de ritmische, eentonige muziek. Liefhebbers kunnen een candomblé ritueel bijwonen.

  image

  Een andere cultuuruiting van Afrikaanse oorsprong is de capoeira. De slaven vonden in deze mengeling van gymnastiek en voet-vecht techniek een uitlaatklep. Karakteristiek is de begeleiding met de berimbau, een houten muziekinstrument met één snaar en een gedroogde kalabas. De klanken van de berimbau bepalen het ritme van de capoeiradansers. Op straat zie je regelmatig groepen aan het werk, een indrukwekkend schouwspel. We overnachten in een sfeervol hotel.

 • 9

  Salvador de Bahia / vrije dag

  image

  Salvador is rijk aan prachtige koloniale architectuur. De stad is verdeeld in een onder- en bovenstad, met elkaar verbonden door de Lacerda-lift uit 1930. De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn te vinden in de koloniale bovenstad, de Cidade Alta. Hier bevindt zich de schilderachtige wijk Pelourinho, met kasseien geplaveide straatjes, pleinen en in pastel tinten geschilderde huizen. Ook vind je hier overdadig versierde koloniale kerken en monumentale panden, waaruit blijkt dat Salvador eens een van de belangrijkste steden van Zuid-Amerika was. Verschillende musea zijn eveneens een bezoek waard, bijvoorbeeld het Museu AfroBrasileiro, met veel aandacht voor de candomblé godsdienst. 

  image

  In Pelourinho vinden op verschillende avonden optredens plaats, waarbij de Baianos swingend uit hun dak gaan. Even buiten het centrum van de stad vind je verschillende stranden. Het meest dichtstbijzijnde is het strand in de wijk Barra in het zuiden van de stad. Hier vind je ook het oudste fort van Bahia, de Santo Antonio da Barra, welke nog even in Nederlandse handen is geweest. Voor strandliefhebbers is een boottochtje door de “Baai van Allerheiligen”, waarbij je een aantal mooie stranden aandoet, een aanrader.

 • 10

  vlucht naar Manaus

  image

  Vandaag nemen we het vliegtuig naar Manaus. Manaus is een miloenenstad diep in het Amazonegebied. De stad ligt aan de oever van de Rio Negro, niet ver van de plaats waar de Rio Negro samenkomt met de Rio Solimões en verder gaat als de Rio Amazonas. De zeer lucratieve handel in rubber zorgde er eind negentiende eeuw voor dat Manaus uitgroeide tot een economisch centrum van wereldformaat. Monumentale villa’s verrezen en de de rubberbaronnen probeerden de stad met kopieën van Europese gebouwen een wereldse uitstraling te geven. 

  image

  Toppunt hiervan was de bouw van de Teatro Amazonas, een theater in Italiaanse renaissancestijl, met ijzer uit Engeland, wit marmer uit Carrara, roze marmer uit Verona, kristal uit Venetië en stoffen uit Frankrijk. De bouw kostte het - zeker voor die tijd - enorme bedrag van vijftien miljoen dollar. Aan de oever van de rivier vind je de Mercado Municipal, waarvan het ontwerp is gemaakt door Eiffel naar voorbeeld van Les Halles in Parijs. Binnenin is een levendige vis-, groente- en fruitmarkt en een markt met kunstnijverheid uit de regio.

 • 11

  Boottocht Amazone gebied

  image

  Het wordt een spannende dag! In de haven van Manasu ligt onze boot op al op ons te wachten.  Het is een prachtige schoener met twee-persoons cabines. We schepen in voor onze tocht van tweeëneenhalve dag door het Amazonegebied. We beginnen de tocht met de “Encontro das Aguas” (ontmoeting van de wateren), ofwel de plek waar de zwarte Rio Negro en de geelbruine Rio Solimões bij elkaar komen. Door verschillen in gewicht, samenstelling en zuurgraad van het water blijven de rivieren zichtbaar gescheiden tientallen kilometers verder stromen, totdat ze verderop samen de Amazonerivier gaan vormen. 

  image

  We vervolgen onze tocht stroomopwaarts op de Rio Negro tot aan de Anavilhanas Archipel. Het is een unieke ervaring je met je familie midden in de grootste jungle ter wereld te bevinden. Als we geluk hebben, zien we apen en roze zoetwaterdolfijnen! Dat owaOnder leiding van onze gids maken we verschillende excursies in het gebied (deze zijn inbegrepen in het programma). Hij legt ons de komende dagen alles uit over de lokale planten en dieren.

 • 12

  Boottocht Amazonegebied

  image

  We varen met een kleine motorboot over riviertjes en maken wandelingen in het regenwoud die goed te doen zijn voor de kinderen onder begeleiding van een gids. Ook gaan we zwemmen in de rivier. Echte avonturiers kunnen op piranha’s vissen. ’s Avonds maken we een nachtsafari, op zoek naar de oplichtende ogen van kaaimannen en andere nachtdieren. 

 • 13

  vlucht naar Salvador

  image

  In de loop van de dag varen we terug naar de haven van Manaus. Hier nemen we het vliegtuig naar Salvador. We overnachten weer in hetzelfde, gezellige hotel. 

 • 14

  naar Lençois

  image

  We gaan de binnenlanden in naar het rustige, koloniale dorpje Lençois. Dit is een rit van zo’n zeven uur, dwars door het binnenland. Je zult zien dat naarmate de kust verder van ons verwijderd ligt, het landschap droger wordt. Vlakbij Lençois ligt het natuurgebied Chapada Diamantina. In 1822 werden hier diamanten gevonden, wat onmiddellijk vele gelukzoekers aantrok. Wie weet vind jij er wel één?!

  image

  Lençois betekent “lakens” in het Portugees, genoemd naar de tentenkampen van de diamantzoekers, die van veraf gezien op lakens leken. Het dorpje groeide al snel uit tot een rijke stad en Frankrijk opende hier zelfs een consulaat. Tegen het einde van de negentiende eeuw was de bloeitijd al weer voorbij, vanwege prijsdalingen en concurrentie. Lençois is nu een rustig en leuk plaatsje waar je ’s avonds lekker op een terrasje wat kunt eten en drinken. We overnachten in een gezellige pousada aan de rand van Lençois.

 • 15

  Lençois / vrije dag

  image

  Tegenwoordig is Lençois bekend om het nabijgelegen Nationaal Park Chapada Diamantina. De natuur in dit gebied is overweldigend. Het is een savannelandschap, onderbroken met tepuis, ofwel tafelbergen, heldere rivieren, canyons, rotsen waarvan watervallen zich naar beneden storten, druipsteengrotten en poeltjes waarin je kunt zwemmen. Bij de watervallen groeien vaak orchideeën. 

  image

  We hebben twee dagen de tijd om dit indrukwekkende gebied te ontdekken. Het spreekt voor zich, dat je hier schitterende wandelingen kunt maken. En wat is er beter dan een verfrissende duik in een heldere poel om het zweet en stof van de wandeling van je af te spoelen?

 • 16

  Lençois / vrije dag

  image

  Ook kun je excursies per minibus maken. Je bezoekt dan onder andere de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar je kunt baden in kristalhelder water en kunt snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. Vanaf Morro de Pai Inácio heb je een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte vlakte en tafelbergen. 

 • 17

  naar Morro de São Paulo

  image

  We rijden in ongeveer zes uur naar het het havenstadje Valença, verscholen tussen uitgestrekte mangrovebossen. Hier stappen we op een boot naar het eiland Tinharé, waar we eind van de middag aankomen. Ons hotel ligt aan het derde strand van Morro de São Paulo, onder de kokospalmen direct aan het strand en op loopafstand van het dorpje. Op Morro de São Paulo zijn geen wegen, en er is dus geen autoverkeer, wat ideaal is voor de kinderen. Deze dagen kun je genieten van het strand, de zon en de ongedwongen sfeer.

 • 18

  Morro de São Paulo / vrije dag

  image

  Je kunt prachtige wandelingen maken over de palmenstranden of door de jungle van het eiland. Ook kun je een excursie maken naar het naburige eiland Boipeba. Per speedboot ga je allereerst naar een mooi koraalrif waar je super mooi kunt snorkelen en heel veel vissen zult zien! Vervolgens ga je naar Boipeba, waar je een wandeling kunt maken over schitterende, verlaten stranden. De mangroves aan de luwzijde worden door de local´s gebruikt voor de oesterteelt. Smullen voor de liefhebbers!

 • 19

  Morro de São Paulo / vrije dag

  image

  Je hebt nog een volle dag om heerlijk te genieten met de familie, van de prachtige stranden van Morro de São Paulo. Voor de echte durfal is het mogelijk om een lesje golfsurfen te volgen.

 • 20

  naar Salvador / vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We reizen we per boot en bus naar de luchthaven van Salvador, waar vandaan we terugvliegen naar Amsterdam. Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 21

  aankomst Amsterdam

Familiereis Brazilië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.