< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Fortaleza

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Brazilië beginnen! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. We verblijven een nacht in een aangenaam hotel aan de kust waar jullie lekker kunnen uitrusten van de vlucht.

 • 2

  Fortaleza / vrije dag

  image

  Jullie eerste dag in Brazilië! Vandaag kunnen jullie heerlijk bijkomen bij het zwembad van het hotel of aan het strand dat op loopafstand van het hotel ligt. Wie heeft er zin in een potje beach ball?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Jericoacoara

  image

  We rijden in stoere 4x4's in ongeveer vier uur naar Jericoacoara. Dit leuke vissersdorpje aan de kust ligt bijna precies op de evenaar. Dit maakt de zonsondergang hier werkelijk adembenemend! Het dorpje heeft prachtige langgerekte stranden. In de middag kunnen jullie door het dorpje verkennen. Jericoacoara is een waar surfers paradijs. Wie blijft het langst op de plank staan?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Jericoacoara / excursie naar de lagunes

  image

  Vandaag maken we een excursie in toffe buggy's naar de Blauwe en de Paradijs Lagunes. In deze kristalheldere lagunes zijn hangmatten waar je heerlijk in kunt relaxen. Na een paar uur chillen rijden we verder en maken we een wandeling over het strand naar Pedra Furada, een bijzondere rotsboog.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Jericoacoara / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om met het gezin te genieten van zon, zee en strand. De stranden van Jericoacoara zijn hagelwit en het water is turquoise. Je heb de mogelijkheid om verschillende dag tours te maken. Zo kun je een bezoek brengen aan Tatajuba, een plaatsje aan de kust dat populair is voor kitesurfing. Wat je ook besluit te doen, 's avonds geniet je met z'n allen op de hoge witte zandduinen van de mooie zonsondergang waar Jericoacoara zo bekend om staat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Parnaíba

  image

  Per 4x4 rijden we vandaag naar Parnaiba. Onderweg stoppen we bij de Funil duin en het Torta meer voor mooie uitzichten. Vandaag maken we meerdere keren een oversteek met de veerboot. We steken rivieren over en varen langs mangroves. Het zijn mooie tochtjes. Aan het eind van de middag komen we aan in Parnaíba waar we een nacht verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Barreirinhas / Lençóis Maranhenses​ National Park

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer vier uur naar Barreirinhas. Onderweg maken we een stop bij de duinen van Paulino Neves voor een schitterend uitzicht over de duinen. In de middag bezoeken we per 4x4 de blauwe lagune in het Lençóis Maranhenses Nationaal Park. Dit ecologische paradijs heeft wel 155 hectaren duinen, rivieren, lagunes en mangroves. De verschillende lagunes hebben elk hun eigen kleur en vorm, wat het een apart gezicht geeft. Een bijzondere plek!


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Barreirinhas / boottocht

  image

  Per boot varen we langs het dorpje Mandacaru, het Caburé schiereiland en Vassouras. In het dorpje Mandacaru bezoeken we de zwart-witte vuurtoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Vervolgens varen we verder naar het Cabruré schiereiland, gelegen tussen de Preguiças rivier en de Atlantische oceaan. Tenslotte bezoeken we de Vassouras lagune voor we terugkeren naar Barreirinhas.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar São Luis do Maranhão

  image

  We rijden van Barreirinhas naar São Luis do Maranhão waar we in de middag aankomen. São Luis do Maranhão is ontdekt door de Fransen in 1652, maar kwam later onder Portugese bestuur. São Luis do Maranhão is uitgeroepen tot werelderfgoed monument door UNESCO. Veel koloniale huizen die je hier vindt dateren uit de 18e en de 19e eeuw. Een bezoek aan een van de meer dan 3.000 huizen uit de historische tijd is zeker de moeite waard. Veel van de oude huizen zijn omgetoverd tot culturele centra, musea, winkels of restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  vlucht naar Manaus

  image

  Vandaag nemen we het vliegtuig naar Manaus. Manaus is een miljoenenstad diep in het Amazonegebied. De stad ligt aan de oever van de Rio Negro, niet ver van de plaats waar de Rio Negro samenkomt met de Rio Solimões en verder gaat als de Rio Amazonas. De zeer lucratieve handel in rubber zorgde er eind negentiende eeuw voor dat Manaus uitgroeide tot een economisch centrum van wereldformaat. Monumentale villa’s verrezen en de de rubberbaronnen probeerden de stad met kopieën van Europese gebouwen een wereldse uitstraling te geven. 

  N.B. de vlucht naar Manaus is via Rio of São Paolo. 

  image

  Toppunt hiervan was de bouw van de Teatro Amazonas, een theater in Italiaanse renaissancestijl, met ijzer uit Engeland, wit marmer uit Carrara, roze marmer uit Verona, kristal uit Venetië en stoffen uit Frankrijk. De bouw kostte maar liefst vijftien miljoen dollar! Aan de oever van de rivier vind je de Mercado Municipal, waarvan het ontwerp is gemaakt door Eiffel naar voorbeeld van Les Halles in Parijs. Binnenin is een levendige vis-, groente- en fruitmarkt en een markt met kunstnijverheid uit de regio. Neem hier zeker even een kijkje en laat je verbazen door de verschillende soorten exotisch fruit van de amazone!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  ontdek het Amazone gebied

  image

  Het wordt een avontuurlijke dag! Per boot varen we door de “Encontro das Aguas” (ontmoeting van de wateren), ofwel de plek waar de zwarte Rio Negro en de geelbruine Rio Solimões bij elkaar komen. Door verschillen in gewicht, samenstelling en zuurgraad van het water blijven de rivieren zichtbaar gescheiden tientallen kilometers verder stromen, totdat ze verderop samen de Amazonerivier vormen. We vervolgen onze weg per bus, en de laatste kilometers varen we weer over het water. Na een reis van ongeveer 3 uur komen we aan bij de lodge.

  image

  Bij aankomst krijgen we een lunch en vervolgens gaan we per gemotoriseerde kano het gebied verkennen. Na het diner stappen we weer in de kano's op zoek naar nachtdieren. De ogen van kaaimannen reflecteren licht waardoor ze goed te spotten zijn in het donker. Spannend!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  ontdek het Amazone gebied

  image

  Na het ontbijt trekken we ter hoogte van de Jaraqui rivier de jungle in en maken we wandelingen in het regenwoud onder begeleiding van een ervaren gids. Na de wandeling genieten we van een lunch bij de lodge. Vervolgens varen we in gemotoriseerde kano's naar de Anavilhanas Archipel, waar je alles leert over de bijzondere vissen in dit gebied en misschien zelfs op piranha’s kunt vissen. ’s Avonds keren we terug naar de lodge waar we van een spectaculaire zonsondergang genieten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  ontdek het Amazone gebied

  image

  We staan vroeg op om tijdens de zonsopgang een tocht in kano's te maken om vogels en roze dolfijnen te spotten. We bezoeken ook de Acajatuba gemeenschap waar we meer leren over de gewoontes en gebruiken. We keren terug naar de lodge om te lunchen.

  Overnachten in de jungle

  image

  Na de lunch kun je jezelf gaan opmaken voor iets speciaals. Je kunt er namelijk voor kiezen nog verder buiten de bewoonde wereld te overnachten in een hangmat. Tijdens een trekking naar "de camping" leert een gids je hoe je in de jungle overleeft (zoals: hoe vind je water, voedsel, eerste hulp etc.). De overnachting wordt genoten in een verzorgde hangmat met muskietennet. De volgende ochtend keer je weer vroeg terug naar de lodge. Als je niet geïnteresseerd bent in het slapen in hangmatten, kun je ervoor kiezen om na de excursie terug te keren naar de lodge of om een andere activiteit te doen (bijv. kanoën, wandelen in het bos). In dit geval is de overnachting in de lodge. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  Amazone gebied / naar Manaus

  image

  Na het ontbijt betrekken we de roeikano's. Hier genieten we, net zoals de lokale bevolking dat doet, in alle stilte van de natuur en varen we tussen igapos (overstroomd bos) en igapes (kleine kreken). Na een laatste lunch in de wel bekende lodge is het tijd om dit prachtige gebied te verlaten. Aan het eind van de middag komen we weer aan in Manaus. Wat een avontuur hebben we de afgelopen dagen beleefd!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  Manaus / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag in Manaus. Er zijn verschillende excursies die je optioneel kunt doen. Zo kun je een ruim 40 meter hoge boom beklimmen. Wie durft? Een andere optie is op zoek gaan naar de beroemde roze dolfijnen. Heb jij eerder van de roze dolfijn gehoord?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht naar Salvador

  image

  Vandaag vliegen we verder naar Salvador, de hoofdstad van de deelstaat Bahia. In deze bruisende stad is genoeg te doen. In Pelourinho, het bekende koloniale plein, vinden op verschillende avonden optredens plaats, waarbij de Baianos swingend uit hun dak gaan. Meedansen mag! We verblijven twee nachten in een hotel met zwembad op loopafstand van het strand.

  N.B. de vlucht naar Salvador is via Rio of São Paolo. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Salvador / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie alle tijd om deze levendige stad te ontdekken. In deze stad proef je de Afrikaanse sfeer. Je kunt bijvoorbeeld een lesje Capoeira nemen. Dit is een dansvechtsport die de West-Afrikaanse slaven uitoefenden in de tijd van verdrukking. Op Afrikaanse beats maken ze een dans door middel van vechtbewegingen. Nog best moeilijk! Ook beschikt de stad Salvador over verschillende stranden waar jullie heerlijk kunnen chillen.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Lençois

  image

  We gaan de binnenlanden in naar het rustige, koloniale dorpje Lençois. Dit is een rit van zo’n zeven uur, dwars door het binnenland. Je zult zien dat naarmate de kust verder van ons verwijderd ligt, het landschap droger wordt. Vlakbij Lençois ligt het natuurgebied Chapada Diamantina. In 1822 werden hier diamanten gevonden, wat onmiddellijk vele gelukzoekers aantrok. Wie weet vind jij er wel één?!

  image

  Lençois betekent “lakens” in het Portugees, genoemd naar de tentenkampen van de diamantzoekers, die van veraf gezien op lakens leken. Het dorpje groeide al snel uit tot een rijke stad en Frankrijk opende hier zelfs een consulaat. Tegen het einde van de negentiende eeuw was de bloeitijd al weer voorbij, vanwege prijsdalingen en concurrentie. Lençois is nu een rustig en leuk plaatsje waar je ’s avonds lekker op een terrasje wat kunt eten en drinken. We overnachten in een gezellige pousada aan de rand van Lençois.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Lençois / vrije dag

  image

  Tegenwoordig is Lençois bekend om het nabijgelegen Nationaal Park Chapada Diamantina. De natuur in dit gebied is overweldigend. Het is een savannelandschap, onderbroken met tepuis, ofwel tafelbergen, heldere rivieren, canyons en rotsen waarvan watervallen zich naar beneden storten, druipsteengrotten en poeltjes waarin je kunt zwemmen. Bij de watervallen groeien vaak orchideeën. 

  image

  We hebben twee dagen de tijd om dit indrukwekkende gebied te ontdekken. Het spreekt voor zich, dat je hier schitterende wandelingen kunt maken. En wat is er beter dan een verfrissende duik in een heldere poel om het zweet en stof van de wandeling van je af te spoelen?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Lençois / vrije dag

  image

  Ook kun je excursies per minibus maken. Je bezoekt dan onder andere de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar je kunt baden in kristalhelder water en kunt snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. Vanaf Morro de Pai Inácio heb je een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte vlakte en tafelbergen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar Salvador

  image

  We rijden in ongeveer vijf uur terug naar het inmiddels bekende hotel in Salvador. In de middag kun je nog een bezoekje brengen aan het voetbalstadion van de stad. Het stadion werd gebouwd voor het WK in 2014 en is later ook gebruikt voor de Olympische spelen in 2016. 's Avonds weer dansen op het plein?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Ontdek waarom de 'Route van de Emoties' in Noord Brazilië bekend staat als adembenemend!
 • Spannende driedaags avontuur door de Amazone (maaltijden en excursies inclusief)
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Actief programma met mogelijkheden voor wandelingen en kajakken
 • Verblijf in natuurgebied Chapada Diamantina met tafelbergen, watervallen en grotten
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Swingen in het bruisende Salvador de Bahia
 • Excursie naar de lagunes in Jericoacoara
 • Ga opzoek naar roze dolfijnen, apen en kaaimannen
 • Bezoek aan het Lençóis Maranhenses​ N.P. met 155 hectaren duinen, rivieren, lagunes en mangroves

Familiereis Brazilië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Nacht van Sawadee

Speel mee én profiteer vandaag van leuke extra's!

Van 12:00 uur tot 00:00 vieren wij ieder uur dat ergens op aarde de nacht valt. Naast leuke extra's bij het maken van een boeking kun je ieder uur meedoen aan een nieuwe quiz. Speel jij ook mee?!