Achtergrond 

Brazilië is een enorm land dat voor het grootste deel bestaat uit prachtige natuur die veel verschillende kanten kent. Zo vind je er het amazonewoud, de Patanal en de Iguazu watervallen. Brazilië is daarmee ook het op vijf na grootste land ter wereld. Naast deze prachtige natuur heeft Brazilië ook nog indrukwekkende steden zoals Rio de Janeiro en Sao Paulo. In deze steden beleef je de echte Braziliaanse cultuur van Capoeira tot aan het carnaval.

Bevolking 

De bevolking van Brazilië is zeer gemengd als resultaat van relaties tussen de Portugese kolonisten, slaven en Indianen en door een grootschalige immigratie van veel Italianen en Japanners in de 19e en 20e eeuw. In Brazilië wonen meer dan 200 miljoen mensen. Zo ongeveer 86% van de bevolking is Christelijk. De officiële taal van Brazilië is Portugees maar het wordt gesproken met een heel ander accent dan in Portugal.

Brazilië


Geschiedenis 

In 1500 werd Brazilië ontdekt door de Portugezen, vanaf dat moment begon de kolonisatie en werden de eerste suikerplantages gesticht. Er werden veel mensen uit Afrika gehaald die dienden als slaven. In 1549 werd Salvador gesticht dat werd uitgeroepen tot eerste hoofdstad van het land, later werd dit Brasil genoemd. In een korte periode van 1630 tot 1654 maakte Brazilië uit van het Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Uiteindelijk werden de Nederlanders verdreven door de Portugezen. In de periode daarna werd Rio de Janeiro een belangrijke handelsplek voor het land, maar pas in 1822 werd het land een onafhankelijk keizerrijk. Rio de Janeiro werd de hoofdstad, maar later is Brasilia gebouwd en verklaard als hoofdstad.

Wist je dat...

 • Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika is?
 • Brazilië eén van de landen is waar de langste rivier ter wereld doorheen stroomt? De amazonerivier.
 • Het land maar liefst vijf keer het WK voetbal heeft gewonnen?
 • Brazilië het enige land is in Zuid-Amerika waar geen Spaans wordt gesproken maar Portugees’?
 • Brazilië een beschikking heeft over maar liefst 2500 vliegvelden?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Brazilië

Familiereizen Brazilië 

Tijdens een familiereis door Brazilië maken jullie kennis met wereldsteden, de mooie Iguazu watervallen, de paradijselijke stranden van Ilha Grande, de tropische omgeving van Paraty en de swingende bevolking. Een familiereis naar Brazilië staat garant voor cultuur, natuur en avontuur. Want hebben jullie wel eens een krokodil in zijn natuurlijke habitat gezien? Tijdens een boottocht over het grootste draslandgebied ter wereld kunnen jullie krokodillen tegenkomen. Laat jullie leiden door het perfecte ritmegevoel van de lokale bevolking en wie weet, danst jullie hele familie straks ook de samba!

Er zijn 2 familiereizen naar Brazilië die voldoen aan jouw wensen
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Van Buenos Aires naar Rio de Janeiro

  Midden- en Zuid-Amerika, 15-07-19

  Reisexpert Jesse ging mee op pad naar Argentinië & Brazilië. Lees hier hoe hij zijn eerste kennismaking met deze landen én Zuid-Amerika heeft ervaren. Een ding is zeker: de gastvrije latino’s, prac...

  Lees verder
 • Voor op de bucketlist: driedaagse boottocht door het Amazonegebied

  Midden- en Zuid-Amerika, 13-02-18

  Het Braziliaanse Amazonegebied staat bekend om haar exotische dieren, tropische planten en wilde jungle. Een plek waar je als avonturier en natuurliefhebber simpelweg ooit eens móet zijn geweest. D...

  Lees verder
 • Brazilië; stad én natuur

  Midden- en Zuid-Amerika, 14-11-16

  Het Zuid-Amerikaanse land Brazilië wordt al jaren druk bezocht door reizigers. Niet alleen vanwege de vele bruisende steden zoals Salvador de Bahia, maar óók vanwege de werkelijk ongekend mooi...

  Lees verder
image

Hoogtepunten

Penedo 

Penedo is een stadje met een mooi historisch centrum, gelegen aan de Sao Francisco rivier. Het centrum wordt gekenmerkt door barokke architectuur, wat prachtig is om te zien. Er zijn vele gekleurde huisjes en overal kunnen jullie heerlijke aardbeien op een stokje kopen met warme chocolade! Dwaal rond in het historische centrum of geniet lekker van het zwembad.

Salvador de Bahia 

Salvador de Bahia is een stad gevormd door een lange tijd van slavernij. Jullie zullen merken dat de Afrikaanse cultuur hier op alles nog invloed heeft. Zowel op de muziek, kleding, eten en geloof. De bekende dans Capoeira heeft hier ook zijn oorsprong gevonden, op straat zullen jullie regelmatig mensen tegen komen die de mengeling van gymnastiek en voet-vecht techniek uitvoeren. Een indrukwekkend schouwspel om te zien. Ook Salvador de Bahia kent een prachtige architectuur, de stad is verdeeld in onder- en bovenstad. Het nabij gelegen strand biedt de mogelijkheid om tot rust te komen of om lekker uitgebreid te spelen.

Salvador de Bahia


Amazonegebied

Het Amazonegebied bevindt zich grotendeels in Brazilië. Twee keer per jaar overstroomt het gebied, waardoor rivieren met elkaar in verbinding komen te staan. Tijdens een boottocht komen jullie oog in oog te staan met de prachtige flora en fauna. Jullie maken een wandeltocht door de jungle en ‘s avonds een spannende nachtsafari, waarbij jullie wellicht kaaimannen tegenkomen en andere bijzondere diertjes. De gids zal jullie alles vertellen over het Amazonegebied en wat dit gebied zo bijzonder maakt.

Amazonegebied


Morro de São Paulo 

Via een boottocht zullen jullie aankomen bij Morro de São Paulo, een dorpje dat direct aan het strand ligt en geen wegen kent. Er is dus ook geen verkeer, wat ideaal is voor kinderen. Jullie kunnen op het strand lekker genieten en rustig spelen. Als jullie niet stil kunnen zitten dan is het gebied ook perfect voor een wandeling of een snorkelexcursie. Tijdens het snorkelen, kun je de meest bijzondere visjes tegenkomen! 

Rio de Janeiro

De indrukwekkende stad Rio de Janeiro staat bekend om de samba en het carnaval. De stad is gelegen aan een baai en kent prachtig stranden. Hier vinden jullie ook het beroemde reusachtige beeld van ‘Christus de Verlosser’. Deze staat op de 710 meter hoge Suikerbroodberg. Sinds 2012 staat een deel van de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga met de kabelbaan berg op en zie met jullie eigen ogen hoe onwerkelijk groot het beeld is. En niet te vergeten; geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Rio de Janeiro


Beste reistijd

Brazilië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. De beste reistijd hangt echter wel af van de regio die je wilt gaan bezoeken. Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen en het land kent een aantal verschillende klimaattypes. De zomer begint in december en de winter in juni (uitgezonderd het noorden waar het meestal wel aangenaam is). Het hele jaar door kan er regen vallen, dit zijn meestal grote stortbuien. Houd er rekening mee dat de maanden december tot maart het hoogseizoen vormen, want dan zullen de meeste Brazilianen vakantie nemen.

image
image

Reistips

Boottocht Sao Francisco rivier 

Bij een verblijf in Piranhas kunnen jullie de prachtige omgeving verkennen door middel van een boottocht, waarbij jullie langs de mooiste canyons varen van de Sao Francisco rivier. Bewonder het bijzondere landschap. Hier schieten jullie de mooiste foto’s voor jullie vakantie-album! 

Sao Francisco rivier


Boottocht bij Salvador de Pahia 

Bij Salvador de Pahia is het mogelijk om een boottochtje te maken door de ‘Baai van de Allerheiligen’. Tijdens de tocht bezoeken jullie een aantal prachtige stranden waar jullie lekker kunnen genieten van het uitzicht en de kinderen uitgebreid kunnen spelen. In de kraakheldere zee kunnen jullie ook heerlijk zwemmen! 

Excursie bij Lençois

Bij het indrukwekkende natuurgebied van Lençois kunnen jullie excursies maken. In het Nationale Park Chapada Diamantina is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar jullie kunnen baden in kristalhelder water en snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. Maar ontdek hier ook de leukste dieren zoals papegaaien of capibara’s.

Lençois


Excursie bij Morro de São Paulo 

Verken bij Morro de São Paulo het naburige eiland Boipeba. Per speedboot kunnen jullie allereerst naar een mooi koraalrif gaan om te snorkelen en de mooiste vissen te zien. Vervolgens begint de tocht naar Boipeba, waar jullie een wandeling kunnen maken over schitterende, verlaten stranden. De mangroves aan de luwzijde worden door de locals gebruikt voor de oesterteelt. Smullen voor de liefhebbers!

Naar boven
 

20,20 aanbetalings-actie
Profiteer jij ook?

Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!