< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Michèle Oudenaarden Reisbegeleidster Latijns Amerika

In 2005 kwam ik aan in Latijns-Amerika en het was verliefdheid op eerste gezicht! Nu na een decennium door dit bijzonder prachtige en diverse werelddeel te hebben gereisd is deze verliefdheid uitgegroeid tot een diepgeworteld houden van! De gastvrijheid van de Latino’s, de ontroering van ongerepte stranden, de indrukwekkende koloniale steden, de nachtelijke geluiden van de jungle, de rijke dierenwereld, de schilderijachtige landschappen in de hooglanden en de immense uitgestrektheid van Patagonia zijn onbeschrijfelijk! Onze reizen zijn altijd heel avontuurlijk en het is heerlijk om onderweg te zijn, om te wandelen, te fotograferen, dieren te spotten, op zoek te gaan naar lekkere restaurantjes, het ontdekken van nieuwe plekken en dit met elkaar en de lokale bevolking te mogen delen. Latijns-Amerika is iets wat je moet beleven…en ik neem je met heel veel plezier mee!

Todos son tus hijos? Zijn dat al je kinderen? Dit werd mij gevraagd tijdens de familiereis in Mexico, toen ik met de kids uit de groep aanklopte bij een eenvoudig Maya huisje met het vriendelijke verzoek of er een soort van toiletje aanwezig was. We hebben wel een half uur met de hele familie staan kletsen over van alles, zoals het lang verwachte bezoek van hun overgroot oma, werk, scholing en reizen. Wat natuurlijk alle aandacht trok was onze lengte en de blonde koppies. We wisselden niet alleen informatie uit over onze culturen, maar waren ook getuige van een overweldigende gastvrijheid. 

Toen ik in 2005 aan het backpacken was door Centraal-Amerika en mijn reis eindigde in Mexico werd ik er al door ontroerd. Niets voor niets kom ik elk jaar hier terug om weer een ander stukje van dit bijna 2 miljoen km2 tellende land te ontdekken. Er is zoveel te zien en te beleven, qua natuur, cultuur en tradities, de geschiedenis, de gastvrijheid van bevolking en natuurlijk de Mexicaanse keuken! 

De natuur in Mexico is qua landschap zeer gevarieerd, er zijn bergen, regenwouden, woestijnen, mangrovebossen, idyllische stranden en het op één na langste koraalrif ter wereld. Het is dus ook geen verassing dat Mexico qua biodiversiteit van flora en fauna, wereldwijd op de vierde plek staat. 

Net zo rijk en divers is de cultuur in Mexico. De precolumbiaanse beschavingen hebben indrukwekkende steden gebouwd. In Yucatan zijn er nog ontelbaar veel ruïne complexen verborgen in het oerwoud. Middels archeologisch onderzoek worden er steeds meer opgravingen en ontdekkingen gedaan en komen we beetje bij beetje steeds meer te weten over deze beschavingen. Toch blijven er nog heel veel onopgeloste vragen bestaan, zoals wat nou de ondergang van het machtige Maya rijk veroorzaakte? 

Aan de ene kant is Mexico heel modern en rijk. Zeker aan de Riviera Maya, waar de kustplaatsen Cancun en Playa del Carmen zich bevinden. En aan de andere kant is Mexico erg traditioneel en arm. In Mexico wonen 56 inheemse stammen met ieder hun eigen taal, cultuur en tradities. Wanneer je door Chiapas en Tabasco reist, zal je ook kennis maken met nog bestaande indiaanse gemeenschappen, zoals die van de Tzeltal en Tzotzil. 

Wat mij verder zo aanspreekt in Yucatan is de afwisseling van koloniale steden en de idyllische witte zandstranden, waar je prachtig kunt snorkelen! Zeker voor families biedt deze reis door Mexico veel variatie en heel veel fun!

Familiereis Mexico

Maya-magie, strand en héérlijk eten

image
21 dagen vanaf € 2.298
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!