Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Michèle Reisbegeleidster Latijns Amerika

In 2005 maakte ik mijn eerste reis in Latijns-Amerika en ik was op slag verliefd. Na meer dan een decennium door bijna alle landen van dit bijzondere continent te hebben gereisd is deze verliefdheid uitgegroeid tot een diepgeworteld houden van. De gastvrijheid van de Latino’s, de cultuurrijke steden, de diversiteit van de flora en fauna, de majestueuze landschappen en de ruigheid van Patagonië zijn onbeschrijfelijk. Latijns-Amerika is écht iets wat je moet beleven.

Voor vele globetrotters onder ons een herkenbaar gegeven; want hoe meer je reist, hoe groter de reisdrang juist wordt. Als reiziger wil je blijven ontdekken, meer vreemde culturen leren kennen, jezelf verbazen over het onbekende en steeds nieuwe reisavonturen beleven. Om deze reden vlieg ik nu regelmatig ‘de andere kant’ op en ben met veel enthousiasme en ongekende nieuwsgierigheid begonnen met de ontdekking van de overige continenten! Ga je mee op avontuur?    

Todos son tus hijos? Zijn dat al je kinderen? Dit werd mij gevraagd tijdens de familiereis in Mexico, toen ik met de kids uit de groep aanklopte bij een eenvoudig Maya huisje met het vriendelijke verzoek of er een soort van toiletje aanwezig was. We hebben wel een half uur met de hele familie staan kletsen over van alles, zoals het lang verwachte bezoek van hun overgroot oma, werk, scholing en reizen. Wat natuurlijk alle aandacht trok was onze lengte en de blonde koppies. We wisselden niet alleen informatie uit over onze culturen, maar waren ook getuige van een overweldigende gastvrijheid. 
Toen ik in 2005 aan het backpacken was door Centraal-Amerika en mijn reis eindigde in Mexico werd ik er al door ontroerd. Niet voor niets kom ik hier regelmatig terug om weer een ander stukje van dit bijna 2 miljoen km2 tellende land te ontdekken. Er is zoveel te zien en te beleven, qua natuur, cultuur en tradities, de geschiedenis, de gastvrijheid van bevolking en natuurlijk de Mexicaanse keuken! 


De natuur in Mexico is qua landschap zeer gevarieerd, er zijn bergen, regenwouden, woestijnen, mangrovebossen, idyllische stranden en het op één na langste koraalrif ter wereld. Het is dus ook geen verassing dat Mexico qua biodiversiteit van flora en fauna, wereldwijd op de vierde plek staat. 
Net zo rijk en divers is de cultuur in Mexico. De precolumbiaanse beschavingen hebben indrukwekkende steden gebouwd. In Yucatan zijn er nog ontelbaar veel ruïne complexen verborgen in het oerwoud. Middels archeologisch onderzoek worden er steeds meer opgravingen en ontdekkingen gedaan en komen we beetje bij beetje steeds meer te weten over deze beschavingen. Toch blijven er nog veel vragen onopgelost. Heb jij enig idee wat de ondergang van het machtige Maya rijk heeft veroorzaakt? 
Aan de ene kant is Mexico heel modern en rijk; zeker aan de Riviera Maya, waar de kustplaatsen Cancun en Playa del Carmen zich bevinden. En aan de andere kant is Mexico erg traditioneel en arm. In Mexico wonen 56 inheemse stammen met ieder hun eigen taal, cultuur en tradities. Wanneer je door Chiapas en Tabasco reist, zal je ook kennis maken met nog bestaande indiaanse gemeenschappen, zoals die van de Tzeltal en Tzotzil. 
Wat mij verder zo aanspreekt in Yucatan is de afwisseling van koloniale steden en de idyllische witte zandstranden, waar je prachtig kunt snorkelen! Zeker voor families biedt deze reis door Mexico veel variatie en heel veel fun!

Familiereis Mexico

Maya-magie, strand en héérlijk eten

image
21 dagen vanaf € 2.779
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!