< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Stranden, koloniale steden, jungle en indianendorpjes
 • Ontspannen begin én einde van de reis aan witte zandstranden
 • Bezoek aan de mooiste Maya-steden: Chichén Itza, Uxmal en Palenque
 • Verblijf in de jungle van Kolem Jaa
 • Boottocht door Celestún National Park waar je veel flamingo's kunt zien
 • Verblijf in de koloniale stad San Cristóbal de las Casas
 • Varen door de Grand Canyon van Mexico; De Sumidero kloof
 • Overnachting aan het zevenkleurige meer van Bacalar
 • Mogelijkheid om te snorkelen bij tropisch eiland Isla Mujeres

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Cancún, transfer naar Playa del Carmen

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we direct door naar Playa del Carmen.

 • 2

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

  We verblijven 2 hele dagen aan het strand van Playa del Carmen. Deze oude vissersplaats is nu een bruisende toeristenplaats geworden met vele winkels, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Je kunt hier lekker relaxen, winkelen of snorkelen. Zo kun je je voorbereiden op wat er allemaal komen gaat..

 • 3

  Playa del Carmen / vrije dag

  Ook vandaag kun je genieten van zon, zee en strand.

 • 4

  Playa del Carmen - Tulum - Bacalar

  image

  In de ochtend vertrekken we naar het nabijgelegen Tulum. In Tulum vind je de enige overgebleven stad van de Maya’s die direct aan zee ligt. De ligging van Tulum is spectaculair: boven op een klif, vanwaar je uitkijkt op de azuurblauwe Caribische zee onder je. In de late middag komen we dan aan bij de oude koloniale stad Bacalar. 's Avonds kun je genieten van de heerlijkste lokale specialiteiten in één van de vele restaurantjes.

 • 5

  Bacalar

  image

  Bacalar ligt aan het meer van de zeven kleuren. Het wordt zevenkleurige lagune genoemd vanwege de mooie verschillend blauwgekleurde schaduwen in het water. Vandaag heb je uitgebreid de tijd om te genieten van dit mooie plaatsje aan het meer. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de lagune van Bacalar of gewoon ontspannen bij de accommodatie.

 • 6

  Bacalar - Palenque

  image

  De reis voert richting het zuiden, dwars door de laagvlakte van Yucatán. Dit is een warm gebied dat begroeid is met laag geboomte en struikgewas, met hier en daar een dorpje. Na een reis van ongeveer zes uur arriveren we in Palenque, wederom een historische stad, gelegen aan de voet van het berggebied van de staat Chiapas. Je verblijft twee nachten in een fijn hotel in de stad.

 • 7

  Palenque

  image

  We brengen een bezoek aan de Mayasite van Palenque. Het ruïnecomplex is door zijn unieke ligging in het oerwoud één van de mooiste ruïnecomplexen in Mexico. Als geestverschijningen rijzen de ruïnes op, uit de weelderige plantengroei van de jungle. De tempels van Palenque, die in vroegere tijden felrood van kleur waren, zijn versierd met allerlei decoraties. Ook kun je door het oerwoud wandelen en op zoek gaan naar apen en kleurrijke vogels zoals toekans en papegaaien.

 • 8

  Palenque - San Cristóbal de las Casas

  image

  De reis voert ons voor het eerst door de bergen van Mexico. Je zult ook merken dat het in San Cristóbal gelijk een stukje kouder is dan je gewend was. Voordat we hier aankomen, stoppen we bij een aantal indrukwekkende watervallen. Op een mooie dag kan je er heerlijk zwemmen. Rondom de watervallen zijn ook verschillende eetgelegenheden.

 • 9

  San Cristóbal de las Casas

  image

  San Cristóbal de las Casas is de vroegere hoofdstad van de Mexicaanse staat Chiapas. Het is een ontzettend sfeervolle plek met mooie, gekleurde gevels en knusse pleinen met overal kraampjes en eetstalletjes. De stad ligt in een prachtig natuurgebied, middenin de hooglanden, met veel naaldbomen en wilde orchideeën. De Tzotzil- en Tzeltalindianen uit de directe omgeving komen iedere morgen naar de markt om hun waren aan te prijzen, dit levert een hoop mooie plaatjes op. Het leven van de indianen is hier nog zeer traditioneel, wat je terug hoort en ziet in hun specifieke taal en authentieke kleding. We brengen een bezoek aan twee bijzondere Indianendorpjes.

 • 10

  San Cristóbal de las Casas - Chiapa de Corzo

  image

  De reis van vandaag brengt ons naar Chiapa de Corzo. In de buurt van onze overnachtingsplaats ligt de beroemde Sumidero Kloof (de Mexicaanse Grand Canyon) waar we een boottocht zullen maken. Met een klein beetje geluk zullen we krokodillen, apen en vele watervogels zien. We overnachten in Chiapa de Corzo of het naastgelegen Tuxtla Gutierrez.

 • 11

  Chiapas de Corzo - Kolem Jaa

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. Maar wel eentje die zéker beloond wordt. We gaan de jungle in! Vandaag staat namelijk het bijzondere natuurpark Kolem Jaa op het programma. We slapen in comfortabele bungalows die uitkijken op de jungle. Alle bungalows hebben een eigen zitje waar je heerlijk een boek kunt lezen.

 • 12

  Kolem Jaa

  image

  Kolem Jaa is een paradijs voor kinderen en ouders. De prachtige lodge waar we overnachten is gelegen midden in de jungle. De lodge biedt diverse avontuurlijke activiteiten die we helaas met betrekking tot de veiligheid niet kunnen aanbieden. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke activiteiten die een verblijf in dit tropisch paradijs onvergetelijk maken. Je kan heerlijk zwemmen bij een van de verschillende mooie watervallen van soms wel 200 meter hoog. Of verken de jungle door te wandelen over een van de trails. Als je geluk hebt kun je oog in oog komen te staan met brulapen.

 • 13

  Kolem Jaa - Campeche

  image

  Vandaag reizen we verder naar de koloniale stad Campeche aan de Golf van Mexico. In Campèche vind je prachtige gekleurde huisjes en ben je nooit ver van de boulevard aan de kust. In de koloniale tijd was dit één van de grootste havens in Mexico en een geliefd doelwit van piraten die hun zinnen hadden gezet op het goud en zilver wat hier vandaan naar Spanje werd verscheept. Om zich te kunnen verdedigen tegen de piraten bouwden de Spanjaarden bastions en forten, die nog goed bewaard zijn gebleven. We slapen in een leuk, koloniaal hotel in het centrum van de stad.

 • 14

  Campeche - Celestun - Merida

  image

  Om het vissersdorpje Celestún te bereiken, gaan we weer verder per bus. We maken een boottocht door het natuurpark Ria Celestun, waar je roze flamingo’s kunt zien. Na een lunch rijden we naar Merida. Merida is de stad bij uitstek om een hangmat te kopen bij één van de verkopers op straat of in een heuse hangmattenwinkel waar je ze mag uitproberen.

 • 15

  Merida (bezoek Uxmal)

  image

  Vanuit Merida maken we een uitstapje naar het Zuiden. We rijden naar de Puuc regio waar we één van de mooiste archeologische zones op het schiereiland bezoeken. Uxmal is, volgens archeologen, de best bewaarde Mayastad in Mexico. Hier hebben we de tijd om alles goed te bekijken. 's Middags rijden we terug en slapen we weer in ons bekende hotel in Merida.

 • 16

  Merida - Chichen Itza - Isla Mujeres

  image

  Chichen Itza is één van de beroemdste Mayasteden waar je een indrukwekkende piramide van 25 meter hoog kunt bekijken. Een lokale gids legt je hier uit hoe de Maya Indianen een ingewikkeld balspel speelden. Ze schopten de bal niet met hun voeten, maar deden dit met hun heupen. Verder zijn er talloze prachtige oude tempels met sculpturen en reliëfs van jaguars, slangen en adelaars; heilige dieren in de ogen van de oude Maya’s. Hierna reizen we door naar het tropische eilandje Isla Mujeres waar we drie nachten verblijven in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 17

  Isla Mujeres

  image

  Dit kleine eiland Isla Mujeres is bijna autovrij en alle vervoer vindt hier plaats met golfkarretjes. Je kunt hier heerlijk ontspannen op een mooi palmenstrand aan een heldere turkooizen zee. In de maanden van juni tot september kun je al snorkelend een walvishaai tegenkomen. De walvishaai is de grootste vis ter wereld, die in de buurt van het eiland te vinden is. Hij behoort tot de haaienfamilie, maar is geheel ongevaarlijk, want hij eet alleen plankton.

 • 18

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 19

  Isla Mújeres - Cancun - vlucht naar Amsterdam

  Vandaag nemen we de veerboot terug en vliegen vervolgens terug naar Amsterdam waar we op dag 20 aankomen.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Isla Mujeres


  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Isla Mujeres, kun je drie nachten langer blijven. Onze hotels liggen op loopafstand van het strand en het is hier heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water. Je kunt ook een snorkeltrip boeken en op zoek gaan naar de walvishaai. Na deze verlenging kom je heerlijk uitgerust weer thuis. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijten.


  Tijdens deze verlenging verblijf je in Hotel Bahia Chac Chi. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 19

  Isla Mujeres / vrije dag

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 20

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 21

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 22

  Isla Mujeres - Cancun - Amsterdam

  We verlaten het strand en varen en rijden naar de luchthaven van Cancun, vanwaar we terug vliegen naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Familiereis Mexico

Boekbaar vanaf 15-10-2016.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!