Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Cancún, transfer naar Playa del Carmen

  image

  Een spannende dag, want vandaag begint onze familiereis naar Mexico! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we direct door naar Playa del Carmen.

 • 2

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

  We verblijven twee hele dagen aan het strand van Playa del Carmen. Tijd voor ontspanning! Deze oude vissersplaats is nu een bruisende toeristenplaats geworden met vele winkels, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Je kunt hier lekker relaxen, winkelen of snorkelen. De onderwaterwereld hier is erg mooi. Er is voor ieder wat wils. Je kunt je hier rustig voorbereiden op wat er allemaal komen gaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

  Ook vandaag kunnen jullie nog genieten van zon, zee en strand. De kinderen kunnen mooie zandkastelen bouwen of lekker snorkelen, terwijl de ouders heerlijk ontspannen op het strand.  De ideale situatie om je reisgenootjes te leren kennen.De sportieveling kan een fiets huren bij één van de fietsverhuurbedrijfjes of het hotel. Ook kun je er voor kiezen om naar het nabijgelegen Akumal te gaan, dit schitterende strand is een beschermd gebied voor grote zeeschildpadden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Playa del Carmen - Tulum - Bacalar

  image

  Vandaag maken jullie voor het eerst kennis met de geschiedenis van Mexico. In de ochtend vertrekken we naar het nabijgelegen Tulum. In Tulum vind je de enige overgebleven stad van de Maya’s die direct aan zee ligt. De ligging van Tulum is heel gaaf: boven op een klif, vanwaar je uitkijkt op de azuurblauwe Caribische zee onder je. In de late middag komen we aan bij de oude koloniale stad Bacalar. 's Avonds kun je genieten van de heerlijkste lokale specialiteiten in één van de vele restaurantjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Bacalar

  image

  Bacalar ligt aan het meer van de zeven kleuren. Wisten jullie dat het de zevenkleurige lagune wordt genoemd vanwege de mooie, verschillend blauwgekleurde schaduwen in het water? Vandaag heb je uitgebreid de tijd om te genieten van dit mooie plaatsje aan het meer. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de lagune van Bacalar of gewoon ontspannen en lekker zwemmen bij het hotel. 

  Kajakken of suppen over kraakhelder blauw water

  image

  Kajakken op het meer van Bacalar is op zijn zachts gezegd spectaculair te noemen. Jullie kunnen vandaag voor kiezen om deze activiteit optioneel te ondernemen. Om de tien meter heeft het warme en heldere water weer een andere kleur. Je blijft je ogen uitkijken (en daardoor blijf je peddelen). Je kunt zelfs helemaal naar de overkant van het meer kajakken, naar het schitterende Pirates Bay. Bij dit mooie punt kun je van een rots af springen en genieten van het uitzicht. Naast kajakken kun je ook bijzonder mooi suppen op het meer. Smeer je wel goed in want de zon is hier heel scherp! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Bacalar - Palenque

  image

  We reizen met de groep door naar het zuiden, dwars door de laagvlakte van Yucatán. Dit is een warm gebied dat begroeid is met laag geboomte en struikgewas, met hier en daar een dorpje. Onderweg stoppen we bij de historische ruïnes van Becan. Na een reis van ongeveer zes uur arriveren we in Palenque, wederom een historische stad, gelegen aan de voet van het berggebied van de staat Chiapas. Je verblijft twee nachten in een fijn hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Palenque

  image

  We brengen een bezoek aan de Mayasite van Palenque, één van de mooiste ruïnecomplexen in Mexico door zijn unieke ligging in het oerwoud. Als geestverschijningen rijzen de ruïnes op, uit de weelderige plantengroei van de jungle. De tempels van Palenque, die in vroegere tijden felrood van kleur waren, zijn versierd met allerlei decoraties. Ook kun je door het oerwoud wandelen met een gids die je uitleg geeft over de vegetatie. Een leuke dag voor jong & oud. 

  Zwemmen en springen in de watervallen van Roberto Barrios

  image

  Onderweg maken we een stop bij een van de mooiste watervallen uit de omgeving, namelijk de watervallen van Roberto Barrios. Op verschillende plekken kan je hier zwemmen, springen en genieten van de natuurlijke waterpoelen. Als je goed luistert, dan kun je zelfs de brulapen horen schreeuwen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Palenque - San Cristóbal de las Casas

  image

  De reis van vandaag voert ons voor het eerst door de bergen van Mexico. We vertrekken vroeg in de ochtend en komen in de avond aan in ons hotel in San Cristóbal. Je zult merken dat het in San Cristóbal gelijk een stukje kouder is dan je gewend was.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  San Cristóbal de las Casas / Indianendorpjes

  image

  San Cristóbal de las Casas is de vroegere hoofdstad van de Mexicaanse staat Chiapas. Het is een ontzettend sfeervolle plek in een prachtig natuurgebied met mooie, gekleurde gevels en knusse pleinen met overal kraampjes en eetstalletjes. De Tzotzil- en Tzeltalindianen uit de directe omgeving komen iedere morgen naar de markt om hun goederen te showen. 

  image

  Het leven van de indianen is hier nog zeer traditioneel, wat je terug hoort en ziet in hun specifieke taal en authentieke kleding. We brengen vandaag een bezoek aan twee bijzondere Indianendorpjes, een indrukwekkende ervaring voor het hele gezin. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  San Cristóbal de las Casas / vrije dag

  image

  Vandaag maken we een korte wandeling door het indrukwekkende San Cristóbal de las Casas. Het dorpje heeft een aantal zeer interessante bezienswaardigheden en een gezellige markt voor de mooiste lokale souvenirs. Ook tref je hier gezellige restaurantjes en bars. Verder verleent de omgeving zich uitstekend om een verschillende (sportieve) activiteiten te ondernemen. Zo kun je hier goed mountainbiken. 

  image

  Verder verleent de omgeving zich uitstekend om een verschillende (sportieve) activiteiten te ondernemen. Zo kun je hier goed fietsen en mountainbiken. Je kunt bijvoorbeeld een optionele fiets/mountainbike excursie boeken op basis van je eigen niveau. Zo kun je een vrij zware, maar bijzonder indrukwekkende route mountainbiken over het platteland, langs grotten en mooie uitzichtpunten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Boottocht Sumidero Kloof,​ naar Villahermosa

  image

  Op minder dan een uur rijden van San Cristóbal de las Casas  ligt Chiapa de Corzo. Vandaag gaan we naar de beroemde Sumidero Kloof (de Mexicaanse Grand Canyon) waar we een leuke boottocht zullen maken. Met een klein beetje geluk zullen we krokodillen, apen en watervogels zien dus ogen open houden!

  image

  Vervolgens rijden we naar Villahermosa waar jullie afhankelijk van de busreis de middag vrij ter besteding hebben. Villahermosa is de hoofdstad van de staat Tabasco. Vandaag hebben jullie heerlijk de tijd om een een duik in het zwembad te nemen of over het mooie complex van ons hotel te wandelen. Je kunt hier even heerlijk tot rust komen

  image

  Geen zin om aan het zwembad te liggen? Villahermosa heeft een mooie oude binnenstad. De Margarita cocktails zijn hier heerlijk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Naar Campeche via de Cenote Miguel Colorado

  image

  Vandaag bezoeken we de van Cenote Miguel Colorado. Een Cenote is een grote poel, of grot gevuld water en is een prachtig natuurverschijnsel. De cenote die wij bezoeken is 250 meter breed en wordt omringd door rotswanden van wel meer dan 25 meter hoog. De rotswanden zijn bedekt met prachtige groene bomen en planten. Een spectaculair gezicht.    image

  Tijdens de wandeling naar de cenote kun je zelfs brulapen en veel verschillende soorten vogels spotten. Uiteraard kun je hier ook zwemmen en springen van verschillende plateaus gelegen in de cenote. Daarnaast kunt je hier ook kajakken en als je goed oplet kun je zelfs schildpadden zien. Ook wordt er een picknick door de reisbegeleider georganiseerd in dit indrukwekkende gebied. 's Avonds kun je een duik nemen in het zwembad van ons hotel in het gezellige Campeche.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Campeche / vrije dag

  image

  In de koloniale tijd was Campèche één van de grootste havens in Mexico en een geliefd doelwit van piraten die hun zinnen hadden gezet op het goud en zilver wat hier vandaan naar Spanje werd verscheept. Om zich te kunnen verdedigen tegen de piraten bouwden de Spanjaarden bastions en forten, die nog goed bewaard zijn gebleven. In Campèche vind je prachtige, gekleurde huizen en ben je nooit ver van de boulevard aan de kust.Je hebt de rest van de dag om vrij te besteden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Campeche - bezoek Uxmal - Merida

  image

  We rijden naar de Puuc regio waar we één van de mooiste archeologische zones op het schiereiland bezoeken. Uxmal is, volgens archeologen, de best bewaarde Mayastad in Mexico. Het leuke van Uxmal is dat je bijna overal zelf mag rondlopen. Je mag op een aantal plekken zelfs de hoge steile trappen van de ruïnes betreden. Het is een pittige klim, maar eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal. Je hebt hier de tijd om van alles te ontdekken. 

  image

  's Middags rijden we verder Merida. Merida is de stad bij uitstek om een hangmat te kopen bij één van de verkopers op straat of in een heuse hangmattenwinkel waar je ze mag uitproberen. Leuk voor in je kamer of in de tuin!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Merida - Celestún

  image

  Om het vissersdorpje Celestún te bereiken, gaan we weer verder per bus. Celestún is een klein en gezellig typisch Mexicaans strandplaatsje. Jullie kunnen er vandaag voor kiezen om een optionele boottocht te maken door het natuurpark Rio Celestun, waar je flamingo’s kunt zien. Wist je dat flamingo’s roze zijn door de garnaaltjes die ze eten? Na een lunch rijden we weer naar ons bekende hotel in Merida. Wie ligt er als eerste in het zwembad?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Valladolid - fietstocht langs verschillende cenotes incl. lunch

  image

  Vandaag wordt een leuke en actieve dag. s' Ochtends reizen we naar een van de laatste plaatsjes van het Yucatan schiereiland, namelijk Valladolid. In het centrum treffen jullie een typisch Spaans plein met meerdere marktkraampjes waar je verschillende lokale gerechten kunt proberen. De gebouwen zijn kleurrijk en bijzonder fotogeniek. 

  image

  Hopelijk hebben jullie nog energie over want we gaan vandaag een bijzondere en mooie route fietsen. Onder leiding van een gids verkennen we een aantal van de mooiste en soms zelfs onbekendste cenotes uit de omgeving van Valladolid. Neem je zwembroek mee want in een aantal van de cenotes die we bezoeken mag je ook zwemmen! De filetocht is over vlak terrein en de lunch is inclusief. Het wordt een leuke en actieve actieve dag!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Valladolid- Chichen Itza - Isla Mujeres

  image

  Chichen Itza is één van de beroemdste Mayasteden waar je een indrukwekkende piramide van 25 meter hoog kunt bekijken. Een lokale gids legt je hier uit hoe de Maya Indianen een ingewikkeld balspel speelden. Ze schopten de bal niet met hun voeten, maar deden dit met hun heupen. Doe jij dat maar eens na! Verder zijn er talloze prachtige oude tempels met sculpturen en reliëfs van jaguars, slangen en adelaars; heilige dieren in de ogen van de oude Maya’s. Als de tijd het toe laat zoeken voor verkoeling een mooie cenote op. Hierna reizen we door naar het tropische eilandje Isla Mujeres waar we drie nachten verblijven in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Isla Mujeres / vrije dag

  image

  De komende dagen bepalen jullie lekker zelf wat je hier gaat doen. Je kunt heerlijk ontspannen op een mooi palmenstrand aan een heldere turkooizen zee. 

  Zwemmen met walvishaaien

  image

  Isla Mujeres Mexico is één van de allerbeste plaatsen te wereld om de walvishaaien te spotte. Je kunt zelfs met ze zwemmen! Het walvishaaiseizoen loopt van  juli tot augustus. Tijdens een optionele excursie vaar je vanaf Isla Mujeres in ongeveer een uur naar open zee, vanwaar je meerdere keren het water in kunt gaan en deze majestueuze beesten van dichtbij kan aanschouwen. Erg leuk en ongevaarlijk, want een walvishaai eet namelijk alleen maar plankton en krill. Wist je dat een gemiddelde walvishaai 8 meter lang is? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Isla Mujeres / vrije dag

  image

  Vandaag verleent zich uitstekend voor een leuke snorkeltocht. Je valt in de ene verbazing in de andere, wat zijn al die vissen toch mooi en kleurrijk! Isla Mujeres beschikt ook over een heel mooi koraalrif. Hoeveel koraalsoorten kan jij tellen? Het lokale vervoersmiddel op het eiland is een golfkarretje. Het is heel leuk om deze te huren en het eiland te verkennen. Minstens net zo leuk is het huren van een fiets. Je kijkt je ogen uit en je kunt op de mooiste plaatsen stoppen, zoals bij een wit zandstrand of een bijzondere rotsformatie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Isla Mújeres - Cancun - vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag nemen we de veerboot en vliegen vervolgens terug naar Amsterdam waar we op dag 20 aankomen. Hopelijk kan je tijdens de nachtvlucht lekker dromen over deze mooie vakantie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug!

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Isla Mujeres


  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Isla Mujeres, kun je drie nachten langer blijven. Onze hotels liggen op loopafstand van het strand en het is hier heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water. Je kunt ook een snorkeltrip boeken en opgaan in de prachtige onderwaterwereld. Na deze verlenging kom je heerlijk uitgerust weer thuis. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijten.  Tijdens deze verlenging verblijf je in Hotel Bahia Chac Chi. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  - 3-daagse verlenging Isla Mujeres 3 dagen v.a. € 240,-
  - 3-daagse verlenging Isla Mujeres (o.b.v.1 persoon) 3 dagen v.a. € 400,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  Isla Mujeres / vrije dag

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 20

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 21

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 22

  Isla Mujeres - Cancun - Amsterdam

  We verlaten het strand en varen en rijden naar de luchthaven van Cancun, vanwaar we terug vliegen naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Alle ontbijten zijn inclusief in de reissom
 • Actieve boottocht door de Sumidero kloof in Chiapas
 • Kajak tochten mogelijk op verschillende plaatsen
 • Ontspannen begin én einde van de reis aan witte zandstranden
 • Bezoek aan de mooiste Maya-steden: Chichén Itza, Uxmal en Palenque
 • Optionele boottocht door Celestún National Park waar je flamingo's kunt spotten
 • Verblijf in de koloniale stad San Cristóbal de las Casas
 • Varen door de Grand Canyon van Mexico; De Sumidero kloof
 • Overnachting aan het zevenkleurige meer van Bacalar
 • Mogelijkheid om te snorkelen bij tropisch eiland Isla Mujeres
 • Stranden, koloniale steden, jungle en indianendorpjes
 • Fiets of mountainbike door indrukwekkende gebieden in Chiapas
 • Zwemmen in een van de cenotes van Miguel Colorado

Familiereis Mexico

Maya-magie, strand en héérlijk eten

image
21 dagen vanaf € 2.779
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!