< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Amman / overnachting in Madaba

  Vandaag begint jullie familiereis naar Jordanië. Jullie vliegen naar Amman, deze vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. Na aankomst worden jullie in 30 minuten naar een hotel in het sfeervolle Madaba gebracht. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman. Jullie overnachten hier een nacht.

 • 2

  via Mount Nebo en de Dode Zee naar Dana Nationaal Park

  image

  Na het ontbijt bezoeken jullie Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en de Dode Zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op 400 meter beneden zeeniveau. De zwarte modder bij de Dode zee is heel goed voor je huid. Smeer je helemaal in, laat het opdrogen en je huid voelt superzacht aan. Het is natuurlijk ook leuk om elkaar lekker onder te kliederen. Het zoute water zorgt ervoor dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere en leuke ervaring. Wat een gek gevoel!

  image

  In de middag vervolgen jullie je weg naar het Dana Nationaal Park. Dana ligt spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. Jullie overnachten in tipi tenten met matrassen. Een leuke en spannende ervaring voor jong en oud. Tijdens de reizen met vertrek in december en in februari slapen we in een eenvoudig hotel met gedeelde kamers. De tenten zijn opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling combineert toerisme en natuurbescherming en leidt lokale mensen op tot gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Dana Nationaal Park / via Shawbak kasteel naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven honderden vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kunnen jullie onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of drie maken. De ranger geeft uitleg over de planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. 

  image

  Jullie vervolgen je weg naar Petra. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). Misschien ken je het wel van één van de stripverhalen van Kuifje. Jullie slapen twee nachten in een hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kun je in de avond een bezoek brengen aan Petra. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer wordt verlicht met honderderden kaarsjes. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Het lijkt wel alsof je in een andere wereld bent beland. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. Het is leuk om met de familie deze film te bekijken wanneer jullie weer thuis zijn. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. In de namiddag rijden jullie naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanaf Wadi Rum Village stappen we over op stoere 4x4 jeeps en rijden we door het rode zand naar ons kamp voor de komende twee nachten. Ben je ooit eerder in een woestijn geweest?

  image

  Jullie slapen in een bedoeïenenkamp. Bij het kamp, rond het kampvuur, staat een lekkere maaltijd voor jullie klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien. Als jullie willen kunnen jullie matrassen buiten leggen en onder de sterrenhemel slapen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  Wadi Rum woestijn / optionele activiteiten

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de woestijn in te kunnen trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. In het bezoekerscentrum kun je hierover alle informatie krijgen en je betaalt deze excursies ter plekke. Om een indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je er ook voor kiezen een spectaculaire jeeptocht te maken of per kameel de woestijn te verkennen. 

  image

  Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Het wordt nog moeilijk kiezen tussen een stoere jeep en een hobbelende kamelenrug. Jullie slapen vannacht weer in het kamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  Wadi Rum / naar Aqaba

  image

  In de ochtend gaan we deels per jeep en deels te voet of per kameel weer terug naar Wadi Rum Village. Daarna reizen we door naar Aqaba. Aqaba is een uitstekende plek om mooie snorkeltochten te maken of lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kan je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft in een comfortabel hotel net buiten de stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Aqaba / optionele boottocht

  image

  Vandaag zijn jullie de hele dag in Aqaba. Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht. Jullie vertrekken vanuit de haven met de boot op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Wat is de onderwaterwereld mooi! Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Als je niet mee wil met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een fijn stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand met je eigen familie.

  Let op: Afhankelijk van het vluchtschema verblijf je de laatste nacht in Aqaba of Madaba. Wanneer je in de avond op dag 8 óf de ochtend van dag 9 naar Amsterdam vliegt overnacht je in Madaba. Wanneer je in de middag óf de avond van dag 9 vliegt dan is je laatste overnachting in Aqaba en rijden jullie in een uur of vier naar Amman Airport.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Aqaba / €40,00 per persoon

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 9

  vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Jullie stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam, deze vlucht kun je zelf boeken of door ons laten regelen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen gezin
 • Twee overnachtingen midden in de betoverende Wadi Rum woestijn
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige hike
 • Uitgebreid bezoek aan de legendarische roze stad Petra
 • Ontspannen afsluiting aan de Rode Zee in Aqaba waar je goed kunt snorkelen
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Prettige afwisseling tussen overnachtingen in hotels en kamperen in de woestijn
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Route door het ruige berglandschap van de spectaculaire King’s Highway

Familiereis Privé Jordanië

Privéreis speciaal voor families, met eigen gids/chauffeur

Familiereis Jordanie
9 dagen vanaf € 799
Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen.
Naar boven