Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Amman / naar Madaba

  Vandaag begint jullie familiereis naar Jordanië. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een hotel in het sfeervolle Madaba. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman. We overnachten hier een nacht.

 • 2

  via Mount Nebo en de Dode Zee naar Dana N.P.

  image

  Na het ontbijt bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en de Dode Zee. We rijden via een prachtige route naar de Dode Zee. Deze ligt in een natuurlijk dal op 430 meter beneden zeeniveau. De zwarte modder bij de Dode zee is heel goed voor je huid. Smeer je helemaal in, laat het opdrogen en je huid voelt superzacht aan. Het is natuurlijk ook leuk om elkaar lekker onder te kliederen. Het zoute water zorgt ervoor dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere en leuke ervaring. Wat een gek gevoel!

  image

  In de middag vervolgen we onze weg naar het Dana Nationaal Park. Dana ligt spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. We overnachten in tipi tenten met matrassen. Een leuke en spannende ervaring voor jong en oud. Tijdens de reizen met vertrek in december en in februari slapen we in een eenvoudig hotel met gedeelde kamers. Zowel de tenten als het hotel zijn opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling combineert toerisme en natuurbescherming en leidt lokale mensen op tot gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Dana Nationaal Park / naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven honderden vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kunnen de liefhebbers onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of drie maken. De ranger geeft uitleg over de planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. 

  image

  We vervolgen onze weg naar Petra. Als de tijd het toelaat bezoeken we eerst Little Petra, zoals de naam al doet vermoeden; de kleinere versie van Petra. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). Misschien ken je het wel van één van de stripverhalen van Kuifje. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Het lijkt wel alsof je in een andere wereld bent beland. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. Het is leuk met de familie deze film te bekijken wanneer jullie weer thuis zijn. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. In de namiddag rijden we naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanaf Wadi Rum village rijden we met stoere jeeps naar ons kamp. Ben je ooit eerder in een woestijn geweest?

  image

  We slapen in een bedoeïenenkamp. Bij het kamp, rond het kampvuur, staat een lekkere maaltijd voor je klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  Wadi Rum woestijn / optionele activiteiten

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de woestijn in te kunnen trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. In het bezoekerscentrum kun je hierover alle informatie krijgen en je betaalt deze excursies ter plekke. Om een indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je er ook voor kiezen een spectaculaire jeeptocht te maken of per kameel de woestijn te verkennen. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  Wadi Rum / naar Aqaba

  image

  Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Eenmaal terug in Wadi Rum Village reizen we door naar Aqaba. Aqaba is een uitstekende plek om mooie snorkeltochten te maken of lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kan je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft in een comfortabel hotel net buiten de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  optionele boottocht Aqaba / naar Madaba

  image

  Vandaag heb je genoeg tijd in Aqaba. Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht. We vertrekken vanuit de haven met de boot op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Wat is de onderwaterwereld mooi! Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Als je niet mee wil met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een fijn stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Madaba. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Aqaba / €40,00 per persoon

  image

  Als je wilt kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We gaan op zoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 9

  vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian (m.u.v. juli en augustus)
 • Twee overnachtingen midden in de betoverende Wadi Rum woestijn
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige hike
 • Uitgebreid bezoek aan de legendarische roze stad Petra
 • Ontspannen afsluiting aan de Rode Zee in Aqaba waar je goed kunt snorkelen
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Prettige afwisseling tussen overnachtingen in hotels en kamperen in de woestijn
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen

Familiereis Jordanië

Op een kameel door de woestijn

Familiereis Jordanie
9 dagen vanaf € 1.299
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.