< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Sri Lanka (hotel)

Parel van de Indische Oceaan

Waarom deze reis?

 • Veelzijdige fietsvakantie in groepsverband door het hart van Sri Lanka
 • Bezoek aan de Koningsstad Polonnaruwa (incl. entree archeologisch museum)
 • Inclusief volgauto en mecanicien gedurende de hele reis
 • Bezoek de vissersmarkt en de lokale vissers in Negombo
 • Op de fiets langs watervallen, theeplantages en prachtige uitzichtpunten

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Sri Lanka

Route 17 daagse fietsvakantie Sri Lanka (hotel)

Tijdens deze avontuurlijke fietsvakantie door Sri Lanka maak je kennis met de hoogtepunten en minder bekende gebieden van het Sri Lankaanse landschap. We starten in de vissersstad Negombo en banen ons vervolgens fietsend een weg naar het hoger gelegen kloppend hart van het land: Kandy. Vanuit hier begint de fenomenale treinrit langs uitgestrekte theeplantages en schilderachtige bergen tot aan Hatton. Ook tijdens het fietsen komen we langs de meest prachtige panoramapunten met meren, slingerwegen en groene bergtoppen. We bezoeken één van de drie Koningssteden en nemen een kijkje bij verschillende tempelruïnes en pagode's die onderdeel zijn van de kleurige cultuur. We eindigen deze fietsvakantie heerlijk ontspannen aan het strand van Unawatuna.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Colombo
 2. Dag 2 - aankomst Colombo - naar Negombo
 3. Dag 3 - via Chilaw naar Dambulla, 52 km
 4. Dag 4 - Dambulla / bezoek Sigiriya, 55 km
 5. Dag 5 - naar Polonnaruwa / bezoek Medirigiriya ruïnes, 75 km
 6. Dag 6 - naar Matale, 60 km
 7. Dag 7 - naar Kandy, 55 km
 8. Dag 8 - Kandy / vrije dag
 9. Dag 9 - naar Hatton, 45 km
 10. Dag 10 - naar Belihuloya, 52 km
 11. Dag 11 - naar Udawalawe, 72 km
 12. Dag 12 - naar Tissamaharama, 70 km
 13. Dag 13 - Tissamaharama / bezoek Kataragama, 45 km
 14. Dag 14 - naar Unawatuna, 45 km
 15. Dag 15 - Unawatuna / vrije dag
 16. Dag 16 - Unawatuna / vrije ochtend; naar Colombo
 17. Dag 17 - vlucht Colombo - Amsterdam
Bekijk Route Sri Lanka reis, 17 dagen

Fietsend door Sri Lanka

Dit is een afwisselende fietsreis door Sri Lanka, een land dat zich goed leent voor fantastische fietsroutes. Vanwege de warmte fietsen we vaak in de ochtend. Daarnaast kun je deze fietsreis zo actief maken als je wilt. Zo zijn er verschillende optionele excursies mogelijk. De overnachtingen zijn voornamelijk in comfortabele hotels waar je na een actieve dag kunt uitrusten. Eén traject reizen we per trein en ook dat is een onvergetelijke ervaring.

Theeplantages en tuktuks

Van de grote steden tot aan de kleinste dorpjes of onderweg op een zandweggetje: overal zie je tuktuks. De een is nog kleurrijker dan de ander en soms zitten er wel vier mensen op de achterbank. Tussen rijstvelden, kokosplantages en kleine dorpjes ligt de ruïne van de oude tempelstad Polonnaruwa. Vanuit deze koningsstad trekken we via het koelere centrale deel van Sri Lanka naar Hatton, een typisch Engels dorpje omringd door kilometers theeplantages. Maak een praatje met de theeplukkers en ontdek hoe het dagelijks leven er hier uit ziet.

De treinrit vol verbazingen

De treinrit van Kandy naar Ella, of andersom, staat bekend om de prachtige verzgezichten. Deze rit per boemeltrein is zonder twijfel een overweldigende ervaring. De trein baant zijn weg door tunnels in de groene heuvels en je hebt geweldig uitzicht op de watervallen en theeplantages. In het heerlijk koel gelegen Kandy kun je de tempel van de tand bezoeken. Vanuit het hele land bezoeken boeddhistische monniken in kleurrijke oranje gewaden deze tempel.

Relaxte strandafsluiting bij Unawatuna

De laatste twee dagen brengen we ontspannen door aan het strand waar je kunt bijkomen van alle indrukken die deze reus op je heeft gemaakt. Er zijn hier voldoende mogelijkheden om er zelf op uit te trekken, naar bijvoorbeeld Weligama. Hier kijk je je ogen uit over de kleurrijke vissersbootjes die aan- en af varen met verse vis die ze verkopen op het strand. Galle, een gezellig oud-Hollands vestingstadje met een roemrijk handelsverleden. Beklim de muren van het fort en je hebt een prachtig uitzicht over de stad.

Fietsvakantie Sri Lanka (hotel)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven