Er zijn 2 fietsvakanties naar Griekenland die voldoen aan jouw wensen
 • 15 dagen
  vanaf € 1.769,- inclusief CO2-compensatie
 • Internationale groepsreis Cycling in Greece Cycle through historic sights of ancient Greece
  • All breakfasts included. Breakfasts are generally buffet style Greek breakfast with bread/toast, butter, jam, fresh juice, milk, local yoghurt, honey and coffee or tea. We have not included any evening meals in the price of the trip to allow you more freedom over where and what you eat. There are some fantastic restaurants along the route and your guide will be able to recommend his favourite places based on your personal tastes and budget. Greek food has strong influences from Italy and Turkey, expect lots of vegetables, olive oil, bread and meats like lamb, chicken and pork.
  • Cycling
  • Road Cycling
  8 dagen
  vanaf € 1.879,- exclusief vlucht

Resultaten worden geladen

Fietsvakantie Griekenland

Ga mee op fietsvakantie naar Griekenland en ontdek het land van de oude Grieken en de vele eilandjes. De verschillende fietstochten brengen je langs meerdere Griekse eilanden, elk eilandje is weer uniek! Het land biedt zowel schitterende natuur als een rijke geschiedenis. De sporen hiervan zijn terug te vinden in het landschap en de steden op de verschillende eilanden. 

Fietsreis Griekenland: eilandhoppen over de Cycladen 

Een fietsvakantie in Griekenland brengt je naar de Cycladen. Deze eilandengroep telt maar liefst 56 eilanden waarvan zo'n 30 eilanden bewoond zijn. De eilanden typeren zich door de wit-blauwe huisjes. Tijdens een fietsvakantie naar Griekenland doen we de eilanden Paros, Naxos en Syros aan. Elk eiland is weer anders. We maken prachtige fietstochten door pittoreske dorpjes, mooie olijfgaarden en prachtige stranden. Naast deze Cycladen doen we tijdens de fietsreis ook Rhodos aan. Dit eiland ligt een stuk verder in de Middellandse Zee, richting Turkije, en hoort bij de Dodecanese. Het is het op drie na grootste eiland van Griekenland. 

Wat zijn de beste maanden voor een fietsvakantie naar Griekenland? 

Een fietsvakantie tijdens de zomermaanden in Griekenland wordt afgeraden, niet alleen is het dan erg druk met toeristen maar ook zijn de temperaturen vaak te hoog om lang te fietsen. Vooral op het Griekse vasteland is het erg heet, op de eilanden staat er namelijk nog wind wat het enigszins aangenaam maakt. Voor een fietsvakantie op een van de Griekse eilanden zijn de beste periodes het voor- en het najaar, het voorjaar wordt over het algemeen als de beste periode gezien. In het najaar kunnen plotselinge weersverandering nog wel eens voorkomen en in het voorjaar heb je hier bijna nooit last van.

Lefkos

Lefkos is een vissersdorpje op het Griekse eiland Karpathos, het dorpje zelf heeft een haventje en wat restaurants maar dit is niet was het dorpje zo geliefd maakt bij veel toeristen. Lefkos heeft namelijk adembenemende stranden. Het zijn goudgele stranden, waar ook gedacht is aan de toeristen die er komen, zo zijn er veel parasols en ligstoelen te vinden voor als je even wilt bijkomen van een vermoeiende fietstocht.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven