Er zijn 3 fietsvakanties naar Griekenland die voldoen aan jouw wensen
 • 15 dagen
  vanaf € 1.669,- inclusief CO2-compensatie
 • Fietsvakantie Griekenland - Corfu (hotel) Fietsen op het mooiste Ionische eiland
  • Fietsen met een groep op groenste Griekse eiland
  • Ontbijt en diner inbegrepen tijdens de gehele reis
  • Corfu-stad, werelderfgoed
  Blijf op de hoogte
  Nieuwe reis
  11 dagen
  Reis binnenkort boekbaar
 • Internationale groepsreis Cycling in Greece Cycle through historic sights of ancient Greece
  • All breakfasts included. Breakfasts are generally buffet style Greek breakfast with bread/toast, butter, jam, fresh juice, milk, local yoghurt, honey and coffee or tea. We have not included any evening meals in the price of the trip to allow you more freedom over where and what you eat. There are some fantastic restaurants along the route and your guide will be able to recommend his favourite places based on your personal tastes and budget. Greek food has strong influences from Italy and Turkey, expect lots of vegetables, olive oil, bread and meats like lamb, chicken and pork.
  • Cycling
  • Road Cycling
  8 dagen
  vanaf € 1.679,- exclusief vlucht

Resultaten worden geladen

Fietsvakantie Griekenland

Ga mee op fietsvakantie naar Griekenland en ontdek het land van de oude Grieken en de vele eilandjes. De verschillende fietstochten brengen je langs meerdere Griekse eilanden, elk eilandje is weer uniek! Je komt vele sporen tegen van de rijke geschiedenis van dit land, denk bijvoorbeeld aan het authentieke Olympos. Prachtige natuur zal je ongetwijfeld ook tegenkomen zo vind je hier bijvoorbeeld het vruchtbare Lasithi plateau, deze plek zal je waarschijnlijk een beetje aan Nederland doen denken aangezien het een groot vlak terrein met veel landbouw is. Stap op je fiets en ontdek wat Griekenland nog meer te bieden heeft.

Fietsvakantie Griekenland - Hoogtepunten

Een fietsvakantie in Griekenland brengt je langs vele hoogtepunten. Het land biedt zowel schitterende natuur als een rijke geschiedenis. De sporen hiervan zijn terug te vinden in het landschap en de steden op de verschillende eilanden. Hieronder hebben we een paar hoogtepunten van de fietsvakantie in Griekenland voor je op een rij gezet.

Fietsvakantie Griekenland - Rhodos-Stad 

Rhodos is de hoofdstad van het gelijknamige eiland, de stad werd gesticht in de 5e eeuw v. Chr. door drie onafhankelijke stadstaten die het eiland hadden verdeeld, Rhodos-stad moest de samenwerking bezegelen. De stad heeft een rijke geschiedenis en meerdere volken hebben de macht overgenomen in de loop der tijd. Johannieters, Turken en Italianen hebben de macht over de stad gehad. Eén van de zeven wereldwonderen uit de oudheid was de Kolossus van Rhodos. Dit zou een reusachtig beeld zijn geweest dat over de ingang van de haven zou hebben gestaan en waar de schepen onderdoor konden varen. Er is nog veel te zien van de rijke geschiedenis van deze stad, het staat dan ook al sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zo zijn er verschillende Byzantijnse kerken, Turkse Moskeeën, het grootmeesterpaleis en een amfitheater te vinden. 

Bootexcursie Saria

Tijdens een rustdag van je fietsvakantie kan je een bezoek brengen aan het eiland Saria. Dit onbewoonde eiland bevindt zich ten noorden van Karpathos. Een boot verzorgt de overtocht naar het eiland, onderweg stop je bij 2 grot uitgangen en biedt dit de mogelijkheid om een stukje te gaan zwemmen. 

Beste reistijd

Een fietsvakantie tijdens de zomermaanden in Griekenland wordt afgeraden, niet alleen is het dan erg druk met toeristen maar ook zijn de temperaturen vaak te hoog om lang te fietsen. Vooral in het Griekse vastenland is het erg heet, de eilanden hebben namelijk nog de wind wat het enigszins aangenaam maakt. Voor een fietsvakantie op een van de Griekse eilanden zijn de beste periodes het voor en najaar, het voorjaar wordt over het algemeen als de beste periode gezien. In het najaar kunnen plotselinge weersverschillen nog wel eens voorkomen, in het voorjaar heb je hier bijna nooit last van.

Ook voor het vasteland geldt het voor en najaar als de beste reisperiode voor een fietsvakantie, vooral de maanden april en november worden gezien als maanden waarin een fietsvakantie goed mogelijk is. Het is in deze maanden niet al te warm en is de kans op neerslag nog relatief laag.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 25 januari: Inspiratiedag, Verkadefabriek, Den Bosch
 • 1 maart: Inspiratiedag, Theater Kikker, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.