< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • SANTIAGO

 • 1

  vlucht Amsterdam – Praia

  image

  Vandaag kom je aan op het eiland Santiago. Het binnenland is bergachtig en wordt gekarakteriseerd door scherpgetekende toppen en kleine groene valleien. De kust is rotsachtig en heeft diepe inhammen. De kleine stadjes met hun kleurige huizen balanceren soms vervaarlijk op de scherpe bergruggen. Hoewel er weinig regen valt, kunnen de bewoners toveren met water. 

  image

  Op de meest onverwachte plekken vind je akkers met groentes of bananenplantages. Na aankomst word je naar je hotel in Praia gebracht. Praia is de hoofdstad van dit eiland. Om je rustig te laten wennen aan het klimaat en de cultuur, verblijven we hier drie nachten.

 • 2

  wandeling Ribeira Grande & citytour Cidade Velha

  image

  In de ochtend rijden we in een half uurtje naar Cidade Velha. Cidade Velha betekent oude stad en staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf hier wandelen we door een tropisch landschap naar de vallei van Ribeira Grande. Na een tocht van 2,5 uur komen we terug bij ons beginpunt. Cidade Velha ziet er uit als prachtig koloniaal dorpje met zeezicht, maar deze plek heeft een bewogen verleden. Een gids neemt je mee op een citytour en vertelt je hier meer over. Voor het diner kun je zelf een leuk restaurantje uitkiezen in de stad.

  Vandaag wandelen we ongeveer 4 km in 2,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'makkelijk'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 3

  Praia / vrije dag (optionele eilandtour)

  image

  Je hebt de keuze om op eigen houtje het stadje te ontdekken, lekker op het strand te blijven liggen met een boek óf een tour te maken over het eiland. De reisbegeleider zal je bij aankomst op de Kaapverdische eilanden vragen of je met de eilandtour mee wilt. Deze betaal je ter plekke.

  image

  Tijdens deze optionele eilandtour verken je de highlands in het Serra Malagueta National Park. Ook breng je een bezoek aan Assomada, de op één na grootste stad van Santiago. Gezellig lunchen doe je in het kustplaatsje Tarrafal in het Noorden. Na de tour keren we terug in ons hotel in Praia.

  De optionele eilandtour duurt ongeveer 6-7 uur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • FOGO

 • 4

  vlucht naar Fogo / bezoek São Filipe

  image

  Aan de zuidwest kant van Fogo ligt São Filipe, de hoofdstad van het eiland. Het historische centrum van deze stad is prettig om doorheen te lopen. Ten noorden van de hoofdstad ligt een schitterend zwart strand van lavazand dat je kunt bezoeken. Je hebt hier de rest van de dag ter vrije besteding. We slapen hier in een mooi hotel met schitterend uitzicht over zee. Wil je een keer luieren aan het zwembad, dan is dit dé plek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandeling Cha das Caldeiras

  image

  Fogo is een vulkanisch eiland dat uitermate geschikt is om prachtig te wandelen. We worden naar de voet van de gelijknamige vulkaan gebracht. Vanuit hier maken we een makkelijke wandeling van een uur of vier. We wandelen naar onze accommodatie voor de komende twee nachten; een leuk pensionnetje waarbij het diner is inbegrepen.

  image

  De accommodatie is eenvoudig, maar ligt schitterend: aan de rand van de krater met uitzicht op de vulkaan en de verschillende lava-stromen. Neem voldoende warme kleding mee, want, omdat we hier hoog zitten, kan het hier 's avonds flink afkoelen!

  We wandelen vandaag ongeveer 4-5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'makkelijk/gemiddeld'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  wandeling naar Pico Grande

  image

  We vertrekken vandaag vroeg voor een schitterende wandeling naar Pico Grande. Het is een pittige klim, maar zeker de moeite waard! We passeren rookpluimen en asvelden, terwijl we genieten van een schitterend uitzicht. Als je op de top bent, heb je een fantastisch uitzicht op de krater en de omgeving. De terugweg gaat een stuk gemakkelijker en sneller in de zachte as. We genieten van een late lunch. De middag is ter vrije besteding. Wil je deze zware tocht niet doen, dan is het ook mogelijk een eenvoudigere wandeling in de krater te maken. De reisbegeleider kan hiervoor een gids regelen.


  We wandelen vandaag ongeveer 10 km in 5-6 uur. Het niveau van deze wandeling is 'moeilijk'. Deze wandeling is optioneel, je kunt ook bij de accommodatie blijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  wandeling Floresta de Monte Velha

  image

  Na het ontbijt wandelen we naar Pai Antonio gevolgd door een korte transfer naar ons hotel in Mosteiros. Het is een pittige wandeling van een uur of 6. Je daalt alleen maar af, maar je loopt een groot deel van de wandeling over bospaden die soms wat glad zijn. Gebruik een stok als je die bij je hebt. Vanaf onze accommodatie lopen we, vooral bergafwaarts, richting de Atlantische Oceaan. Onderweg passeren we vulkanisch landschap en een bos met eucalyptusbomen waarna aankomen bij het Floresta de Monte Velha. In dit bijzondere natuurpark organiseren we een picknicklunch. 

  image

  Na de lunch gaat de wandeltocht verder door een bijzonder groen en vruchtbaar landschap. In de loop van de middag komen we aan bij onze accommodatie in Mosteiros. Omdat we graag de lokale bevolking steunen, slapen we hier in een simpel pension midden in het plaatsje, gerund door een plaatselijke familie. Het onthaal is hier allerhartelijkst. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht over de oceaan. Het diner is wederom inbegrepen.


  We wandelen vandaag 14 kilometer in ongeveer 5-6 uur. Het niveau van de wandeling is ' gemiddeld/moeilijk'. Er is een beperkt aantal plaatsen in de bagagewagen voor degene die niet mee wil of kan wandelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • SÃO VICENTE

 • 8

  naar Mindelo

  image

  Vandaag vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar het volgende eiland: São Vicente. We vliegen via Praia aangezien er geen directe vluchten zijn tussen Fogo en Sao Vicente. Afhankelijk van het vluchtschema kan er een extra programma worden georganiseerd op Fogo of Santiago. Op São Vicente verblijven we in het plaatsje Mindelo. Mindelo is de culturele hoofdstad van de Kaapverdische eilanden en heeft ook een belangrijke haven. Het is een heel leuk stadje met een boulevard, die uitzicht geeft op de haven. Je hebt de middag en avond de tijd om lekker rond te dwalen in dit sfeervolle stadje vol winkeltjes en restaurants. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • SANTO ANTÃO

 • 9

  boot naar Santo Antão

  image

  In de ochtend is het mogelijk om een stadstour door Mindelo te maken (optioneel). In Mindelo wonen veel muzikanten en artiesten. De gids neemt je mee naar de verborgen plekjes van de stad en je zult aangenaam verrast zijn door de sfeer die hier hangt. ’s Middags gaan we met de ferry naar het volgende eiland: Santo Antão. Veel mensen vinden dit het mooiste eiland van de archipel met valleien, kleine gehuchtjes, mango- en papaya plantages en vriendelijke mensen. De overtocht naar Sao Antão duurt ongeveer een uur en met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen.

  image

  Bij aankomst in de haven nemen we oorspronkelijke weg door de bergen naar Ponta do Sol. Tijdens de rit heb je adembenemende uitzichten. De komende twee nachten verblijven we in Ponta do Sol. Dit is misschien wel het meest lieflijke plaatsje van het hele eiland Santo Antão. In de haven is het binnenhalen van de gekleurde vissersbootjes met hun vangst een gezellig tafereel. De vis wordt verdeeld, verkocht en ter plekke schoongemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  wandeling door de ‘Vallei van Paúl’

  image

  Er staat weer een mooie, maar pittige wandeling op het programma. Dit keer wandelen we door de Vallei van Paúl. Gedurende 4-5 uur stijg en daal je verschillende keren steil langs terrassen en fruitplantages. De uitzichten zijn adembenemend. Tijdens de wandeling leer je meer over het verwerkingsproces van suikerriet. Dit is, naast bananen, mango’s en papaya’s een belangrijk landbouwproduct op Santo Antão. Van suikerriet maken de Kaapverdianen grogue, een soort rum die in heel Kaapverdië populair is. Uiteraard proberen we zelf ook een glas verse grogue. We lunchen ergens bij de lokale bevolking (inbegrepen) en we keren terug naar Ponta do Sol.


  We wandelen vandaag ongeveer 4-5 uur. Als groep bepaal je samen met de reisbegeleider het niveau van de wandeling. Deze wandeling is optioneel, je kunt ook bij de accommodatie blijven. In dat geval mis je de inbegrepen lunch.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • SÃO VICENTE

 • 11

  naar São Pedro

  image

  We keren terug naar het eiland São Vicente. Voor we de middagferry nemen, heb je nog de tijd om een optionele wandeling te maken op het eiland Santo Antão of om heerlijk relaxen in Ponto do Sol. Op São Vicente verblijven we in een comfortabel hotel dat direct aan zee ligt. Vandaag en morgen kun je de reis heerlijk relaxed afsluiten op het strand. Ben je niet zo’n strandmens dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zo ben je met een (gratis) shuttlebus binnen 20 minuten in Mindelo. Ook kun je ervoor kiezen om een eilandtour te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  São Pedro / vrije dag (optionele eilandtour)

  image

  Het is heerlijk toeven aan het mooiste strand van São Vicente. Laat rustig alle indrukken van de afgelopen dagen op je inwerken en neem af en toe een verfrissende duik in zee. Wil je nog iets van Sao Vicente zien, dan kan er een interessante optionele tour gemaakt worden. Vergezeld door een gids reis je over dit ruige, droge eiland. Je komt veel te weten over het harde leven van de lokale bevolking en hun eeuwige strijd tegen de droogte. Een heerlijke lunch aan een strand is inbegrepen.

  De eilandtour duurt ongeveer 6-7 uur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vlucht Sao Pedro - Amsterdam

  Vandaag nemen we afscheid van Kaapverdië en vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Afwisselende reis over de mooiste eilanden van Kaapverdië
 • São Vicente, Santiago, Fogo en Santo Antão
 • Verschillende wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de top van de Pico-vulkaan op Fogo
 • Verblijf in de gezellige, culturele hoofdstad van Kaapverdië: Mindelo
 • Ontspannen afsluiting aan het mooiste strand van São Vicente
 • Alle gidsen tijdens de wandelingen en stadstours inbegrepen
 • Perfecte afwisseling tussen cultuur en prachtige (optionele) wandelingen
 • 11 x ontbijt, 5 x lunch en 3 x diner inbegrepen
 • Tijdens deze reis maken we gebruik van twee binnenlandse vluchten

Groepsrondreis Kaapverdische Eilanden

Niet boekbaar

Naar boven