Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Namibië

Tijdens een groepsrondreis door Namibië reis je door de indrukwekkende natuur van het land die voornamelijk bestaat uit woestijn. Namibië is dan ook een bestemming voor de liefhebber van uitgestrekte vlaktes en wilde dieren. De groepsrondreizen beginnen in de hoofdstad Windhoek. Namibië was ooit een Duitse kolonie en dit zie je nog goed terug in het straatbeeld van Windhoek. Ook de Zuid-Afrikaanse bezetting laat zijn sporen nog na. Pas sinds 1990 werd het land onafhankelijk en kreeg het de naam Namibië. 

De mooiste natuur

Tijdens een groepsrondreis door Namibië, ontdek je onder andere het Namib-Naukluft park. Dit park omvangt een gedeelte van de Namibwoestijn en het Naukluftgebergte. Wist je dat de Namibwoestijn de oudste woestijn ter wereld is? Het is ongeveer 4 miljoen jaar geleden ontstaan. In de woestijn vindt je de Sossusvlei, een prachtige vallei van klei en een van de populairste bezienswaardigheden in Namibië. Hier vlakbij bevindt zich de Deadvlei, een zoutpan te midden van de woestijn. Hier zie je een prachtig contrast van de witte vlakte met dode bomen in het midden van de prachtige rode zandduinen. Vergeet je fotocamera niet want hier wil je écht een plaatje schieten.

Een bezoek aan de Sossusvlei

Een van de hoogtepunten van je groepsrondreis naar Namibie zal zeker de Sossusvlei zijn. Deze klei-vallei ligt in het midden van de Namibiwoestijn, en staat bekend om de hoge, rode zandduinen. Maak een wandeling door deze bijzondere zee van zand en neem de stilte en kleuren in je op. Bij zonsopgang zijn de duintoppen op hun mooist en zie je verre schaduwen van de haarscherpe glooiing in het rode zand. Beklim de duinen, hoor het geblaf van de vele gekko’s tijdens de zonsondergang en maak prachtige wandelingen. Laat het natuurwonder van de Sossusvlei goed op je inwerken en ontdek de immense schoonheid van Namibië.


Bekijk onze reizen naar Namibië per reissoort: 

Naar boven