Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Tanzania

De wildrijkste parken

Tanzania heeft de grootste concentratie wilde dieren ter wereld. Een bezoek aan Serengeti National Park mag niet ontbreken tijdens een groepsrondreis naar Tanzania. Dit park is niet voor niets zo gewild, de kans is groot dat je hier de Big Five ziet. Daarnaast is "de grote trek" een van de hoogtepunten van een groepsrondreis Tanzania. Het hele jaar door trekken bijna twee miljoen gnoes en zebra's van de Masai Mara in Kenia naar de Serengeti op zoek naar vers gras. Ook andere parken in Tanzania zijn zeker de moeite waard. Het minder bezochte Selous Game Reserve is het grootste wildpark van het Afrikaanse continent en het is er heerlijk rustig. Het park staat bekend om de grote populaties olifanten, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en wilde honden.

Relax op exotisch Zanzibar

Wanneer je een groepsrondreis naar Tanzania maakt, kan je dit goed combineren met een bezoek aan Zanzibar. Hier kan je na alle safari's lekker uitrusten op een van de witte palmstranden. Dit Afrikaanse paradijs ligt 50 kilometer van de oostkust van Tanzania. Ook al hoort het eiland officieel nog bij Tanzania, vormt het een semi-autonomische staat binnen Zanzibar. Er heerst dan ook een hele andere sfeer dan op het vasteland. Zanzibar kent invloeden uit Afrikaanse, Arabische, Europes en Aziatische culturen en dit is goed merkbaar als je struint door de smalle straatjes van Stone Town.
Zanzibar wordt ook wel Spice Island genoemd, vanwege de vele specerijen die er worden verbouwd. Een specerijenexcursie tijdens de groepsrondreis is dan ook een echte must wanneer je Zanzibar bezoekt. 

Bekijk onze reizen naar Tanzania per reissoort: 

Naar boven