< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kaapstad

  Vandaag begint ons Zuid-Afrikaanse avontuur! Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het hotel. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  naar Arniston

  image

  Vandaag reizen we naar Arniston, een gebied ten oosten van Kaapstad. Onderweg kan je ervoor kiezen om de Waenhuiskrans grot te bezoeken. Deze indrukwekkende zeegrot is via een aangename wandeling van 1 km te bereiken. Het laatste deel bestaat uit ongelijke treden. De hoofdingang is alleen toegankelijk bij eb, maar je kunt door een gat achterin de grot klauteren om een glimp op te vangen als het vloed is. De accommodatie waar we de komende twee dagen verblijven is in Arniston gelegen op ongeveer een uur rijden vanaf De Hoop Natuur reservaat. Morgen kan je kennis maken met dit prachtige natuur gebied.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  vrije dag / De Hoop Nature Reserve

  image

  Je kunt vandaag De Hoop natuurreservaat ontdekken. Het gebied wordt gezien als het broodmandje van de Kaap, vanwege de hoeveelheid graan die verbouwd wordt. Je kunt hier genieten aan het water, maar er is ook een mogelijkheid om een begeleide mountainbike tocht (2-3 uur) te maken. Je ontdekt hierbij niet alleen een deel van de Floraregio van de Kaap (Unesco Werelderfgoed), 's werelds kleinste en meeste bedreigde plantenrijk, maar ook kun je onderweg klein wild tegenkomen. Hier leven onder andere bontebokken, Kaapse bergzebra's, bavianen, struisvogels en zelfs elanden.

  image

  Ook is er een mogelijkheid om een kustwandeling te volgen, een leuke manier om de zuidelijke kust te verkennen. De gids zal interessante vormen van zeeleven laten zien, en misschien spot je zelfs wel een walvis (seizoensgebonden).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Mosselbaai

  image

  Vandaag gaan we naar Mosselbaai, waar (op Hawaii na), de meeste zonuren zijn. De gezellige havenstad dankt haar naam door Nederlandse scheepvaarthandelaren, die vele mossels en oesters bij de kust ontdekten. We brengen een bezoek aan het Diaz Museum, vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger. In het museum vind je een levensgrote, authentieke replica van zijn schip, van wel 100 meter lang.

  image

  Er is verder nog genoeg te zien en doen. Zo kun je een bezoekje brengen aan de haven of aan de vuurtoren. Als je een dierenliefhebber bent moet je zeker een trip maken naar Seal Island, waar naast zeehonden ook pinguïns en aalschovers leven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Knysna

  image

  We rijden vandaag naar Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een klein stadje aan een lagune die tussen twee zandstenen kliffen, ’The Heads’ met de zee in verbinding staat. Je kunt een mooie wandeling maken langs de kliffen. Op verschillende punten heb je een prachtig uitzicht. In Knysna, nabij de gezellig haven van de stad, vind je leuke winkels, restaurants en barretjes. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Knysna / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we een vrije dag in Knysna. Vroeger was het een belangrijke plek voor de houtindustrie, maar tegenwoordig is het een van de meest bekende plekjes van de Tuinroute. Zo is er genoeg te doen hier. Je kunt de kust verkennen of een lokale markt bezoeken, maar er is ook een optionele excursie is naar het Featherbed Natuurreservaat, dat aan de Knysna rivier ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Stormsrivier (Tsitsikamma NP)

  image

  We vervolgen de route naar Stormsrivier, dat nabij het Tsitsikamma National Park ligt. Het park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten in een accommodatie nabij het park. Stormsrivier zelf is een schattige kleine plek. Aan de andere kant van de autoweg is Big Tree, die al ruim 800 jaar oud is. Doordat de boom 36 meter hoog is en de stam een omtrek heeft van 9 meter, zul je deze reus niet snel over het hoofd zien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Tsitsikamma Nationaal Park / wandeling

  image

  Het park kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos') en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust vaak walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust, door het achterliggende dichte oerbos of naar een waterval.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Addo Elephant NP

  image

  In de ochtend is er nog tijd voor activiteiten rondom Tsitsikamma. Vervolgens rijden we naar het Addo Elephant Nationaal Park waar we in de middag aankomen. In dit park gaan we morgen voor het eerst op safari en kun je de "Big Five" spotten, al is de kans op katachtigen in dit park erg klein. Zoals de naam al doet vermoeden is de kans op het zien van olifanten daarentegen erg groot. Niet zo gek, gezien er wel 600 olifanten leven. Dat is een behoorlijk aantal, als je je bedenkt dat het park ooit begonnen is met slechts elf olifanten. We overnachten twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Addo Elephant NP / sunrise 4x4 game drive

  image

  In de vroege morgen, nog voor de zon op is, stappen we in open terreinwagens voor een sunrise game drive in Addo Elephant Nationaal Park. We rijden door het park, op zoek naar de Big Five. 

  image

  Het voordeel van een terreinwagen is dat je hiermee van de hoofdpaden af kunt, dus meer kans hebt om wild te spotten. Zoals de naam al verraadt zijn olifanten in overvloed aanwezig in het park. Er kan zo maar eens een groep olifanten uit de bosjes komen die voor de jeep de weg oversteken. Hopelijk heb je aan het eind van de dag een groot deel van de Big Five gezien. Naast de Big Five is er namelijk ook ander wild te spotten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Oudsthoorn

  image

  We hebben vandaag een mooie reisdag door de boeg door een schitterend landschap. Dankzij het warme en droge klimaat in de omgeving van Oudtshoorn is dit de ideale leefomgeving voor struisvogels. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan een van de vele struisvogelfarms waar het plaatsje dus bekend om staat. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de oudste grotten ter wereld: de Cango grotten. De grotten werden al gebruikt tijdens het stenen tijdperk, maar zijn pas herontdekt in 1780. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Oudtshoorn / optioneel Swartberg Pass

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om optioneel de Swartbergpas (UNESCO-werelderfgoed) te bewonderen. Deze tour duurt zo'n 5-6 uur en is inclusief een traditionele lunch. Lange tijd reisde men met een boog om de ruige bergketen heen, maar de Zuid-Afrikaanse ingenieur Thomas Baine heeft ervoor gezorgd dat je er nu dwars doorheen kunt rijden. 

  image

  In dit gebied zijn wel 500 verschillende soorten flora en fauna te vinden. Onderweg kom je langs meerdere, schitterende plekken waar je mooie foto's kunt maken. De rit omhoog is met de auto, maar eenmaal boven kun je prachtig wandelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Montagu

  image

  We gaan vandaag weer op pad, via de spectaculaire Route 62, een van 's werelds mooiste routes om te rijden. We gaan richting de Wijnlanden. Zoals de naam al doet vernoemen, wordt er in deze regio veel wijn geproduceerd. Dit is niet alleen het grootste, maar ook het belangrijkste wijngebied van Zuid-Afrika. Je hebt vandaag de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijnproeverij in Montagu, waarbij je verschillende soorten lokale wijn kunt proeven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via Stellenbosch naar Gordons Bay

  image

  Vandaag komen we weer dichter in de buurt van Kaapstad, want we gaan via Stellenbosch naar Gordons Bay. Stellenbosch behoort ook tot de wijnregio en er zijn vele wijnboerderijen rondom de stad. Eenmaal in de historische stad aangekomen krijgen we een rondwandeling en kun je de mooie architectuur bewonderen. Er zijn vele plekjes waar je kunt eten en drinken, maar er zijn ook verscheidene musea en kunstgalarijen waar je jezelf kunt vermaken. Na het bezoeken aan Stellenbosch rijden we door naar Gordons Bay waar we zullen overnachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Kaapstad / optionele stadstour

  image

  We rijden vandaag naar de eindbestemming van de rondreis wat tevens het begin van de reis was. Kaapstad! Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. Ook het oude centrum van Kaapstad is de moeite waard, met de markt op Greenmarket Square, de hippe Bree Street en Longstreet met gezellige restaurants en bars. In Kaapstad en omgeving is genoeg te doen maar je zult keuzes moeten maken. Je hebt hier in ieder geval alle vrijheid om zelf of met de groep op pad te gaan. Je zult je hier geen moment vervelen.

  image

  Je kunt vandaag een leuke stadstour maken. Een culturele tour waarbij je leert over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Je bezoekt onder andere District Six. In het District Six Museum maak je kennis met een immigrantenrijk die tijdens de Apartheid volledig is verdwenen. Tijdens het bezoek aan Bo-Kaap, de kleurrijkste wijk van Kaapstad, dwaal je rond door de straten en zal het je snel opvallen dat alle huizen in de meest felle kleuren zijn geschilderd. En een bezoek aan de tafelberg mag niet ontbreken. Het uitzicht op de Moederstad vanaf deze berg is onvergetelijk.

  Let op: De kabelbaan op de Tafelberg is in de periode van 15 juli 2024 tot 1 september 2024 gesloten vanwege jaarlijks onderhoud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Kaapstad / Kaap de Goede Hoop excursie

  image

  Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Kaapstad is een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Kaapstad / avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Doordat we een avondvlucht hebben is er overdag nog genoeg tijd om rond te struinen. Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. ’s Avonds rijden naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Let op: 

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Vanwege onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg in de periode van begin juli/eind august gesloten. De precieze data worden in mei bekend gemaakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 4 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

  Let op: De website voor het aanschaffen van de tickets dien je zelf in de gaten te houden. Mochten er voor een bepaalde maand geen tickets worden weergegeven, komt dit omdat die tickets dan nog niet zijn vrijgegeven. Voorbeeld: in de maand mei kan je pas tickets boeken voor onder andere de maand juni.

 • 18

  aankomst Amsterdam

  Aan het einde van de ochtend kom je aan op Schiphol.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Rustiger reistempo voor optimale tuinroute beleving
 • Gamedrives in Addo Elephant
 • Dagelijks ontbijt inbegrepen
 • Verken het ongerepte natuurreservaat de Hoop per fiets of te voet
 • Enerverende dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Comfortabele, rechtstreekse vluchten met KLM
 • Wandelen in Tsitsikamma National Park
 • Leuke boottochten mogelijk bij Mosselbay en Knysna
 • Maak kennis met de beste wijnen uit de Kaapse wijnlanden
 • Begin en einde van de reis doorbrengen in het bruisende Kaapstad

Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute

Langs grillige kust naar natuur- en wildparken

image
18 dagen vanaf € 2.999 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven