Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Java & Bali
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Welkom in Indonesië! Op de luchthaven worden we opgewacht door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel waar we één nacht verblijven. Jakarta is een echte metropool: een drukte van jewelste, moderne wolkenkrabbers, musea, monumenten, winkelcentra en een wirwar aan verkeer. Afhankelijk van de vlucht heb je nog wat vrije tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken.

 • 3

  Jakarta / Old Town; naar Bandung

  image

  Na het ontbijt bezoeken we de bekende Old Town van Jakarta. Tijdens de wandeling leer je over de geschiedenis van de stad en wandel je onder andere langs het oude treinstation, de oude haven van het hindoeïstische koninkrijk, koloniale gebouwen die je zullen herinneren aan de Nederlandse geschiedenis in Indonesië, Nederlandse architectuur en het Fatahillah museum. In de middag rijden we langs theeplantages naar Bandung, waar we aan het eind van de middag aankomen. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Bandung / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Bandung staat bekend om de koloniale Hollandse huizen in art-deco stijl en is uitgegroeid tot een levendige, grote stad met prima winkel- en uitgaansmogelijkheden. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen en rondslenteren. Ook kun je een optionele excursie maken naar de Tangkuban Perahu en de Domas-krater. Dit is een actieve vulkaan dertig kilometer buiten de stad. Ook zijn hier warmwaterbronnen waar je kunt pootje baden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  treinrit naar Wonosobo

  image

  Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Bandung om vervolgens op de trein te stappen naar Kroya. De 4 uur durende treinrit is erg bijzonder en brengt ons door verschillende mooie landschappen van Java. Eenmaal aangekomen in Kroya brengt de bus ons in 2 à 3 uur naar Wonosobo waar we begin van de avond aankomen. Wonosobo is de ideale overnachtingsplek voor een bezoek aan het Dieng Plateau. De rest van de avond is ter vrije besteding.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Dieng plateau en Telaga Warna naar Magelang

  image

  We staan midden in de nacht op om de zonsopgang bij het Dieng plateau te bewonderen. De wandeltocht vanaf het beginpunt naar Sekunir Hill duurt ongeveer een half uur en bestaat uit trappen en verharde wegen. Boven geniet je van een adembenemend uitzicht op valleien en plantages terwijl de zon op komt. Vervolgens bezoeken we het unieke meer van Telaga Warna met haar kleurrijke tinten. Loop rond de Sikidang-krater en bezoek de Arjuna tempel. Een tempel zo magnifiek als Borobudur en Prambanan, maar dan nóg ouder. In de middag rijden we in 2 uur naar Magelang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Candirejo, gelegen in de buurt van Yogyakarta. We verkennen de omgeving per fiets en maken kennis met de lokale bevolking. Hieronder lees je meer over deze bijzondere excursie. Na ons bezoek rijden we naar de volgende bezienswaardigheid van vandaag, de spectaculaire Borobudur, 's werelds grootste boeddhistische heiligdom. Vervolgens rijden we naar Borobudur. Je kan het prachtige complex vanaf beneden aanschouwen. Verder kan je heerlijk wandelen in de grote tuin die eromheen ligt. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren.

  image

  Aan het einde van de middag rijden we door naar Yogyakarta, de sultanstad, het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. We slapen 3 nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  Yogyakarta / traditie en cultuur

  image

  Vandaag draait alles om traditie en cultuur. We bezoeken een authentiek batikproductiebedrijf waar we tijdens een workshop alles leren over de Batik kunst. In de middag kan je lunchen in een kunstgalerij die beheerd wordt door jonge kunstenaars. De galerij wordt gefinancierd door de winst van het restaurant, een goed doel op zich! Vervolgens krijgen we een rondleiding in de Bakpia-fabriek waar je een lokale snack kunt proeven. De laatste stop is bij een traditionele wever, waar je meer te weten komt over deze Indonesische traditie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Yogyakarta / stadstour Kotagede

  image

  Na het ontbijt gaan we naar Kotagede, de oude stad van Yogya, waar de geschiedenis begon, nog voordat het moderne Sultan's paleis werd gebouwd. In een traditionele becak, een Javaanse riksja, voel je de unieke en mystieke sfeer van de oudheid. In Kotagede mengde het Javaans-hindoeïsme zich met de islam, met een kleine Europese invloed. Dit maakt dit gebied heel bijzonder. Je zult ook getuige zijn van de overblijfselen van de aardbeving in 2006 die delen van de stad verwoestte. We eindigen bij een traditionele zilverfabriek waar je ’s middags eventueel een workshop kunt volgen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar de Bromovulkaan

  image

  Vandaag wordt een lange reisdag. Vroeg in de ochtend stappen we in de bus en rijden we langs prachtige landschappen naar Cemoro Lawang, het stadje aan de rand van de Bromo, waar we inchecken in ons hotel. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. ‘s Avonds is het erg gezellig in het restaurant. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Kalibaru

  image

  We staan heel vroeg op om de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt waar het uitzicht op Mount Bromo, Mount Batok en de Tengger zandzee adembenemend is. Daarna gaan we naar de zandvlakte om vervolgens de 245 trappen van de krater te beklimmen voor een spectaculaire ervaring. Eenmaal boven kun je het gerommel van de actieve vulkaan horen. Na een ontbijt en douche rijden we in ca. zeven uur naar Kalibaru. Onderweg is weer genoeg te zien. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, tussen kruidnagel- en koffieplantages.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Lovina / optioneel Ijen

  image

  We staan vroeg op en maken nog een wandeling door Kalibaru Vervolgens rijden we na het ontbijt naar de haven van Ketapang waar we de oversteek naar Bali zullen maken. In ongeveer 1 uur zal de veerboot ons bij het volgende eiland brengen. We rijden door een schilderachtige panorama van rijstvelden en Balinese dorpjes naar onze volgende bestemming Lovina. Lovina is prachtig gelegen aan de noordkust van Bali. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beklimming Ijen / €45,00 per persoon

  Beklimming Ijen

  Je kunt er vandaag voor kiezen om de Ijen te beklimmen. Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een 3 kilometer steil zand/grindpad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt.

  image

  Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. Eenmaal boven kun je genieten van prachtig zicht over het grootste kratermeer van Java, gevuld met groenblauw water. Nadat wat meer te hebben geleerd over de zwavelindustrie in dit gebied, ga je bergafwaarts en rijd je terug naar het hotel.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 3 personen.

 • 13

  Lovina / vrije dag

  image

  De komende twee dagen kun je helemaal tot rust komen. Tijd voor zon, zee en strand! Wat misschien een leuk idee is, is het bezoeken van Pulau Menjangan eiland. Dit is de ideale plek om te snorkelen. Het koraalrif is hier prachtig en er zijn kleurrijke tropische vissen in overvloed. Zie voor meer informatie hieronder. Je kunt er ook voor kiezen om in Lovina te blijven om bijvoorbeeld een boottocht te maken. Je hebt dan de kans om de donkerhuidige spinnerdolfijn te spotten!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Menjangan Island / €85,00 per persoon

  Snorkelen Menjangan Island

  Je kunt er vandaag voor kiezen om een bezoek te brengen aan Menjangan Island. Duik in het verfrissende water en ontdek de adembenemende onderwaterwereld, want het koraal hier is o zo mooi. 

  Inbegrepen:

  • vervoer naar het Pulau Menjangan National Park en terug
  • entreegeld Pulau Menjangan National Park
  • boottocht
  • lunch
  • snorkel en duikbril

  Minimum deelname: 4 personen

 • 14

  Lovina / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een volle vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. Je kunt er voor kiezen om lekker te ontspannen bij het hotel of Lovina verder ontdekken. Lovina is een nog relatief ongerepte plaats aan de noordwestkant van Bali waar je vriendelijke lokale vissers en hun families kunt ontmoeten. Vanaf het strand kun je zien hoe de vissers elke dag uitvaren. De zonsondergang vanaf het strand mag je niet missen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Ubud

  image

  Voordat we aankomen in Ubud maken we nog een aantal leuke stops. De eerste stop is bij de Pura Beji. Deze tempel is van zandsteen gebouwd en is gewijd aan Dewi, de godin van de rijst. Vervolgens maken we een stop bij de Candi Kuning-markt waar veel lokaal fruit te proeven is. Ook bezoeken we de Ulun Danu-tempel, de bekende watertempel aan het meer van Beratan. Eenmaal in Ubud heb je de avond vrij om naar eigen wens in te vullen. In de avond is het een zeer sfeervol plaatsje met veel leuke barretjes en restaurants. We verblijven hier drie nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Ubud / vrije dag

  image

  Het sfeervolle, schilderachtige kunstenaarsdorp Ubud is gelegen tussen de groene sawa’s en er is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souvenirs kunt kopen en musea met moderne Indonesische schilderkunst. We hebben genoeg tijd om ons onder te laten dompelen in de Balinese cultuur en de hoogtepunten in en rondom het stadje te bezichtigen. Ook kun je er vandaag voor kiezen om de prachtige groene omgeving van Ubud per fiets te ontdekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Ubud (inclusief lunch) / €38,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel. Na ongeveer drie kwartier komen we aan op het beginpunt van de fietstocht. Tijdens de tocht ga je op mountainbikes voornamelijk bergafwaarts. Zo nu en dan verlaat je de verharde weg om over kleine onverharde paadjes in een rustig tempo het landschap te verkennen. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die onder andere vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Onderweg maken we een stop bij de lokale bevolking voor een koffiepauze.

  Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).


  Let op: deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden. Omdat de route deels bergafwaarts gaat, is het belangrijk om fit te zijn tijdens het maken van de fietstocht.

 • 17

  Ubud / vrije dag

  image

  Ubud is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We beschikken vandaag nog over een tweetal dagkamers aangezien we een avondvlucht hebben. Aan het einde van de middag rijden we naar de luchthaven om vervolgens in de avond op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Voor de vluchtgegevens- en tijden verwijzen we je naar het kopje 'vluchtinfo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Geniet van de mooiste hoogtepunten van Java en Bali
 • Beleef één van de mooiste treinritten van Indonesië
 • Ontspan een paar dagen aan de noordkust van Bali
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Kennismaken met de locals bij Candirejo, een typisch Javaans dorp
 • Mogelijkheid tot het beklimmen van de Ijen vulkaan
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur

Groepsrondreis Java & Bali

Boeiende tradities en natuurlijke schoonheid

image
19 dagen vanaf € 1.979 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven