Er zijn 4 groepsrondreizen naar Laos die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Laos

Laos ligt in het continent Azië en geografisch gezien ten westen van Vietnam. Het land heeft geen kustlijn en is bijna zes keer groter dan Nederland. Het land heeft China, Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam als buurlanden. Sawadee biedt groepsrondreizen door Laos meestal in combinatie met een rondreis door Cambodja aan.

Groepsrondreis Laos: Ontdek een ruw en bergachtig terrein

Laos is gelegen in Azië en ligt ten noorden van Thailand, ten westen van Vietnam en heeft een landgrens van 541 km met Cambodja. Het heeft als enige land in Pacifisch Azië geen kustlijn. Vrijwel het hele land bestaat uit ruw, bergachtig terrein met hier en daar wat vlakke gebieden, voornamelijk rondom de rivier de Mekong. Deze rivier is vanwege de vruchtbare grond erg belangrijk voor de bevolking. Alle grote steden liggen eraan.
In het noorden vind je een sterk door rivieren versneden berglandschap met als hoogste punt de Phu Bia met 2835 meter. Naar het zuiden toe vormt de Cordillere van Annam de oostelijke grens. Daarnaast zijn in Laos vier bergplateaus te vinden: het Nakai-plateau en het kalkstenen Khammuan-plateau in het noorden, het Xieng Khouang-plateau in het midden en het Boloven-plateau in het zuiden.

Een groepsrondreis vol toeristische mogelijkheden 

Een groepsrondreis door Laos heeft veel te bieden. De natuur is afwisselend, met de vele rivieren en berglandschappen en ook op cultureel niveau is er van alles te beleven. Zo is er een aantal interessante festivals door het jaar heen, waarvan het Laotiaanse Nieuwjaar er een is. De beste plekken om deze festivals mee te maken, zijn Vientiane en Luang Prabang. In landen die het Theravada boeddhisme volgen zoals Laos en Cambodja, wordt het boeddhistische nieuwjaar gedurende drie dagen gevierd; beginnende op de eerste dag van de volle maan in april. Je kunt iemand gelukkig Nieuwjaar wensen door deze met water nat te maken en daarbij 'sok di pi mai' te zeggen, oftewel 'Gelukkig Nieuwjaar'. Overal in het land word je in die periode dan ook belaagd door jongeren met emmers water en waterpistolen.  Ook als er geen festivals zijn, hebben Vientiane en Lunag Prabang de toerist het een en ander te bieden. Deze laatste stad is prachtig gelegen langs de Mekong en staat vol met boeddhistische tempels. Tijdens onze reis hebben we ruim de tijd om de beide steden te bezoeken

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
  • Lezing door reisjournalist Sander Groen
  • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
  • Een schaatsbaan!
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.