Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Koloniale grandeur en mysterieuze tempels

Als liefhebber van Azië hebben de landen die Indochina (Laos/Vietnam/Cambodja) vormen, een speciaal plekje in mijn hart. In deze landen is ontzettend veel te zien en te doen. En ook al liggen ze zij aan zij, elk land heeft zijn eigen cultuur, natuur en mensen.
Ik ben vooral gek op de mensen die in deze landen wonen. Gastvrij en hartelijk, dat zijn ze allemaal. De mensen in Cambodja met hun humor en brede lach stelen elke keer weer mijn hart. De mensen in Laos zijn vriendelijk en gemakkelijk te benaderen ? ik vind ze de meest relaxte mensen van Indochina. En de Vietnamezen zijn zeker de aller-ijverigste van de drie.
In Indochina vind je heel veel verschillende stammen. Met hun kleurrijke kostuums, vaak prachtig geborduurd, vallen ze onmiddellijk op wanneer je rondstruint over één van de vele markten. We bezoeken de dorpen waar deze stammen wonen en met een beetje geluk kun je een kijkje nemen in hun huizen. We slapen tijdens onze reis ook af en toe in een Long House. Dat is zo?n huis van bamboe dat op palen is gebouwd. Ik vind dat altijd weer heel bijzonder, dan zie je met eigen ogen met hoe weinig de mensen hier kunnen leven en toch tevreden zijn.
Wat ik ook echt prachtig vind zijn de enorme uitgestrekte rijstvelden. Vooral wanneer de mensen bezig zijn de rijstplantjes weer in de grond te zetten, met de hoop op een goede oogst. Wat een werk! Maar tegelijkertijd betekent het ook weer nieuw leven. En dan kom ik vanzelf bij de vele restaurantjes in Indochina terecht. Eten in Indochina is voor mij een feest. Het eten wordt ter plekke vers bereid en smaakt altijd lekker.
Het is heerlijk om hier te wandelen, te fietsen en te varen tijdens de reis. Want alle drie de landen hebben een rijke natuur. Niet alleen heb je er de jungle, de rijstvelden en de rivieren maar in bijvoorbeeld Cambodja vind je een schitterende kust waar je ruim de tijd hebt om te zonnebaden, te zwemmen en te snorkelen. En in Vietnam is er het prachtige Halong Bai met z?n grillige rotsen waar je in een mooie houten boot doorheen vaart. Of je kunt raften en zwemmen in één van de vele rivieren die Indochina rijk is.
Het is ook heel leuk om de grote steden van deze 3 landen te bezoeken. Elke stad heeft zijn eigen sfeer. Tempels, musea, paleizen, theater en natuurlijk winkels en markten waar je mooie souvenirs kunt kopen. Persoonlijk vind ik de avondmarkt in Luang Prabang één van gezelligste markten in Laos.
Oh en dan heb ik nog niet over de Mekongrivier vertelt, die overal weer opduikt tijdens de reis door Indochina?..
Weet je, ik kan wel blijven vertellen over Indochina, maar de beste manier is toch om hetzelf te ontdekken en te ervaren.

Groepsrondreis Indochina

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven