Reisverslag van de Groepsrondreis Mongolië
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reizen door het land van de blauwe luchten

Mongolië, ook bekend als het 'Land van de Blauwe Luchten', is erg zonnig, maar heeft ook een van de meest extreme verschillen in temperaturen -zowel dagelijks als jaarlijks- ter wereld.

De immense graslanden op de steppes in centraal, oost- en westelijk deel van het land, geven je een 360° blik over het hart van Mongolië. Deze eindeloze grasvlakte en woestijn biedt een leefgebied aan diverse soorten wild, zoals het sneeuwluipaard, de Gobi beer, wilde kameel en wilde paarden. Deze wilde dieren delen het land en de bronnen met de helft van de bevolking, de nomadische herders die op paarden en yaks rondtrekken en in harmonie met de natuur leven.

Ook ik ben opgegroeid op het lege platteland. Mijn naam is Serjmyadag Serenhadmid, ook wel Serjee genoemd. Voordat ik in 2004 als reisbegeleidster ging werken, was ik verpleegkundige, kampmanager en gids voor het informatiecentrum van het Hustain Nuruu Nationaal Park. Dit park is opgezet door de Nederlandse regering voor de herintroductie van Przewalski en andere wilde paarden.

Het leven van de nomaden en de van rest van de bevolking is in de loop der tijd nog maar weinig veranderd. De Mongoolse cultuur wordt gevormd door het nomadische leven. Het leven in de ger of yurt, een grote ronde tent, is de focus van vele gebruiken en tradities, zoals bekend geworden door Genghis Khan, de aartsvader van alle Mongoliërs.

Het land moest de uitdaging aangaan en zijn deuren te openen voor de wereld. Dit terwijl we ook ons natuurlijk en cultureel erfgoed moeten beschermen. Nu de natuurlijke regio's steeds toegankelijker worden, is de regering gelukkig het proces gestart om Beschermde Gebieden en Nationale Parken te creëren.

Ik ben van mening dat touroperators een sleutelrol moeten spelen voor een duurzame aanpak voor het toerisme in Mongolië, zodat het unieke nomadische leven kan blijven voortbestaan. Gelukkig werkt het met Sawadee Reizen heel goed en blijf ik met veel plezier reizen begeleiden.

Ik vertel je graag meer over mijn land als je hier bent!

Groepsrondreis Mongolië

Reizen door het land van de blauwe luchten

image
23 dagen vanaf € 3.479 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven