Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Myanmar Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon / stadswandeling

  image

  Welkom in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Deze boeiende stad is het economisch centrum en kloppend hart van het land. Nadat je je hebt kunnen opfrissen in het hotel, beginnen we met een wandeling langs oude koloniale gebouwen. Je gids leidt je in een ontspannen tempo door de achterstraten en vertelt je veel over de geschiedenis. We sluiten de dag af met een lokaal biertje of een glas vers geperst limoensap.

 • 3

  naar Kyaikhtiyo (Gouden Rots)

  image

  Er staat ons een mooie dag te wachten! Vroeg in de ochtend rijden we vanuit Yangon naar Kinpun vanwaar we in 1,5 uur naar de Gouden Rots wandelen. In het bedevaartseizoen komen veel pelgrims naar de Gouden Rots. De Gouden Rots wordt volgens de verhalen in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha, die eronder zou liggen. Men gelooft dat de rots hierdoor wordt beschermd tegen het neerstorten in de afgrond. Aan het eind van de dag keren we terug naar Kinpun waar we overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Bago naar Yangon

  image

  We rijden in drie uur naar de stad Bago die vroeger de hoofdstad van Myanmar was onder koning Bayintaung. In de stad zullen we de Shwemawdaw-pagode bezoeken, evenals de Shwetalyaung Boeddha en de overblijfselen van het voormalige paleis. We zullen ook het Kha Khat Wain-klooster bezoeken, een van de grootste in het land. Vanuit Bago gaan we verder met de lokale trein om het landschap vanuit een andere hoek te bekijken en een kans te hebben om een praatje te maken met de lokale mensen die de trein nemen. We slapen in Yangon.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  vlucht naar Mandalay

  image

  Vandaag vliegen we naar Mandalay. Mandalay heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je hier naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht. Vandaag bezoeken we o.a. de schitterende Mahamuni tempel aan de zuidkant van de stad. Ook Amarapura, dat bekend staat om zijn traditionele zijde- en katoenweefsel, staat op de planning voor een bezoekje.

  image

  Aan het einde van de dag wandelen we over de beroemde U Bein brug. Hier schiet je de prachtigste foto's van voetgangers die in traditionele kleding bij een ondergaande zon de brug oversteken. Sluit de avond af met een etentje bij één van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is. We overnachten de komende nachten in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Mandalay / optionele fietstocht

  image

  In de ochtend kun je een leuke fietstocht maken. Een ideale manier om Mandalay en zijn omgeving te verkennen en je kennis te laten maken met het platteland van Myanmar. Wat je ook kunt doen is een boottocht over de Irrawaddy rivier naar Mingun maken. In Mingun bezoek je de gigantische bronzen bel, de stupa en de tempel voordat je weer terugkeert naar Mandalay. Vervolgens bezoek je hier nog de kleurrijke, levendige Yadanabon markt voor je weer terugkeert naar je hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht bij Mandalay

  image

  Per fiets is een leuke manier om Mandalay en zijn omgeving te verkennen. Je kan in de ochtend mee op een fietstocht die je kennis laat maken met het platteland van Myanmar. We zien boeren hun akkers bewerken en buffels in modderpoelen. We stoppen bij een markt en de gids vertelt ons over de lokale producten. De fietstocht eindigt voor de lunch en de namiddag kan je vrij besteden. 

  Je fietst ongeveer 25 kilometer over vlakke wegen.

 • 7

  via Sagaing en mt. Popa naar Bagan

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar prachtige dag voor de boeg. Na het ontbijt rijden we naar Sagaing, thuis van meer dan 6.000 monniken en nonnen. Je vind hier 500 stupa’s. Sagaing ligt op een heuvel aan de flanken van de Ayeyarwaddy rivier, een vredige plek. Na het bijzondere bezoek aan Saigain rijden we via  een duurzaam schildpaddencentrum en mount Popa verder naar Bagan. Hier verblijven we drie nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Bagan / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis, we blijven hier dan ook twee volle dagen. In en rond Bagan staan honderden pagodes verspreid over zo'n 40 km². Hun schoonheid is uitzonderlijk en herinneren aan het oude rijk van Bagan. In de ochtend gaan we met paard en wagen en een gids naar de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze dag is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Bagan / vrije dag

  image

  De reden dat er zoveel tempels in Bagan zijn, is omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden af te troeven door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Voor weinig geld kun je overal een fiets huren. De beroemdste tempels zoals Ananda, Sulamani en Dhammayangyi moet je zeker bezoeken. Een zonsondergang met zicht op de pagodes mag je uiteraard niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Waterputten project

  image

  Puur Sawadee - Waterputten project

  Tijdens onze reizen door Myanmar bezoeken wij het bijzondere Bagan. Bagan is vooral bekend om de duizenden schitterende tempels die je hier vindt. Wat veel mensen niet weten is dat Bagan te kampen heeft met een enorme droogte, waardoor water om te wassen, eten te koken, te drinken of vee/planten te verzorgen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In samenwerking met onze lokale agent willen we je de kans geven om een waterputten project te steunen. Met een kleine donatie kunnen we al een verschil maken voor de lokale bevolking. Als je een donatie wilt geven, kun je dit aan je reisbegeleider geven die ervoor zorgt dat het op de juiste plek terecht komt. Meer informatie over het project vind je hier. Tijdens deze reis kun je, tegen een meerprijs, het waterputten project ook bezoeken met een gids. De reisbegeleider vertelt je hier graag meer over.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 10

  naar Kalaw

  image

  We vertrekken vandaag vroeg. Als je wilt, kun je onderweg een bezoek brengen aan een bijzonder olifantenproject nabij Kalaw. Indien je niet mee gaat naar het project word je rechtstreeks naar Kalaw gebracht en zijn er verschillende activiteiten mogelijk. We overnachten twee nachten in een gezellig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Olifanten project Kalaw

  image

  Puur Sawadee - Olifanten project Kalaw

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een olifantvriendelijk olifanten- en herbebossingsproject te bezoeken. Lokale jongeren hebben dit olifantenproject recentelijk opgezet waar gepensioneerde en/of invalide olifanten met zorg opgevangen worden. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Een lunch midden in het bos is inbegrepen.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 11

  Kalaw / wandeling & treinrit

  image

  In de buurt van Kalaw kun je schitterende wandelingen maken. De trekking van vandaag duurt ongeveer 3,5 uur en gaat door het dorpje Danu, waar je de Danu-bergstammen en hun dagelijkse activiteiten ziet. We wandelen door een mix van bos en velden waar producten zoals sesam, thee, bloemkool en rijst worden verbouwd. We arriveren rond 11 uur in Myin Dike, waar we lunchen in een plaatselijke theewinkel. Na de lunch maken we fantastische treinrit die je over de bergen naar het pittoreske koloniale treinstation van Kalaw brengt. We arriveren aan het begin van de middag weer bij ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  naar het Inle meer

  image

  We stappen in de bus voor een korte rit naar Nyaung Shwe, gelegen bij het Inle meer. Onderweg maken we verschillende interessante stops. Als je wilt, kun je vandaag een mooie mountainbike tocht maken. Geef dit een paar dagen van tevoren door aan de reisbegeleiding. We overnachten drie nachten bij het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Inle meer / een dag op het meer

  image

  Vandaag verkennen we het meer per boot. Het is een mooie tocht over het meer en grote kans dat je op het meer de Intha's aan het werk ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht.

  image

  We bezoeken een mooie pagode, lunchen aan het meer en maken een tochtje door lokale dorpjes waar huizen op palen staan tussen de unieke ‘’drijvende tuinen’’, waar het Inle meer bekend om staat. We sluiten deze mooie dag af met een goed glas wijn op een boot midden op het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Inle meer / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een dag om volop te genieten van de omgeving van het Inle meer. Het meer ligt meer dan 850 meter boven de zeespiegel en heeft hierdoor een aangenaam koel klimaat. Op en rondom het meer zijn genoeg activiteiten te ondernemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Yangon, bezoek Shwedagon pagode

  image

  Vanuit Nyaung Shwe, gelegen aan het Inle meer, rijden we in ongeveer een uur naar Heho. Vanaf Heho nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon. Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk. Samen met de gids bezoeken we eerst de kloosters die rondom de pagode liggen. De Shwedagon pagode is de grootste tempel in Myanmar en is bedekt met meer dan 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De middag kun je vrij besteden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht Yangon - Amsterdam

  image

  Vandaag kan je de laatste souvenirs kopen of nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Buiten de stad zal je merken dat er heel weinig gemotoriseerd verkeer is. Geniet van deze laatste dag in Myanmar. Aan het eind van de dag worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Myanmar te ontdekken
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, trein, boot én binnenlandse vlucht
 • Twee dagen in de meest indrukwekkende historische tempelzone in Azië: Bagan (incl. entree)
 • Mogelijkheid om een wandeling te maken in de prachtige omgeving van het Inle meer
 • Bijzondere treinrit nabij Kalaw (incl. lunch)
 • Optioneel bezoek aan bijzonder olifantenproject in Kalaw
 • Boottocht en overnachtingen aan het Inle meer (incl. entree)
 • Optionele bijzondere fietstocht rondom Mandalay
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij de betoverend Shwedagon pagode
 • Tijdsbesparende binnenlandse vluchten

Groepsrondreis Myanmar Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven