Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Myanmar
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon

  image

  We arriveren in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Yangon is nog steeds het economisch centrum en het kloppend hart van het land. De bus brengt ons in ongeveer 45 minuten naar ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven. Laat je betoveren door de gouden Shwedagon pagode die als een sieraad boven de stad schittert of door het prachtige Birmese jade op de Bogyoke Aung San markt.

  image

  Na decennia van isolement hebben de militaire machthebbers de deuren voor buitenlandse toeristen opengezet. De eerste dagen zal het je opvallen dat Myanmar op bepaalde punten nog in een ander tijdperk lijkt te leven. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Birma laat haar verborgen schatten graag ontdekken door reizigers die van avontuur houden.

  Optioneel Proef de Birmese keuken

  image

  Puur Sawadee - Proef de Birmese keuken

  Proef het échte Birmese eten tijdens dit keuzeprogramma. Je krijgt 5 lokale maaltijden. Onder andere een lokale maaltijd uit de Shan provincie en een maaltijd die in een klooster genuttigd wordt. De 5 maaltijden bestaan uit diners in Hsipaw, Mandalay, Kalaw en Nyaung Shwe en een lunch in Bagan. Deze maaltijden zijn exclusief drankjes en transport. Elk van de 5 maaltijden geeft een bijzondere ervaring en is een echte traktatie. Proef je mee?


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 3

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we dan ook ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk en het bijbehorende Boeddhistische geloof. Samen met de gids nemen we eerst een kijkje in de kloosters die rondom de Shwedagon pagode liggen. Daarna hebben we alle tijd om de tempel zelf te bezoeken.

  image

  Het boeddhisme in Myanmar is springlevend en wordt beleden door bijna 90% van de bevolking. Dit uit zich in de aanwezigheid van vele monniken op straat en uiteraard de talrijke pagodes en tempels in het land. Monniken hebben in dit land een zeer hoge, bijna heilige status en genieten groot aanzien. De middag kun je naar eigen inzicht doorbrengen; inkopen doen op de markt of een kopje thee drinken in het befaamde Strand Hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Gouden Rots naar Kinpun

  image

  Vanuit Yangon reizen we naar Kyaiktiyo om één van de belangrijkste locaties voor pelgrims in Myanmar te bewonderen: de beroemde Gouden Rots. Rond de middag arriveren we in Kinpun. Onze bus en een truck brengen ons naar het beginpunt van de wandeltocht. De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur.

  image

  In het bedevaartseizoen van november tot maart komen veel pelgrims naar de Gouden Rots. De Gouden Rots wordt volgens de overlevering in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha, die eronder zou liggen. Men gelooft dat de rots hierdoor wordt beschermd tegen het neerstorten in de afgrond. Aan het eind van de dag keren we terug naar Kinpun waar we overnachten in een zeer comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Bago naar Yangon

  image

  Vandaag keren we via Bago terug naar Yangon. Na een rit van ongeveer drie uur komen we aan in Bago. Dit was de hoofdstad in de tijd dat Bayinnaung nog koning van Birma was. We bezoeken de grote pagode van Bago, het (replica) paleis van de voormalige koning en de grote liggende Boeddha. Vanuit Bago reizen we per trein in ongeveer twee uur naar Yangon.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  vlucht naar Lashio; naar Hsipaw

  image

  Na een tijdsbesparende binnenlandse vlucht van ongeveer twee uur arriveren we in Lashio. Het noorden van Myanmar herbergt de mooiste landschappen en biedt unieke trekkingsmogelijkheden. We rijden in ongeveer twee uur naar Hsipaw, waar nog niet veel buitenlandse reizigers komen. De komende twee nachten overnachten we in een leuk en knus guesthouse. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Hsipaw / wandeltocht Hsipaw

  image

  Vandaag maken we een prachtige wandeltocht over het platteland rondom Hsipaw. We bezoeken enkele van de vele thuiswerk bedrijfjes waar je bijvoorbeeld kunt zien hoe noedels met de hand worden gemaakt. De wandeling voert grotendeels over vlak terrein en duurt ongeveer vijf uur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  omgeving Hsipaw / trekking

  image

  In de omgeving van Hsipaw komen we in contact met de Palaung bevolking. De bevolking van Myanmar bestaat uit veel etnische groepen. De Palaung bevolking is er hier één van, met haar eigen taal en cultuur. Om meer in contact te komen met deze bevolkingsgroep, maken we de komende twee dagen een unieke trektocht in de bergen en slapen we bij deze bergstam. We lopen vandaag ongeveer vijf tot zes uur door bergachtig gebied. De trekking gaat gedeeltelijk bergop- en afwaarts. Er zitten geen

  image

  zware beklimmingen bij. De overnachting bij de mensen thuis is zeer eenvoudig. Maak je liever een dagwandeling? Dan kan je achterblijven in Hsipaw. Als je je keuze bij boeking doorgeeft (bij opmerking), dan wordt hiervoor geen toeslag berekend. Indien je dit later doorgeeft dan moet je hiervoor een toeslag betalen. De reisbegeleider informeert je over de extra kosten. De reisbegeleider en gids gaan altijd mee met de trekking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Hsipaw / trekking

  image

  Vandaag lopen we weer vijf tot zes uur, door een mooi gebied. Je ziet regelmatig vrouwen met thanaka op hun gezicht. Dit is een natuurlijke zonnecrème die wordt gemaakt van een lokale boomsoort. In de loop van de middag arriveren we in Hsipaw, waar we overnachten in ons bekende gezellige guesthouse.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  via het Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

  image

  Een spectaculaire rit is het zeker. We hebben het dan over de zeven uur durende treinreis, die je van Hsipaw naar Pyin Oo Lwin brengt. We boemelen langzaam door spectaculaire landschappen voordat we na ongeveer vier uur bij het beroemde Gokteik viaduct aankomen. Dit viaduct dateert uit 1901 en was destijds het op een na hoogste treinviaduct ter wereld.

  image

  Het uitzicht vanaf het viaduct is overweldigend. Een treinrit in het buitenland is altijd een perfecte mogelijkheid om contact te maken met de lokale bevolking. Je zult erachter komen dat Birmezen oprecht vriendelijke mensen zijn en zeer nieuwsgierig zijn naar mensen met een andere nationaliteit. Aan het eind van de middag komen we aan in Pyin Oo Lwin. Een dorp waar de bevolking zich naast de auto en brommer veelal nog met paard en wagen verplaatst. We overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Mandalay

  image

  In de ochtend heb je de mogelijkheid om de botanische tuinen van Pyin Oo Lwin te bezoeken. Aan het eind van de ochtend rijden we met carpool taxi’s in ongeveer anderhalf uur naar Mandalay; na Yangon de grootste stad van Myanmar. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel.

  image

  Na verblijf in het historische Pyin Oo Lwin voelt Mandalay waarschijnlijk modern aan. De stad heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht. Eet zeker bij één van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Mandalay / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag en in de tweede stad van Myanmar is genoeg te doen. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel en het houten Shwe In Bin Kyaung klooster. Verder kun je een bezoek brengen aan het Gold Pounders’ district en zie je hoe de gouden blaadjes die de pelgrims op de Gouden Rots plakken, hier nog met de hand worden geslagen. Kortom, in Mandalay zul je je zeker niet vervelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Amarapura en Ava naar Sagaing / fietstocht

  image

  De mountainbikes worden voor ons klaargezet, we stappen vandaag op de fiets. Na het ontbijt fietsen we naar Amarapura. Hier vind je een van de drie oude koningssteden, al merk je in Amarapura weinig van deze geschiedenis. In Amarapura vind je de bekende U- Bein voetgangersbrug. Deze langste teakhouten brug ter wereld is meer dan een kilometer lang.

  image

  Vandaag voert de fietstocht voornamelijk door een vlak landschap. Vanwege de warmte is de fietstocht redelijk pittig. ’s Middags arriveren we in de koningsstad Ava. Onder leiding van onze lokale gids bezoeken we verschillende pagodes en fietsen we langs eeuwenoude tempelruïnes. De ruïnes zijn overblijfselen van statige gebouwen uit de tijd dat Ava nog de hoofdstad van Birma was.

  image

  Vanuit Ava steken we via de Sagaing bridge de Ayeyarwaddy rivier over naar Sagaing. Je zult merken dat Sagaing het centrum van het Boeddhisme is in Myanmar. Deze plaats wordt bewoond door meer dan 6000 monniken en nonnen in meer dan 500 tempels. We overnachten vannacht in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via Mingun naar Mandalay / fietstocht

  image

  Fietsen door Birma is geweldig. Buiten de steden is het redelijk rustig en bovendien fietsen Birmezen net als Nederlanders zelf ook veel. We fietsen vandaag eerst naar Mingun. De tocht naar Mingun voert in ongeveer drie uur door glooiend landschap langs de Ayeyarwaddy rivier, af en toe passeren we een dorpje. Kinderen begroeten je overal allerhartelijkst zodra ze je zien. In Mingun bezoeken we enkele prachtige pagodes.

  image

  Aansluitend lunchen we in deze voormalige koningsstad. In Mingun schepen we in en varen in een goed uur naar de oevers van de Ayeyarwaddy rivier in Mandalay. De fietsen gaan gewoon mee aan boord van onze eigen boot. Daarna stappen we weer op de pedalen en zetten we koers naar ons hotel. Het is nog ongeveer vijf minuten fietsen naar het hotel, daarna is het genieten van een welverdiende douche.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Bagan

  image

  Met een eigen bus rijden we vandaag van Mandalay naar Bagan, de oude hoofdstad van het Bagan rijk. Een rit van ongeveer vijf tot zes uur. Onderweg stoppen we bij het Minzontaung Wildlife Sanctuary. Zij helpen de bijzondere Birmese sterschildpad bij het broeden en zet ze terug in het wild. Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis, we blijven hier dan ook drie dagen. Over een gebied van 40 km² liggen zo'n 4000 tempels verspreid. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Bagan / vrije dag

  image

  Hoewel heel anders van stijl, is de tempelvlakte van Bagan qua grootte en indruk zeker vergelijkbaar met dat van Angkor Wat in Cambodja. Indien je niet wilt deelnemen aan de 'Beleef Bagan' excursie, kun je Bagan ook op eigen gelegenheid verkennen. Voor weinig geld kun je overal een fiets huren. De beroemdste tempels, zoals Ananda, Sulamani, Dhammayangyi en Thatbyinyu moet je zeker bezoeken.

  image

  Een zonsondergang met zicht op de pagodes is ook een aanrader. Kunstmatig aangelegde heuvels geven je de mogelijkheid om van de prachtige zonsondergang in Bagan te genieten. Als je bovenaan om je heen kijkt, is het uitzicht echt adembenemend mooi; zo ver het oog reikt, ligt de vlakte bezaaid met tempels. Reizigers met zeebenen kunnen een boottocht op de Ayeyarwaddy rivier boeken om de zonsondergang vanaf het water te beleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beleef Bagan

  image

  In de ochtend kan je deelnemen aan de excursie: Beleef Bagan. Met paard en wagen en een gids bezoek je de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. De entreegelden voor de tempels en bezienswaardigheden tijdens de excursie zijn exclusief.

 • 17

  Bagan / vrije dag

  image

  Vandaag kun je Bagan op eigen gelegenheid verder ontdekken en het beste doe je dit op de fiets. Je kunt  zelf je tijd indelen en precies de tempels van je keuze bezoeken. Bagan is vrij toeristisch en de meeste toeristen bezoeken veelal dezelfde plekken. Zoek je het wat verderop, dan heb je de tempels soms helemaal voor jezelf.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Waterputten project

  Tijdens onze reizen door Myanmar bezoeken wij het bijzondere Bagan. Bagan is vooral bekend om de duizenden schitterende tempels die je hier vindt. Wat veel mensen niet weten is dat Bagan te kampen heeft met een enorme droogte, waardoor water om te wassen, eten te koken, te drinken of vee/planten te verzorgen niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

  In samenwerking met onze lokale agent willen we je de kans geven om een waterputten project te steunen. Met een kleine donatie kunnen we al een verschil maken voor de lokale bevolking. Als je een donatie wilt geven, kun je dit aan je reisbegeleider geven die ervoor zorgt dat het op de juiste plek terecht komt.

  Meer informatie over het project vind je hier. Tijdens deze reis kun je, tegen een meerprijs, het waterputten project ook bezoeken met een gids. De reisbegeleider vertelt je hier graag meer over.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 18

  naar Kalaw / bezoek olifanten project

  image

  Na het ontbijt vertrekken we richting Kalaw, tussendoor maken we een lange stop bij een bijzonder project. We rijden door het centrale gedeelte van Myanmar waar de begroeiing bestaat uit struiken, grassen en cactussen. De komende dagen gaan we meer van deze landschappen tegenkomen.

  image

  In Kalaw bezoeken we een olifantvriendelijk olifant- en herbebossingsproject. Na aankomst wordt er een lunch voor ons verzorgd, vervolgens krijgen we uitleg over de bezigheden in het kamp. We planten zelf een boom, wassen de olifanten en mogen ze ook nog voeren. Na afloop van deze bijzonder ontmoeting, rijden we in ongeveer één uur verder naar ons hotel in Kalaw.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - olifanten project Kalaw

  Een aantal lokale jongeren uit Kalaw hebben dit olifantvriendelijke project opgezet. Hier worden gepensioneerde of invaliden olifanten opgevangen om rustig van hun oude dag te genieten en de nodige zorg te krijgen. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Naast de olifantenzorg worden stukken bos herplant en krijgen lokale bergstammen educatie over de natuur.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 19

  Kalaw - trekking Danu

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we richting het Danu-gebied voor onze trekking. De omgeving van Kalaw is namelijk zeer geschikt voor wandelliefhebbers. We lopen door mooie natuur met een mix van bossen en velden waar producten zoals sesam, thee en rijst worden verbouwd. Na ruim drie uur lopen komen we aan in Myin Dike, hier pakken we de trein. De trein brengt ons over de bergen naar het koloniale treinstation van Kalaw. Vervolgens is het nog een stukje wandelen naar het hotel.

  image

  Wie het een dagje lekker rustig aan wil doen, kan een goed boek lezen of in Kalaw naar de markt gaan. Kalaw is net als Pyin Oo Lwin een hill station en straalt nog altijd een koloniale sfeer uit. Het dorp was tijdens de Britse overheersing zeer geliefd bij de Britten vanwege het koelere klimaat dat hier heerst.


  Vandaag wandelen we ongeveer 3,5 uur (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 20

  naar Pindaya / wandeling met gids

  image

  Na het ontbijt vertrekken we vanuit Kalaw naar Pindaya, deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. In Pindaya worden we ontvangen door een lokale gids en meegenomen op een lichte wandeling. De gids zal ons tijdens de wandeling alles uitleggen over heerlijke lokale producten. We wandelen naar een dorp waar de Danu bevolking woont en we lunchen hier ook. Verder bezoeken we de beroemde Pindaya grotten, waar bijna 9000 Boeddha beelden in allerlei soorten en maten staan opgesteld. De nacht brengen we door in een eenvoudig hotel in Pindaya.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 21

  naar Inle meer / overnachting aan het meer

  image

  In ongeveer twee uur rijden we van Pindaya naar het meer. Onderweg brengen we een bezoek aan het Shwe Yaunghwe klooster. Vervolgens varen we per motorboot over het Inle meer. Grote kans dat je op het meer de Intha bevolking aan het werk ziet. De Intha bevolking staat ook bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze één arm vrij hebben voor de visvangst. In de middag arriveren we bij onze overnachtingsplek; een hotel aan het Inle meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Inle meer / boottocht; naar Nyaung Shwe

  image

  Vandaag maken we een relaxte boottocht om het meer te verkennen. Onderweg bezoeken we enkele mooie dorpjes, drijvende tuinen en Indein pagodes. De lokale Intha bevolking bouwt hun huizen op palen, die complete drijvende dorpen in het meer vormen. Een kleurrijk gezicht. De komende twee nachten slapen we in een hotel in Nyaung Shwe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Nyaung Shwe / vrije dag Inle meer

  image

  Eén van de hoogtepunten tijdens de reis in Myanmar is een bezoek aan het Inle meer. Vandaag heb je nog een dag om volop te genieten van de omgeving van het Inle meer. Het meer ligt meer dan 850 meter boven de zeespiegel en heeft hierdoor een aangenaam koel klimaat. Op en rondom het meer zijn genoeg activiteiten te ondernemen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  naar Heho; via Yangon vlucht naar Amsterdam

  image

  Vanuit Nyaung Shwe, gelegen aan het Inle meer,  rijden we in ongeveer een uur naar Heho. Je kan terug kijken op een schitterende reis. Vanaf Heho nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon en vliegen we door naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke route met de mooiste hoogtepunten en buiten de gebaande paden
 • Bijzondere tweedaagse fietstocht langs tempels en rijstvelden
 • Afwisseling van vervoer: lokale en eigen bus, trein, boot, fiets én twee binnenlandse vluchten
 • Trekking in de noordelijke Shan staat, overnachting bij Palaung bevolking
 • Kennismaken met Mon, Shan, Palaung, Intha en andere bevolkingsgroepen
 • Spectaculaire treinrit Hsipaw – Pyin Oo Lwin over het bekende Gokteik viaduct
 • Drie dagen in de meest indrukwekkende historische tempel zone in Azië: Bagan (incl. entree)
 • Wandeltocht bij en bezoek aan uniek olifanten project
 • Boottocht Inle meer en overnachting in een hotel aan het meer (incl. entree)
 • Twee tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij betoverend mooie gouden Shwedagon pagode
 • Mogelijkheid om reis te verlengen aan het strand van Myanmar in Ngapali

Groepsrondreis Myanmar

Niet boekbaar

Naar boven