< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tallinn

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Tallinn, waar we twee nachten verblijven. Bij aankomst kun je de stad in om kennis te maken met de knusse Estse hoofdstad en de Estse keuken in een van de vele restaurants van Tallinn. Aan het einde van de middag of begin van de avond ga je met de reisleider op pad voor een korte wandeling door de oude binnenstad van Tallinn

 • 2

  Tallinn / dagtocht naar Lahemaa NP en het Kapiteinsdorp

  image

  We vertrekken 's morgens naar het Lahemaa NP dat op een uurtje rijden van Tallinn ligt. Lahemaa NP is het oudste en grootste nationale park van Estland. We gaan de natuur in en maken een mooie, makkelijke wandeling langs de Finse Golf en de Viru-moerassen. Er zijn natuurpaden aangelegd zodat je niet wegzakt. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Kasmu-dorp, dat bekend staat als het kapiteinsdorp. Kasmu is het kleinste schiereiland rond Lahemaa waar na de ijstijd indrukwekkende, grote rotsblokken langs de kust zijn achtergebleven. Aan het eind van de dag keren we terug naar Tallinn.

  image

  We eindigen de dag met een bezoek aan het Kasmu-dorp, wat bekend staat als the Captain's village. Kasmu is het kleinste schiereiland rondom Lahemaa waar langs de kust indrukwekkende, grote zwerfkeien zijn blijven liggen na de ijstijd. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tallinn.

  image

  Vanavond heb je nog even de tijd om Tallinn te ontdekken. Tallinn is een gezellige stad met veel steile rode daken, torens en pastelkleurige gebouwen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze levendige stad met z’n restaurants, barretjes en uitgaansleven nog geen 25 jaar geleden onder het juk van de Sovjet-Unie leed. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Riga

  image

  Vandaag laten we Estland achter en rijden we naar Riga, Letland. Bij aankomst maken we onder leiding van een lokale gids een korte stadstour door de oude stad. De gids weet je alles te vertellen over de fantastische bouwwerken die Riga rijk is en de fascinerende geschiedenis van de stad. Het Livu plein is een gezellige plek om een sfeervol restaurant of terras te vinden en ook het Openluchtmuseum is zeker een bezoek waard. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Riga / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de vrijheid om zelf de stad te ontdekken. Riga is de grootste stad in de Baltische staten en heeft genoeg musea, historische gebouwen en kerken om je dag mee te vullen. De Petrikerk is een aanrader om te bezoeken in het oude gedeelte van de stad. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Op de centrale markt vind je vele kraampjes met lekker eten, kleding en antieke spullen. Als je een mooie souvenir zoekt, kun je die hier zeker vinden. Wil je meer over de geschiedenis leren? Dan is het museum van de bezetting van Letland interessant om te bezoeken.

  image

  Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en heeft meer dan genoeg aan musea en Jugendstilkunst, historische gebouwen en kerken om je dag te vullen. In de charmante oude stad steelt de Petrikerk de show. Vanaf de top heb je prachtig zicht over de hele stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Riga / fietsdagtocht Jurmala

  image

  Vlakbij Riga ligt de badplaats Jurmala. We reizen met de trein richting Jurmala. Tijdens de reis geniet je van prachtige uitzichten. Met kilometers lange witte stranden is Jurmala een perfecte plek voor een dagje relaxen en zwemmen. Het is alleen al heel leuk om door Jurmala heen te wandelen, de vele gekleurde huizen in verschillende vormen zijn een lust voor het oog én je fotocamera!

  Fietsdagtocht Jurmala

  image

  Onder begeleiding van een gids maken we een leuke fietstocht in Jurmala. We fietsen langs het langgestrekte strand, gezellige strandtenten. Ook fietsen we tussen de dennenbomen langs kleurrijke kerkjes en gekleurde houten huizen. Tijdens de fietstocht kijk je je ogen uit!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via de Kruisheuvel & Trakai-kasteel naar Vilnius

  image

  We reizen vandaag naar de laatste en grootste Baltische staat, Litouwen. Onderweg maken we een stop bij de Kruisheuvel. Op een kleine heuvel ligt dit bedevaartsoord waar al decennia kruizen, crucifixen en Mariabeelden worden geplaatst. Inmiddels staan er al ruim 100.000. Een indrukwekkend gezicht!

  image

  We vervolgen onze reis. Vlakbij Vilnius ligt het meest iconische kasteel van de Baltische Staten: Trakai. De felrode torens van het compleet gerestaureerd kasteel steken mooi af tegen het water rondom het eiland waarop het kasteel staat. Trakai was een van de belangrijkste steden ten tijden van het Groot Hertogdom Litouwen honderden jaren geleden. Het kasteel herinnert aan deze riddertijd en in het museum kun je van alles zien over de geschiedenis van het kasteel en van Litouwen. 

  image

  We verlaten het imponerende kasteel en gaan naar de laatste stop van deze reis, de Litouwse hoofdstad Vilnius. We verblijven 2 nachten in de historische binnenstad; een ideale plek om deze gezellige stad te ontdekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Vilnius/ vrije dag

  image

  In Vilnius waan je jezelf terug in de middeleeuwen. In de ochtend ga je samen met de reisbegeleider op pad om langs de hoogtepunten van de stad te gaan. De rest van de dag heb je de tijd om er zelf op uit te trekken. Vilnius heeft leuke straten en wijkjes waar je leuk rond kunt struinen. Eén van die straatjes heet Literatu en hier vind je veel mooie kunstwerken aan de muren. Vroeger stond op de Gediminasheuvel een groot kasteel. Door de jaren heen is het kasteel verwoest, maar de Gediminastoren is bewaard gebleven. In de toren vind je een museum en heb je daarnaast een indrukwekkend uitzicht over de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Afhankelijk van je vluchtschema heb je nog de hele ochtend om de laatste souvenirs te kopen en om door de straatjes van de oude stad te slenteren. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Comfortabel overnachten in de Baltische hoofdsteden
 • Fietsexcursie Jurmala en bezoek Trakai Kasteel
 • Inclusief bezoek oudste en grootste NP in Estland
 • Overnachtingen in de hoofdsteden van de Baltische Staten.
 • Bezoek aan de Kruisheuvel

Groepsrondreis Baltische Staten Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven