< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tallinn

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Tallinn, waar we twee nachten verblijven. Bij aankomst kun je de stad in om kennis te maken met de knusse Estse hoofdstad en de Estse keuken in een van de vele restaurants van Tallinn. Aan het einde van de dag of begin van de avond zal de reisleider een welkomstpraatje houden.

 • 2

  Tallinn / stadswandeling en dagtocht naar Lahemaa NP

  image

  Tallinn is een gezellige stad met veel steile rode daken, torens en pastelkleurige gebouwen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze levendige stad met z’n restaurants, barretjes en uitgaansleven nog geen 25 jaar geleden onder het juk van de Sovjet-Unie leed. In Vanalinn, de oude stad, vind je o.a. het laatste gotische stadhuis van Noord-Europa en de Raadsapotheek, een van de oudste apotheken van Europa en nog altijd in gebruik. Er is genoeg te ontdekken in Tallinn, daarom staat vandaag een stadswandeling op het programma. 

  Laheema NP

  image

  Ook bezoeken we vandaag het Lahemaa NP wat op een uur rijden van Tallinn ligt. Lahemaa NP is het oudste en grootste nationale park van Estland. We gaan de natuur in en maken een mooie, gemakkelijke wandeling langs de Finse Golf en de Viru moerassen. Er zijn natuurpaden aangelegd zodat je niet weg zult zakken. 

  image

  We zullen de dag eindigen met een bezoek aan het Kasmu-dorp, wat bekend staat als the Captain's village. Kasmu is het kleinste schiereiland rondom Lahemaa waar langs de kust indrukwekkende, grote zwerfkeien zijn blijven liggen na de ijstijd. Aan het einde van de dag keren we terug naar Tallinn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Saaremaa

  image

  In het westen van Estland liggen enkele kleine en grote eilanden in de Oostzee, waarvan Saaremaa het grootst is. In de ochtend nemen we de veerboot naar het eiland Muhu en rijden daarna over de brug naar Saaremaa eiland. We verblijven twee nachten in het grootste dorp van het eiland, Kuressaare.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Saaremaa / bezienswaardigheden tour

  image

  Vanuit Kuressaare trekken we er op uit met de bus om verschillende bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Onderweg rijden we langs de zo typerende molens en vele jeneverbessenvelden. We bezoeken de Kaali-krater, Karja-kerk, kliffen van Panga en de vuurtoren van Sõrve. Aangezien een er een beperkt aantal restaurants zijn, kun je kiezen voor de optionele picknicklunch. Aan het eind van de middag kom je weer aan in het hotel. Sluit de dag af met een heerlijk lokaal gebrouwen biertje.

  image

  Tijdens de tour bezoeken we de Angla windmolens 'heuvel'. Vier van de vijf Angla-molens zijn typische schraag windmolens die kenmerkend zijn voor het eiland Saaremaa. Ze zijn gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. In het midden van de groep staat een Hollandse molen, iets hoger dan de andere en gebouwd in 1927. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Cesis via Parnu

  image

  We gaan terug naar het vaste land en rijden in een uur tijd naar de ‘zomerhoofdstad’ van Estland, Pärnu. Je kunt hier een verfrissende duik nemen in de Oostzee en een rondje lopen door het kleurrijke centrum. Daarna verlaten we Estland en rijden we Letland binnen. 

  image

  Vervolgens gaan we verder naar de stad Cesis. Met meer dan 800 jaar geschiedenis is Cesis een van de best bewaarde middeleeuwse steden in de Baltische staten. Vanaf het plein rond de legendarische St John's  kerk hebben de smalle straatjes van de oude binnenstad hun eeuwenoude indeling behouden en verleiden bezoekers met creatieve winkels en gezellige cafés.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Riga / stadstour

  image

  Vandaag rijden we in 2½ uur door naar de hoofdstad van Letland, Riga. Bij aankomst maken we onder leiding van een lokale gids een korte stadstour door de oude stad. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Riga / vrije dag

  image

  Een volle vrije dag in Riga. Ook in Riga kun je samen met de reisbegeleider op stadstour of je kunt er zelf op uittrekken. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en heeft meer dan genoeg aan musea en Jugendstilkunst, historische gebouwen en kerken om je dag te vullen. In de charmante oude stad steelt de Petrikerk de show. Vanaf de top heb je prachtig zicht over de hele stad.

  image

  Op een kort stukje treinen van Riga ligt Jurmala, de badplaats van de hoofdstad. Met kilometers lange witte stranden is Jurmala een perfecte plek voor een dagje relaxen en zwemmen. Voor wie liever in Riga blijft is er ook nog genoeg te zien en beleven. De centrale markt is een (Sovjet)lust voor het oog en ook het Openluchtmuseum is een bezoek waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Klaipeda, via Kuldiga

  image

  Vandaag is een reisdag naar de derde en laatste Baltische staat: Litouwen. We rijden in drie uur naar het plaatsje Kuldiga, een goed bewaard stadje te midden van prachtige natuurlijke landschappen. Na ons bezoek aan Kuldiga gaan we zuidwaarts de grens over met Litouwen. We rijden in ongeveer drie uur richting de stad Klaipeda, gelegen in het westen van het land. 

  image

  Klaipeda is de belangrijkste havenstad van het land en ligt aan de Oostzee. We overnachten hier twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van de stad. Nadat we gesetteld zijn, zal de reisleider je meenemen op een introductie tour door de stad. 's Avonds heb je de tijd om zelf de stad te ontdekken. De oude binnenstad van Klaipeda is een aanrader om te bezoeken. De Duitse architectuur en kronkelige straatjes maken het gemakkelijk om je het verleden voor de stellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Klaipeda / fietstocht Koerse Schoorwal en Nida

  image

  Vandaag wordt een leuke en avontuurlijke dag. We gaan de Koerse Schoorwal ontdekken! We rijden naar het plaatsje Nida, wat gelegen is op het midden van de landtong. Wist je dat de schoorwal op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO? Je vindt hier de hoogste duinen van Europa, drasland en wouden. Natuurlijk heb je de tijd om hier lange wandelingen te maken, maar wie wil kan mee op een fietstocht (inclusief) door dit prachtige duingebied. Tijdens de fietstocht op de Schoorwal gaan we een bezoek brengen aan de Heksenheuvel en de Dode Duinen. Deze plek heeft weinig begroeiing en bereikt op sommige stukken een hoogte van wel 60 meter. Honderden jaren terug zijn er meerdere dorpen opgeslokt door de Dode Duinen. Na de fietstocht heb je nog de tijd om Nida te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld lekker lunchen in dit dorp. Het staat namelijk bekend om de heerlijke gerookte vis! Aan het eind van de middag keren we weer terug naar Klaipeda.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via de Kruisheuvel naar Aukstaitija NP

  image

  We rijden zo'n 3 uur dwars door Litouwen naar het oosten. Op weg naar het Aukstaitija Nationale Park stoppen we bij een van de vreemdste plekken van het land en zelfs van alle drie de Baltische Staten: de Kruisheuvel bij Siauliai. Hier, op een heuvel 12 km buiten Siauliai, planten bedevaartgangers al decennia kruizen, crucifixen en Mariabeelden. Inmiddels staan er al ruim 100.000! Een zeer bijzonder gezicht. 's Middags vervolgen we de reis en komen we na ruim 3 uur rijden in het Aukstaitija NP.

  image

  In het oosten van Litouwen ligt het Aukstaitija Nationale Park. De 120 meren zijn een thuis voor veel dier- en vogelsoorten. We slapen hier twee nachten in een klein dorpje die in het park ligt in een kleinschalig familiepension. De gezellige homestay heeft o.a. een keuken voor de gasten, zodat je hier je eigen Baltische gerechten kan samenstellen. Verder kun je genieten van de serene en prachtige omgeving, rust uit in de sauna of buiten bij de open haard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Aukstaitija NP / vrije dag

  image

  We hebben een volle dag om in het Aukstaitija NP te besteden, maar eerst ontbijten we in een leuk lokaal restaurant. De meren lenen zich uitstekend voor een dag kajakken. Ook zijn er mooie wandelingen mogelijk in de bosrijke omgeving. Aan het eind van een dagje inspanning is het heerlijk bijkomen in de sauna.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Vilnius / stadstour

  image

  We verlaten het park en het familiepension en gaan naar de laatste stop van deze reis, de Litouwse hoofdstad Vilnius. We slapen twee nachten in het centrum van de stad; een ideale plek om deze gezellige stad te ontdekken. Onder leiding van een lokale gids maken we wandelend kennis met de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Vilnius / dagtocht naar het Trakai-kasteel

  image

  Vlakbij Vilnius ligt het meest iconische kasteel van de Baltische Staten: Trakai. De felrode torens van het compleet gerestaureerd kasteel steken mooi af tegen het water rondom het eiland waarop het kasteel staat. Trakai was een van de belangrijkste steden ten tijden van het Groot Hertogdom Litouwen honderden jaren geleden. Het kasteel herinnert aan deze riddertijd en in het museum kun je van alles zien over de geschiedenis van het kasteel en van Litouwen. De excursie naar Trakai duurt een halve dag en is inbegrepen in de reissom.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Afhankelijk van je vluchtschema heb je nog de hele ochtend om de laatste souvenirs te kopen en om door de straatjes van de oude stad te slenteren. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Comfortabel overnachten in de Baltische hoofdsteden
 • Inclusief fietstocht bij Nida (Koerse Schoorwal)
 • Wandelen of kajakken in Aukstaitija NP in Litouwen
 • Inclusief halve dagtocht Trakai-kasteel
 • Twee nachten in Tallinn
 • Twee nachten in Riga
 • Twee nachten Vilnius

Groepsrondreis Estland, Letland en Litouwen

Baltisch avontuur

Rondreis Estland
14 dagen vanaf € 1.999 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven