Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Noord-Ierland & Ierland
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Belfast

  image

  Vandaag begint het avontuur naar Noord-Ierland en Ierland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Belfast is de grootste stad van Noord-Ierland. De stad kent moeizame tijden vanwege de strijd tussen de katholieken en protestanten (The Troubles). Voor een dosis politieke realiteit, loont het zich om de zogenaamde Peace Walls te bekijken. Dit zijn de muren die de katholieke en protestantse wijken nog steeds van elkaar scheiden. Delen van deze muren zijn beschilderd met imponerende muurschilderingen. 

  image

  Gelukkig heeft Belfast zich inmiddels ontwikkeld tot een bruisende stad. Natuurlijk begin je deze reis met een glas whiskey in een van de vele pubs. We slapen twee nachten in Belfast.

 • 2

  Belfast / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Belfast te ontdekken. In deze stad is het schip der schepen, de Titanic, gebouwd. Je kunt een bezoek brengen aan Titanic Belfast, gelegen op de scheepswerf waar het schip is gebouwd. Het gebouw zelf symboliseert een schip dat door ijs vaart. Binnen leer je meer over dit beroemde schip. Belfast beschikt over een aantal mooie bouwwerken, waaronder het stadhuis dat zeker een bezoekje waard is. 's Avonds speelt er in een van de pubs zeker een Iers bandje waardoor je de sfeer van Noord-Ierland pas echt proeft. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Giant's Causeway naar Donegal

  image

  Vandaag staat er een hoogtepunt op het programma. We rijden via een prachtige kustroute naar Giant's Causeway, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Giant's Causeway bestaat uit ongeveer 40.000 zeshoekige basaltpilaren die zijn ontstaan in een vulkanisch tijdperk miljoenen jaren geleden. De legende van deze bezienswaardigheid gaat dat een Ierse reus (Finn) ruzie maakte met een Schotse reus.

  image

  Finn legde daarom een pad aan om naar Schotland te kunnen lopen. Deze werd vervolgens afgebroken door de Schotse reus. Het resultaat hiervan is Giant's Causeway. We brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum en kunnen lopen over de bijzondere pilaren. Daarna rijden we verder naar Ierland, naar ons hotel in of nabij Donegal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Glenveagh Nationaal Park / wandelen

  image

  Vanmorgen vertrekken we vroeg met de bus naar het Glenveagh National Park, een prachtig wandelgebied op ongeveer een uur rijden van het hotel vandaan. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen, want de routes staan duidelijk aangegeven. Als je heel stil bent heb je hier kans op het zien van herten. Het park kenmerkt zich door weelderige groene heuvels en meren. Het grootste meer is Louch Beagh. Aan de oevers van dit meer ligt het Glenveach kasteel, deze kun je optioneel bezoeken. Na het wandelen rijden we weer naar ons hotel in of nabij Donegal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  via Slieve League naar County Mayo

  image

  We rijden langs de spectaculaire Wild Atlantic Coast kust naar Slieve League. Deze kliffen horen tot de hoogste van Europa. De hoogste klif is meer dan 600 meter hoog! Vanaf een uitzichtpunt schiet je de mooiste panorama foto's. Na een bezoek aan de kliffen rijden we verder naar Westport een klein plaatsje gelegen in de baai van County Mayo. We slapen twee nachten in of nabij Newport. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  County Mayo / dagtocht Achill Island

  image

  Clew Bay, een natuurlijke oceaanbaai gelegen in County Mayo, bestaat uit honderden eilandjes. Vandaag maken we een dagtocht naar het grootste eiland van Ierland, Achill. De natuur op het eiland is adembenemend en er komen hier nog maar weinig toeristen. Bij mooi weer heb je vanaf verschillende plekken op het eiland prachtig uitzicht over de kust. We maken een stop bij het prachtige Keel Bay, een rustige baai met een wit zandstrand en een helderblauwe zee waardoor het er bijna tropisch uit ziet. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  via Kylemore Abbey en Connemara N.P. naar Galway of Oranmore

  image

  Vandaag bezoeken we Kylemore Abbey, een klooster, voormalig landhuis en waar icoon van Ierland. Kylemore Abbey is schitterend gelegen tegen groene bergen en aan een meer, in de Kylemore Pass in Connemara. Mitchell Henry bouwde de abdij in 1868, nadat hij zijn huwelijksreis in de streek had doorgebracht. Tot 2010 werd Kylemore Abbey nog gebruikt als internationale kostschool voor meisjes. Een van de beroemdste kenmerken van Kylemore Abbey is de miniatuurkathedraal. In de abdij is tegenwoordig een bezoekerscentrum, met een tentoonstelling waar je als gast wordt meegenomen door de geschiedenis van de abdij en zijn bewoners. De gotische kerk is tevens te bezichtigen evenals de Victoriaanse ommuurde tuin, waarvan de aanleg drie jaar in beslag nam.

  image

  Daarna rijden we naar het Connemara Nationaal Park. In dit nationale park liggen de Twelve Bens, twaalf bergen waarvan de hoogste meer dan 700 meter hoog is. Het park bestaat uit bergen, heide, moerassen en bossen. Door het park lopen verschillende wandelroutes van verschillende niveaus. De routes staan goed aangegeven, dus je kunt zelf bepalen welke wandeling(en) je wilt doen. Onderweg hebben we kans op het zien van verschillende soorten vogels. Na het wandelen rijden we naar Galway of Oranmore, waar we twee nachten verblijven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Galway / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we de tijd om Galway te bezoeken, een energieke en bruisende stad in het westen van Ierland. Het is de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. Door de stad stroomt de Corrib rivier die uitmondt in de Atlantische oceaan. Aan de rivier liggen mooie gekleurde huisjes. Het historische centrum van de stad is autovrij en bestaat uit kleine slingerende straatjes. In de stad leven veel straatmuzikanten zich uit. Bezoek zeker de Spanish Arch en het stadsmuseum. Daarna de pub in? Of maak je liever een wandeling vanuit de stad langs de kust over de boulevard. 's Avonds kun je in Galway heerlijke visgerechten eten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Puur Sawadee - Boottocht met Galway Hooker Project / €36,00 per persoon

  image

  Galway is een vissersdorp dat is uitgegroeid tot een bruisende stad. Toch is de visserij nog steeds van groot belang. Vandaag kun je meer leren over deze kant van de stad tijdens een boottocht met de Galway Hooker Project. Een groep vrijwilligers zet zich in voor het behouden en restaureren van de traditionele houten vissersboten. Tijdens de tour zal je meer horen over het belang van deze schepen voor Galway, en een tocht over de Galway Baai naar de Atlantische Oceaan mag natuurlijk niet ontbreken.


  Let op: deze excursie gaat door bij een minimum van 4 personen.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 9

  via Burren en Cliffs of Moher naar Killarney N.P.

  image

  We rijden door de Burren, een bizar karstlandschap. We wanen ons hier in een andere wereld. Dit landschap is honderden miljoenen jaren gevormd. Je vindt er historische monumenten zoals de Poulnabrone Dolmen. De route die we rijden is prachtig. Daarna bezoeken we nog een hoogtepunt van Ierland, de Cliffs of Moher. 

  image

  Deze spectaculaire kliffen zijn onder andere decor in een van de Harry Potter films. De kliffen rijzen op uit de zee en het hoogste punt ligt op 214 meter. Bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht. Je hebt hier ook kans op het spotten van papegaaiduikers (afhankelijk van het seizoen). Daarna rijden we verder naar Killarney Nationaal Park. We verblijven twee nachten nabij het nationale park.   

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  Killarney N.P./ Ring of Kerry

  image

  Vandaag staat een van de mooiste routes van Ierland op het programma, de Ring of Kerry. Op deze lus zien we Ierland misschien wel op zijn ruigst. We zien bergen, eilanden, ruige kusten en heel veel kleuren groen. Wist je dat er in Kerry elk jaar een berggeit tot koning wordt gekroond? De Ring of Kerry komt weer uit in Killarney Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner

  Optioneel Bezoek schapenboerderij / €19,00 per persoon

  image

  Breng een bezoek aan een werkende schapenboerderij, waar je bordercollies in actie ziet bij het bijeendrijven van de schapen en je meer leert over het leven op een schapenboerderij.  

 • 11

  boottocht en wandeling Innisfallen eiland / naar Dublin

  image

  We staan vroeg op voor een ochtend in de natuur. In het Killarney Nationaal Park maken we een boottocht van Ross Island naar Innisfallen eiland. Eenmaal aangekomen op het eiland maken we een wandeling. Innisfallen eiland is een klein eiland in het grootste meer van Killarney Nationaal Park en een magische plek. Vanaf het eiland heb je prachtige uitzichten en vind je middeleeuwse ruïnes van het klooster Innisfallen Abbey. Na een bezoek van een paar uur varen we terug naar Ross Island. 

  image

  Daarna rijden in ongeveer 4 uur naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. Deze heerlijke stad zit vol met gezellige pubs. Je kunt in Dublin bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Jameson Whiskey destilleerderij. 's Avonds speelt er hoogstwaarschijnlijk een live bandje in de beroemde Temple Bar. Daarbij kan een groot glas guinness natuurlijk niet ontbreken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Dublin / vrije dag

  image

  We starten de dag met een wel heel speciale rondleiding. Onder leiding van een inwoner van de wijk Liberties zullen we de hoogtepunten en minder bekende kanten van Dublin leren kennen. Hierna is er nog alle tijd om de hoofdstad van Ierland zelf te ontdekken. Bezoek zeker de St. Patrick's kathedraal en Trinity College met de beroemde bibliotheek. Wat ook zeker interessant is, is een bezoekje aan het moderne gedeelte van de stad, de Docklands. Hier vind je kantoorgebouwen en bruggen in moderne architectuur. 's Avonds kun je een heerlijke Irish Stew (stoofpot) eten in een van de pubs. 

  Puur Sawadee - In Our Shoes Walking Tour

  image

  Een stad leer je het beste kennen door de ogen van een local. Daarom gaan wij opstap met een inwoner van de wijk Liberties. We bezoeken niet alleen de hoogtepunten. Maar ook de minder bekende kanten van Dublin, inclusief de soms bizarre, hilarische of tragische stories and tales.


  Liberties is een van de authentieke wijken van Dublin. Ooit draaide hier alles om de textielindustrie en de vele whisky stokerijen. Maar in de laatste jaren is dit steeds meer overgenomen door technologiebedrijven. Met gevolg dat de bewoners van de wijk in een moeilijke sociaal economische positie terecht zijn gekomen. De In Our Shoes Walking Tour heeft mensen in dienst die sinds deze veranderingen lastig aan een baan komen. Zo hebben zij weer inkomsten en kunnen zij in de wijk blijven wonen, en verliest deze niet haar karakter. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Jameson Whiskey Distillery Dublin / €36,00 per persoon

  image

  Maak je reis door Ierland compleet met een bezoek aan de Jameson Whiskey Distillery in Dublin. Opgericht in 1780 is Jameson een van de grootste whiskey producenten van Ierland, maar helaas wordt er vandaag de dag geen whiskey meer in Dublin zelf gebrouwen. In de voormalige fabriek worden nu rondleidingen gegeven. Zo gaan we terug in de tijd tijdens een rondleiding en vertelt een ervaren gids ons over het stoken van whiskey en de geschiedenis van Jameson. Ook leer je over hun 'Grain to Glass process', een uitdrukking die door veel ambachtelijke distilleerders en brouwers wordt gebruikt om aan te geven dat ze alleen lokale of regionale ingrediënten in hun producten gebruiken. De tour duurt 45 minuten en is inclusief een whiskey proeverij en mini-flesje whiskey om mee te nemen. 

 • 13

  vlucht naar Amsterdam

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete rondreis door Noord-Ierland & Ierland
 • Comfortabele vlucht met KLM
 • Prachtige route langs de Atlantische kust van Ierland
 • Bezoek aan Giant's Causeway, Slieve League en Cliffs of Moher
 • Over de beroemde Ring of Kerry
 • Verblijf in de mooiste steden; Belfast, Galway en Dublin
 • Dagtocht naar Achill Island, het grootste eiland van Ierland
 • Boottocht naar Innisfallen eiland in Killarney N.P.
 • Wandelen in Glenveagh en Connemara Nationaal Park
 • Door het bizarre karstlandschap van de Burren
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Noord-Ierland & Ierland

Groene heuvels, reuzen en Guinness

image
13 dagen vanaf € 2.479,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven