< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Naar het hoogtepunt der natuurfotografie

IJsland is hot! Terwijl ik denk aan de witte sneeuwvlaktes, ijsbrokken en gletsjers weet ik dat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe hartverwarmend IJsland kan zijn. Op slechts 3 uur vliegen waan ik me aan de andere kant van de wereld. Steile kliffen, rauwe woeste vulkanen, onbevlekte witte landschappen wisselen de sprankelend groenbemoste heuvels rond de geothermische gebieden af.

Iedere bocht weer ben ik nieuwsgierig naar welke nieuwe ontdekkingen mij te wachten staan: een spetterend nieuw uitzicht op de zee, een gletsjer, een eindeloze weg die verdwijnt in oneindig sneeuwlandschap, brokken ijs die in een helderblauw meer drijven, een eenzame boerderij tussen de heuvels - het houdt niet op. IJsland blijft verrassen (let op de dubbele r), ik ervaar het als een onuitputtelijke bron van ontdekkingen.
Ook de seizoenen wisselen zich in 1 dag af. Soms vraag ik me af of dit echt IJsland is of dat ik in Nieuw Zeeland ben beland.

De geur van zwavel vermengt zich met de laaghangende nevel en de Strokur spuit zijn water met een enorme knal meters omhoog. Even later waan ik me te midden van de oude Vikingen als ik op de tektonische platen van Thingvellir sta. Hier zijn in het verleden alle belangrijke beslissingen genomen, vetes geklaard en werd het Christendom zonder morren tot belangrijkste religie gekroond. Ik loop door de vallei en besef opeens dat ik letterlijk tussen twee continenten in sta.

Terug in bruisend Reykjavik verheug ik me nu al op het terugzien van de talrijke foto?s.

Groepsrondreis IJsland Fotoreis

Niet boekbaar

Naar boven