< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: De reis met vertrekdatum 21-05-2024 overnacht in Rimetea in 2 verschillende accommodaties. Op dag 3 van de reis verblijf je in het geplande Bungalow Camping Edeweiss (Floare de Colt). Op dag 4 van de reis verblijf je in Torocko Vendeghaz Guesthouse. Beide accommodaties liggen op 40 meter afstand van elkaar vandaan.

 • 1

  vlucht naar Cluj Napoca

  image

  Bună Ziua! Welkom in Roemenië. Vandaag begint ons wandelavontuur in de hoofdstad van Transsylvanië, Cluj Napoca. We vliegen met een overstap door naar deze stad om een lange reisdag vanaf Boekarest te besparen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Bij aankomst staat de lokale reisbegeleider ons al op te wachten. Daarna kun je de stad gaan verkennen. Bezoek de bekende Piezisa straat voor een drankje. 's Avonds is het een aanrader om met de groep de eerste lekkernijen van de Roemeense keuken te proeven. 

 • 2

  Cluj Napoca / wandeling Hoiabos

  image

  We maken vandaag een eerste lange, maar gemakkelijke wandeling in het Hoiabos. Ook wel het meest spookachtige bos ter wereld genoemd. Wanneer we er aankomen zie je direct waarom. De vreemd gebogen boomstammen, krioelende takken, het vochtige bos en de mysterieuze mist die er vaak hangt zorgen voor een spookachtige sfeer. Het bos is dan ook vaak hoofdlocatie in verschillende legendes en spannende verhalen. Sommige Roemenen durven het bos niet te bezoeken.

  image

  Na dit spannende bezoek keren we terug in Cluj Napoca. Plof in de middag zeker neer op een van de vele gezellige terrasjes in de stad. 

  Vandaag wandelen we 10 kilometer in ongeveer 4 uur incl. pauzes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  wandelen door de Turda kloof, naar Rimetea

  image

  Vandaag maken we een stevigere wandeling. We passeren onder andere de spectaculaire Turda kloof. We bereiken de kloof door een pad over glooiende heuvels. Na de wandeling rijden we door naar onze slaapplek in Rimetea, een prachtig karakteristiek dorpje. We verblijven hier twee nachten.


  Vandaag wandelen we 10 kilometer in ongeveer 5 uur incl. pauzes. 530 m. klimmen en 530 m dalen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Rimetea / wandeling naar het dorp Coltesti

  image

  Na het ontbijt gaan we Rimetea in, het best bewaarde Hongaarse dorpje in Roemenië. De huizen in dit dorpje zijn wit en hebben kleine daken. De prachtige kerk en het feit dat het dorpje tussen de bergen ligt, maakt het een unieke plek. Nadat de Romeinen, Goten en Hunnen de baas waren over Roemenië, werd het land opgedeeld in drie delen. Eén daarvan is Transsylvanië en werd onderdeel van Hongarije. Het grootste deel van de inwoners in dit dorp is dan ook Hongaars wat terug te zien is in de tradities van de gemeenschap. 

  image

  Na ons bezoek aan Rimetea staat er een wandeling op het programma. We wandelen rondom de Piatra Seculiuliu, een ruige grijze rotsachtige berg, richting het dorp Coltesti. De uitzichten onderweg zijn spectaculair. 

  Vandaag wandelen we ongeveer 9 kilometer in ongeveer 6 uur incl. pauzes. 640 m. klimmen en 600 m. dalen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  stadstour Alba Iulia / naar Sibiu

  image

  We maken een stadstour door Alba Iulia, een vesting gebouwd in de Vaubain stijl. Daarna rijden we verder naar Sibiel, vanwaar onze relaxte wandeling over de flanken van de Fanteanele berg begint. Ons eindpunt van vandaag is Sibiu, waar we een leuke stadstour maken. Sibiu is een van de mooiste steden van Transsylvanië. In deze middeleeuwse stad kun je niet om de Saksische architectuur heen. Alleen al op Piaţa Mare, het centrale plein, kijk je je ogen uit. Deze stad is een waar genot om door rond te slenteren. 

  Vandaag wandelen we 9 kilometer in ongeveer 4 uur incl. pauzes. 450 m. klimmen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Sibiu / wandelen door dorpjes

  image

  Je kunt deze vrije dag naar eigen wens invullen. Zo kun je struinen door de smalle gekleurde straatjes en neerploffen op een van de terrasjes van Sibiu. Ook heb je de mogelijkheid om een wandeling te maken langs omliggende dorpjes, over glooiende heuvels en groene bossen. Het Astra openluchtmuseum ligt ten zuiden van Sibiu en is zeer interessant. Je leert hier meer over de traditionele volkscultuur van de Roemeense bevolking. Je vindt hier traditionele huizen, kerken en molens. Het museum is enorm, dus je hebt hier wel een hele ochtend of middag voor nodig. 

  Wanneer je meegaat met de wandeling wandelen we 20 kilometer in ongeveer 7 uur incl. pauzes

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Biertan naar Sighisoara / wandelend op zoek naar beren

  image

  We rijden verder naar Biertan voor een bezoek aan de Saksische kerk. Tijdens een traditionele lunch leren we meer over de Duitssprekende inwoners in Transsylvanië. Na de lunch maken we een wandeling in het gebied rondom Biertan. Roemenië is een van de weinige landen in Europa met een populatie aan beren die leven in het wild. Je ziet ze niet gemakkelijk, maar een lokale gids leert ons tijdens de wandeling hoe je deze prachtige dieren kunt opsporen. Na ons berenavontuur rijden we naar Sighisoara, de geboorteplaats van Vlad Dracula..


  Vandaag wandelen we ongeveer 5 uur incl. pauzes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 8

  wandelen naar Viscri

  image

  We worden door onze bus een stukje op weg gebracht voor het begin van onze wandeling. Vandaag wandelen we naar het dorpje Viscri. Dit idyllische dorpje staat op menig ansichtkaart en dat is niet voor niets. Dit dorpje met huisjes met rood gekleurde daken staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is prachtig om doorheen te wandelen. In de middag bezoeken we de plaatselijke kerk, volgens velen de oudste kerk van Transsylvanië (toegang niet inbegrepen). In Viscri leren we meer over het Sock Project , een project die de Roma gemeenschap in deze regio steunt. 

  image

  De groep wordt vanavond verdeeld over verschillende huisjes in het dorpje Viscri. 's Avonds wordt er heerlijk gekookt. 

  Vandaag wandelen we 7 kilometer in ongeveer 2 uur incl. pauzes. 270 m klimmen en 403 m dalen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Brasov / stadstour

  image

  Als de tijd het toelaat kunnen we, net als de bewoners van Viscri, een ritje maken met paard en wagen. Daarna reizen we verder naar de 13e eeuwse stad, Brasov voor een begeleide stadstour. De stad wordt omringd door stadsmuren en bergen. In de middag heb je genoeg tijd om deze middeleeuwse stad te ontdekken. Een bezoek aan de zogenaamde Zwarte Kerk, die haar naam te danken heeft aan de zwarte kleur die de kerk heeft opgelopen na een grote brand. Ook kun je al wandelend of per kabelbaan Mount Tampa bezoeken, vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt over de stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Brasov / berenreservaat Zarnesti en bezoek Kasteel Bran

  image

  In de ochtend beginnen we de dag met een bezoek aan het grootste bruine berenreservaat ter wereld, Zarnesty. Tijdens het bezoek wandel je samen met een gids over een bospad van ongeveer 2 kilometer en leer je de verhalen van de beren die hier in het reservaat leven. De missie van het opvangcentrum is het redden van de in gevangenschap levende dieren die in erbarmelijke omstandigheden leefden, door hen de nodige zorg en fatsoenlijke levensomstandigheden te bieden in een natuurlijke omgeving binnen een gebied van 69 hectare aan bossen, beken en poelen. 

  image

  Een bezoek aan Roemenië is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde Kasteel Bran. Kasteel Bran is gebouwd in 1382 ter bescherming tegen de invasie van de Turken. Met haar sprookjesachtige torens en witgewassen muren is dit kasteel verre van spookachtig, maar het wordt toch het Dracula kasteel genoemd. De door Bram Stoker bedachte bloeddorstige vampier Dracula is gebaseerd op Vlad de Spietser, vorst van Wakachije in de 15e eeuw. Vlad verzette zich sterk tegen de uitbreiding van het Ottomaanse rijk. 

  image

  Hij stond bekend om zijn gruweldaden tegenover zijn vijanden. Ondanks dat het niet bewezen is dat Vlad hier ook daadwerkelijk heeft gewoond, is het een prachtig en indrukwekkend kasteel om te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Boekarest / vlucht naar Amsterdam

  image

  We rijden in ongeveer 2-3 uur naar de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Afhankelijk van de vluchttijd kunnen we nog een korte stadstour maken. Daarna vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Ontdek ongerept Transsylvanië te voet
 • Bezoek aan prachtige middeleeuwse steden
 • Maak kennis met de mythe over Dracula in het Bran kasteel
 • Wandel door verschillende dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan
 • Maak kennis met de warme en gastvrije Roemeense bevolking
 • Proef de traditionele Roemeense keuken
 • Wandelingen door de hoge Karpaten
 • Bezoek aan prachtige middeleeuwse Saksische vestingen

Groepsrondreis Roemenië

Te voet door ongerept en gastvrij Transsylvanië

image
11 dagen vanaf € 1.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven