Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Glasgow

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Bij aankomst maken we een leuke stadstour. Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een rijk verleden als religieus centrum. Opmerkelijk is het contrast tussen de Victoriaanse architectuur in het centrum en de uitgebreide parken in Glasgow West End. Kelvingrove Park bijvoorbeeld biedt een oase van rust en wordt omringt door prachtige gebouwen als de universiteit en het Kelvingrove museum. We slapen twee nachten in Glasgow.

 • 2

  Glasgow / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Glasgow te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de 12e eeuwse St. Mungo kathedraal, de enige middeleeuwse kathedraal op het vasteland van Schotland die tijdens de protestantse reformatie van 1560 ongeschonden bleef. De kathedraal is te herkennen aan de donkere torens en groene daken. Wat ook zeker een bezoek waard is, is de Kelvingrove Art Gallery; een van de populairste kunstmusea van Schotland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Glen Coe naar Fort William

  image

  We rijden de overweldigende natuur van Schotland in. Onderweg brengen we een bezoek aan Glencoe, een klein plaatsje dat vanwege de ligging tussen de bergen een zeer geliefde bestemming voor wandelaars en klimmers is. We maken een prachtige wandeling door de Glen Coe vallei. Vanuit Glencoe rijden we verder naar ons hotel in of nabij Fort William, waar we twee nachten blijven.

  We wandelen vandaag ongeveer 2,5 kilometer in 1,5 uur. Er kan altijd, in overleg met de reisbegeleider, gekozen worden voor een kortere of langere wandeling. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Fort William / wandeling Glen Nevis of Ben Nevis

  image

  Vandaag is een vrije dag, maar je kunt ook kiezen uit meerdere activiteiten. Zo kun je een poging wagen de Ben Nevis te beklimmen, de hoogste berg van de Britse eilanden. Dit is een pittige tocht! Een gemakkelijkere wandeling is naar Glen Nevis. De wandeling gaat door een pittoresk gedeelte van de Hooglanden. Onderweg zie je prachtige vergezichten terwijl je langs rivieren en watervallen wandelt. Ook kun je ervoor kiezen een tochtje te maken met de beroemde Jacobite stoomtrein.

  We wandelen vandaag ongeveer 6,5 kilometer in 3 uur. Er kan altijd, in overleg met de reisbegeleider, gekozen worden voor een kortere of langere wandeling. Kies je ervoor om de Ben Nevis te beklimmen dan wandel je ongeveer 17 kilometer in 7-9 uur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Treinticket Jacobite Stoomtrein / €55,00 per persoon

  Jacobite Stoomtrein

  Je kunt ervoor kiezen een rit te maken met de beroemde Jacobite Stoomtrein. Deze indrukwekkende 135 km lange treinrit, vaak beschreven als een van de mooiste ter wereld, voert je langs spectaculaire lochs, mooie dorpjes en de zilveren stranden die het decor waren in films als Highlander. Ook rijdt de trein over het Glenfinnan Viaduct, bekend van de Harry Potter films. Deze treinrit is zeer populair, dus het kan voorkomen dat er geen tickets meer beschikbaar zijn. Dit laten we je dan zo snel mogelijk weten. Wij boeken standaard een tweede klas ticket. Het kan ook voorkomen dat er alleen nog eerste klas tickets beschikbaar zijn. Deze tickets kosten € 77,-. Op het boekingsformulier kun je aan de prijs zien of je een eerste of tweede klas ticket boekt. 

  Let op: Indien je ervoor kiest dit treinticket te boeken, heb je geen tijd meer om de Ben Nevis te beklimmen.

 • 5

  naar Isle of Skye / wandeling Old man of Storr of Fairy Pools

  image

  Vanuit Mallaig nemen we de ferry naar Armadale op het Isle of Skye. Isle of Skye is gezegend met betoverende bergpassen, prachtige kustlijn en een indrukwekkende geschiedenis. We bezoeken het dorpje Portree op Isle of Skye. Het dorpje wordt omringd door ruige bergen en kliffen en heeft een gezellige haven. Vandaag kunnen we kiezen tussen twee wandelingen. Bijvoorbeeld de Old man of Storr, een rotsachtige heuvel en een waar icoon van Schotland. Mocht je de tocht naar boven te zwaar vinden, dan kun je ook vanaf een mooi uitzichtpunt op de helft weer teruglopen naar beneden.

  image

  Of we kunnen wandelen door de mysterieuze Fairy Pools. Tijdens deze wandeling lopen we langs verschillende magische watervalletjes en poeltjes. Bij helder weer hebben de poeltjes een prachtige blauwe kleur. We slapen een nacht op Isle of Skye of vlakbij in het plaatsje Kyle of Lochalsh.

  Old Man of Storr: We wandelen vandaag ongeveer 4,5 kilometer in 2 uur.
  Fairy Pools: We wandelen vandaag ongeveer 8 kilometer in 3 uur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Eilean Donan naar Gairloch

  image

  We rijden vandaag naar een van de meest iconische gebouwen van Schotland, het Eilean Donan Kasteel. Dit wereldberoemde kasteel ligt heel strategisch op een eilandje waar drie grote zeemeren samenkomen. Vanuit het kasteel kijk je uit over Skye en over de majestueuze Kintail Mountains. Je kunt het kasteel alleen bezoeken via een oude stenen brug. 's Middags maken we een wandeling door de mysterieuze Fair Lochs. Daarna rijden we naar ons hotel in Gairloch.

  We wandelen vandaag ongeveer 10 kilometer in 4 uur. Het kan voorkomen dat we vandaag een andere wandeling maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Gairloch / Beinn Eighe Natuurreservaat

  image

  Vandaag staat er een prachtige wandeltocht op het programma in het Beinn Eighe Natuurreservaat, het oudste en grootste natuurreservaat van het Verenigde Koninkrijk. Oorspronkelijk is het natuurreservaat opgezet voor de bescherming van oude grove dennenbomen. In de middag kun je Gairloch verkennen. Ook kun je een walvissafari maken (sterk afhankelijk van het weer en beschikbaarheid). 

  We wandelen vandaag ongeveer 7 kilometer in 5 uur. Er kan altijd, in overleg met de reisbegeleider, gekozen worden voor een kortere of langere wandeling.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Inverness

  image

  We rijden verder naar Inverness. Inverness is een heerlijke stad gelegen in de Schotse hooglanden. Dwaal door deze relaxte stad, bezoek het Inverness kasteel en bijvoorbeeld de St Andrew kathedraal. Hét kledingstuk van Schotland is natuurlijk de kilt en The Scottisch Kiltmaker Centre in Inverness is de plek om te kijken wat er allemaal bij komt kijken om deze traditionele Schotse rok te maken. 's Avonds is het leuk om een korte wandeling langs de rivier de Ness te maken, die dwars door de stad heen loopt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Inverness / bezoek Loch Ness

  image

  In de ochtend of middag brengen we een bezoek aan Loch Ness, vooral bekend vanwege de legende van Nessie, oftewel het monster van Loch Ness. Dit meer (loch) is met een diepte van ruim 300 meter het diepste zoetwatermeer van de Hooglanden. Aan ‘het meer van’ Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart, een middeleeuws kasteel. Als je het leuk vindt kun je mee op een boottocht van een uur over het meer, op zoek naar Nessie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Cairngorms N.P. / wandelen

  image

  Vandaag gaan we wandelen in het Cairngorms National Park. Je kunt er prachtig wandelen; door de wildernis, langs meren en rivieren, omringt door hoge bergketens. In dit park kun je ook redelijk goed wild spotten. Met wat geluk zie je bijvoorbeeld ruigpoothoenders, sneeuwhazen, edelherten of misschien zelfs een steenarend. We slapen twee nachten in het nationale park. 

  We wandelen vandaag (kan afwijken i.v.m. overnachtingsplaats) ongeveer 6 kilometer in 3 uur. Er kan altijd, in overleg met de reisbegeleider, gekozen worden voor een kortere of langere wandeling. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Cairngorms N.P. / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt gaan wandelen in de buurt van de accommodatie. Ook kunnen we het dorpje Braemar, gelegen in het nationale park, bezoeken. Het dorpje is vooral bekend vanwege het 17e-eeuws kasteel dat er staat. Een stukje verder ligt het Balmoral kasteel. Dit kasteel is sinds 1852 bezit van de koninklijke familie. Vanaf april tot eind juni kunnen we het kasteel bezoeken. Daarna kunnen we helaas niet naar binnen, want dan verblijft de familie er zelf. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Pitlochry

  image

  Onderweg naar Pitlochry, kunnen we stoppen bij een Whisky distilleerderij, waar je leert hoe de beroemde Schotse Whisky wordt gemaakt. Ook kunnen we stoppen bij Blair Castle of Scone Palace (afhankelijk van openingstijden). In Scone Palace werden vroeger Schotse koningen gekroond en zowel het paleis zelf als de prachtige tuinen worden beschouwd als een nationale schat van Schotland. We slapen één nacht in het knusse dorpje Pitlochry.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Edinburgh

  image

  We rijden verder naar de Schotse hoofdstad. Onderweg kunnen we eventueel stoppen bij Stirling Castle of de Kelpies. Het gehele centrum van Edinburgh staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt opgedeeld in een historisch en een nieuw gedeelte. De twee delen worden van elkaar gescheiden door een kloof en verbonden door bruggen. Je kunt vandaag kennismaken met Edinburgh tijdens een stadstour. Wie waagt zich 's avonds aan een bordje Haggis? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Edinburgh / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de nog een volle vrije dag om de Schotse hoofdstad te ontdekken. Een bezoek aan het kasteel van Edinburgh mag daarbij zeker niet ontbreken. Dit imposante kasteel rijst midden in het centrum op een grote rots uit boven de stad. Binnen de muren van het kasteel staat de One 'o Clock Gun, een kanon dat elke dag, behalve zondag, wordt afgevuurd. Op het hoogste punt van Arthur’s Seat (251 m), een vulkanische heuvel net ten oosten van het Kasteel heb je geweldig zicht over de stad. De laatste avond in Schotland sluit je natuurlijk af met een whisky of biertje in een van de pubs aan de Royal Mile.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen we naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Vanwege tijd, weersomstandigheden of de locatie van de verblijfplaats, kan het voorkomen dat het programma in een andere volgorde wordt uitgevoerd. Ook kunnen, indien gewenst, de lengtes en zwaarte van de wandelingen worden aangepast. De reisbegeleider zal dit ter plekke overleggen met de groep. 

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Edinburgh

  Verlenging Edinburgh

  Wil je nog wat langer in Edinburgh blijven, dan kun je een 2-daagse verlenging Edinburgh boeken. Indien beschikbaar verblijf je dan in het hotel waar je ook de laatste nacht van de reis verblijft. Deze verlenging is inclusief overnachtingen en ontbijt. De transfer is niet inclusief. Het gemakkelijkst en goedkoopst is om met de Airport shuttle vanuit het centrum naar de luchthaven te reizen. Meer informatie over deze shuttle vind je hier. Natuurlijk kun je vanuit het hotel ook een taxi nemen naar de luchthaven.


  N.B. Onderstaand genoemde prijzen gelden niet voor elk vertrek. Er is verschil in prijs door seizoentoeslagen. De juiste prijs vind je op het boekingsformulier.
  - Verlenging Edinburgh (obv. tweepersoonskamer) 2 dagen v.a. € 205,-
  - Verlenging Edinburgh (obv. eenpersoonskamer) 2 dagen v.a. € 350,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 15

  Edinburgh / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Edinburgh / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Veel prachtige wandelingen door het spectaculaire Schotse landschap
 • Langs diverse mysterieuze kastelen en ruïnes
 • Bezoek en wandelen op het bijzondere Isle of Skye
 • Maak kennis met de mythe van Loch Ness
 • Mogelijkheid tot beklimming van de Ben Nevis (1345 m)
 • Wandelen in het ruige Cairngorm Nationaal Park
 • Bezoek aan het iconische Eilean Donan kasteel
 • Verblijf in de mooie steden Glasgow & Edinburgh
 • Directe vluchten met KLM
 • Bezoek aan Inverness met de mogelijkheid om een Schotse kiltmaker te bezoeken
 • Wandelen door o.a. de Glen Coe vallei, Fairy Lochs, Cairngorms, Beinn Eighe en de hooglanden
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Schotland

Lochs, Hooglanden en een goed glas Whisky

image
15 dagen vanaf € 2.249
Naar boven