Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Bolivia

Een groepsrondreis door Bolivia neemt je mee op reis in dit kleurvolle Zuid-Amerikaanse land. De inwoners creëren de prachtigste kleurrijke textielen en keramiek van zeer hoge kwaliteit. In de steden is nog veel terug te zien van het koloniale tijdperk: rijkversierde gebouwen en kerken in gezellige straatjes.

Bevolking

De oudste bewoners van de Zuid-Amerikaanse republiek Bolivia waren de indianen. Er waren verschillende stammen, waarvan de belangrijkste de Tiwanaku waren. In de 15e eeuw kwam het huidige Bolivia onder het bestuur van de Inca's te staan, maar nog geen honderd jaar later veroverden de Spanjaarden het gebied. In 1545 werd de stad Potosí gesticht, die al snel uitgroeide tot de grootste en rijkste stad van het continent Amerika.

Ondertussen werden de indianen tewerkgesteld door de Spaanse conquistadores. Door de zware dwangarbeid en Europese besmettelijke ziektes kwamen velen van hen om het leven en al snel was de bevolking gehalveerd. In de 18e eeuw kwamen de indianen verschillende keren in opstand tegen de Spanjaarden. Aan het begin van de 19e eeuw spraken ook de blanke inwoners van Bolivia zich uit voor onafhankelijkheid. Símon Bolívar bevrijdde met zijn leger bijna alle Spaanse koloniën. Op 6 augustus 1825 werd de República de Bolívar uitgeroepen.

Bolivia wordt sinds haar onafhankelijkheid gekenmerkt door politieke instabiliteit. Er zijn in de loop der jaren veel oorlogen en staatsgrepen geweest. Sinds 1982 is Bolivia een democratie, hoewel er nog altijd veel sociale onrust heerst in het land. In 2005 werd Evo Morales als eerste Indiaanse leider tot president gekozen.

Groepsrondreis Bolivia: Reis door de tijd

Het grootste deel van de Boliviaanse bevolking is van indiaanse afkomst. Hierdoor, en door de geïsoleerde ligging van Bolivia, is veel van de oorspronkelijke cultuur bewaard gebleven. Veel mensen dragen nog de traditionele, bontgekleurde klederdracht, zoals je tijdens je rondreis door Bolivia ongetwijfeld zult opmerken. Bolivia kent ook een lange en levendige muziektraditie. De oude indianenvolken kenden geen schrift en muziek en zang was daarom een belangrijke manier om verhalen over te dragen. Ook nu vernieuwt en ontwikkelt de Boliviaanse muziek zich nog constant. Probeer op je rondreis door Bolivia een bezoek te brengen aan één van de muziekcafés in de steden.

In het Titicacameer ligt het Isla del Sol. Het Isla del Sol in het meer wordt verbonden aan veel legendes over de Inca's en de geboorte van hun zonnegod. Je kunt hier uitstekend wandelen of indrukwekkende Inca-ruïnes bewonderen die aan de noord- en zuidkant van het eiland staan.

Naar boven