21-daagse groepsrondreis Bolivia en Chili | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Bolivia en Chili

Maanlandschappen en sterren kijken

Waarom deze reis?

 • Spectaculaire meerdaagse tour over de Altiplano van Uyuni naar San Pedro de Atacama
 • Reizen door een uniek, zeer authentiek en ongerept deel van Bolivia
 • Een bezoek aan het museum van Che Guevara in Valle Grande
 • Bezoek de traditionele indianenmarkt in Tarabuco
 • Geleidelijke hoogte acclimatisatie

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  1 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bolivia

Route 21 daagse Groepsrondreis Bolivia en Chili

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bolivia en Chili ontdek je de vele gezichten van de Andes. Wandel in Bolivia door het nevelwoud langs bromelia´s en reuzenvarens en bezoek de Inca-ruïne van El Fuerte. Hoor het zout onder je schoenen kraken op de serene zoutvlakte van Uyuni, ervaar de desolate en ruige hoogvlakte van de Andes en kijk vol ontzag naar de adembenemende sterrenhemel in San Pedro de Atacama.

Deze rondreis is een schitterende kennismaking met de cultuur en ongerepte natuur van de hoge Andes. Je kunt deze reis verlengen op Paaseiland, waar je met eigen ogen het mysterie van de Moai-beelden kunt aanschouwen. Hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen hoofden over het eiland te verplaatsen?

 1. Dag 1 - Amsterdam-Santa Cruz
 2. Dag 2 - aankomst Santa Cruz (416 meter) - naar Samaipata (1640 meter) / Watervallen las Cuevas
 3. Dag 3 - Samaipata / Inca-ruïnes van El Fuerte
 4. Dag 4 - naar Vallegrande (2030 meter) / Che Guevara route
 5. Dag 5 - naar La Higuera (1950 meter)
 6. Dag 6 - naar Villa Serrano (2122 meter)
 7. Dag 7 - naar Sucre (2790 meter)
 8. Dag 8 - Sucre (2790 meter) / vrije dag
 9. Dag 9 - Sucre (2790 meter) / vrije dag
 10. Dag 10 - naar Tarabuco (3300 meter) / indianenmarkt
 11. Dag 11 - naar Potosi (4000 meter)
 12. Dag 12 - naar Uyuni (3600 meter)
 13. Dag 13 - Altiplano, dag 1 (3600 meter)
 14. Dag 14 - Altiplano, dag 2 (4200 meter)
 15. Dag 15 - Altiplano, dag 3 (2500 meter)
 16. Dag 16 - San Pedro de Atacama (2500 meter) / Valle de la Luna
 17. Dag 17 - San Pedro de Atacama (2500 meter) / vrije dag
 18. Dag 18 - vlucht naar Santiago de Chile (500 meter)
 19. Dag 19 - Santiago De Chile / vrije dag
 20. Dag 20 - Vlucht naar Amsterdam
 21. Dag 21 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Bolivia en Chili, 21 dagen

Santa Cruz naar Sucre, de route van Che Guevara en het nevelwoud

Op weg van Santa Cruz naar Sucre beklim je langzaam de flanken van de majestueuze Andes: laagland maakt plaats voor nevelwoud. In deze adembenemende en onherbergzame setting bouwden de Inca`s hun Fuerte: een bewerkte steen van 220 bij 65 meter die onder andere werd gebruikt om de sterren en hemellichamen te bestuderen en in 1998 door Unesco werd uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. Deze onherbergzame streek is zeer ongerept en authentiek met traditionele dorpen en een zeer vriendelijke en open bevolking. Het is tevens het domein van de majestueuze condor. In deze entourage komt de geschiedenis van de Che Guevara tot leven. Het was hier dat hij in een nederlaag liep en door de Boliviaanse strijdkrachten werd geëxecuteerd.

Che Guevara

In 1951 maakte Guevara samen met zijn vriend Alberto Granado een rondreis op een Norton 500 CC door Latijns Amerika. Het doel was om een paar weken als vrijwilliger te werken in een leprakolonie aan de Amazone in Peru. De reis die meer dan een jaar duurde en ruim 12.000 km lang besloeg, liep van Argentinië naar Chili, Peru, Colombia en Venezuela. Gedurende de tocht schreef Guevara zijn dagboek `Diarios de motocicleta` dat later in het Nederlands is uitgegeven onder de naam `Op de motor door Latijns-Amerika` en in 2004 verfilmd is als `The Motorcycle Diaries`,

Sucre en de steden op de hoogvlakte

De steden van de hoge Andes verschillen sterk van elkaar door ligging en historie. Sucre, de witte koloniale hoofdstad van Bolivia, ademt een serene sfeer. Potosí, ooit een van de grootste steden ter wereld, ligt veel hoger en is hectischer. Uyuni is een stoffig dorp in de desolaatheid van dit gedeelte van Bolivia, maar kan een onvergetelijke ervaring worden als je een bezoek brengt aan de lokale markt en een praatje aanknoopt met de Aymara-dames die daar hun producten aanbieden. Als je ze met een onschuldig grapje aan het lachen kunt maken, stelen ze voor altijd je hart.

De zoutvlakte van Uyuni, de altiplano en San Pedro de Atacama

De witte eindeloosheid van de zoutvlakte van Uyuni laat een onvergetelijke indruk achter. Het zout kraakt als verse sneeuw onder je schoenen, flamingo´s steken knalroze af tegen zoveel maagdelijk wit. Het roestige treinenkerkhof van Uyuni tegen een onwaarschijnlijk blauwe lucht is puur surrealisme. De ongelooflijke reis van Uyuni naar San Pedro de Atacama voert door het ruige en desolate landschap met lieflijke hooglandmeren in een grote verscheidenheid aan kleuren. We komen langs woeste vulkanen, door wind en regen gevormde futuristische zandsteenformaties, geisers, bijzondere uitzichten en oneindig veel flamingo's. Het stadje San Pedro de Atacama is ook een heerlijke ervaring, het ligt in de Atacama woestijn, en je ziet hier altijd sterren in de lucht. Deze reis brengt je o.a. naar de maanvallei. Ook kun je een bezoek brengen aan de vallei de la Muerte en Laguna Cejar, waar je heerlijk kunt drijven in een meer van zout.

Optionele verlenging Paaseiland

Het is mogelijk om deze reis te verlengen op het mystieke Paaseiland. Het is nog steeds een raadsel hoe de Polynesiërs erin zijn geslaagd om de wereldberoemde Moais, tot 23 meter hoge stenen figuren, over hun eiland te verplaatsen. Een aantal onafgemaakte beelden staat daar nog, als stille getuigen van het mysterie.

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze groepsrondreis naar Bolivia en Chili is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Groepsrondreis Bolivia en Chili

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Boek nu jullie familiereis
& krijg een Bever cadeaubon!


Boek t/m zondag 26 maart jullie familiereis voor zomer 2023 en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €125 om vrij te besteden. Hiermee kunnen jullie voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.