< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Salvador de Bahía

  Welkom in Brazilië! Na aankomst op de luchthaven van Salvador rijden we per privé transfer naar het kleurrijke oude centrum van de stad. We verblijven hier de komende twee nachten in een comfortabel hotel op basis van logies en ontbijt. Voor de vluchtgegevens van deze reis verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Salvador de Bahía

  Salvador, de voormalige hoofdstad van de Portugese kolonies in de nieuwe wereld en vandaag de dag het centrum van de Afro-Braziliaanse cultuur in Brazilië. Je hebt vandaag alle tijd om deze levendige stad te ontdekken. Ervaar de Afrikaanse roots van de stad en neem een lesje Capoeira, een spectaculaire dansvechtsport die ontstaan is vanuit de roerige geschiedenis van West-Afrikaanse slaven. Ook heeft Salvador verschillende stranden waar je heerlijk kunt ontspannen.

  Het bekendste deel van de stad is misschien wel het bruisende Pelourinho. Dit kleurrijke oude centrum is zelfs benoemd tot UNESCO werelderfgoed en staat bekend om de door de Europeanen meegenomen Renaissance architectuur en de vrolijk gekleurde huisjes. Op het bekende koloniale plein vinden regelmatig optredens plaats die duidelijk niet alleen op de toeristen zijn gericht: de Baianos gaan namelijk zelf ook graag uit hun dak in Pelourinho!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Lençois

  Per openbaar vervoer rijden we naar het rustige, koloniale dorpje Lençois. Dit is een rit van zo’n zeven uur, dwars door het binnenland. Je zult zien dat naarmate we verder van de kust weg rijden, het landschap droger wordt. Vlakbij Lençois ligt het natuurgebied Chapada Diamantina. In 1822 werden hier diamanten gevonden, wat onmiddellijk vele gelukzoekers aantrok.

  Lençois betekent “lakens” in het Portugees, genoemd naar de tentenkampen van de diamantzoekers, die van veraf gezien op lakens leken. Het dorpje groeide al snel uit tot een rijke stad en Frankrijk opende hier zelfs een consulaat. Tegen het einde van de negentiende eeuw was de bloeitijd echter alweer voorbij, vanwege prijsdalingen en concurrentie. Lençois is nu een rustig en leuk plaatsje waar je ’s avonds lekker op een terrasje wat kunt eten en drinken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Lençois / vrije dag

  Tegenwoordig is Lençois bekend om het nabijgelegen Nationaal Park Chapada Diamantina. De natuur in dit gebied is overweldigend. Het is een savannelandschap, onderbroken met tepuis, ofwel tafelbergen, heldere rivieren, canyons, rotsen waarvan watervallen zich naar beneden storten, druipsteengrotten en poeltjes waarin je kunt zwemmen. Bij de watervallen groeien vaak orchideeën.

  We hebben twee dagen de tijd om dit indrukwekkende gebied te ontdekken. Het spreekt voor zich dat je hier schitterende wandelingen kunt maken. En wat is nu er fijner dan een verfrissende duik in een heldere poel om het zweet en stof van de wandeling van je af te spoelen?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Lençois / vrije dag

  Vandaag heb je nog een dag de tijd om het indrukwekkende Chapada Diamantina te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee op een excursie per minibus, waarbij je een bezoek brengt aan onder andere de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar je kunt baden in kristalhelder water en kunt snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. Vanaf Morro de Pai Inácio heb je een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte vlakte en de tafelbergen waar het gebied zo bekend om staat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  vlucht naar Manaus

  Vanmorgen rijden we met het openbaar vervoer in ongeveer 7 uur terug naar Salvador, om vanuit daar het vliegtuig naar Manaus te nemen, waar we in de avond aankomen. Manaus is een miljoenenstad diep in het Amazonegebied. De stad ligt aan de oever van de Rio Negro, niet ver van de plaats waar de Rio Negro samenkomt met de Rio Solimões en verder gaat als de Rio Amazonas. Aan de oever van de rivier vind je de Mercado Municipal, waarvan het ontwerp is gemaakt door Eiffel naar voorbeeld van Les Halles in Parijs. Binnenin is een levendige vis-, groente- en fruitmarkt en een markt met kunstnijverheid uit de regio. 

  De zeer lucratieve handel in rubber zorgde er eind negentiende eeuw voor dat Manaus uitgroeide tot een economisch centrum van wereldformaat. Monumentale villa’s verrezen en de rubberbaronnen probeerden de stad met kopieën van Europese gebouwen een wereldse uitstraling te geven. Een bijzonder voorbeeld is het Teatro Amazonas, een theater in Italiaanse renaissancestijl. Bijna alle bouwmaterialen voor dit indrukwekkende theater zijn uit Italië gehaald en de bouw kostte maar liefst vijftien miljoen dollar!

  N.B. de vlucht naar Manaus heeft een tussenstop in Rio of São Paolo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar de Amazone

  Het wordt een avontuurlijke dag! Per boot varen we door de “Encontro das Aguas” (ontmoeting van de wateren), ofwel de plek waar de zwarte Rio Negro en de geelbruine Rio Solimões bij elkaar komen en samen de Amazonerivier vormen. Door de verschillen in gewicht, samenstelling en zuurtegraad van het water blijven de rivieren kilometers naast elkaar lopen zonder zich met elkaar te mengen. Een heel bijzonder gezicht! Onderweg kunnen we, als we geluk hebben, zelfs kennismaken met rivierdolfijnen die nieuwsgierig om de boot heen zwemmen.

  We maken een korte stop bij een fruitmarkt en vervolgen onze weg per bus naar de Araça rivier waar we weer verder zullen gaan met de boot. We gaan steeds dieper de Amazone in over steeds kleiner wordende riviertjes omgeven door groen en vol leven. Kijk je ogen uit: er leven hier talloze vogels en apen en misschien zien we onderweg zelfs kaaimannen of gigantische Amazone waterlelies die een omtrek van wel 2 meter kunnen hebben! We komen rond de middag aan bij de lodge waar we wat lunchen om vervolgens per gemotoriseerde kano nog een keer de jungle in te trekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Amazone

  Vandaag staan we vroeg op om bij zonsopkomst op zoek te gaan naar vogels in de magische Amazone. Na deze bijzondere ervaring keren we terug naar de lodge voor het ontbijt en maken we ons klaar voor een avontuurlijke wandeling door de jungle. Een ervaren gids neemt ons mee door het woud en vertelt ons alles over de indrukwekkende biodiversiteit van de amazone en het overleven in de jungle. 

  Na onze lunch trekken we erop uit om op piranha's te gaan vissen. We dineren in onze lodge en maken ons klaar voor een spannende activiteit in het donker. 's Avonds gaan we namelijk per kano de jungle in om kennis te maken met het nachtleven van de Amazone. We zoeken naar kaaimannen, een reptiel dat nauw verwant is aan de Amerikaanse alligator. Volg de zaklamp van de gids en het maanlicht en ga op zoek naar de reflecterende ogen in het water rondom de kano. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  Amazone

  Op onze laatste volle dag in de jungle gaan we op bezoek bij de mensen die dit gebied al jaren tot hun thuis hebben gemaakt. We bezoeken een rubber en cassave plantage en maken kennis met de inheemse Caboclo bevolking en hun gewoontes en cultuur. Ervaar de manier van leven in deze gemeenschappen en zie hoe men hier haar eigen groenten, fruit, noten en kruiden uit de jungle verzamelt. Proef de unieke smaken van deze exotische ingrediënten van de amazone tijdens onze lunch bij deze gastvrije mensen! 

  Na onze lunch in de lodge gaan we per kano de jungle in. Deze keer maken we gebruik van kano’s zonder motor zodat we de dieren niet verjagen en het geluid van de jungle om ons heen kunnen ervaren. We gaan op zoek naar luiaards en apen die zich in de boomtoppen verstoppen! 's Avonds gaan we weer terug naar de lodge, waar het avondeten al op ons wacht. Geniet na deze intensieve maar indrukwekkende dag onder het maanlicht nog even na van al het moois wat je vandaag hebt gezien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  vlucht naar Foz do Iguaçu

  Vandaag is het tijd om de amazone per kano te verlaten. Wat een avontuur hebben we hier beleefd! We ontbijten vroeg in de lodge en vinden vervolgens onze weg terug naar de stad. Ervaar nog een keer de rust van de natuur als we door het netwerk van Igapes (kleine kreekjes) varen. Bij aankomst in Manaus, rijden we door naar het vliegveld voor onze vlucht naar Foz do Iguaçu.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Foz do Iguaçu / bezoek watervallen

  De Iguazu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo’n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied dat door Unesco tot werelderfgoed is verklaard. De watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Vandaag bezoeken we na enige grensformaliteiten de Argentijnse kant van de watervallen. Hier kun je heel dichtbij de watervallen komen en prachtig wandelen door de dichtbegroeide jungle.

  Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de “Garganta del Diablo”, ofwel “keel van de duivel”, waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. De omhoog spuitende witte wolken en het donderende geraas vormen een overweldigend spektakel. Je kunt hier een boottochtje maken om nog dichter bij de watervallen te komen. In speciaal aangepaste rubberboten vaar je tot vlakbij en zelfs tot onder de watervallen. Heel spectaculair en nat worden gegarandeerd!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  bezoek watervallen / vlucht naar Rio de Janeiro

  Vandaag bezoeken we de Braziliaanse kant van de watervallen. Hier krijg je een goed overzicht van het gebied. Loopbruggen leiden je naar de mooiste panorama’s. Als het weer het toelaat heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een vogelpark of een helikoptervlucht te maken. We laten nu de majestueuze watervallen achter ons en vliegen in ongeveer twee uur tijd naar Rio de Janeiro! 

  Rio is een stad die erg tot de verbeelding spreekt. Ze staat bekend om het enorme Christusbeeld, maar ook haar witte stranden langs de beroemde Pão de Açucar, ook wel de suikerbroodsberg. Bezoek na aankomst een van de vele barretjes die de stad kent. Een echte aanrader is het karakteristieke barretje Bip Bip, een klein maar gezellig tentje waar je echt komt om de typische samba muziek van Rio te ervaren. 

  Er komen hier namelijk lokale muzikanten die onversterkt spelen waardoor iedereen aandachtig naar de muziek zit te luisteren. Een heerlijk relaxte afsluiting van je dag! Pak zelf een biertje uit de koelkast maar vergeet niet hoeveel je er gehad hebt: wel zo handig voor de rekening natuurlijk. Bij dit gastvrije tentje gaat alles op vertrouwen! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Rio de Janeiro / vrije dag

  De komende dagen heb je volop gelegenheid om de stad in al haar schoonheid te verkennen en kennis te maken met haar bewoners, de Carioca’s. Een goede start is een bezoek aan de twee beroemde uitzichtpunten over de stad. Een kabelbaan brengt je naar de top van de 400 meter hoge Pão de Açúcar, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de baai, de oude stad en de stranden. Het uitzicht is zelfs nog spectaculairder vanaf de 713 meter hoge Corcovado-berg met het beroemde Christusbeeld, genaamd Cristo Redentor, wat Christus de Verlosser betekent.

  Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over Rio, het omringende bergland en de baai met haar vele kleine eilandjes. In het bos Tijuca kun je prachtige wandelingen maken langs watervallen en meertjes. Onvoorstelbaar dat je je middenin een stad met bijna 10 miljoen inwoners bevindt! Ook tijdens een bezoek aan de prachtige botanische tuin, met meer dan 5000 soorten planten, waan je je niet meer in een miljoenenstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Puur Sawadee - Favelas van Rio de Janeiro (inclusief donatie) / €55,00 per persoon

  image

  Onderdeel van Rio de Janeiro zijn uiteraard ook de favelas waar een groot deel van de bevolking woont. De bewoners van deze sloppenwijken zijn een project gestart om hun medebewoners te ondersteunen. In een van deze wijken staat het “Circuito das Casas-Tela”: een openlucht kunstgalerie waar lokale kunst tentoongesteld wordt en herinneringen over het leven in de favela met je worden gedeeld. Deze tentoonstelling geeft je een inzicht in het culturele erfgoed van deze wijk.


  Een lokale gids neemt je in 3 uur mee de sloppenwijk in om een kijkje te nemen bij het lokale project. Hier ervaar je de dagelijkse werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het schilderen van huizen of helpen in de bibliotheek. Met een bezoek aan de favelas doneer je automatisch aan het project. 

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 14

  Rio de Janeiro / vrije dag

  Geniet van nog één vrije dag in Rio en neem vandaag bijvoorbeeld de tijd om lekker te relaxen op het strand van Ipanema of Copacabana met een heerlijke Caipirinha. Of kies ervoor om verder de stad te verkennen! Ga bijvoorbeeld naar het Museu de Amanhã (letterlijk het museum van morgen), het gebouw zelf al is een architectonisch meesterwerk. Binnen draait het museum om een interactieve expositie waarin innovatief design met wetenschap wordt gemixt. Het doel: Je aan het denken zetten over de wereld van morgen met duurzame steden in een ecologische wereld.

  Ook graag de culturele kant van de stad zien? Ga dan naar Escadaría Selarón, de beroemde felgekleurd betegelde trap, ontworpen door Chileens kunstenaar Jorge Selarón in het gezellige stadsdeel Lapa. Voetballiefhebbers kunnen ’s avonds hun ogen uitkijken in het wereldberoemde stadion Maracanã. Als je gelukt hebt spelen op een van de avonden de teams uit Rio tegen elkaar. Zoals de derby tussen Flamengo en Fluminense is de sfeer tijdens deze wedstrijden ongekend.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Ilha Grande

  We rijden met onze eigen bus naar de haven van Angra dos Reis, een rit van zo’n 2 uur. Hier stappen we op de boot en varen in ongeveer anderhalf uur naar Ilha Grande. We zullen naar ons hotel moeten lopen aangezien er geen gemotoriseerd verkeer op het eiland is. Dit maakt het eiland tot een oase van rust. We verblijven de komende drie nachten in een gezellige pousada met zwembad aan de rand van het dorpje Abraão.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Ilha Grande / vrije dag

  Ilha Grande is met zijn uitbundige vegetatie, witte stranden, palmbomen en kristalheldere water een waar paradijs. Het eiland kent een roerige geschiedenis. Het was een schuilplaats voor piraten, een leprakolonie en tot begin jaren negentig bevond zich hier een beroemde gevangenis voor zware criminelen. Mede dankzij deze geschiedenis, is een groot deel van het regenwoud op het eiland onaangetast gebleven.

  Tegenwoordig is 35% van het eiland beschermd natuurgebied. Je kunt prachtige wandelingen maken door het regenwoud of over de palmenstranden. Ben je in goede conditie, dan is een beklimming van de Pico de Papagaio, de hoogste berg van het eiland met 990 meter, een mooie uitdaging.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ilha Grande / vrije dag

  Een aanrader voor vandaag is een tocht per schoener (oude zeilboot) naar de mooiste baaitjes en strandjes van het eiland, waar je prachtig kunt snorkelen. In het heldere water leven veel kleurrijke vissen. De rustige en schitterende baaitjes bij Abraão zijn ook ideaal voor het maken van een kajaktocht. Of huur een surfboard om te surfen op de hoge golven aan de zuidkant van het eiland. Je kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen op één van de prachtige stranden. Geniet ’s avonds van een lekkere maaltijd op een terrasje aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht Rio de Janeiro - Amsterdam

  Vandaag is onze laatste dag in Brazilië alweer aangebroken. Geniet onderweg naar het vliegveld nog voor een laatste keer van de drukte van de stad en haar prachtige omgeving. Nu is het dan toch echt tijd om te vertrekken. Deze reis zal je niet snel vergeten! Voor de gegevens van de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • 3 volle dagen in de Amazone inclusief activiteiten
 • Beleef de Afro-Braziliaanse cultuur in Salvador
 • Afsluiting van de reis op een paradijselijk strand
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Bezoek aan zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de Iguazu watervallen
 • Meerdaags verblijf in de bruisende stad Rio de Janeiro
 • Drie tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Bezoek aan het tropische eiland Ilha Grande
 • Actief programma mogelijk met wandelingen, snorkelen, fietsen en kajakken
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, veelal met zwembad

Groepsrondreis Brazilië Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven