< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • ZIE ANDER TABBLAD VOOR ROUTE B

 • 1

  vlucht Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.
  Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, in een dal van het machtige Andesgebergte, is het even wennen aan de ijle lucht. Deze eerste dag kun je het daarom beter rustig aan doen.


  Op het vliegveld word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Hier zal je de verdere informatie ontvangen. Je ontmoet in het hotel ook de andere (internationale) reizigers. Vandaag krijg je een uitgebreide briefing betreffende het verblijf op de Solaris, de transfer naar het vliegveld, de vlucht naar de Galapagos en de voucher(s) voor de Solaris.


  NB. Op deze reis is géén Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. Vanaf het moment dat je aan boord stapt van de Solaris
   wordt de reis begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids.


  Let op:
  Aangezien de Galápagos eilanden erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.


 • 2

  vrij verblijf Quito

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Quito. Je kunt een bezoek brengen aan het oude stadsgedeelte met haar vele koloniale kerken, kloosters, huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen. In het moderne stadsdeel zijn knusse restaurantjes en salsotecas, sfeervolle danstentjes.

  image

  Onze lokale vertegenwoordiger weet alles over de verschillende excursies in de omgeving van Quito. In Mitad del Mundo, Het Midden van de Wereld, kun je over de evenaar zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond overstappen. Vanaf de evenaar is het twee uur rijden naar het stadje Otavalo, dat een kleurrijke markt heeft, met souvenirs, handgeweven wandkleden, wollen truien, sieraden, hangmatten, vilten hoeden en poncho's. De vrouwen zijn te herkennen aan hun witte, geborduurde blouses, blauw-witte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen. De mannen aan hun gevlochten lange haar, hun poncho's, halflange witte broeken, vilthoed en sandalen.

  image

  Galápagosinformatie

  De Galápagos-archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galapago is het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht er ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek aan de eilandengroep, ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. De naar hem genoemde Darwinvinken zijn een bekend voorbeeld van de evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met pinguïns en zeldzame vogels zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros of de roze flamingo. Je kunt zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen.


  De Galápagosarchipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. Sommige eilanden zijn als gevolg van vulkanische activiteit ongeveer 5 miljoen jaar geleden ontstaan, andere zijn wat jonger. Diverse vulkanen zijn nog altijd actief en komen van tijd tot tijd tot uitbarsting. De lagere eilanden, waar het landschap gedomineerd wordt door stekelige vijg cactussen, zijn zeer droog en onvruchtbaar. Op de grotere, hogere eilanden vind je meer vruchtbare hellingen met dichte, groene vegetatie. De eilanden hebben zich door hun geïsoleerde ligging volledig endemisch kunnen ontwikkelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  vlucht Quito – Galápagos – Bachas Beach

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag na de lunch bezoeken we Bachas Beach. Deze twee kleine stranden liggen ten westen van Black Turtle Cove. Hun zand is gemaakt van koraal, waardoor het wit en zacht is en het een favoriete broedplaats is voor zeeschildpadden. Achter een van de stranden is er een kleine water lagune waar het af en toe mogelijk is flamingo's en andere kustvogels, zoals zwart-nek stelten en regenwulpen te observeren. Op het andere, langere strand liggen 2 oude oorlogsschepen, verlaten na de tweede wereld oorlog. Amerika gebruikte Baltra als strategisch punt om het Panama kanaal te beschermen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  Isabela / Whitetip reef shark kanaal en Wetlands

  image

  'Tintoreras' zijn kleine eilanden tegenover de Puerto Villamil kust. Een Galapagos reiger op een mangrove tak houdt alles in de gaten en Galapagos pinguïns en zeeleeuwen laten geregeld hun hoofd even zien aan wal. Wit-getipte rifhaaien rusten vaak aan de kust van deze eilanden, in het ondiepe water. De eilanden hebben hun naam ook te danken aan deze haaien, want in het Spaans heten ze 'Tintorera'.

  image

  In de middag bezoeken we een moerasgebied in de buurt van Puerto Villamil. Er zijn een paar lagunes, moerassen en mangroven, vooral bekend door hun trekvogelpopulatie waaronder de flamingo. Je brengt ook een bezoek aan het Arnaldo Tupiza fokcentrum. Hier worden reuzenschildpadden gefokt in gevangenschap. Dit ter bescherming van de belangrijkste sub-specie van het eiland. Hierna bezoeken we de muur van tranen, ook wel bekend als ´Muro de las Lagrimas´. Deze muur van lavasteen werd gebouwd tussen 1946 en 1959 door gevangenen in de tijd dat Isabela een strafkolonie was. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Moreno Point, Mangle Point en Tagus Cove

  image

  Moreno Point is gelegen aan de noordkust van het eiland Isabela tussen de vulkaan Sierra Negra en Cerro Azul. De route loopt langs een pahoehoe-lavastroom (gestolde lava in de vorm van een accordeon) naar een aantal kust lagunes. Rond de meren en mangroven kan je verschillende soorten vogels tegenkomen.

  image

  ’s Middags varen we met een speedboot langs de kust en is er een grote kans dat je de Galapagos pinguïn, de Galapagos aalscholver en andere zeevogels te zien krijgt. Vanaf de aanlegplaats is het ongeveer 30 minuten lopen naar de top van de klif waar je verschillende vulkanen en het Darwin meer goed kan zien. Het Darwin meer is een extreem zout water meer, nog zouter dan de zee. Kijk ook goed naar de bewerkingen op de omliggende kliffen in de baai, deze zijn in de afgelopen eeuwen beschreven door piraten, walvisvaarders en boekaniers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  Espinoza Point en Vicente Roca Point

  image

  Fernandina is het derde grootste eiland van de archipel en Espinoza Point is gelegen in de noordoostelijke punt van het eiland. Hier vind je zeeleguanen in groepen, groter dan op elk ander eiland. Ze relaxen heerlijk in het zand, zwemmen in de buurt van de kust en soms blokkeren ze de weg naar de aanlegsteiger. Een van de unieke soorten die hier te vinden is de Galapagos aalscholver: een vogel die, vanwege het gebrek aan roofdieren, anders evolueerde. Zijn vleugels, staart en poten hebben zich geleidelijk aangepast om te kunnen zwemmen. Als je deze vogels ziet, zie je de letterlijke vertaling van de evolutie van Darwin. De Galapagos aalscholver en de pinguïns kun je hier van extreem dichtbij bekijken.

  image

  Aan de noordwestelijke kant van het eiland ligt Vicente Roca Point. Tijdens een speedboottocht zullen we een indrukwekkend aantal geologische formaties te zien krijgen, waaronder een grote grot en vulkanische tufsteen kegels. De kliffen zijn de thuisbasis voor een verscheidenheid aan nestelende vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de Nazcagenten, meeuwen, stormvogels en Noddy sterns. Het rustige water in de grot is een populair gebied voor de schilpadden.  Boven alles is Vicente Roca Point een uitstekend snorkel gebied als gevolg van de voedselrijke wateren van de Humboldt Current. Het gebied biedt een goede mogelijkheid om ter plaatse zeeleeuwen, pinguïns, zeeschildpadden en andere zeedieren te spotten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas

  image

  Espumilla strand is gelegen aan de noordelijke kust van het eiland Santiago in James Bay. Gedurende een van de laatste 'El Niño' fenomenen, is één van de twee lagunes een sedimentatieproces ondergaan waardoor een behoorlijke grote flamingo kolonie het gebied heeft verlaten. De belangrijkste attractie hier is het Palo Santo bos: een belangrijke plaats voor nestelende zeeschildpadden. Rond het nabijgelegen Buccaneers Cove kan je geweldig snorkelen.

  image

  Het zwarte strand van Puerto Egas ligt aan de westkant van het eiland en is de belangrijkste attractie. Vulkanische tufsteen afzettingen hebben dit speciale zwarte zandstrand gevormd. De plek is vernoemd naar Hector Egas en zijn poging om zout te exploiteren. Deze poging is mislukt omdat de prijs van zout in het continent zeer laag was en de exploitatie ervan in Galapagos niet te rechtvaardigen was. Daarom werd het project gestaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Rabida en de Chinese Hoed

  image

  Rabida is uniek vanwege de rode kleur van de rotsen en het zand. Het vulkanisch materiaal op dit eiland is erg poreus en externe factoren zoals regen, zout water en zeewind handelen als een oxiderende stof. Een korte wandeling leidt ons naar een kustlagune achter het strand, hier kunnen we zeeleeuwen en grondvogels, zoals vinken, duiven, gele grasmussen en spotvogels tegenkomen. Je kan hier tevens goed snorkelen.  

  image

  Dit is een klein eilandje (1 vierkante km) vlakbij de zuidoostelijke punt van Santiago Island. Het is een recente vulkanische kegel en heeft, wanneer je kijkt vanaf de noordkant, de vorm van een Chinese hoed  Aan de westzijde kun je lava formaties zien. Deze zijn gevormd onder de zee en naar boven verheven, waardoor er koraal te vinden is op de lava. Dit bezoek is ideaal om te leren over geologische kenmerken zoals lavabuizen en lavastromen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  Charles Darwins onderzoekscentrum en de hooglanden

  image

  Hoewel de grote meerderheid van Galapagos bezoekers hier komt om de natuurlijke wonderen te bekijken, is het ook zeker interessant om te leren over de bescherming en het behoud van de eilanden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het National Park informatiecentrum, de Van Straelen Exhibition Hall, het fokcentrum voor jonge schildpadden en volwassen Galapagos schildpadden.

  image

  De weg naar de hooglanden vertrekt vanaf Bellavista, een klein dorpje gelegen op 15 minuten rijden van Puerto Ayora, en loopt door een agrarisch gebied. Bij helder weer biedt dit gebied mooi uitzicht op de glooiende heuvels en uitgedoofde vulkanen die het hele jaar door bedekt zijn met gras en weelderig groen. Hier bezoek je de Twin kraters en een plaatselijke ranch waar je de reuzenschildpad kunt zien in zijn natuurlijke leefgebied. Na ons bezoek aan de hooglanden, keren we terug naar Puerto Ayora.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  North Seymour en vlucht naar Guayaquil

  image

  Vroeg in de morgen gaan we naar North Seymour. North Seymour is een opgeheven (anders dan vulkanische oorsprong) eiland en is dus over het algemeen vlak en bedekt met keien. Er zijn goede broedplaatsen voor de prachtige fregatvogels en blauwvoet jan-van-gent voeren hun paringsdans in de open gebieden. Let op waar je loopt, aangezien de genten zich niet veel zorgen maken over waar ze nesten. Ondanks de enorme branding die flink te keer kan gaan, liggen de zeeleeuwen op het strand en kun je ze zelfs zien body surfen.

  image

  Na deze activiteit keer je terug naar de boot om te ontbijten en je klaar te maken om richting het vliegveld te gaan. Vanuit hier vlieg je naar Guayaquil waar je nog een nacht verblijft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  vrije dag Guayaquil - vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Guayaquil voordat je vertrekt naar Amsterdam. Je kunt lekker flaneren over de rivierboulevard Malecon 2000 of klim omhoog door de kleurrijke wijk Las Penas naar een mooi uitzichtpunt bij een vuurtoren. Ook kun je de leguanen in het Parque Bolivar bewonderen.

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Zeer complete 8-daagse Galapagos tour (route A of route B) op de eersteklas 'Solaris'
 • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
 • Verblijf op een comfortabele boot met een professionele Engelstalige natuurgids
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Mogelijkheid om tussen de zeeleeuwen te snorkelen
 • Bezoek aan veel eilanden met eigen flora en fauna doordat we alle nachten aan boord verblijven
 • Tweepersoonshutten met eigen badkamer, maximaal 16 personen aan boord
 • Ontspannen begin van de reis vanwege vrije dag in Quito
 • Vluchten met KLM

Groepsrondreis Galapagoseilanden

Met verblijf op eersteklas motorjacht 'Solaris'

image
12 dagen vanaf € 5.699
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win! 

Wij verloten 2x €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.