Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Peru Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  via Pisco / Paracas Nationaal Reservaat

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar Pisco. De naam Pisco komt van de nationale drank van Peru want deze wordt vooral in deze streek gestookt. Ons doel vandaag is het Reserva Nacional de Paracas, gelegen in de baai van Paracas, net ten zuiden van Pisco. Hier maken we een toertje in het zeer droge gebied met prachtige rotsformaties. Onderweg zien we vele zeevogels en met een beetje geluk ook flamingo's. We overnachten in Paracas.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Nazca via Islas Ballestas

  image

  We staan vroeg op voor een twee uur durende boottocht naar de voor de kust liggende Islas Ballestas. De kleine rotseilanden worden voornamelijk bewoond door enorme hoeveelheden zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, jan van genten en zelfs pinguïns. Maar ook grote families zeeleeuwen hebben hier hun thuis. Op de terugweg varen we langs het woestijnachtige schiereiland. Op de helling kun je de meer dan 100 meter hoge candelabra zien. Niemand weet wie deze tekening heeft gemaakt en wat de betekenis is.

  Het kan voorkomen dat de boottocht vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  image

   's Middags vervolgen we de reis met onze eigen bus naar Nazca. Onderweg maken we een stop in Huacachina, een oase in de woestijn omringd door prachtige zandduinen. Aan het eind van de middag komen we aan in Nazca, waar we overnachten in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Nazca / de Nazcalijnen

  image

  In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit Nazca kun je (indien de weersomstandigheden het toelaten) een vlucht maken boven de woestijn om de bekende enorme afbeeldingen te bewonderen. Er zijn afbeeldingen van onder andere een spin, aap en walvis. Vanaf de grond zie je alleen lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, tot tekeningen samensmelten. Er zijn vele theorieën over de oorsprong en de betekenis van deze lijnen, maar het blijft een mysterie! Ook kun je dit vanaf een uitkijktoren bekijken.

  image

  Deze dag bezoeken we ook de Incaruïnes van Paredón en de aquaducten van Cantalloq. Deze indrukwekkende bouwwerken uit de Nazca-cultuur worden nog steeds voor irrigatie gebruikt. Tevens brengen we een bezoek aan de begraafplaats van Chauchilla. In dit wonderlijke woestijnlandschap liggen verschillende mummies met restanten van haar en kleding en daaromheen honderden beenderen uit de Nazca-cultuur, één van de pré-Incaculturen. We brengen de nacht weer door in Nazca.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Arequipa (2325 m)

  image

  Vandaag vertrekken we zeer vroeg in de ochtend. De tocht voert ons door de smalle kuststrook van Peru die over de hele lengte uit een zeer droge woestijn bestaat. Soms rijden we langs zee, dan weer draait de weg richting de Andes, die verder landinwaarts de kustlijn volgt. We overnachten in een comfortabel hotel in Arequipa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  Je hebt twee dagen om deze koloniale stad te ontdekken. Arequipa ligt op 2325 m in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal.

  image

  Het Santa Catalinaklooster is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren opengesteld voor buitenstaanders. Daarvoor leefden er zo'n 450 nonnen in totale afzondering van de buitenwereld. Nu wonen er nog enkelen in een afgesloten gedeelte van dit pittoreske klooster. Of bezoek Juanita, een mummie gevonden in een gletsjer van de berg Ampato. Zij werd geofferd door de Inca’s om de goden tevreden te stellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je bijvoorbeeld een excursie maken waarbij je onder begeleiding van een gids een bezoek brengt aan een lokale markt, een begraafplaats en een steengroeve. Eerst bezoeken we ‘La Parada market’, de grootste lokale markt van de stad. Daarna brengen we een bezoek aan ‘Cerro Colorado Cementry’. Deze begraafplaats geeft een beeld van hoe de lokale bevolking omgaat met de dood. Door middel van kleine huisjes bij de grafstenen wordt dit gemanifesteerd. 

  image

  De excursie eindigt in de bekende ‘Canteras’ steengroeve. Veel huizen en gebouwen in de stad zijn gemaakt van een wit vulkanische gesteente, Sillar. Arequipa wordt daarom ook vaak de ‘Witte stad’ genoemd. Op deze plek kunnen we zien hoe men op traditionele manier het gesteente uit de bergen haalt. We komen meer te weten komen over mensen die er werken, hun gereedschap, hun verhalen en hun worstelingen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Cabanaconde (3280 m) via Colca Canyon

  image

  Al vroeg gaan we op weg naar de Colcavallei. We stijgen behoorlijk en zien het landschap veranderen. We bereiken een reservaat waar je lama’s, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de Indianen gebruikt om allerlei kleding te maken als bescherming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas van 4800 meter stoppen we voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen. 

  image

  Aan het einde van de middag arriveren we in Cabanaconde, een heel klein dorpje waar de bevolking traditioneel gekleed gaat. We slapen hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Cabanaconde/ naar Cruz del Condor / optionele wandeltocht(en)

  image

  We staan vroeg op om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal om je heen terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Dit was de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

  image

  In het gebied rond Cabanaconde kun je prachtige wandelingen maken. Colcakloof staat, zie je diep beneden je wuivende palmbomen, een groot contrast met de droge, cactusrijke Colcavallei. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  wandeltocht (3650 m)

  image

  De wandeling gaat langs karakteristieke dorpjes en terrassen naar het dorpje Coporaque. De bevolking loopt hier in traditionele dracht. Met een beetje geluk is er in één van de dorpjes een feest omdat er iemand trouwt of ter verering van een heilige. Na afloop van de wandeltocht rijden we naar warmwaterbronnen. Hier kun je een heerlijk bad nemen. Het is een fantastische ervaring om hier rond te dobberen met uitzicht op de omringende Andestoppen. We overnachten in Chivay. Als je nog energie over hebt, kun je 's avonds tijdens een peña lekker dansen.

  Tijdens sommige vertrekken verblijven we in een Ecolodge in Yanque (op een kleine afstand rijden van Chivay).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Puno (3800 m)

  image

  We rijden met onze bus naar Puno, een mooie rit van zo’n zeven uur. In de namiddag heb je tijd om Puno te bekijken. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Titicacameer: Uros Titinos eilanden en Taquile (3810 meter)

  image

  We staan vroeg op om naar de haven te gaan, voor een tocht over het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. Allereerst varen we naar de Uros Titinos eilanden, die op ongeveer 1,5 uur varen vanuit de haven in Puno gelegen zijn. Op Titinos worden we ontvangen door lokale families die je alles vertellen over hun leefwijze op de eilanden, hoe ze de huizen bouwen en hoe ze het riet gebruiken voor hun tradities.  Zij hebben deze eilanden eeuwen geleden gebouwd, toen ze op de vlucht waren voor de vijand. Wees er op voorbereid dat de eilanden worden bezocht door toeristen en de bewoners je graag hun handgemaakte spullen verkopen, hoewel de eilanden minder toeristisch zijn dan andere eilanden in het Titicaca meer. Toch is het bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier een bestaan hebben opgebouwd en hoe bijna alles van riet is: van boten tot huizen, tot complete eilanden. Het spreekt voor zich, dat vooral de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet. 

  image

  De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet. Na het bezoek aan de Uros-Titinos eilanden varen we door naar een ander mooi eiland: Taquile, waar de lokale bevolking in prachtige kleding is uitgedost. We maken een wandeling over paadjes tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. Onderweg komen we breiende mannen tegen. Je waant je in een vredige uithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden. Vervolgens varen we terug naar Puno, waar we weer overnachten in hetzelfde hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Cuzco (3325 m)

  image

  Een prachtige reis dwars door de Andes van Puno naar Cuzco staat voor vandaag op het programma. Tijdens de rit heb je geweldige uitzichten over de ruige bergen en de hoogvlakten. Onderweg stoppen we onder meer bij Sillustani, aan het meer van Umayo. In dit gebied vind je de historische chullpas of graftorens uit de Colla- en Incacultuur. Deze tot twaalf meter hoge stenen torens zijn meer dan 500 jaar oud. Opmerkelijke bouwwerken in een fascinerende omgeving. We maken eveneens een stop op het hoogste punt, bij de pas La Raya (4320 meter). Ook kunnen we een bezoek brengen aan de ruïnes van Raqchi, het paleis van de Inca Viracocha. In de namiddag arriveren we in Cuzco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Cuzco (3325 m) / vrije dag

  image

  Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. De stad ademt nog de sfeer van dit roemrijke verleden, maar ook de Spaanse overheersing heeft zijn sporen nagelaten. Uit de hoogtijdagen van de Inca's dateert de Coricanchatempel. Van dit vroeger met goud overdekte, rijkelijk versierde heiligdom is weinig meer te zien dan een aantal stenen muren. Deze doen nu dienst als fundament voor de Santo Domingokerk. Incamuren tref je ook aan in het nauwe Loretosteegje, dat uitkomt op het beroemde Plaza de Armas. Aan dit plein, tijdens de Incatijd ook al het hart van de stad, staan de grote kathedraal en de Compañíakerk. Ook het archeologisch museum en het museum van religieuze kunst trekken veel bezoekers. 

  image

  De omgeving van Cuzco is rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Je kunt deze gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. Sacsayhuaman, Puka Pucara, Tambomachay en Qenqo zijn ruïnes met ieder hun eigen stijl. Ook een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s is een aanrader. Hier liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Op zondag en donderdag kun je een bezoek brengen aan de markt in Pisac. Ook ‘s avonds is er van alles te doen in Cuzco. Je kunt uit eten gaan in een van de vele restaurantjes, dansen tot diep in de nacht of genieten van panfluitmuziek in een van de gezellige peñas.

  image

  Ook heb je de mogelijkheid om een dagtrip naar de Rainbow Mountain, Vinicunca of Palcoyo, te maken. Ter plaatse wordt bekend welke rainbow mountain je kunt bezoeken.Deze berg op meer dan 5000 m hoogte is de afgelopen jaren wereldberoemd geworden door haar prachtige kleuren, welke lang bedekt waren onder een dikke laag sneeuw. Het is een pittige tocht, maar een uniek verschijnsel! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  met de trein naar Aguas Calientes (2300 m) of optionele Camino Real trek

  image

  Je kunt er voor kiezen om vandaag de Camino Real te lopen. Wil je de Camino Real niet lopen, dan ga je vanuit Cuzco met de trein rechtstreeks naar Aguas Calientes. Hier vertrek je de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu. Je kunt de middag doorbrengen in de thermale baden of een wandeling maken in de omgeving van Aguas Calientes, bijvoorbeeld naar de watervallen. Je ontmoet de rest van de groep 's avonds weer in het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Camino Real / €160,00 per persoon

  Camino Real

  Een schitterende trek brengt ons vandaag naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's. Per trein reizen we naar het beginpunt van de wandeltocht. We laten het grootste deel van de bagage achter in het hotel in Cuzco. Vergezeld door een lokale gids beginnen we onze tocht naar de ruïnes van Machu Picchu. We lopen in totaal zo’n zes à zeven uur door een jungleachtige omgeving over een oud Incapad, waarbij we soms klimmen en soms dalen. We komen onderweg diverse Inca-ruïnes tegen waarvan Wiñay Wayna ongetwijfeld de mooiste is. Vanaf Wiñay Wayna lopen we in anderhalf uur naar het hoogtepunt van de trek, de majestueuze Machu Picchu (2360 m). We bezoeken het complex vandaag niet, dat staat voor morgen op het programma. We nemen de bus naar Aguas Calientes, waar we overnachten in een eenvoudig hotel. Hier ontmoet je je reisgenoten die de Camino Real niet hebben gelopen.

  Voor de Incatrail en de Camino Real geldt een maximum deelname van 500 personen per dag, inclusief gidsen, dragers en koks. Lopers van de 4-daagse Incatrail en de Camino Real worden bij elkaar geteld. Wij kunnen pas plaatsen reserveren als we de volledige persoonsgegevens van de deelnemers hebben. Wij hebben de volgende gegevens nodig: je volledige namen zoals in het paspoort vermeld, geboortedatum, nationaliteit en je paspoortnummer. Geef dit dus bij je boeking meteen door! Dit betekent dat we het lopen van de Camino Real niet altijd kunnen garanderen. Mocht de tocht niet door kunnen gaan dan volg je het reguliere programma: je reist per trein naar Aguas Calientes en gaat de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu. Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. In het geval dat wij de trail niet meer voor je kunnen reserveren, nemen we hierover contact met je op. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden.


  LET OP: v
  oor de treinreserveringen naar Machu Picchu en de reserveringen van de Camino Real gelden strenge regels. Wij kunnen de Camino Real en het bezoek van Machu Picchu pas reserveren wanneer we de volgende gegevens hebben: volledige voor- en achternaam zoals in het paspoort vermeld, paspoortnummer, plaats en datum van uitgifte en geldigheidsduur. Beschikken we niet over deze gegevens, dan kan dit dus betekenen dat je niet mee kunt naar Machu Picchu. Geef bovenstaande gegevens dan ook meteen bij boeking aan ons door!

  Indien de geldigheidsduur van je paspoort niet meer toereikend is ten tijde van je reis, dan is het noodzakelijk om direct een nieuw paspoort aan te vragen en deze gegevens aan ons door te geven via service@sawadee.nl.

  Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. Wij verwerken de boeking inclusief kosten voor Camino Real, dit is zichtbaar op de factuur. We kunnen dit pas bevestigen als de reis gegarandeerd wordt. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden. 

  CAMINO REAL in de regentijd (november t/m maart):

  Houd er rekening mee dat het tijdens het lopen van de Camino Real in de periode november t/m maart regenachtig kan zijn.

 • 16

  naar Machu Picchu; terug naar Cuzco

  image

  Vandaag sta je vroeg op om Machu Picchu te bezoeken. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om op eigen gelegenheid het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar de zonnepoort Inti Punku lopen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel, waar we eerder verbleven, overnachten.

  Voor het bezoek aan Machu Picchu boeken wij van te voren tickets in voor een rondleiding met gids. Het kan voorkomen dat deze tickets al ingekocht zijn vanwege beschikbaarheid. Boek je de reis nadat wij de tickets voor Machu Picchu al aangeschaft hebben, dan is het mogelijk dat je niet meer met de groep mee kunt en wij een rondleiding met eigen gids voor je regelen. Hiervoor geldt een toeslag die je bij boeken wordt geïnformeerd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vrij verblijf Cuzco (3325 m)

  image

  Cuzco is een prima plek om je laatste souvenirs in te slaan. De stad is het centrum van de Peruaanse weefkunst en je vindt er prachtige truien, mutsen en poncho’s, vaak gemaakt van de super zachte alpacawol. Daarnaast vind je er volop houtsnijwerk, keramiek, sieraden en andere artesanía (kunstnijverheid).

  Optioneel Puur Sawadee - Kookworkshop bij Mama Seledonia

  image

  Wie wil kan vandaag deelnemen aan een kookworkshop bij Mama Seledonia. We leren typisch Peruaanse gerechten maken. Er is keuze uit twee vlees en een vegetarisch gerecht. Of wil je liever de Peruaanse cocktail Pisco Sour maken. Naast dat hier heerlijk eten wordt bereid, helpt Mama Seledonia ook jonge, alleenstaande moeders uit de omgeving. Doordat zij op de kinderen moeten letten en het huishouden moeten doen is het lastig hun talent voor koken te ontwikkelen. Mama Seledonia geeft ze de gelegenheid om hun kookkunsten te ontwikkelen en tegelijkertijd voor hun familie te zorgen. Vraag de reisbegeleider aan het begin van de reis naar de beschikbaarheid.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  image

  In de ochtend vliegen we van Cuzco naar Lima. In Lima bieden we optioneel de mogelijkheid om de stad te bezoeken. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Ze vertoont de typische kenmerken van een Latijnsamerikaanse stad: een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, auto's, taxi's, colectivo's en vele straathandelaren.

  image

  Een bezoek aan het Museo de la Nación is een must voor cultuurliefhebbers. Je ziet hier voorwerpen van keramiek en textiel uit de Chimú-, Nazca- en Mochecultuur, en je krijgt een duidelijk overzicht van verschillende culturen die in het verleden in Peru geleefd hebben. De collectie goud in het Museo de Oro is overweldigend. De gouden voorwerpen zijn voornamelijk afkomstig uit de Chimúcultuur. Aan het begin van de avond vliegen we van Lima naar Amsterdam.

  NB: Het streven is de vlucht van Cuzco naar Lima te reserveren voor vroeg in de ochtend, je dient er wel rekening mee te houden dat het ook vanwege diverse omstandigheden weleens niet kan lukken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Excursie naar Machu Picchu incl. entree, transport en overnachting (twv ± € 200,-)
 • Spectaculaire meerdaagse tocht door de Colca Canyon
 • Geleidelijke gewenning aan de hoogte - kans op hoogteziekte is daardoor kleiner
 • Optionele wandeltocht Camino Real naar Machu Picchu met Engelssprekende gids
 • Boottocht naar de Islas Ballestas met zeeleeuwen, jan van genten en zelfs pinguïns
 • Bezoek aan de Uros Titinos eilanden in het Titicacameer
 • De gehele reis een eigen bus zodat we kunnen stoppen waar we willen
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Peru te beleven

Groepsrondreis Peru Hoogtepunten

Zeg hola tegen Peru

image
19 dagen vanaf € 2.789,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven