< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op, de reis met vertrek op 21 juli 2024 verblijft aan het begin van de reis een nacht langer in Lima en is hiermee een 23-daagse reis. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. In Lima overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 2

  naar Paracas Nationaal Reservaat

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar het Reserva Nacional de Paracas, gelegen in de baai van Paracas. Hier maken we een toertje in het zeer droge gebied met prachtige rotsformaties. Onderweg zien we vele zeevogels en met een beetje geluk ook flamingo's. We overnachten in het plaatsje Paracas. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Nazca via Islas Ballestas

  image

  We staan vroeg op voor een twee uur durende boottocht naar de voor de kust liggende Islas Ballestas. De kleine rotseilanden worden voornamelijk bewoond door enorme hoeveelheden zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, jan van genten en zelfs pinguïns. Maar ook grote families zeeleeuwen hebben hier hun thuis. Op de terugweg varen we langs het woestijnachtige schiereiland. Op de helling kun je de meer dan 180 meter hoge candelabra zien. Niemand weet wie deze tekening heeft gemaakt en wat de betekenis is.

  Het kan voorkomen dat de boottocht vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan. 


  image

  's Middags vervolgen we de reis met onze eigen bus naar Nazca. Onderweg maken we een stop in Huacachina, een oase in de woestijn omringd door prachtige zandduinen. Aan het eind van de middag komen we aan in Nazca, waar we overnachten in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Nazca / de Nazcalijnen

  image

  In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit Nazca kun je (indien de weersomstandigheden het toelaten) een vlucht maken boven de woestijn om de bekende enorme afbeeldingen te bewonderen. Er zijn afbeeldingen van onder andere een spin, een aap en een walvis. Er zijn vele theorieën over de oorsprong en de betekenis van deze lijnen, maar het blijft een mysterie! 

  image

  Deze dag bezoeken we ook de Incaruïnes van Paredón en de aquaducten van Cantalloq. Deze indrukwekkende bouwwerken uit de Nazca-cultuur worden nog steeds voor irrigatie gebruikt. Tevens brengen we een bezoek aan de begraafplaats van Chauchilla. In dit wonderlijke woestijnlandschap liggen verschillende mummies met restanten van haar en kleding en daaromheen honderden beenderen uit de Nazca-cultuur, één van de pré-Incaculturen. We brengen de nacht weer door in Nazca.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Arequipa (2325 m)

  image

  Vandaag vertrekken we zeer vroeg in de ochtend. De tocht voert ons door de smalle kuststrook van Peru die over de hele lengte uit een zeer droge woestijn bestaat. Soms rijden we langs zee, dan weer draait de weg richting de Andes, die verder landinwaarts de kustlijn volgt. We overnachten in een comfortabel hotel in Arequipa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  Arequipa ligt op 2325 m in een vallei aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een wit vulkanisch materiaal.

  image

  Het Santa Catalinaklooster is een bijzondere plek om doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren opengesteld voor buitenstaanders. Daarvoor leefden er zo'n 450 nonnen in totale afzondering van de buitenwereld. Nu wonen er nog enkele in een afgesloten gedeelte van dit pittoreske klooster. Of bezoek Juanita, een mummie gevonden in een gletsjer van de berg Ampato. Zij werd geofferd door de Inca’s om de goden tevreden te stellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Arequipa (2325 m) / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je bijvoorbeeld een excursie maken waarbij je onder begeleiding van een gids een bezoek brengt aan een lokale markt, een begraafplaats en een steengroeve. Eerst bezoeken we ‘La Parada market’, de grootste lokale markt van de stad. Daarna brengen we een bezoek aan ‘Cerro Colorado Cemetery’. Deze begraafplaats geeft een beeld van hoe de lokale bevolking omgaat met de dood. Door middel van kleine huisjes bij de grafstenen wordt dit gemanifesteerd. 

  image

  De excursie eindigt in de bekende ‘Canteras’ steengroeve. Veel huizen en gebouwen in de stad zijn gemaakt van een wit vulkanisch gesteente, Sillar. Arequipa wordt daarom ook vaak de ‘Witte stad’ genoemd. Op deze plek kunnen we zien hoe men op traditionele manier het gesteente uit de bergen haalt. We komen meer te weten over de mensen die er werken, hun gereedschap, hun verhalen en hun worstelingen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Cabanaconde (3280 m) via Colca Canyon

  image

  Al vroeg gaan we op weg naar de Colca Canyon. We stijgen behoorlijk en zien het landschap veranderen. We rijden door een reservaat waar je lama’s, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de inheemse bevolking gebruikt om allerlei kleding te maken ter bescherming tegen de ijskoude nachten. 

  image

  Aan het einde van de middag arriveren we in Cabanaconde, een heel klein dorpje waar de bevolking traditioneel gekleed gaat. We slapen hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Cabanaconde/ naar Cruz del Condor / optionele wandeltocht

  image

  We staan vroeg op om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal om je heen terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Dit was de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

  image

  In het gebied rond Cabanaconde kun je een prachtige wandeling maken. In de diepte hier zie je wuivende palmbomen, wat een groot contrast is vergeleken met de droge, cactusrijke Colcavallei. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  optionele wandeltocht (3650 m)

  image

  De wandeling gaat van het dorpje Yanque naar het dorpje Coporaque. De bevolking loopt hier in traditionele dracht. Met een beetje geluk is er in één van de dorpjes een feest omdat er iemand trouwt of ter verering van een heilige. Na afloop van de wandeltocht rijden we naar warmwaterbronnen. Hier kun je een heerlijk bad nemen. Het is een fantastische ervaring om hier rond te dobberen met uitzicht op de omringende Andestoppen. We overnachten in Chivay. 

  Tijdens sommige vertrekken verblijven we in een Ecolodge in Yanque (op een kleine afstand rijden van Chivay).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Puno (3800 m)

  image

  We rijden naar Puno, een mooie rit van zo’n zeven uur. Bovenop een pas van 4910 meter stoppen we voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen. In de namiddag heb je tijd om Puno te bekijken. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Titicacameer: Uros Titino en Amantaní (3800 m)

  image

  We staan vroeg op om naar de haven te gaan, voor een tocht over het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer. Allereerst varen we naar de Uros Titino eilanden, die op ongeveer 1,5 uur varen vanuit de haven in Puno gelegen zijn. Hier worden we ontvangen door lokale families die je alles vertellen over hun leefwijze op de eilanden, hoe ze de huizen bouwen en hoe ze het riet gebruiken voor hun tradities. Zij hebben deze eilanden eeuwen geleden gebouwd, toen ze op de vlucht waren voor de vijand. 

  image

  Wees erop voorbereid dat de eilanden worden bezocht door toeristen en de bewoners je graag hun handgemaakte spullen verkopen. Toch is het bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier een bestaan heeft opgebouwd en hoe bijna alles van riet is: van boten tot huizen, tot complete eilanden. Het spreekt voor zich, dat vooral de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet.

  image

  Na het bezoek aan de Uros Titino eilanden varen we in ongeveer 2 uur door naar het rustige eiland Amantaní. We overnachten bij een familie op het eiland, de groep wordt over verschillende families verdeeld. De bevolking is vrij arm en de overnachting is dan ook erg eenvoudig. De families verzorgen eveneens de lunch en het avondeten. In de middag kun je een mooie wandeling maken naar de top van het eiland voor een prachtig uitzicht over het meer. Bovendien zijn hier de resten van een pré-Incaruïne te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Titicacameer: Taquile (3800 m) / naar Puno

  image

  In de ochtend varen we naar een ander mooi eiland: Taquile. De klederdracht van de mensen hier verschilt van die van de mensen van Amantaní. We maken een wandeling over paden tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. 

  image

  Onderweg komen we breiende mannen tegen. Je waant je in een vredige uithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden. Vervolgens varen we terug naar Puno, waar we weer overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Cuzco (3325 m)

  image

  Een prachtige reis dwars door de Andes van Puno naar Cuzco staat voor vandaag op het programma. Tijdens de rit heb je geweldige uitzichten over de ruige bergen en de hoogvlakten. 

  image

  Onderweg stoppen we onder meer bij Sillustani, aan het meer van Umayo. In dit gebied vind je de historische chullpas of graftorens uit de Colla- en Incacultuur. Deze tot twaalf meter hoge stenen torens zijn meer dan 500 jaar oud. Opmerkelijke bouwwerken in een fascinerende omgeving.

  image

  We maken eveneens een stop op het hoogste punt, bij de pas La Raya (4320 meter). Ook brengen we een bezoek aan de ruïnes van Raqchi, het paleis van de Inca Viracocha. In de namiddag arriveren we in Cuzco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Cuzco (3325 m) / vrije dag

  image

  Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. De stad ademt nog de sfeer van dit roemrijke verleden, maar ook de Spaanse overheersing heeft zijn sporen nagelaten. Uit de hoogtijdagen van de Inca's dateert de Coricanchatempel. Van dit vroeger met goud overdekte, rijkelijk versierde heiligdom is weinig meer te zien dan een aantal stenen muren. Deze doen nu dienst als fundament voor de Santo Domingokerk. Incamuren tref je ook aan in het nauwe Loretosteegje, dat uitkomt op het beroemde Plaza de Armas. Aan dit plein, tijdens de Incatijd ook al het hart van de stad, staan de grote kathedraal en de Compañíakerk. Het Machu Picchu museum en het Inka museum trekken veel bezoekers. 

  image

  De omgeving van Cuzco is rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Je kunt deze gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenqo zijn ruïnes met ieder hun eigen stijl. Ook een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca’s is een aanrader. Hier liggen de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Op zondag en donderdag kun je een bezoek brengen aan de markt in Pisac. Ook ‘s avonds is er van alles te doen in Cuzco. Je kunt uit eten gaan in een van de vele restaurantjes, dansen tot diep in de nacht of genieten van panfluitmuziek in een van de gezellige peñas.

  image

  Ook heb je de mogelijkheid om een dagtrip naar de Rainbow Mountain, Vinicunca of Palccoyo, te maken. Ter plaatse wordt bekend welke rainbow mountain je kunt bezoeken. Deze berg op meer dan 5000 m hoogte is de afgelopen jaren wereldberoemd geworden door haar prachtige kleuren, welke lang bedekt waren onder een dikke laag sneeuw. Het is een pittige tocht, maar een uniek verschijnsel! 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Urubamba (2871 m)/ optioneel Larestrail of Incatrail

  image

  De komende dagen kun je op verschillende manieren besteden. Je kunt er voor kiezen om de Lares- of de Incatrail te lopen. 

  Als je geen van de trails wilt lopen dan kun je de komende dagen in Urubamba, gelegen in de Heilige vallei, blijven. We gaan met een privebus richting Urubamba. Hier overnachten we en maken we kennis met de projecten van de Stichting Kuychi. 

  Let op: Het grootste deel van je bagage blijft achter in Cuzco, je neemt alleen een dagrugzak mee naar Urubamba, Aguas Calientes en Machu Picchu.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Incatrail / €385,00 per persoon

  Incatrail

  De Incatrail is de meer culturele trail, de route die de nobelen in Incatijden aflegden alvorens de heilige stad Machu Picchu binnen te mogen gaan. Het is de route van de (dode) Incacultuur, in tegenstelling tot de (levende) inheemse cultuur op de Larestrail. Het hoogste punt van de Incatrail ligt op 4200 meter, maar het startpunt van de Incatrail is veel lager waardoor de klim veel langer is en zwaarder door de natuurlijke trappen met vaak hoge opstappen. De Incatrail eindigt in Machu Picchu. Als het weer het toelaat, is de eerste keer dat je Machu Picchu ziet vanaf de Inti Punku, de Zonnepoort. Op de Incatrail zijn altijd veel andere toeristen. Zoek je cultuur, meer fysieke uitdaging, een 1e zicht op Machu Picchu vanaf de Zonnepoort en vind je het niet erg dat je meer andere toeristen tegenkomt op de trail, dan is de Incatrail een goede keuze.

  De vierdaagse Incatrail is een fantastische tocht over verschillende Andestoppen, die overigens wel de nodige zweetdruppels kost. De eerste drie dagen lopen we zo’n vier tot zeven á acht uur per dag. Er gaan dragers mee voor de kampeeruitrusting en de maaltijden en je persoonlijke bagage. Zelf draag je alleen een dagrugzakje. We slapen drie nachten in tenten en ’s avonds wordt er voor ons gekookt.

  Dag 16 - dag 1 Incatrail (2750 m)

  Een busrit van ongeveer 3 uur brengt ons naar kilometerpaal 82, waar we ons gereedmaken voor de trek. Onderweg stoppen we voor ontbijt, vaak bij één van de dragers thuis (dit is nog voor eigen rekening). We lopen langs de Urubamba rivier, met kleine hoogteverschillen. De eerste Incaruïne die we tegenkomen is Patallacta. Hierna beginnen we langzaam te stijgen tot we de kampeerplaats voor de eerste nacht bereiken, voorbij het dorpje Huayllabamba. We lopen vandaag ongeveer vier á vijf uur.

  Dag 17 - dag 2 Incatrail (4200 m – 3600 m)

  De volgende dag begint inspannend met een steile klim naar de Huarmihuañusca (4200 meter), het hoogste punt dat we tijdens deze trek zullen bereiken. Vanaf de pas heb je een schitterend uitzicht over besneeuwde bergtoppen en de subtropische vallei beneden. We lopen verder over kale berghellingen, door het nevelwoud en langs meertjes, waar we de tweede nacht door zullen brengen. We overnachten vlakbij de ruïnes van Pacaymayu. Vandaag lopen we ongeveer zeven á acht uur.

  Dag 18 - dag 3 Incatrail (3900 m – 2650 m)

  We vervolgen onze tocht over het oude Incapad. Het is vandaag een lange, maar mooie dag. Overal ontdek je sporen uit de tijd van de Inca's. We bezoeken de ruïnes van Runkuraqay, een oud Incafort. Vervolgens komen we langs de ruïnes van Sayacmarca en Phuyupatamarca, eveneens indrukwekkende Inca complexen. We overnachten de derde nacht in de buurt van de prachtig gelegen ruïnes van Wiñaywayna. We lopen vandaag zeven á acht uur.

  Dag 19 - dag 4 Incatrail (3325 m)

  Na een zeer vroeg ontbijt lopen we naar de zonnepoort Inti Punku. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over Machu Picchu en met een beetje geluk kun je op deze bijzondere plek genieten van de zonsopkomst. Onder begeleiding van een gids maak je vervolgens een boeiende tour door de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel waar we eerder verbleven overnachten.


  Opmerkingen: 

  * Voor het lopen van de Incatrail geldt een toeslag (zie bijkomende kosten).

  * Om de kans op deelname aan de Incatrail zo groot mogelijk te maken, raden wij je aan deze trail zo vroeg mogelijk te boeken, ongeveer 6 maanden voor vertrek van de reis. Erg belangrijk is om op het moment van boeking je paspoortgegevens door te geven want zonder deze gegevens kan de Incatrail niet geboekt worden.

  * Tijdens de Incatrail word je meestal ingedeeld in een internationale groep. Minimum aantal deelnemers is twee. 

  * Tijdens de Incatrail worden we altijd vergezeld door een lokale gids die goed Engels spreekt. De reisbegeleider gaat in principe naar Urubamba.

  * Tijdens de Incatrail blijft het grootste gedeelte van je bagage achter in het hotel in Cuzco. Je persoonlijke bagage (slaapzak + kleding) wordt gedragen door een drager, zodat je alleen je dagrugzak hoeft te dragen.

  * Tijdens de Incatrail verblijf je in tenten. Als je tijdens het maken van je boeking een eenpersoonskamer hebt gekozen verblijf je ook in een eenpersoonstent.

  Inbegrepen in de prijs:

  • Bus hotel naar startpunt trail (km 82)
  • Kampeeruitrusting, inclusief matje
  • Entree Incatrail en Machu Picchu
  • Engelssprekende gids en bij meer dan acht personen assistent-gids
  • Kok
  • Dragers voor tenten, keukenuitrusting en het eten
  • Drager persoonlijke bagage
  • 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
  • Bus van Machu Picchu naar Aguas Calientes
  • Trein Aguas Calientes naar Cuzco met gereserveerde zitplaatsen
  • Transfer naar hotel

  Niet inbegrepen in de prijs:

  • Slaapzak (voor $25,- te huur in Cuzco)
  • Wandelstokken (voor $20,- te huur in Cuzco)
  • Fooien

  LET OP: Voor de Incatrail geldt een maximum deelname van 500 personen per dag, inclusief gidsen, dragers en koks. Sinds begin 2005 zijn er nieuwe regels van kracht met betrekking tot het reserveren van plaatsen voor de Incatrail.  Wij kunnen pas plaatsen reserveren als de boeking binnen is èn we de volledige persoonsgegevens van de deelnemers hebben. Wij hebben de volgende gegevens nodig: je volledige namen zoals in het paspoort vermeld, geboortedatum, nationaliteit en je paspoortnummer. Geef dit dus bij je boeking meteen door. Beschikken we niet over deze gegevens, dan kan dit dus betekenen dat je niet mee kunt naar Machu Picchu. Geef bovenstaande gegevens dan ook meteen bij boeking aan ons door!
  Indien de geldigheidsduur van je paspoort niet meer toereikend is ten tijde van je reis, dan is het noodzakelijk om direct een nieuw paspoort aan te vragen en deze gegevens aan ons door te geven via service@sawadee.nl.  Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. Wij verwerken de boeking inclusief kosten voor Incatrail, dit is zichtbaar op de factuur. We kunnen dit pas bevestigen als de reis gegarandeerd wordt. In het geval dat wij de trail niet meer voor je kunnen reserveren, zullen we je omboeken naar de Larestrail. Hierover nemen we contact met je op.

  Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de trail kosteloos geannuleerd mag worden. Reserveringen staan op naam en zijn non-refundable.  NB: INCATRAIL in de regentijd (november t/m maart):

  Houd er rekening mee dat het tijdens het lopen van de Incatrail in de periode november t/m maart regenachtig kan zijn.

  Optioneel Larestrail / €265,00 per persoon

  image

  De Larestrail is de trail van natuur, overweldigender en afwisselender dan de Incatrail. Bij goed weer zie je de sneeuwbergen van dichterbij.  Je komt door dorpjes waar de inheemse bevolking ver van de bewoonde wereld hun traditionele leven leidt.

  De Larestrail gaat over een hogere pas (4625 meter) dan de Incatrail. Daarnaast ligt het startpunt van de Larestrail hoger dan dat van de Incatrail maar gaan de paden geleidelijker omhoog. De Larestrail eindigt niet in Machu Picchu, je gaat met de trein verder naar Aguas Calientes. Daar slaap je één nacht in een hotel, de volgende dag bezoek je Machu Picchu. Op de Larestrail kom je doorgaans slechts weinig andere toeristen tegen. Zoek je vooral natuur, traditionele dorpjes, iets minder zwaar klimmen en dalen, weinig andere toeristen op de trail en een douche voor je naar Machu Picchu gaat, dan is de Larestrail een goede keuze.

  De Larestrail voert door ongerepte natuur, langs bergmeren en kleine inheemse dorpjes. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de besneeuwde Andestoppen. De paden worden ook gebruikt door de lokale bevolking die met paarden of lama's hun koopwaar naar de markt brengen. We kamperen op het erf van de lokale bevolking of op idyllische plekjes aan het water. De tocht is behoorlijk pittig en inspannend: de eerste twee dagen loop je zo’n zeven tot acht uur per dag, waarbij we over een pas van 4625 meter trekken. Er gaan paarden, ezels en paardenhoeders mee voor de kampeeruitrusting, maaltijden en persoonlijke bagage. Zelf draag je alleen een dagrugzakje. De Larestrail is opgezet door een van onze reisbegeleidsters die lange tijd in Cuzco heeft gewoond en zeer veel ervaring heeft in het begeleiden van wandeltochten in de omgeving van Cuzco. We willen erop wijzen dat de Lares trail een behoorlijke pittige tocht is, vooral ook vanwege de hoogteverschillen. Voor deze trail is een goede conditie vereist en is training voorafgaand aan de reis zeker aan te raden.


  NB: wegens weersomstandigheden kan het voorkomen dat de route iets gewijzigd moet worden.

  Dag 16 - dag 1 Larestrail (3750m – 4250 m – 3800 m)

  We vertrekken ’s ochtends vroeg en gaan met de bus het dorpje Cuncani op 3750 meter, het startpunt van de trekking. We doen er zo’n 3 tot 4 uur over voor de Huillquicasa-pas op 4250 meter bereiken. Onderweg passeren we kleine dorpjes. We lopen door een prachtig landschap met uitzicht op het Urubambagebergte, we ontmoeten de plaatselijke bevolking en zien lama's en alpaca's. We lunchen onderweg. Het pad volgt voor een deel een oude Inca-route. We hebben bij goed weer uitzicht op het gebergte Pitusiray en Sawasiray en komen mogelijk een aantal vogels van de hoge Andes tegen. Ons kampement voor de eerste nacht is in Quishuarani op 3800 meter boven zeeniveau. We lopen vandaag ongeveer 6 uur.

  Dag 17 - dag 2 Larestrail (3800m – 4625 m – 3860 m)

  Onderweg zie je soms vrouwen die in de weer zijn met het prachtige rode weefwerk dat zo typisch is voor deze streek. Na anderhalf uur geleidelijk stijgen komen we bij een schitterend meer met een waterval. We lopen langzaam verder omhoog tot aan het hoogste punt van de trekking, de pas Pachacutec op 4625 meter (totaal 4 tot 5 uur ). Vanaf de pas heb je een geweldig uitzicht op vele besneeuwde pieken, waaronder Pitusiray en Sawasiray (hoogte ruim 5000m). Beneden ons zien we verschillende bergmeren en kleine gehuchtjes, waar we later langs zullen lopen. We komen uit bij het dorpje Cancha-Cancha (3860 m), waar we kamperen.

  Dag 18 - dag 3 Larestrail (3860m – 2870 m)

  We dalen verder af en lopen in ongeveer 3 uur naar het dorpje Huarán (2870 m) in de heilige vallei van de Inca's. Doordat we dalen, zie je de omgeving groener worden. In de vallei vind je veel verschillende soorten bomen en planten die een medicinale werking hebben. In Huarán nemen we afscheid van de paardenhoeders, koks en gidsen en stappen we op de bus, die ons in ongeveer een half uur naar het gezellige dorpje Ollantaytambo brengt. Dit dorpje ligt prachtig aan de voet van de grote Inca-ruines en het is mooi opgezet volgens traditionele Inca structuur met vele smalle straatjes. In Ollantaytambo nemen we de trein naar Aguas Calientes. Het is hier goed bijkomen van de vermoeienissen van de trek. Liefhebbers kunnen, als er tijd voor is, de vermoeide spieren ontspannen in de thermale baden waaraan het dorpje zijn naam te danken heeft. We overnachten in een eenvoudig hotel.

  Dag 19 bezoek Machu Picchu


  ’s Ochtends vroeg nemen we de bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om op eigen gelegenheid het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld  naar de zonnepoort Inti Punku lopen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de oude Inca-stad. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel, waar we eerder verbleven, overnachten.

  Opmerkingen:

  * Voor het lopen van de Larestrail geldt een toeslag (zie bijkomende kosten)
  * Het minimum aantal deelnemers voor de Larestrail is twee. Uiterlijk 4 weken voor vertrek wordt bekend hoeveel deelnemers de Lares trail willen lopen.
  * Tijdens de Larestrail worden we altijd vergezeld door een lokale gids die goed Engels spreekt. De reisbegeleider gaat in principe naar Urubamba.
  * Tijdens de looptocht blijft het grootste deel van je bagage achter in het hotel in Cuzco. Je persoonlijke bagage (slaapzak + kleding) en de kampeeruitrusting wordt gedragen door lastdieren, zodat je alleen je dagrugzak hoeft te dragen.

  * Tijdens de Larestrail verblijf je in tenten. Als je tijdens het maken van je boeking een eenpersoonskamer hebt gekozen verblijf je ook in een eenpersoonstent.


  De hierboven vermelde Lares trail kan in principe altijd doorgaan (mits het minimum aantal deelnemers gehaald wordt). Deze trail is een schitterend alternatief voor de Inca trail, door ongerepte natuur en langs idyllische, traditionele dorpjes. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de trail kosteloos geannuleerd mag worden. Reserveringen staan op naam en zijn non-refundable.

  Inbegrepen in de prijs:

  • Privé vervoer hotel Cuzco naar dorpje Cuncani, startpunt trail
  • Kampeeruitrusting, inclusief matje
  • Engelssprekende gids en bij meer dan acht personen assistent-gids
  • Kok
  • Lastdieren voor bagage, tenten, eten en keukenuitrusting
  • Paard voor noodgevallen
  • 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner
  • Vervoer Huaran (eindpunt trail) naar Ollantaytambo
  • Trein Ollantaytambo Aguas Calientes met gereserveerde zitplaatsen
  • Overnachting Aguas Calientes
  • Bus Aguas Calientes-Machu Picchu (retour)
  • Entree Machu Picchu
  • Privé gids op Machu Picchu
  • Trein Aguas Calientes naar Ollantaytambo met gereserveerde zitplaatsen
  • Transfer naar hotel


  Niet inbegrepen in de prijs:

  • Slaapzak (voor $20,- te huur in Cuzco)
  • Wandelstokken (voor $16,- te huur in Cuzco)
  • Fooien


  LARES TRAIL in de regentijd (november t/m maart):

  Houd er rekening mee dat het tijdens het lopen van de Lares trail in de periode november t/m maart regenachtig kan zijn.

 • 17

  Urubamba (2871 m) / vrije dag

  image

  Urubamba is een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar de indrukwekkende Inca ruïnes, waaronder Ollantaytambo. Maar ook voor een bezoek aan authentieke dorpjes en markten. Daarnaast biedt de Heilige Vallei aan natuur- en wandelliefhebbers verbluffend mooie vergezichten, geelgroene velden, intens blauwe meertjes, eucalyptusbomen en altijd in de verte de imposante bergen van de Andes met hun besneeuwde toppen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Aguas Calientes (2040 m)

  image

  Vandaag reis je eerst een stuk met de bus om vervolgens met de trein verder naar Aguas Calientes te gaan. ’s Middags kun je een bad nemen in de thermale baden van dit plaatsje, een wandeling maken in de omgeving of op zoek gaan naar souvenirs.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Machu Picchu; terug naar Cuzco (3325 m)

  image

  Vandaag sta je vroeg op om Machu Picchu te bezoeken. De stad, die pas in 1911 ontdekt is, is spectaculair gelegen tussen steile berghellingen. Voordat de boeiende tour onder begeleiding van een gids begint, heb je de tijd om het hoger gelegen deel van Machu Picchu te verkennen. ’s Middags reizen we per trein en bus terug naar Cuzco, waar we weer in het hotel overnachten waar we eerder verbleven.

  Voor het bezoek aan Machu Picchu boeken wij van te voren tickets in voor een rondleiding met gids. Het kan voorkomen dat deze tickets al ingekocht zijn vanwege beschikbaarheid. Boek je de reis nadat wij de tickets voor Machu Picchu al aangeschaft hebben, dan is het mogelijk dat je niet meer met de groep mee kunt en wij een rondleiding met eigen gids voor je regelen. Hiervoor geldt een toeslag die je bij boeken wordt geïnformeerd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Cuzco (3325 m) / vrije dag

  image

  We hebben nog een vrije dag in Cuzco, waar je lekker kunt uitrusten van de trail of de tijd hebt om het Incamuseum te bezoeken of één van de vele Incaruïnes in de omgeving van Cuzco.

  image

  Cuzco is een prima plek om je laatste souvenirs in te slaan. De stad is het centrum van de Peruaanse weefkunst en je vindt er prachtige truien, mutsen en poncho’s, vaak gemaakt van de super zachte alpacawol. Daarnaast vind je er volop houtsnijwerk, keramiek, sieraden en andere artesanía (kunstnijverheid).

  Optioneel Puur Sawadee - Kookworkshop bij Mama Seledonia

  image

  Wie wil kan vandaag deelnemen aan een kookworkshop bij Mama Seledonia. We leren typisch Peruaanse gerechten maken. Er is keuze uit twee vleesgerechten en een vegetarisch gerecht. Of wil je liever de Peruaanse cocktail Pisco Sour maken? Naast dat hier heerlijk eten wordt bereid, helpt Mama Seledonia ook jonge, alleenstaande moeders uit de omgeving. Doordat zij op de kinderen moeten letten en het huishouden moeten doen is het lastig hun talent voor koken te ontwikkelen. Mama Seledonia geeft ze de gelegenheid om hun kookkunsten te ontwikkelen en tegelijkertijd voor hun familie te zorgen. Vraag de reisbegeleider aan het begin van de reis naar de beschikbaarheid.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  image

  Vandaag vliegen we van Cuzco naar Lima. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. In de vroege avond stappen we op de terugvlucht naar Amsterdam. Tijd om afscheid te nemen van dit mooie land, gelukkig heb je de mooie foto's nog om naar terug te kijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Spectaculaire meerdaagse tocht door de Colca Canyon
 • Inclusief entreegelden voor vele bezienswaardigheden
 • Overnachting bij de inheemse bevolking op Titicacameer
 • Mogelijkheid om de Incatrail of de minder toeristische Larestrail te lopen
 • Geleidelijke gewenning aan de hoogte
 • Vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel meer rust in de reis
 • Boottocht naar de Islas Ballestas met zeeleeuwen, jan van genten en zelfs pinguïns
 • Bezoek aan de Uros Titino eilanden en overnachting op het eiland Amantaní in het Titicacameer
 • Vrijwel de gehele reis een eigen bus zodat we kunnen stoppen waar we willen

Groepsrondreis Peru

De mysterieuze erfenis van de Inca's

Rondreis Peru
22 dagen vanaf € 3.169 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven