< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Teheran

  We vliegen vandaag naar de hoofdstad van Iran, Teheran. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Teheran / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag in Teheran. Teheran is een zeer grote, moderne en drukke metropool. Je kunt hier een bezoek brengen aan het mausoleum van Imam Khomeini. Er wordt nog steeds gewerkt aan de laatste rustplaats van deze Imam die vlak na de Islamitische Revolutie en tijdens zijn begrafenis miljoenen Iraniërs op de been kreeg. Velen komen hier om hem respect te tonen.

  image

  Verder zijn de bazaar van Tajrish en de lange Vali Asr straat de moeite van het ontdekken waard. Teheran telt ook vele prachtige musea en gebouwen, waarvan het Golestan Paleis de kroon spant. Voor een stukje politieke realiteit loop je langs de muren van de voormalige Amerikaanse ambassade, waar de anti-Amerikaanse graffiti en schilderingen voor zich spreken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Teheran / vrije dag of optionele bergwandeling

  image

  Aan het eind van de ochtend worden we met zijn allen naar het noorden van Teheran gebracht. Hier zoeken veel Teherani’s in de bergen hun rust en de theehuizen zijn een ontmoetingsplek bij uitstek voor de moderne jeugd. Na de lunch staat er een optionele bergwandeling op het programma: met een dagrugzak wandelen we verder naar boven naar ons guesthouse op de berg. Als je de bergwandeling niet wilt maken, dan keer je na de lunch terug naar Teheran waar je in de namiddag en de volgende ochtend zelf kunt ronddwalen. Je slaapt dan in hetzelfde hotel als gisteren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bergwandeling bij Teheran / €10,00 per persoon

  image

  Vandaag kun je een optionele wandeltocht in de bergen ten noorden van Teheran maken. In 2 tot 3 uur wandelen we naar een eenvoudig guesthouse boven op een berg, waar we dineren en overnachten. Vanaf hier heb je, bij helder weer, een prachtig uitzicht over Teheran. De volgende ochtend loop je via dezelfde weg terug naar beneden. Je neemt op deze tocht alleen een dagrugzak mee met benodigde spullen. Zorg voor goede schoenen en eventueel wandelstokken als je daar graag mee wandelt. De wandeling is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. 

  Bij boeking kun je aangeven of je mee wilt. De reisbegeleider zal meegaan met de bergwandelaars.

 • 4

  Teheran / vrije dag of terugkomst uit de bergen

  image

  Indien je voor de bergwandeling hebt gekozen, keer je in de loop van de dag terug in Teheran waar de achterblijvers nog een volle dag te besteden hebben. En dat is zeker geen straf. In Teheran kun je bijvoorbeeld het mooie Sa’d Abad Museum Complex bezoeken. Aan het eind van de middag stappen we in de snelle trein naar Yazd. In Yazd overnachten we drie nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Yazd / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om mee te gaan op een dagtocht naar de woestijn en Meybod. Ook kun je vandaag de zandkasteelstad Yazd verder verkennen. Het is mogelijk om de Zorastrische Stiltetorens en vuurtempel te bezoeken. Je kunt de stiltetorens beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het hele complex en de stad Yazd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagexcursie vanuit Yazd / €45,00 per persoon

  Dagexcursie vanuit Yazd

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een dagexcursie te maken naar de woestijn en Meybod. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en kan het avontuur in de woestijn beginnen. Onze eerste stop is het dorpje Chak Chak aan de rand van de woestijn. Hier vind je een vuurtempel van het Zoroastrisme, een van 's werelds oudste reliegies. De tempel is hoog in de rotsen gebouwd en wordt jaarlijks bezocht door vele pelgrims. Via een trap loop je in ongeveer een half uur naar de tempel. Je kunt er ook voor kiezen om beneden te blijven. Daarna rijden we verder naar Meybod. Hier bezoeken we de Pigeon toren, een traditionele eeuwenoude koelkast en het Meybod kasteel. We sluiten de excursie af met een lunch in een traditionele karavanserai. Rond 5 uur 's middags worden we weer afgezet bij ons hotel in Yazd.

  Inclusief: lokale gids, transfers en entreegelden (excl. lunch)

  Let op: deze excursie gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

 • 6

  Yazd / vrije dag

  image

  De oude stad van Yazd is heel bijzonder: een wirwar aan kronkelige straatjes waar het leven op binnenplaatsen plaatsvindt. Boven de muren zie je windtorens die voor verkoeling moeten zorgen tijdens de hete zomers. Wandel hier rond met een lokale gids of ga er zelfstandig op uit en dwaal door de smalle steegjes. De invloed van de islam is duidelijk zichtbaar aan de prachtig versierde mausoleums en moskeeën. Vooral de Masjed-e Jameh, de vrijdagsmoskee uit de veertiende eeuw, mag je niet overslaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Naqsh-e Rustam naar Shiraz

  image

  Na het ontbijt stappen we in de bus en we rijden richting Shiraz. Onderweg maken we een paar mooie stops. Zo zien we onder andere een ijshuis, dat vroeger als koelkast diende. Ook brengen we een bezoek aan Naqsh-e Rustam. Hier zien we vier enorme graven, die hoog in de rotsen zijn uitgehouwen. Men denkt dat het de graven zijn van Darius I, Darius II, Xerxes en Artaxerxes. In de loop van de avond komen we aan in Shiraz, waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Shiraz / vrije dag

  image

  De groene stad Shiraz heeft een prachtig een heiligdom waar je met een beetje mazzel als niet-moslim toch naar binnen mag onder begeleiding: de tombe van Shah-e-Cheragh. De broer van imam Reza ligt hier begraven omgeven door duizenden spiegeltjes die een oogverblindende indruk op je zullen achterlaten. In de namiddag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het mausoleum van de dichter Hafez. Dwaal door de mooie tuinen en geniet van de serene sfeer die hier hangt.

  image

  In de bazaar van Shiraz waan je je in oude tijden. Tapijten liggen uitgerold en de geuren van verschillende kruiden dringen je neus binnen. Soms zie je vrouwen die anders gekleed zijn en het gezicht ook bedekt hebben. Zij behoren tot de vele nomaden die in de omgeving wonen. Voor de avond is er ruime keuze uit traditionele restaurants, je kunt ook kiezen voor een eenvoudige maar overheerlijke kebab.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Persepolis naar Esfahan

  image

  Vandaag vertrekken we in de richting van Esfahan. Na een uur rijden arriveren we in het wereldberoemde Persepolis. Koning Darius de Grote begon al in 512 voor Christus met de bouw van dit uitgestrekte paleizencomplex. Met een gids dwalen we hier uitgebreid rond. Alleen al de entree van Persepolis, twee stenen stieren die op zuilen van zeven meter hoogte rusten, is indrukwekkend. Na het uitgebreide bezoek, komen we in het begin van de avond aan in Esfahan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Esfahan / vrije dag

  image

  Esfahan is zonder twijfel de allermooiste stad van Iran. Het enorme Khomeiniplein is schitterend. Het plein wordt ook vaak Nefs-e Jahan-plein genoemd: het plein van de halve wereld, want volgens de inwoners is Isfahan ook echt nefs-e jahan! Hier staat de prachtige blauwe Eman moskee. Rijk gekleurde mozaïeken en tegelwerk maken het bouwwerk tot één van de hoogtepunten van de islamitische architectuur. 

  image

  Schuin tegenover de Emam moskee ligt de Sheik Lotfallah vrouwenmoskee. Deze heeft geen minaretten, maar is heel indrukwekkend door de fraai bewerkte koepel. Esfahan heeft talrijke parken waar veel mensen picknicken. Dit zijn uitstekende plekken om Iraanse vrienden te maken! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Perzische kookworkshop bij Maryam

  image

  Krijg je maar geen genoeg van de Iraanse keuken? Dan heb je in de avond de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen. De workshop begint om 18.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Maryam, een Iraanse professionele en vrouwelijke kok, leert je in 3 uur de heerlijkste gerechten te bereiden. Laat je zintuigen het werk doen en geniet van de vele geuren en kleuren die de Iraanse keuken rijk is! 

  image

  Je maakt tijdens de workshop 3 typisch Iraanse gerechten en een dessert. Onder het genot van de smakelijke gerechten vertelt Maryam je alles over het Iraanse leven. Naast het kennismaken met de Iraanse keuken krijg je via Maryam zo ook een uniek kijkje in het dagelijks leven in Iran.

  De kookworkshop kost € 20,- per persoon. Deze kosten betaal je ter plekke. 

 • 11

  Esfahan / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag zelf op pad in Esfahan. Dwars door deze stad stroomt de Zayande rivier. De bruggen die de oevers met elkaar verbinden zijn indrukwekkend. In de Armeense wijk Jolfa is voornamelijk de Vankkathedraal een bezoek waard. Ook kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in het luxe Abassihotel, waar veel Iraanse zakenmannen komen of een kop thee drinken theehuis in de kleurrijke tuin. Of neem eens een kijkje bij het muziek-museum, dit museum toont een prachtige collectie instrumenten en er zijn live mini-concerten bij te wonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Abyaneh naar Kashan

  image

  We rijden verder naar Kashan. Onderweg stoppen we bij Abyaneh, een idyllisch dorpje waar de vrouwen wijde zwarte rokken dragen met erover kleurige jurken en fel gebloemde witte hoofdoeken. De mannen dragen wijd uitlopende zwarte broeken. De gesproken taal is hier nog Middel-Perzisch, een voorloper van het Farsi. Tussen roodoker getinte huizen met fraaie houten balkons en decoratieve deuren lopen paadjes, tuinen en watergreppels. Vanuit het dorpje is er mooi zicht op de omgeving.

  image

  In de middag komen we aan in Kashan. Je hebt dan nog tijd om de Koninklijke Finn tuinen te bezoeken en een kijkje te nemen in het Amir Kabir museum. 's Avonds kun je eten in een van de restaurantjes in de buurt van het hotel.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Qom naar Teheran / vlucht naar Amsterdam

  image

  We hebben nog de hele ochtend om Kashan te ontdekken. Je hebt de mogelijkheid om één van de fraai gedecoreerde koopmanshuizen te bekijken en de naastgelegen prachtige Hammam-e Sultan Mir Ahmad. Ook kun je over de bazaar slenteren. Wat je zeker niet mag overslaan is de Agha Bozorg moskee. Daarna rijden we verder naar Qom. Bij aankomst bezoeken we het heiligdom van Fatima Massouma. Zij is de zus van de Imam Reza en ligt in Mashhad begraven. Het mausoleum is in principe niet toegankelijk voor niet-moslims, maar heel soms wordt hier een uitzondering op gemaakt. 

  image

  In Qom kun je ook een bezoek brengen aan het voormalige huis van Imam Khomeini, hier woonde hij toen hij studeerde. In de tapijt bazaar van Qom vind je prachtige grote koepels die zeker een kijkje waard zijn. Zoals in veel steden in Iran is het grote plein een gezellige plek om de laatste lekkernijen te kopen en je te vergapen aan de moskee die je door de open poorten nog wel kunt zien. Je kunt, voor we de nachtelijke rit naar het vliegveld ondernemen, heerlijk eten bijvoorbeeld in een traditioneel huis. Vanuit Qom is het nog anderhalf uur rijden naar het vliegveld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht van Teheran naar Amsterdam

  's Ochtends heel vroeg vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels, vooral 4-sterren
 • Uitgebreid bezoek aan het mooie Persepolis (inclusief gids en entreegelden)
 • Twee vrije dagen in de mooiste stad van Iran, Esfahan
 • Optionele bergwandeling ten noorden van Teheran
 • Snelle, comfortabele treinrit van Teheran naar Yazd
 • Mogelijkheid om een dagexcursie te maken vanuit Yazd naar de woestijn en Meybod
 • Bezoek aan Qom, één van de heiligste steden in Iran
 • Bezoek aan de rotsgraven van Naqsh-e-Rostam (inclusief entreegelden)
 • Bezoek aan het idyllische dorpje Abyaneh
 • Voldoende vrije tijd voor een bezoek aan een theehuis of bazaar

Groepsrondreis Iran

Niet boekbaar

Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.