Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Hier verblijven we twee nachten. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman.

 • 2

  Madaba / excursie Jerash en bezoek Citadel Amman

  image

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten. Hierna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen naar Jerash.

  image

  Ooit woonden hier 20.000 inwoners, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties, welke tegenwoordig nog plaatsvinden. Je vindt er imposante stadspoorten, een plein omzoomd met zuilen in Ionische stijl, theaters en tempels. De tempel van Artemis is één van de belangrijkste en meest imposante gebouwen van Jerash.

  image

  Daarnaast bezoeken we vandaag de Citadel van Amman, deze ligt bovenop een heuvel en je wordt hier verrast met een prachtig uitzicht over de stad. Verschillende volken hebben hier door de eeuwen heen hun voedafdruk achter gelaten. Zo vind je er de resten van indrukwekkende Romeinse tempels en enkele Byzantijnse kerken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Mount Nebo en de Dode zee naar Petra

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen! Daarna vervolgen we onze weg naar de Dode Zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording.

  image

  Na de duik in de Dode Zee rijden we verder naar Petra, waar we in de avond zullen arriveren. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). In de roze, gele en dieprode rotswanden zijn prachtige gevels uitgehouwen. Het gebied was eeuwenlang onbekend, omdat niemand de weg naar binnen wist. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij Petra.


  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kun je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Petra

  image

  Om bij Petra te komen moet je door de 1,2km lange siq wandelen (een smalle en hoge kloof). Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog en bekend uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen en graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Het klooster Al Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade kun je na een klim van 900 treden bereiken. Vanavond heb je de mogelijkheid om zelf een Turks badhuis te bezoeken. Hier kun je even heerlijk ontspannen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Little Petra naar Wadi Rum / Zarb diner

  image

  Vroeg in de ochtend staan we op om nog een paar uurtjes Little Petra te bezoeken. In de namiddag rijden we met onze eigen bus naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. 


  image

  Vanuit het bedoeïenenkamp beleven we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. We slapen in een traditionele bedoeïenentent. Bij de bedoeïenentent, staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Dit is het echte Jordanië!

  image

  Vanavond is het tijd voor een culinair hoogstandje volgens Jordaanse begrippen. Er staat een speciaal Zarb diner op het programma waarbij een ondergrondse barbacue gebruikt wordt om de combinatie van vlees, groenten en aardappels te maken. Uiteraard kan men kijken hoe het eten wordt bereid op deze manier. Leer hoe de echte locals dit doen. Wie weet doe je wel ideeën op voor thuis in je eigen tuin?

  Let op: het kan voorkomen dat de jeeptocht niet door kan gaan omdat we vanwege het programma later aankomen in Wadi Rum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt kun je de woestijn verder verkennen. Je kunt er een prachtige wandeling maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Dat wordt een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. 


  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië trek je door kleurige kalk- en zandsteen kloven, door wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Na de lunch rijden we met de jeeps terug naar Wadi Rum village. Daarna stappen we weer over in onze bus en rijden we naar Aqaba, de enige havenstad van Jordanië. Zowel zomers en winters zijn daar aangename temperaturen wat deze stad een perfecte badplaats maakt. Aqaba is dan ook de ideale plek voor zon, zee en strand. 

  image

  Dankzij zijn ligging direct aan de Rode Zee biedt deze plek tal van wateractiviteiten, waaronder snorkelen en zwemmen. De Rode Zee is een uitstekende plek voor deze activiteiten, vanwege weinig stroming en het heldere water. Naast het intensieve is er genoeg mogelijkheid om lekker te relaxen op één van de stranden van Aqaba. Het is een heerlijke stad om in rond te wandelen, zo zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals moskeeën, souks en ruïnes. Verder kun je een bezoek afleggen aan het oude centrum van Aqaba en genieten van het lekkere eten daar. We verblijven hier in een comfortabel hotel met privéstrand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Aqaba / naar Madaba

  image

  Vandaag heb je de ochtend in Aqaba. In de stad zijn er tal van mogelijkheden om de dag mee in te vullen. Zo kun je genieten bij het hotel of lekker de stad in gaan. rustig ronddwalen in het oude centrum van Aqaba. Verder heeft Aqaba een aantal mooie strandtenten waarbij je een snorkeluitrusting kunt huren om de onderwaterwereld van Jordanië te bewonderen. Een andere optie is om een spabezoek in te plannen in een van de resorts buiten de stad. Onze reisbegeleider informeert je graag over de verschillende mogelijkheden. In de middag rijden we naar heet sfeervolle Madaba waar we de laatste nacht van de reis zullen slapen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Vlieg rechtstreeks en comfortabel
 • Geniet een volle dag van roze stad Petra
 • 5-sterren hotel met privéstrand in Aqaba
 • Bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash
 • Een bijzondere overnachting bij de bedoeïen in de Wadi Rum woestijn
 • Een culinair hoogstandje tijdens een traditioneel Zarb diner
 • Zonder enige moeite blijven dobberen in de Dode zee
 • Inclusief bezoek aan de Citadel van Amman
 • Ontspannen afsluiting in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Eindeloze vergezichten langs Mount Nebo
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Jordanië Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Jordanië

image
8 dagen vanaf € 1.369 € 1.319 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven