Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Verenigde Staten Noordoost - Hotelreis
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - New York / naar Philadelphia

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom in de Verenigde Staten! Na aankomst in New York rijden we in ongeveer 3 tot 4 uur naar 'Philly' (Philadelphia).

 • 2

  Philadelphia / stadstour / naar Washington D.C.

  image

  In deze historische stad zijn de VS ontstaan met de ondertekening van het onafhankelijkheidsverdrag. Wij bezoeken de Independence Hall waar deze historische gebeurtenis op 4 juli 1776 plaatsvond. Dit monument staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is met de Liberty Bell het symbool van de onafhankelijkheid. Afhankelijk van het programma heb je ook tijd om rond te dwalen in de historische stad. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke Philysteak eten. In de middag rijden we naar de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C. We overnachten twee nachten in het plaatsje Beltsville, vlakbij Washington D.C.

 • 3

  Washington D.C. / vrije dag

  image

  Dankzij de Franse planoloog Pierre Charles L’Enfant is Washington geen standaard Amerikaanse stad. Hij en andere architecten van de hoofdstedelijke monumenten lieten zich inspireren door Europese bouwstijlen. Ook zul je geen hoogbouw aantreffen in de stad aangezien gebouwen hoger dan het Capitool niet toegestaan zijn. De uitzondering hierop vormt het Washington Monument, gewijd is aan president George Washington. Andere interessante bezienswaardigheden zijn uiteraard het Witte Huis en Arlington Cemetery. We hebben vandaag de hele dag de tijd om deze interessante stad te ontdekken.

 • 4

  via Lancaster County en Amish Country naar Williamsport

  image

  We rijden terug Pennsylvania in voor onze rit naar Williamsport. We rijden door Lancaster County/Amish Country. In Pennsylvania wonen veel Amish gemeenschappen. De Amish houden het moderne leven op afstand, waardoor de manier van leven lijkt op hoe men in de 18e eeuw leefde. Zo rijden ze bijvoorbeeld in zwarte koetsjes die voortgetrokken worden door paarden. Technologie en elektriciteit wordt vaak niet gebruikt en de bijbel staat centraal in deze gemeenschappen. Het is bijzonder om meer te weten te komen over deze mensen en hun levenswijze en overtuiging. We slapen een nacht in Williamsport.

 • 5

  naar de Niagarawatervallen

  image

  We rijden in ongeveer 3 tot 4 uur naar een van de grootste watervallen ter wereld. Op de grens tussen Canada en de Verenigde staten valt op drie plekken het water met een enorme kracht naar beneden, de Horse Shoe Falls, American Falls en Bridal Veil Falls. De watervallen zijn bijna een kilometer lang en daardoor zeer indrukwekkend. Je kunt de watervallen van verschillende plekken bekijken. 

  image

  Je kunt alle drie de watervallen zien vanaf Amerikaans grondgebied. Echter is het uitzicht over de Horse Shoe Falls het mooiste vanaf de Canadese kant. Echte waaghalzen kunnen dichterbij de watervallen komen met de Maid of the Mist, een oude veerpont die naar de voet van de Horse Shoe Falls vaart. Vanaf daar voel je de kracht van het water nog heviger en wanneer de zon schijnt levert dit prachtige regenbogen op. Vergeet je poncho of regenjas niet, want je wordt hier geheid nat.

  Let op: Wanneer je de watervallen vanaf de Canadese kant wilt bekijken heb je naast een ESTA ook een eTA nodig. Meer informatie vind je bij Praktisch onder Visuminformatie. 

 • 6

  naar Boston

  image

  Vandaag is een lange reisdag, maar de rit is prachtig. We rijden door de staat New York en Massachusetts naar Boston. Tijdens de rit is de omgeving groen en passeren we leuke houten huizen, dorpjes en steden. We kunnen op verschillende plekken stoppen. Boston wordt beschouwd als de hoofdstad van New England en is een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Op veel plaatsen zie je dit nog terug. Na aankomst in de stad kun je in de oude smalle straatjes heerlijk eten bij een van de vele restaurantjes. We slapen twee nachten in Boston. 

 • 7

  Boston / stadstour

  image

  We maken vandaag al wandelend een stadstour door Boston. Deze stad ademt historie en dat is niet voor niets. Het is namelijk de plek waar de Amerikaanse revolutie begon. We lopen over de Freedom Trail waar we langs alle belangrijke plekken van de onafhankelijkheidsstrijd komen. De trail begint in Beacon Hill, de meest historische wijk van Boston met leuke smalle straatjes. Optioneel kunnen we Harvard University bezoeken, gelegen in Cambridge. Het is de eerste universiteit van de Verenigde Staten en veel bekende Amerikanen hebben hier gestudeerd, zoals Barack Obama en Mark Zuckerberg. Na de stadstour heb je nog genoeg tijd om rond te slenteren door deze heerlijke stad of om bijvoorbeeld een walvis safari te maken (het walvis seizoen van New England loopt van mei t/m oktober). 

 • 8

  naar New York

  image

  We bereiken onze eindbestemming New York, de bekendste en grootste stad van de Verenigde Staten. Ons hotel ligt in Manhattan, het ideale uitgangspunt voor een uitgebreide verkenning van de Big Apple. In New York nemen we afscheid van onze reisbegeleider. Hij/zij zal ons wegwijs maken en suggesties doen voor bezienswaardigheden en gebruik van het openbaar vervoer. Vandaag heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van deze stad te ontdekken. Uiteraard is een dag niet genoeg en heb je morgen nog alle tijd. 

 • 9

  New York / vrije dag

  image

  Je begint je dag in New York natuurlijk met een koffie van de Starbucks. Daarna is het tijd om deze enorme stad te ontdekken. Er is genoeg te doen! Bezoek zeker Ground Zero, het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center op 9/11. Vanaf Manhattan kun je met de boot naar het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat. Natuurlijk moet je ook naar de top van het Empire State Building, ooit met 381 meter het hoogste gebouw ter wereld. Hoewel dat al lang niet meer zo is, is het uitzicht vanaf dit gebouw prachtig. 

  image

  Wil je het liever iets rustiger aan doen? Maak dan een ontspannen wandeling door het groene hart van Manhattan, Central Park. Het park is enorm en een attractie op zich. Een leuke manier om het park te ontdekken is op de fiets. Een andere aanrader is een bezoekje aan het stadsdeel Brooklyn via de Brooklyn Bridge. Dit kan met de metro of natuurlijk met een Yellow Cab. 's Avonds is het een gezellige boel op Times Square en Broadway. In het donker zijn de vele gekleurde neonlichten nog overweldigender. 

 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  Indien het vluchtschema het toelaat heb je de ochtend nog ter vrije besteding. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 11

  aankomst in Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Geschiedenis, cultuur, bruisende steden en natuurwonderen in één rondreis
 • NIEUWE REIS: Unieke rondreis door het noordoosten van de Verenigde Staten
 • Leer meer over de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten in o.a. Philadelphia en Boston
 • Bezoek aan de spectaculaire Niagarawatervallen
 • Afsluiting in "The Big Apple", bruisend New York
 • Stadstours in Philadelphia en Boston
 • Bezoek de hoofdstad van de VS, Washington D.C.
 • Door Pennsylvania; Lancaster County en Amish Country
 • Overnachtingen in comfortabele hotels

Groepsrondreis Verenigde Staten Noordoost - Hotelreis

Niet boekbaar

Naar boven