Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Santiago de Chili

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Je overnacht in een comfortabel hotel in de Chileense hoofdstad.

 • 3

  vlucht Santiago - Punta Arenas

  image

  Na een korte middagvlucht arriveer je in het zuiden van Chili, vanwaar het Zuidpoolavontuur gaat beginnen. Je overnacht ook hier nog in een comfortabel hotel.

 • 4

  Antarctica

  image

  We varen door het beroemde Lemaire Kanaal. Aan beide kanten torenen honderden meters hoge besneeuwde rotsen boven ons uit terwijl het schip zich een weg baant tussen de ijsbergen die in het smalle kanaal drijven. Niet voor niets wordt dit kanaal ook wel het Kodak Kanaal genoemd. Na het ontbijt is het ook tijd voor de eerste excursie met de zodiacs. Op Petermann Island kun je een stuk over een gletsjer lopen. Ook leven hier tientallen ezels- en adéliepinguïns en je zult merken dat de ‘houdt minimaal 5 meter afstand’-regel’ door de pinguïns zelf niet echt nageleefd wordt, zo nieuwsgierig zijn ze. Zelfs de meest bescheiden fotograaf zal zich hier niet in kunnen houden. 

  image

  ’s Middags gaan we opnieuw met de zodiacs weg. Op het Antarctisch schiereiland is weliswaar geen permanente bewoning, er zijn wel tijdelijk bewoonde wetenschappelijke stations. We brengen een bezoek aan zo’n station en zien van dichtbij hoe de weinige mannen (er zijn vrijwel nooit vrouwen) hier maanden achtereen, soms wel een jaar de tijd doorbrengen. We worden hartelijk ontvangen en rondgeleid en we zien niet alleen welk wetenschappelijk onderzoek men hier doet, maar ook hoe men de vrije tijd doorbrengt. Een gedeelte van de Russchische bemanning is ook aangeschoven en hapjes en zelfgestookte wodka worden in de warme en opvallend gezellige bar rondgedeeld. 

  image

  Des te groter is het contrast wanneer je eenmaal buiten weer honderden kilometers witte leegte om je heen hebt. Ook vandaag gaan we er twee maal op uit met de zodiacs. Omdat je met deze boten zeer wendbaar bent, kun je ijsbergen van alle kanten goed bekijken en je verbazen over de verschillende gezichten van één enkele ijsberg. Vanuit elke hoek lijkt hij anders gekleurd en gevormd. Holtes en bogen verschijnen en verdwijnen; scherpe randen en hoekige vlakken veranderen in glooiende vlaktes en opeens blijken er pinguïns op te liggen. Soms is het water glad en zwart als een donkere spiegel, soms vaar je door één grote ijssoep. Soms is de lucht stralend, helderblauw en zie je de meest waanzinnige wolkenpartijen, soms is de lucht van horizon tot horizon donker, grijs en dreigend. Het is echter altijd adembenemend. 

  Antarctica

  image

  Tussen alle witte ijsbergen en –blokken drijft af en toe een stuk ‘zwart ijs’. Dit ijs lijkt zwart in het water omdat het door de vele honderden of duizenden jaren heen zó compact is gedrukt dat er geen luchtbelletjes meer inzitten en daardoor geheel doorschijnend is geworden. Uiteindelijk zal het gewoon smelten, maar in de bar aan boord dient het een veel eervoller doel: Wel eens whisky met duizend jaar oude ’rocks’ gedronken? Behalve de voor de hand liggende schoonheid van het ijs, krijg je deze dagen ook te zien hoe magistraal de wolkenpartijen en de lucht hier kunnen zijn. Heel soms is er een groene waas rond de zon te zien, veroorzaakt door ijskristallen in de lucht. Diezelfde kristallen zorgen ook voor ellipsvormige wolken die bijna op UFO’s lijken. Het glasheldere water weerspiegelt dit alles perfect en het zorgt voor niet te mislukken foto’s.

  image

  Ook de zoogdieren werken mee en poseren gewillig. Weddel- en andere soorten zeehonden zijn her en der op ijsbrokken te vinden en met wat geluk treffen we ook zeeluipaarden aan, de grootste en machtigste zeehonden van dit gebied. Deze jagen op pinguïns en zelfs op andere zeehondensoorten. Terug aan boord kun je ’s avonds genieten van een Antarctische barbecue. Op het achterdek worden hamburgers en kipvleugeltjes gegrild en er staat een groot saladebuffet klaar. Natuurlijk mag glühwein niet ontbreken. Dresscode: warme kleding. Het is tijd om Antarctica te verlaten, maar niet voor we een bezoek hebben gebracht aan de South Shetland eilandengroep. Hier is iets minder ijs en sneeuw en er is zelfs algengroei op de rotsen, wat een prachtige groene en gele waas aan het land geeft. 

  Antarctica

  image

  Bij Deception Island varen we de caldera (krater) binnen en kun je de poolvariant van een hot tub ervaren. Op het strand wordt een groot gat gegraven dat zich met zeewater vult. De nog altijd ondergrondse thermische activiteit verwarmt het water en terwijl mensen omje heen met poolkleding aan lopen, lig je te badderen in heerlijk warm water. Neem daarna natuurlijk wél een duik in de ijskoude Antarctische Oceaan en ervaar hoe het water je bijna brandt van de kou. Daarna snel warme kleding aan en terug naar de boot voor een warme douche (of een bezoek aan de sauna wellicht?). Bij de volgende nieuwjaarsduik in Nederland kijk je lachend toe. 

  image

  Op Half Moon Island gaan we voor de laatste keer aan land. Natuurlijk om pinguïns te zien, maar vooral ook met de hoop om de logge maar aandoenlijke zeeolifanten aan te treffen. Daarna is het voor de laatste keer het hele ritueel van laarzen schoonmaken, reddingsvesten opbergen en je van al je kleding ontdoen. De term ‘laagjeskleding’ krijgt hier een nieuwe betekenis. Voor de laatste keer ook de lange midzomernacht. De bar blijft altijd open tot de laatste persoon naar bed gaat, maar door het continue (schemer)licht raakt menigeen van slag. Je wílt gewoon niet gaan slapen, want buiten is het nog altijd licht en er is nog van alles te zien. 

  image

  Tijdens de zeer lange zonsondergang is het licht dat de show steelt. De zuidelijke hemel lijkt soms wel in vuur en vlam te staan, terwijl de bergen in het noorden door een grote gouden schijnwerper worden belicht. En er is natuurlijk altijd kans op walvissen langs de boot. Zuidkapers en dwergvinvissen, die in de Antarctische zomermaanden vanuit de tropen hier komen om te eten, worden regelmatig gespot. En net als je uitgefotografeerd bent en klaar voor bed, komt de zon alweer op ...

 • 10

  vlucht naar Punta Arenas

  image

  De terugreis naar de bewoonde wereld is helaas weer begonnen. Het is net als op de heenreis een korte vlucht van twee uur.

 • 11

  Punta Arenas – Santiago - Amsterdam

  Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtgegevens”.


  Optionele excursies 

  Tijdens deze reis zijn verschillende optionele excursies te kiezen.


  Optioneel Peddelen / €240,00 per persoon

  image

  Verken de oceaan vanuit een kajak en geniet van deze adembenemende landschappen. Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring, waar je ook nog bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Voor deze excursie is geen ervaring vereist, een goede conditie is natuurlijk altijd wel een bijkomend voordeel. De kajaks zijn stabieler, ruimer en zachter dan de doorsnee harde kajaks, waardoor het peddelen makkelijker en minder risicovol is dan het kajakken.


  Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur op het water en wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt paddelen in rustige baaien en havens. 


  Deze excursie moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks beschikbaar is.

  Optioneel Kajakken / €900,00 per persoon

  image

  Het optionele zeekajakken moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks is. Bij boeking kan dus nog geen garantie gegeven worden. Kajaks kunnen niet gedeeld worden. Behalve de vanzelfsprekende goede conditie is de enige echte vereiste om op dit ijskoude water te mogen kajakken ervaring! De pool is geen goede plek om te leren kajakken. Het water is letterlijk ijskoud en als je omslaat moet je weten hoe je weer rechtop komt. Je gaat indien mogelijk twee keer per dag het water op terwijl de anderen per zodiac een tocht maken. Je gaat minder of korter aan land dan wanneer je per zodiac gaat. Natuurlijk kun je ook besluiten een keer niet mee te gaan kajakken, maar mee te gaan met de zodiacs. De tochten duren maximaal 2½ uur en er gaat een gekwalificeerde gids en een back-up zodiac mee. Voor alle materialen wordt gezorgd, van peddels tot dry suits. Een kajaktocht kan elk moment worden afgezegd of afgebroken bij slecht weer of harde wind.

  LET OP: Mocht je van plan zijn om te gaan kajakken, check dan of je hiervoor verzekerd bent en sluit zo nodig een aparte verzekering af. Veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor dergelijke activiteiten.

  Optioneel ​Stand-up paddleboarding

  ​Stand-up paddleboarding

  Stand-up paddleboarding, ook wel  sup of suppen genoemd is een combinatie tussen surfen met kanoën of kajakken. Het geeft een persoonlijk en bijzonder perspectief op Antarctica. Je supt in kleine groepen en je wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt suppen in rustige baaien en havens. Er zijn voorafgaand aan de reis slechts een aantal plaatsen beschikbaar, wees er daarom snel bij. Soms worden er andere Stand-up paddleboarding mogelijkheden op het schip aangeboden, óók hiervoor geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 • 12

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen
 • Een 12-daagse, actieve reis naar Antarctica
 • Inclusief vluchten van Chili naar Antarctica en terug
 • Wandelingen op gletsjers, tussen pinguïns en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat
 • Interessant bezoek aan een wetenschapsstation
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Optionele kampeerovernachting op het ijs en kajaktochten tussen de ijsbergen en pinguïns
 • Comfortabele hotelovernachtingen in Punta Arenas voor en na de reis
 • Geweldige vergezichten en onuitwisbare indrukken
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom

Groepsrondreis Antarctica

De snelste manier in in Antarctica te komen

IJsbergen Antarctica
12 dagen vanaf € 12.699 € 10.500
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!