< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Oslo

  De arctische expeditie begint in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Je overnacht in een comfortabel hotel naast het vliegveld. Afhankelijk van je vluchtschema heb je de dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Deze prachtige stad staat voornamelijk bekend om zijn groene omgeving en musea. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "vluchtgegevens". 

 • 2

  vlucht naar Longyearbyen

  image

  Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor een korte vlucht naar Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen. Eenmaal in de middag aangekomen kun je genieten van het geweldige uitzicht over het bergachtige landschap dat dient als een mooie achtergrond voor deze havenstad.Vervolgens word je naar het schip gebracht en gaat het avontuur beginnen. 

  Optionele excursie(s)  Tijdens deze reis zijn (verschillende) optionele excursies te kiezen.

  Optioneel Kajakken

  image

  Het optionele zeekajakken moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks is. Bij boeking kan dus nog geen garantie gegeven worden. Kajaks kunnen niet gedeeld worden. Behalve de vanzelfsprekende goede conditie is de enige echte vereiste om op dit ijskoude water te mogen kajakken ervaring! De pool is geen goede plek om te leren kajakken. Het water is letterlijk ijskoud en als je omslaat moet je weten hoe je weer rechtop komt. Je gaat indien mogelijk twee keer per dag het water op terwijl de anderen per zodiac een tocht maken. Je gaat minder of korter aan land dan wanneer je per zodiac gaat. Natuurlijk kun je ook besluiten een keer niet mee te gaan kajakken, maar mee te gaan met de zodiacs. De tochten duren maximaal 2½ uur en er gaat een gekwalificeerde gids en een back-up zodiac mee. Voor alle materialen wordt gezorgd, van peddels tot dry suits. Een kajaktocht kan elk moment worden afgezegd of afgebroken bij slecht weer of harde wind.

  LET OP: Mocht je van plan zijn om te gaan kajakken, check dan of je hiervoor verzekerd bent en sluit zo nodig een aparte verzekering af. Veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor dergelijke activiteiten.

  Optioneel Peddelen

  image

  Verken de oceaan vanuit een kajak en geniet van deze adembenemende landschappen. Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring, waar je ook nog bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Voor deze excursie is geen ervaring vereist, een goede conditie is natuurlijk altijd wel een bijkomend voordeel. De kajaks zijn stabieler, ruimer en zachter dan de doorsnee harde kajaks, waardoor het peddelen makkelijker en minder risicovol is dan het kajakken.


  Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur op het water en wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt paddelen in rustige baaien en havens. 


  Deze excursie moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks beschikbaar is.

 • 3

  ontdekking van Spitsbergen

  image

  We hebben meerdere dagen om verschillende prachtige delen van Spitsbergen te ontdekken. Spitsbergen is het grootste eiland in de Noorse Svalbard archipel en verrast je met overvloedige flora en fauna en de sobere schoonheid van de omgeving. Hier bezoek je spectaculaire gletsjergevels en steile fjorden waar je ook oog in oog kunt komen te staan met walrussen, ijsberen en Svalbardse rendieren. 

  image

  Vogel liefhebbers kunnen hier hun geluk niet op met de mogelijkheid om een Noordse stern, de jagers (skua),de ijseend, de Rissa vogel en de Ivoormeeuw te spotten. Ook maken we in Spitsbergen een grote kans op het zien van ijsberen en andere Arctische dieren, zoals de poolvos en rendieren. Als het weer ook meezit, zetten we zelfs koers naar 88 graden noord of verder! 

 • 7

  Groenlandse zee, op weg naar Jan Mayen

  image

  De dagen op zee zijn alles behalve saai. De dagen zijn ontspannen, maar toch spannend. Zo kun je nog even verder kunt genieten van alle geweldige indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan. Terwijl we zuidwaarts varen door de historische Groenlandse zee richting Jan Mayen vertellen de ervaren gidsen aan boord je van alles over de omgeving en zijn geschiedenis, het fascinerende dierenrijk, geologie, ecologie en het klimaat. Niet te vergeten, de geweldige bezienswaardigheden die je binnenkort gaat ontdekken! Op het dek leer je om verschillende soorten zeevogels te onderscheiden en houdt het team je op de hoogte van eventuele walvissen die voorbij zwemmen.

 • 9

  ontdekking van Jan Mayen

  image

  Ten noorden van de poolcirkel, op ongeveer 450 km ten oosten van Groenland en 550 km ten noorden van Ijsland, vindt je het mysterieuze Jan Mayen eiland. Dit kleine en bergachtige eilandje is vaak gehuld in dichte mist en uitgeroepen tot een natuurreservaat in 2010. Jan Mayen wordt zelden bezocht, buiten de 18 roterende personeelsleden van het Noorse leger en het Noorse meteorologische instituut, zijn die de enige bewoners zijn van dit eiland de dieren en vogels. 

  image

  Hoe we hier aankomen is geheel afhankelijk van het weer en de zee. Als de weersomstandigheden het toelaten, kun je op het deck wachten tot je het lepelvormige eiland naar voren ziet komen. Ook kun je de adembenemende Beerenberg vulkaan spotten die op een hoogte staat van 2277 meter. Deze vulkaan heeft een symmetrische kegelvorm en indrukwekkende gletsjers die in de zee uitmonden.

  image

  Als we geluk hebben, kunnen we een beter uitzicht op de vulkaan aanschouwen en de gelaagde kliffen van de spectaculaire noordkust terwijl we rond het eiland varen, op zoek naar de wilde dieren. Jan Mayen is ook aangewezen als een belangrijk vogel gebied door BirdLife International, door de grote aantallen broedende zeevogels. De meest voorkomende zijn de kolonies van de Noordse stormvogel, de kleine alken, de grote burgemeester- en de Rissa vogel en de zwarte en Kortbek zeekoet.

 • 11

  op weg naar Groenland, oostkust van Groenland

  image

  We laten Jan Mayen achter ons en steken over richting Groenland. Het avontuur zal starten in Scoresbysund: de grootste, diepste en sommige zeggen zelfs het mooiste meerarmig fjord systeem in de wereld. Tijdens deze dagen hebben we volop mogelijkheden om op verkenning uit te gaan aan wal.   image

  Op het ene moment lijkt het alsof je terug in de tijd gaat tijdens het verkennen van de overblijfselen van de oude Thule nederzettingen met uitzicht op de ijsbergen en de torenhoge bergen die uit de zee stijgen. Het volgende moment word je ondergedompeld in de hedendaagse cultuur, ontmoet je de lokale bevolking en ontstaat er waardering voor hun manier van leven in Ittoqqortoormiit, de meest afgelegen gemeenschap van Groenland.

  image

  Ittoqqortoormiit bestaat uit een mix van traditionele en moderne levensstijlen en is eigenlijk dichter bij IJsland dan het dichtstbijzijnde Groenlandse eiland naar het zuidwesten. Je hebt hier de kans om lokale Inuit handwerken te kopen en tegelijkertijd de lokale ambachtslui te ondersteunen met je aankoop.

  image

  De grazende Muskusos zijn hier te bewonderen, ongeveer 40% van deze populatie in de wereld zich bevindt zich in deze regio. Ook is er een mogelijkheid om ijsberen en de arctische haas te spotten. Bij steile kliffen moet je opletten of je de nesten van de zeevogels kan spotten!

 • 16

  straat van Denemarken, op weg naar IJsland

  image

  Als we richting het zuiden varen, gaan we over de straat van Denemarken richting IJsland. Neem de informatie die de gidsen je geven in je op, deel je foto's met medereizigers, geniet van een lekkere cocktail in de bar of kijk een interessante film; er is genoeg te doen tijdens de reis op zee. De gidsen zijn ook altijd aanspreekbaar voor eventuele vragen of het aanwijzen van de wilde dieren die ze tegenkomen tijdens deze tocht. Wie weet spot je wel een walvis. 

 • 18

  aankomst Reykjavik, vrije dag

  image

  De rondreis over zee is helaas alweer voorbij, maar waarschijnlijk heb je enorm veel indrukken gekregen en een fantastische tijd gehad. Als we eenmaal aankomen in Reykjavik word je naar het hotel gebracht waar je de laatste nacht doorbrengt. In de tijd die je nog over hebt kun je zelf op pad door energieke stad Reykjavik.

 • 19

  naar Amsterdam

  Vandaag wordt je opgehaald bij je hotel om afgezet te worden bij het vliegveld waar we op het vliegtuig stappen terug naar Amsterdam. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "vluchtgegevens".


Waarom deze reis?

 • Spectaculaire reis langs 4 Arctische eilanden: Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland en IJsland
 • Bezoek een afgelegen Inuit-gemeenschap
 • Op zoek naar iconische dieren, zoals ijsberen, walrussen en rendieren
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Meerdere zodiac cruises en wandelingen inclusief in de reissom
 • Alle vluchten en overnachtingen inbegrepen in de reissom
 • Een prachtige reis door een gebied waar weinig toeristen komen
 • Wandelmogelijkheden door zeer divers landschap (fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen)
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Verken adembenemende Groenlandse fjorden

Groepsrondreis Vier Arctische eilanden

Van Spitsbergen, naar IJsland via Groenland en Jan Mayen

Van Spitsbergen, naar IJsland via Groenland en Jan Mayen
19 dagen vanaf € 14.998 € 12.838
Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen