Achtergrond rondreis Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt gekenmerkt door de hoge bergen van de Andes. Ten westen van deze bergen aan de Peruaanse kust vind je woestijn, ten oosten ervan het vochtige, groene Amazonebekken. Het laatste decennium hebben veel reizigers Peru ontdekt: de geweldige schoonheid van het landschap, de rijke culturele geschiedenis, de vele ruïnes en de gastvrije, kleurrijke bevolking. 

Blanken, mestiezen en indianen

De Peruaanse bevolking bestaat uit naar schatting uit 47% indianen, 32% mestiezen (personen met een gemengde etnische afkomst) en 12% blanken, voornamelijk van Spaanse afkomst; 3% is van Aziatische en Afrikaanse afkomst. In de Andes en in het Amazonegebied wonen de meeste indianen, terwijl de blanken en mestiezen meestal aan de kust wonen, en dan met name in de grote steden. 

Peru indianen

Onder de indianen zijn twee belangrijke groepen te onderscheiden, namelijk de Quechua's en de Aymarás. Ook binnen deze groepen vinden we verschillen, bijvoorbeeld in klederdracht. Naast deze twee groepen vind je in het Amazonegebied ook diverse kleine indianenstammen met ieder hun eigen subcultuur. 

Geschiedenis

De Inca’s zijn bij de meeste mensen welbekend. Maar ook andere volkeren hebben in het verleden over delen van Peru geheerst. Nog steeds zijn er sporen van verschillende oude culturen te vinden.

Nazca-cultuur:
De Nazca-beschaving heerste van ca. 100 na Christus tot 500 na Christus en was vooral geconcentreerd rondom de plaats die nu Nazca heet. Hoogstwaarschijnlijk zijn de beroemde Nazca-lijnen door dit volk gemaakt. De begraafplaatsen van de Nazca's zijn nog goed bewaard gebleven in de Nazca woestijn.  

Chimu-cultuur:
Van 850 tot 1470 na Christus heerste de Chimo-beschaving. Chan Chan was destijds de hoofdstad. De restanten zijn nog steeds zichtbaar in de buurt van Trujillo. 

Inca’s:
Het Inca volk is het grootste en machtigste volk dat over Peru heeft geheerst. Het Inca koninkrijk begon aan het eind van de 10e eeuw. Hun hoofdstad was de huidige stad Cuzco. In 1438 kwam Inca Pachacuti aan de macht, die de terrassentechniek ontwikkelde. Hierdoor kon er wel drie keer per jaar geoogst worden. Ook liet Inca Pachacuti een groot netwerk van wegen aanleggen, waardoor de oogst snel vervoerd kon worden en de welvaart groeide. Huayna Capac was de laatste Inca die over het hele rijk regeerde. Na zijn dood werden zijn twee zoons, Atahualpa en Huascar, het niet eens over de opvolger. Dit zorgde voor verdeeldheid onder de Inca’s.

Inca

Een rondreis door de geschiedenis van Peru

In 1572 werd Peru veroverd door de Spanjaarden. Voor die tijd was Peru het hart van het rijk van de Inca's. Vanaf 1821 werd het land onafhankelijk, nadat het lange tijd bestuurd was door de Spanjaarden. Militaire en burgerregeringen, dictators en democratische regeringen wisselden elkaar hierna af. Er volgden verschillende oorlogen, onder andere met Spanje over de Peruaanse guano-eilanden en met Chili over het kostbare zout in de kuststrook.

Nazca-lijnen, het Titicacameer en Machu Picchu 

Peru kent een aantal toeristische trekpleisters die je zeker bezocht moet hebben tijdens je rondreis door Peru. Tijdens onze reizen zullen we deze plaatsen dan ook zeker aandoen. Te beginnen met Machu Picchu, een van de wereldwonderen. Het is een stad van de Inca's die de Spanjaarden nooit gevonden hebben en daardoor altijd bewaard is gebleven. Je vindt er veel van de oude Incabeschaving terug. 

Het Titicacameer is op 3800m hoogte, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De plusminus 40 rieten eilandjes in dit meer worden bevolkt door de Uros, tegenwoordig voornamelijk voor de toeristen. Over de jaren heen kan het niveau van het meer sterk variëren. In 1986 heeft het niveau zo hoog gestaan dat er veel overstromingen zijn geweest. In drogere perioden staat het water soms wel zes meter lager. 

De Nazca-lijnen zijn misschien nog wel het meest intrigerende in Peru. Tijdens onze reizen door Peru kun je kennismaken met deze eeuwenoude figuurtekeningen in het zand. Er zijn tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen te bewonderen. Ze zijn alleen vanuit de lucht goed te zien en het is nog altijd een mysterie waarom en hoe de figuren indertijd zijn gemaakt.

La Costa, la Sierra en la Selva 

Van west naar oost worden in Peru drie geografische gebieden onderscheiden die je tijdens je rondreis zal doorkruizen: la Costa, la Sierra en la Selva. Onder la Costa wordt het kustgebied verstaan, dat bestaat uit steen en zandwoestijn, ingeklemd tussen de Stille Oceaan. Een rond en de uitlopers van het Andesgebergte. Deze kustlijn is maar liefst 2000 km lang, van Chili tot Ecuador! Tussen de kuststrook en het oerwoud ligt la Sierra. Oftewel het Andesgebied, bestaande uit twee grote van noord naar zuid lopende ketens, de Cordillera Occidental en de Cordillera Oriental. In het zuiden is de afstand tussen de ketens groot en ligt hier de Altiplano, een grote hoogvlakte die terrasgewijs afloopt naar het beroemde Titicacameer en een gemiddelde hoogte heeft van zo'n 4000 meter. 

La Selva tot slot wordt gevormd door het gebied ten oosten van het Andesgebergte en bestaat uit la Selva Alta en la Selva Baja. La Selva Alta bestaat uit de zeer sterk versneden Andeshellingen, zodat een landschap van scherpe bergkammen tussen diepe dalen ontstaan is. La Selva Baja wordt gevormd door de Amazonelaagvlakte.

Wist je dat...

 • In Peru op 4500 meter hoogte de zeldzame reuzenbromelia Puya Raimondi groeit, met een recordstengel van wel tien meter waaraan zo'n 20.000 bloemen eenmalig bloeien waarna ze uitsterft? 
 • In Peru nog maar enkele tientallen exemplaren leven van de reuzenotter? 
 • Deze otter kan inclusief een 70 centimeter lange staart bijna 2 meter lang worden! 
 • Ongeveer 96% van de bevolking van Peru rooms-katholiek is? 
 • Naast het Spaans sinds 1975 ook het Quechua, gesproken door de Indianen van het centrale bergland, een officiële taal is? 
 • De Indianen de grootste bevolkingsgroep van Peru zijn, maar zij bijna geen macht of inspraak hebben in de samenleving? 
 • Peru 28 van de 32 wereldwijde klimaatzones kent?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Peru
Er zijn 7 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Peru De mysterieuze erfenis van de Inca's
  • Bezoek Machu Picchu incl. entree, verblijf Urubamba (ipv standplaats Cuzco) en Aguas Calientes ( twv ± € 250,-)
  • Spectaculaire meerdaagse tocht door de Colca Canyon
  • Geleidelijke gewenning aan de hoogte - kans op hoogteziekte is daardoor kleiner
  22 dagen
  vanaf € 2.569,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Noord-Peru Ongerepte natuur en archeologische schatten
  • Spectaculaire reis door het noorden van Peru, nr. 3 van Lonely Planet’s “best regions to visit”
  • Bezoek aan Kuélap, het “Machu Picchu” van Noord-Peru
  • Wandeling naar de Gocta waterval, één van de hoogste watervallen ter wereld
  Avontuur-Plus
  22 dagen
  vanaf € 3.148,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Peru Hoogtepunten Zeg hola tegen Peru
  • Excursie naar Machu Picchu incl. entree, transport en overnachting (twv ± € 200,-)
  • Spectaculaire meerdaagse tocht door de Colca Canyon
  • Geleidelijke gewenning aan de hoogte - kans op hoogteziekte is daardoor kleiner
  19 dagen
  vanaf € 2.219,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru De ruige hoogvlaktes van de Andes
  • Excursie naar Machu Picchu incl. entree, transport en overnachting (twv ± € 200,-)
  • Mogelijkheid om unieke Takesi trail door de Andes en jungle van Bolivia te lopen
  • Drie binnenlandse vluchten om lange reisdagen te voorkomen

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  28 dagen
  vanaf € 3.599,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis met Dragoman door Peru en Bolivia Op overland-avontuur van Lima naar La Paz
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Bezoek Machu Picchu incl. entree en Engelssprekende gids
  • Verblijf in Copacabana aan het Titicaca meer
  Avontuur-Plus
  22 dagen
  vanaf € 1.655,- excl. vlucht en Kitty
 • Groepsrondreis Peru Go-26 Actieve jongerenreis over de toppen van de Andes
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Peru
  • Ontdek de kust van Peru en sandboard in de woestijn
  22 dagen
  vanaf € 3.641,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Peru

De kans is groot dat je rondreis zal beginnen en eindigen in de Peruaanse hoofdstad Lima. De Plaza Mayor is een populaire trekpleister met zijn koloniale gebouwen. Ontdek Machu Picchu, deze legendarische "verloren stad van de Inca's" is een van de meest bezochte toeristische bezienswaardigheid. De ruïnes zijn hoog en worden regelmatig verduisterd door bewolking, wat bijdraagt aan het mysterie van de plaats. Je kan naar de Machu Picchu via de beroemde Inca Trail. Op deze meerdaagse wandeling zie je de prachtige bergen en jungles. De drijvende eilanden van de Uros klinken misschien als een Indiana Jones titel, maar het is eigenlijk de naam van de groep van handgemaakte eilanden in het Titicacameer. De eilanden zijn de thuisbasis van de inheemse Uros mensen die hun eigen huizen, eilanden en boten hebben gebouwd.

Colca Canyon is de diepste canyon in de wereld en wordt gedacht twee keer zo diep als de Grand Canyon op bepaalde delen te zijn. Dit is een geweldige plek om Andes-condors te spotten en in tegenstelling tot de Grand Canyon, Colca is bewoonbaar. Paracas is in het zuiden van Peru, en wordt ook wel de "Poor Man's Galapagos" voor zijn indrukwekkende wilde dieren: duizenden vogels, evenals grote zeeleeuw en pinguïn populaties leven langs het water. Je kunt een bezoek brengen aan de Paracas National Reserve via een georganiseerde boottocht.

< Terug naar alle Peru reisverhalen

De Amazone per cruise

Midden- en Zuid-Amerika, 16-09-16

De Amazone; dit Zuid-Amerikaanse woud staat bekend als het grootste regenwoud ter wereld. Deze plek is gevuld met talloze exotische planten, bomen en dieren. Een echte must-see voor de natuurliefhebbers. Hoe je de Amazone het beste kunt ontdekken? Vanaf het water natuurlijk!

Ontdek de Amazone

De Amazone ontdekken doe je per cruise. Zo kom je de vele bijzondere rivierdorpjes tegen én kan je diep het oerwoud in gaan. Dit laatste gebeurt vaak per kleinere excursieboot zodat je makkelijker door de kronkelende rivieren vaart. Terwijl je de tienduizenden verschillende plantensoorten in je probeert op te nemen, vliegen de vogels je om je oren; want ook dáár zit de Amazone vol mee.

Alles over de Amazone

De Amazone is bijna net zo groot als heel Australië; zeven miljoen vierkante kilometer dus! Dit mooie regenwoud ligt verspreid over 9 landen en kent een warm, vochtig klimaat. Niet gek dus dat er hier ontzettend veel exotische bomen, planten en dieren voorkomen. Dwars door de Amazone stroomt een rivier; deze Amazonerivier – hoe toepasselijk – is met haar lengte van 7000 kilometer absoluut noemenswaardig te noemen. De rivier ontspringt in Peru en mondt uiteindelijk via Brazilië uit in de Atlantische Oceaan.

Flora en fauna

Volgens deskundigen leven er in het oerwoud wel 75.000 verschillende soorten bomen op één vierkante meter. Dat is dus niet niets! Om je hier een beeld bij te geven: de bossen in de Amazone slaan 90 tot 140 miljard ton koolstof op, dat is goed voor de wereldwijde CO2-emissie van maar liefst 10 jaar! Maar ook de dieren zijn volop aanwezig in de Amazone. Zo is dit gebied onder andere de thuishaven van de jaguar en de luiaard. Maar ook papegaaien en brulapen hebben het in de Amazone heerlijk naar hun zin. Al deze dieren zijn vanaf de eerder genoemde excursieboten meestal goed te spotten.

Het Pacaya-Samiria Reservaat

Hoewel je waarschijnlijk in het oerwoud zelf op zoek wilt naar bijzondere dieren en planten, kan je er ook voor kiezen om het grootste ‘wetland’ reservaat van Peru te bezoeken. In het Pacaya-Samiria Reservaat vind je 450 verschillende vogelsoorten, 100 soorten zoogdieren en talloze reptielen en planten. Dit reservaat is een beschermd gebied van Peru en is ruim 20 duizend vierkante kilometer groot. Een absolute aanrader bij een bezoek aan dit gebied!

Hoogtepunten rondreis Peru

In Peru vind je een mengelmoes van kleurrijke steden, mooie natuur en indianendorpen. 

Natuur tijdens je rondreis in Peru

Colca Canyon

Over de hoogvlaktes van Peru reis je langs kuddes lama's, alpaca's en vicuña’s naar de Colca Canyon. Het is magnifiek om te wandelen langs deze diepste kloof ter wereld, terwijl er mogelijk een gigantische Andescondor boven je hoofd zweeft.

Colca Canyon Peru

Nazca lijnen aan de kust van Peru

De kust van Peru bestaat voornamelijk uit woestijn. Bij Nazca zijn tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen te bewonderen. Deze lijnen zijn alleen vanuit de lucht goed te zien en vormen misschien wel het meest intrigerende hoogtepunt van het land.

Titicacameer: het hoogste meer van de wereld

Het Titicacameer is het hoogst gelegen (commercieel) bevaarbare meer ter wereld. Je kunt hier verschillende boottochten maken en meerdere eilandjes bezoeken. De plusminus 40 rieten eilandjes in dit meer worden bevolkt door de Uros indianen. Je kunt een nacht bij een indianenfamilie thuis verblijven, zodat je meer leert over het leven in en op het Titicacameer.

Titicameer Peru

Paracas Nationaal Park / Islas Ballestas

Op het schiereiland in het zuiden van Peru vind je het Nationale Park Paracas, met de daarbij in de buurt gelegen dorpjes El Chaco, San Andrés en Pisco. Vanuit deze plaatsjes kun je verschillende activiteiten ondernemen. De meeste reizigers zullen een van deze plaatsjes aandoen voor het zien van Islas Ballestas. Op deze eilanden, die deel uitmaken van het Paracas NP, leven enorme hoeveelheden zeeleeuwen, zeerobben en zeevogels die je tijdens een boottocht kunt bekijken. De vele duizenden dieren en mooie rotsformaties maken deze eilanden zeker een bezoek waard. 

Puerto Maldonado

Het regenwoud rondom Puerto Maldonado is een van de meest ongerepte oerwouden ter wereld. Het is dan ook een walhalla voor natuurliefhebbers. Per kano of te voet kun je er op zoek gaan naar verschillende vogelsoorten, brulapen, papegaaien, reuzenotters, zwijnen en andere dieren. Aan het begin van de avond is het tijd voor een excursie om kaaimannen en capibara’s te spotten.

Puerto Maldonado

Steden tijdens je rondreis Peru

Lima

Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. Lima vertoont de typische kenmerken van een Latijns Amerikaanse stad: een bonte mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, auto's, taxi's, colectivo's en vele straathandelaren. In het historische centrum bevindt zich het aartsbisschoppelijk paleis, dat beschouwd wordt als het eerste voorbeeld van de neokoloniale bouwstijl. 

Arequipa

Arequipa ligt op 2325 meter hoogte aan de voet van de met sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoerachtig wit vulkanisch materiaal. Zeker niet te missen is het Santa Catalinaklooster; dit is zo groot dat het als het ware een stadje in de stad is. In Arequipa zijn daarnaast diverse projecten opgezet om de arme bevolking te ondersteunen. Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids een bezoek te brengen aan deze projecten. De opbrengst van de excursie komt vervolgens rechtstreeks ten goede aan de initiatieven die je bezoekt.

Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's

Machu Picchu is een grandioos ruïnecomplex van terrassen, tempels en paleizen. Tijdens de Lares- of Incatrail wandel je door de Andes met spectaculaire uitzichten op besneeuwde toppen en eindeloze groene dalen. Deze voormalige Inca-stad is zo ongeveer de bekendste toeristische trekpleister van heel Zuid-Amerika. De indrukwekkende bouwwerken werden door hun ligging - boven op de top van een berg - nooit door Spaanse kolonisten ontdekt. Hierdoor is er veel bewaard gebleven van de oude Inca-beschaving. De tempels en andere ruïnes liggen op terrassen tussen twee steile toppen in. Een bezoek aan Machu Picchu is voor Peruaanse begrippen peperduur en er vinden strenge controles plaats, om vervuiling en beschadiging tegen te gaan. 

Machu Picchu

Cuzco

In Cuzco vind je naast vele overblijfselen uit de Incacultuur, mooie koloniale gebouwen uit de tijd van de Spaanse overheersing. De stad ligt op een hoogte van ongeveer 3.360 meter in de Andes en is een van de mooiste plekjes van Zuid-Amerika. Cuzco was vroeger de hoofdstad van het Incarijk. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent.

Rondreis Peru: Beste reistijd

Het Andesgebergte heeft veel invloed op het klimaat in Peru. Deze immense bergketen verdeelt het land in uiteenlopende klimaatzones. Het kustgebied, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat, is droog. In Lima valt jaarlijks niet meer dan 10 millimeter neerslag. In de hooggelegen Andes heersen overdag lentetemperaturen en 's middags als de zon schijnt, kan het er zelfs behoorlijk warm worden. 's Avonds als het donker wordt, koelt het snel en sterk af. De temperatuur kan dan beneden het nulpunt zakken en warme kleding is een vereiste! De meest geschikte reistijd wordt in Peru begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat begint in november en duurt tot april.

Beste reistijd: droge tijd van mei t/m oktober. De temperaturen liggen in deze tijd weliswaar wat lager, maar de hemel is meestal onbewolkt en regenbuien zijn spaarzaam. Houd er wel rekening mee dat in de bergen regenbuien gedurende het gehele jaar kunnen voorkomen. De beste reistijd in Peru wordt duidelijk begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat in november start en duurt tot april. In deze periode zijn de Incatrail en de Larestrail vaak te modderig. Vandaar dat Sawadee Reizen ervoor kiest om deze reis alleen uit te voeren tussen mei en november. Ook in Manu valt de droge tijd van mei t/m oktober. Aangezien het deel uitmaakt van het Amazone gebied, kunnen hier het hele jaar door buien vallen.

Seizoenen Peru 

Het ‘droge’ seizoen: mei t/m oktober Regenseizoen: november tot april 

Een rondreis door de diverse klimaatsoorten van Peru

Niet alleen biedt een rondreis door Peru een verscheidenheid in culturen, ook heeft de natuur van dit continent werkelijk alles in huis. Als gevolg van de verschillende geografische gebieden kent het land diverse klimaatsoorten. Zo waan je je in het laagland in een tropisch regenklimaat, waarbij de temperaturen en regenval overal hoog zijn. In de bergen en op de hoogvlakte is het klimaat geheel anders. Al naar gelang de hoogte en de ligging heerst er een gematigd tot zelfs een Arctisch klimaat. De gematigde streken zijn soms regenrijk, soms droog. De westkust van Peru is droog. De droge tijd wordt eens in de zoveel jaar onderbroken door El Nino, een van de evenaar afkomstige warme stroom. Dit gebeurt meestal in december. 

Lima 

Lima ligt langs de westkust van Peru en is de hoofdstad van het land. De stad heeft een warm woestijnklimaat en er valt jaarlijks minder dan twintig millimeter water. De gemiddelde jaartemperatuur in Lima is 19.5 graden. De maximum temperatuur ligt in de warmste maanden rond 26 á 27 graden en in de koudere maanden is het gemiddeld 15 graden. 

Festivals

Inti Raymi, het feest van de zon, vindt jaarlijks plaats op 24 juni in Cuzco. Dit is het belangrijkste festival voor de Inca’s en trekt vele bezoekers uit zowel Peru als het buitenland.

image
image
Lima

Reistips rondreis Peru

Maak een trekking naar de historische Inca-stad Machu Picchu, bezoek de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen of struin over markten met gezellige kraampjes. Hieronder een aantal reistips voor Peru.

Condors spotten op de Cruz del Condor

De Cruz del Condor is een punt langs een kilometers lange kloof waar vaak grote condors vliegen. Deze enorme vogels zijn de grootste vliegende vogels op aarde. Met wat geluk zie je ze zweven; ze zijn niet te missen! 

Cruz del Condor, Peru

Naar Machu Picchu: Incatrail of Larestrail

Maak een meerdaagse trekking naar de historische Inca-stad Machu Picchu. Er zijn hiervoor twee verschillende routes: de Incatrail en de Larestrail. Beide tochten zijn behoorlijk pittig; je wandelt soms 7 tot 8 uur op een dag en moet behoorlijk klauteren. Echter, als je eenmaal door de poorten van deze immense ruïnestad wandelt, ben je alle inspanning vergeten!

Uros eilanden

In het Titicacameer vind je de drijvende rieteilanden van de Uros-Indianen. Zij hebben deze eilanden eeuwen geleden gebouwd, toen ze op de vlucht waren voor de vijand. Wees erop voorbereid dat de Uros eilanden zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie en de indianen je graag hun handgemaakte spullen verkopen. Toch is het bijzonder om te zien hoe zij hier een bestaan hebben opgebouwd en hoe bijna alles van riet is: van boten tot huizen en complete eilanden. Het spreekt voor zich, dat vooral de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet. 

Uros eilanden

Puno

Puno ligt aan de oever van het Titicacameer. De stad ligt op 3.860 meter boven zeeniveau en telt ongeveer 80.000 inwoners. Het grootste deel van de bevolking leeft van de landbouw.Op de vlakten rondom de stad lopen Lama’s, schapen en alpaca’s rond. Op de markt kun je dan ook prachtige wollen truien kopen.

Urubamba

Urubamba is een ideale uitvalsbasis is voor dagtochten naar de indrukwekkende Inca ruïnes, waaronder Ollantaytambo. Maar ook voor een bezoek aan authentieke dorpjes en markten. Daarnaast biedt de Heilige Vallei aan natuur- en wandelliefhebbers verbluffend mooie vergezichten, geelgroene velden, intens blauwe meertjes, eucalyptusbomen en altijd in de verte de imposante bergen van de Andes met hun besneeuwde toppen.

Urubamba

Manu

Het natuurreservaat Manu is een van de natuurgebieden met de grootste diversiteit ter wereld. Er leven hier dan ook enorm veel verschillende diersoorten. Van miereneters, kaaimannen, papagaaien en apen tot rivierschildpadden, zoetwaterdolfijnen en reuzenotters. In het gebied vind je diverse schitterende meren, zoals het Salvadormeer. Hier kun je een grote diversiteit aan vogels spotten, oog in oog staan met verschillende apensoorten en met wat geluk een grote familie otters tegen het lijf lopen.

Sillustani

Breng een bezoek aan Sillustani, een schiereiland in het Umayomeer. Hier vind je de historische chullpas. Dit zijn stenen graftorens, waarvan sommige maar liefst 12 meter hoog zijn. Ze dateren uit de twaalfde tot vijftiende eeuw en werden gebouwd door de Colla's, een van de vele Precolumbiaanse volkeren uit de Andes. 

Sillustani Peru

Camino Real

Vanuit Cuzco kun je de ééndaagse Camino Real lopen naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's. Wandel in totaal zo’n zes à zeven uur door een jungleachtige omgeving over een oud Incapad, met klim- en daalpunten. Je komt onderweg diverse Inca-ruïnes tegen, waarvan Wiñay Wayna ongetwijfeld de mooiste is.

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!