< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Hanneke de Vries Reisbegeleidster India

Ik ben Hanneke "van Sawadee" en al jarenlang met heel veel plezier reisbegeleidster in een aantal landen in Azië. Reizen is voor mij in de eerste plaats de mensen ontmoeten die in de landen wonen waar ik rondreis. Hun cultuur en gewoonten leren kennen. Ik vind het fijn om regelmatig terug te keren in de landen waar ik reizen begeleid. Door de vele ontmoetingen met de plaatselijke bevolking kom ik vaak meer te weten dan alleen uit de boeken. En die kennis deel ik graag met de groepen die ik begeleid. Het land waarin ik de meeste reizen heb begeleid en nog doe is India. Ik heb er jarenlang parttime gewoond. India is voor mij het meest fascinerende land in de wereld. Waar je na elke 100 km weer in een andere cultuur lijkt terecht te komen. De verschillende "geloven" die er zijn zoals het Hindoeïsme met zijn miljoenen goden. Boeddhisten, Sikhs, Jains, Moslims, Christenen. Ook de natuur in India is heel divers. Bergen, zeeën, woestijnen en jungles. Talloze diersoorten zoals tijgers, olifanten, kamelen en ongelooflijk veel vogelsoorten.India is een land waar je je nooit verveelt.

Inheemse stammen en heilige steden

Wat ik zo bijzonder vind aan Orissa, is dat het nog écht India is. Hier vind je de oudste bewoners; Adivasies worden ze genoemd. Ik begeleid al vele jaren de reizen naar Orissa en ga er elke keer met plezier naar toe. Ik blijf genieten van de mensen en het landschap. Nergens vind je zulke schitterende oude bomen en nergens waan je je zo ver van alle stress en luxe die we in de westerse wereld in het dagelijks leven tegenkomen.

Ik ben elke keer weer verbaasd met hoe weinig de mensen in het stammengebied kunnen leven. En hoe creatief ze zijn als je hun kleding en sieraden ziet. Ze gebruiken natuurlijke kleuren waarmee ze ook hun hutten beschilderen. Het leuke vind ik, als we de stammen bezoeken dat mensen zich net zo aan ons vergapen als wij aan hen.

Tijdens de reis kampeer je in het gebied waar de stammen leven. Hier maak je elke dag een mooie wandeling naar één van de dorpen. Het enige dat je hoeft te doen is je tentje opzetten, de crew regelt de rest. Ze staan altijd voor je klaar en je wordt verwend met lekker eten en drinken.

Ik denk helaas wel dat in de komende jaren de meeste stammen zullen verdwijnen. Ze zullen zich meer en meer vermengen met de Hindoe bevolking. Wacht dus niet te lang als je nog een authentiek stukje India wilt zien!

Rondreis India - Orissa

Inheemse stammen en heilige steden

Rondreis Orissa, India
23 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!