Reisverslag van de Groepsrondreis India - Orissa
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Inheemse stammen en heilige steden

Wat ik zo bijzonder vind aan Orissa, is dat het nog écht India is. Hier vind je de oudste bewoners; Adivasies worden ze genoemd. Ik begeleid al vele jaren de reizen naar Orissa en ga er elke keer met plezier naar toe. Ik blijf genieten van de mensen en het landschap. Nergens vind je zulke schitterende oude bomen en nergens waan je je zo ver van alle stress en luxe die we in de westerse wereld in het dagelijks leven tegenkomen.

Ik ben elke keer weer verbaasd met hoe weinig de mensen in het stammengebied kunnen leven. En hoe creatief ze zijn als je hun kleding en sieraden ziet. Ze gebruiken natuurlijke kleuren waarmee ze ook hun hutten beschilderen. Het leuke vind ik, als we de stammen bezoeken dat mensen zich net zo aan ons vergapen als wij aan hen.

Tijdens de reis kampeer je in het gebied waar de stammen leven. Hier maak je elke dag een mooie wandeling naar één van de dorpen. Het enige dat je hoeft te doen is je tentje opzetten, de crew regelt de rest. Ze staan altijd voor je klaar en je wordt verwend met lekker eten en drinken.

Ik denk helaas wel dat in de komende jaren de meeste stammen zullen verdwijnen. Ze zullen zich meer en meer vermengen met de Hindoe bevolking. Wacht dus niet te lang als je nog een authentiek stukje India wilt zien!

Groepsrondreis India - Orissa

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven