Beoordelingen over de Groepsrondreis India - Orissa
< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Klik hier voor meer informatie over onze beoordelingen of lees beoordelingen op Trustpilot.
Reisbegeleiding
Vervoer
Overnachtingen
Reisroute
8.1 72 beoordelingen
 • 8 11-02-20

  Henk

  Leuk afwisselende reis door Orissa en kust.Wandelingen voor oudjes soms pittig.Alles goed verlopen.Goede chauffeur en reisleider leuke man.Eten viel niet bij iedereen goed.Als er voor ons werd gekookt was eten heerlijk.Weer oke,temp prima,Markten te gek.Dorpjes heel bijzonder.Veel foto's en films om lang na te genieten.Voor mij zeer geslaagde reis.

 • 9 11-02-20

  Sander

  Twee reizen in één. De heilige steden waar tempels en drukte de hoofdwoorden waren en daarna 'mensen kijken' in de kleine dorpjes en markten van Orissa. Daarnaast voor de afwisseling ook nog wat natuur. Voor de geoefende reiziger.

 • 8 12-02-19

  Albertine

  Een interessante, afwisselende reis. Mooi de diverse stammen te mogen bezoeken en te leren van de cultuur.

 • 8 12-02-19

  Margriet

  Een sobere reis door een onverwacht mooi, groen en bosrijk stuk van India. De grote steden staan lijnrecht tegenover de prachtige natuur met de mooie authentieke dorpen, de hartverwarmende bevolking en de prachtige rijstvelden. Grotere tegenstellingen kun je niet krijgen..

 • 8 12-02-19

  Marion

  mooie reis met prachtige wandelingen naar stille authentieke dorpjes. Prima reisleider die goed oplette wat wij mooi ,leuk en lekker vonden.

 • 8 12-02-19

  Jos

  Ik vond de reis erg fijn en interessant. De accommodaties waren zoals ik verwachtte in dit deel van India: sober, vaker vies maar vriendelijk personeel. De gids was super: betrokken, heel zorgvuldig en oplettend. Hij wist veel diverse onderwerpen interessante verhalen te vertellen. Nadeel was dat hij vaak moeilijk te verstaan was. De reis was pittig door de tamelijk lange dagen en het reizen in een kleine bus. Dat was vervelend voor vooral de lange mensen onder ons (drie personen). De tribes die we hebben bezocht waren erg boeiend en enerverend. Het omgaan met deze volkeren was erg prettig. Wellicht kwam dat ook omdat er weinig toeristen in deze gebieden aanwezig waren. Gelukkig maar. Maar alles verandert er, mede onder projecten van de diverse overheden erg snel. Hopelijk brengt dit de mensen welvaart, maar vooral meer geluk. Dit gaat niet altijd samen! De bezoeken aan deze volkeren waren voor mij , naast de prettige trektochtjes, de hoogtepunten. Kortom, een boeiende, leerzame en unieke reis!

 • 8 23-10-18

  Anoniem

  De reis was boeiend en inspirerend. De reisbegeleider deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Wat ons betreft had de reis minstens 5 dagen langer mogen duren om iets meer tijd voor eigen interesses te hebben.

 • 7 23-10-18

  Nelly

  Mooie reis, drukke reis. Erg veel gezien vooral de verschillende stammen in het gebied Orissa.

 • 9 23-10-18

  Emma

  Een afwisselende en erg interessante reis. Cultuur, natuur en geschiedenis zijn in een goede mengvorm samengebracht. Helaas was weinig echte wandelingen. De beschrijving klopt niet helemaal. Maar al met al een hele fijne reis mede door de goede gids die veel weet van Orissa. Het maakt dat ik deze reis waardeer met een 9.

 • 8 23-10-18

  Ingrid

  Mooie afwisselende reis.

 • 8 23-10-18

  Alma

  Een erg mooie reis. Ook door de afwisseling steden en wandelingen maar vooral de dorpjes van de minderheden.

 • 10 23-10-18

  Marjo

  Het was een super reis zeer bijzonder gedeelte van India waar de tijd stil lijkt te staan.

 • 8 23-10-18

  Johan

  De bestemmingen in deze reis zijn prachtig en nagenoeg onaangedaan door het toerisme. Ik een enkel dorp stromen de bewoners toe om te kijken naar die grote witte mensen en staan er inwoners zonder gene soms met open mond aan te kijken.. De gids was goed. De reis zat echter qua terugvlucht onlogisch in elkaar en gaf een minder fraaie beleving dan dat de beschrijving doet vermoeden. De dag aan het strand blijkt een avond in een hotel ver van het strand te zijn, uitsluitend om eerst terug te vliegen naar Calcutta om daar na een aantal uren bivakkeren alsnog via Mumbay naar Amsterdam te vliegen. Een verloren dag die voorkomen had kunnen worden als ervoor gekozen was om met dezelfde maatschappij rechtstreeks vanaf de badplaats naar Mumbay te vliegen en van daaruit naar Amsterdam.

 • 8 23-10-18

  Marjo

  Leuke reis met een kundige lokale gids en een geweldig goede kok. Veel gezien van dit prachtige deel van Indiadeel van India.

 • 8 07-11-17

  Marijke

  Een prachtige reis! Organisatie was prima, de reis verliep gladjes.

 • 9 07-11-17

  Ria

  Een onvergetelijke reis door de deelstaat Orissa. De enthousiaste gids die ons informeerde over de tempels, natuur, steden, markten en inheemse bevolking. De o zo vriendelijke gastvrije Indiërs die samen met ons een selfie wilde. We hadden basic hotels, 3 nachten gekampeerd. De kok die de laatste week met ons meereisde zorgde voor overheerlijke Indiaanse maaltijden. We hebben stiekem heimwee.

 • 8 07-11-17

  Charles

  Reis was prima. Veel gezien. Voorpret was wat minder door de slechte communicatie tot het einde toe of de reis wel doorging.

 • 8 07-11-17

  Kees

  Boeiende reis. Over Sawadee geen oordeel. De reis wordt immers aangekocht bij en uitgevoerd door een plaatselijke agent.

 • 9 07-11-17

  Sico

  Een pittige maar zeer fraaie reis. Als je nog iets wil zien van de tribale cultuur in Orissa, wacht dan niet te lang. In hoog tempo verdwijnen de huisjes van klei met een grasdak. Er komen bakstenen en golfplaten voor in de plaats. De traditionele kleding en tatoeages verdwijnen in een gezwind tempo. Het is een beetje: 'Nu of nooit'

 • 8 07-11-17

  Kees

  Onder leiding van een lokale gids hebben we een rondreis gemaakt langs steden., tempels, lokale markten en stammen. We zijn in contact gekomen met de lokale bevolking, hun leefwijze, hun huisvesting etc.

Groepsrondreis India - Orissa

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven