< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Indochina reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Het is in Laos vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C en 's avonds koelt het iets af. De temperaturen in de berggebieden liggen gemiddeld vijf graden lager en zijn aangenamer. Tijdens de moessontijd in de maanden mei tot en met september is het reizen zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt (voornamelijk in de namiddag, 's avonds en ‘s nachts). Tijdens de wintermaanden heb je in Laos en Centraal Vietnam warme kleding nodig. 

Vietnam is een langgerekt land en kent hierdoor verschillende klimaten. De regentijd begint in mei en eindigt in oktober. Tijdens de regentijd is het reizen zwaarder, maar ook goed mogelijk. Het zuiden van het land is tropisch. Het centrum van het land is ook tropisch, maar kent een koelere periode in de winter. 's Avonds is dan warme kleding nodig. In oktober, november en begin december wordt deze regio soms opgeschrikt door tyfoons en overmatige regenval.

Cambodja is het hele jaar door warm. De regenperiode duurt van mei tot oktober maar ook in onze winter kunnen buien vallen. In Cambodja kan de warmte vooral in de zomer zwaarder zijn doordat het hier relatief vochtig is.

Beste reistijd: het voor- en najaar; het regent dan minder en de temperatuur is aangenamer. Ook in onze zomermaanden zijn de landen prima te bereizen.

image
image
image

 Indochina reizen met een festival

Indochina reizen met een festival

Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in Boeddhistisch Zuidoost- Azie. Wie weet maak je tijdens je rondreis wel één van onderstaande festivals mee.

Pi Mai festival (Laos): Pi Mai betekent nieuw jaar. Tijdens dit festival wordt het begin van de nieuwe maankalender gevierd. Alle huizen worden schoongemaakt, mensen dragen nieuwe kledij en Boeddha beelden worden gewassen met heilig water. Dit is één van de interessantste festivals om mee te maken. Heuse watergevechten vinden plaats op straat en dat is zeer aangenaam met het warme weer. In bijna elke tempel (wat) vind er wel een ceremonie plaats. De beste plaats om dit festival mee te maken is Luang Prabang, waar er ook een Miss Nieuw Jaar wordt verkozen. Dit festival vindt plaats in april.

Lai Heua Fai festival (Laos): Het Lai Heua Fai, oftewel het Festival van het Licht wordt vooral gevierd in Luang Prabang. Op de vooravond van het festival loopt iedereen langs de tempels in parade naar de Mekong rivier, waar de bootjes/vlotjes in het water worden gezet. Dit festival vindt plaats in oktober.

That Luang festival (Laos): Dit festival wordt gevierd in en rondom twee van de belangrijkste tempels in Vientiane, namelijk de Lao Wat en de Pha That Luang. Monniken verzamelen zich rond de tempels waar ze aalmoezen en bloemen ontvangen. Later op de dag is er een kleurrijke processie met kaarsen. Dit festival vindt plaats in november.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat geen vreselijk lange, uitputtende dag trajecten. In Laos en Cambodja staat het toerisme nog in de kinderschoenen. De omstandigheden zijn, vooral in het noorden van Laos, af en toe primitief en vragen om een flexibele instelling en incasseringsvermogen. Daarnaast zijn de wegen van mindere kwaliteit en kan het vervoer tijdens de moesson zwaar zijn. Een positieve instelling is wel belangrijk.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de meeste verplaatsingen hebben we de beschikking over een eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Aziaten zijn gemiddeld kleiner dan Europeanen en beenruimte kan dus krap zijn. In het noorden van Laos leggen we een traject af met een boot. Het stuk van Da Nang naar Ho Chi Minhstad vliegen we met Vietnam Airlines. De infrastructuur laat in Indochina nog wel eens te wensen over, waardoor het reizen soms wat zwaarder kan worden.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Laos, Cambodja en Vietnam

image image image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

  Nieuws

 • Overlijden Thaise Koning Bhumibol

  14 okt 2016

  Zoals je ongetwijfeld uit de media hebt vernomen, is koning Bhumibol onlangs overleden. De koning is in Thailand een zeer belangrijke figuur. Bhumibol, die boven de partijen stond, had dan ook een bijna goddelijke status. Het hele land is momenteel in diepe rouw en daarom hebben de Thaise autoriteiten recentelijk een rouwperiode van een jaar afgekondigd. Omdat de inkomsten uit het toerisme voor Thailand van enorm belang zijn, blijven alle toeristische bezienswaardigheden gewoon open. De gevolgen voor jouw reis zijn dus beperkt. Wel zullen de komende tijd veel Thai naar Bangkok komen om hun overleden koning de laatste eer te bewijzen. Omdat de koning ligt opgebaard in de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha), die zich op het terrein van het oude Koninklijk Paleis bevindt, zal dit complex voorlopig niet of slechts in beperkte mate toegankelijk zijn voor toeristen. Verder wordt reizigers verzocht de komende periode gepaste kleding (d.w.z. bij voorkeur 'niet te bloot') te dragen en geen foto’s te maken van rouwende mensen.

Rondreis Indochina

Koloniale grandeur en natuurschoon

image
26 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!