< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Kamperen Mongolie - Diverse plaatsen

  Elf nachten kamperen we in tenten. Vaak word je omringt door de meest prachtige natuur. Sanitaire voorzieningen en stromend water zijn niet aanwezig, er is soms een rivier of meer in de buurt. De foto's zijn voorbeelden van de kampeerovernachtingen.

 •  

  Gerkamp Mongolie - Diverse plaatsen

  Gedurende de reis slaap je een aantal nachten in een traditionele ger. De gers zijn geplaatst in gerkampen, die voor toeristen gemaakt zijn. In deze gers staan twee tot vijf bedden. Er zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig en meestal een restaurant. De foto's zijn voorbeelden van de gerkampen.
 •  

  Gemeenschappelijke ger - Diverse plaatsen

  • image image
   Puur Sawadee

  Puur Sawadee - overnachting gemeenschappelijke ger

  Gedurende de reis zijn we een aantal nachten te gast bij nomadenfamilies, dan slaap je in een gemeenschappelijke ger. Deze dagen leven we even zoals de nomaden hier doen. Sanitaire voorzieningen en stromend water zijn niet of nauwelijks aanwezig, soms kun je je wassen in een rivier of meer. De foto's zijn voorbeelden van de overnachting bij de nomadenfamilies.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  Hotel Nine - Ulaanbaatar

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Hotel Nine ligt in het centrum van Ulaanbatar, vlakbij het standbeeld van Genghis Khan. Het hotel biedt gratis WiFi, heeft een eigen restaurant en verhuurt fietsen. De kamers zijn comfortabel en beschikken over een eigen badkamer en een waterkoker.

Accommodatie algemeen

Tijdens deze reis wordt overnacht in afwisselende accommodaties. In Ulaanbaatar slapen we in een comfortabel hotel, in tweepersoonskamers voorzien van eigen badkamer. Een groot deel van de reis (elf nachten) kamperen we in tweepersoons tenten. Kampeerervaring is niet nodig, belangrijk is dat je ervan houdt om midden in de natuur te verblijven. Sanitaire voorzieningen en stromend water kun je hier niet verwachten, soms kun je je wassen in een rivier of meer. We slapen vier nachten in een gerkamp met sanitaire voorzieningen en een restaurant. Twee nachten zijn we te gast bij nomadenfamilies en slapen dan in een gemeenschapsger.
Tijdens de gerovernachtingen geldt ook voor samenboekers soms dat er in de gerkampen een ger gedeeld moet worden. De gers bestaan uit twee tot vijf bedden.

Denk eraan dat elektriciteit niet altijd voorhanden is tijdens de reis. In de hotel en ger overnachtingen heb je (beperkte) elektriciteit mogelijkheden. Er is geen elektriciteit beschikbaar tijdens de kampeerovernachtingen en tijdens de overnachtingen bij de nomadenfamilies.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt. Wil je dit liever niet, dan kun je voor € 295,- extra een éénpersoonskamer bijboeken. We proberen terplekke zo veel als mogelijk dat deze kamers bij elkaar in de buurt liggen.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Tijdens de gerovernachtingen (6) kunnen we een eenpersoonsger niet garanderen, aangezien er een beperkt aantal slaapplaatsen is.

Eigen tent

Wanneer je een kamer wilt delen met een reisgenoot, maar tijdens de kampeerovernachtingen wel in een eigen tent wilt slapen, dan kun je een extra tent bijboeken. De kosten van een eigen tent zijn € 60,- per persoon voor 10 nachten . Boek je een éénpersoonskamer dan is de éénpersoonstent al inbegrepen.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis beschikken we bij een volle groep over een ruime bus. De Mongoolse wegen en tracks zijn van wisselende kwaliteit. Pech onderweg door bijvoorbeeld een lekke band kan voor komen.

Rondreis Mongolië

Reizen door het land van de blauwe luchten

image
23 dagen vanaf € 2.598
Avontuur-Plus
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!