< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Mongolie reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Het continentale of landklimaat van Centraal-Azië zorgt voor sterke seizoensverschillen. In Mongolië is het in de woestijn in de zomer droog en heet (35-40 °C) en in de winter koud. Dankzij de lage luchtvochtigheid zijn deze temperaturen toch goed te verdragen. In Ulaanbaatar is het in de zomerperiode tussen de 20-25 °C graden. De maanden juni t/m september gelden als beste reistijd. Tijdens de overige maanden is het te koud. In augustus valt de meeste regen, overdag kan het dan koel zijn. Vooral tijdens de reis in september kunnen de nachten in de graslanden en de woestijn behoorlijk koud zijn. Een goede slaapzak en warme kleding zijn dan onontbeerlijk.

image

 Mongolie reizen met een festival

Het Naadam festival is hét driedaagse Nationale Festival van Mongolië. Ieder jaar van 11 tot en met 13 juli vindt dit evenement plaats waar paardenraces, Mongools worstelen en boogschieten op het programma staan. Bij de paardenraces zijn er verschillende categorieën. Per categorie doen ongeveer 600 paarden mee die een afstand van 30 kilometer afleggen. Bij het boogschieten zijn er competities voor vrouwen en voor mannen. Aan de worstelwedstrijd doen ongeveer duizend mannen mee, die volgens een afvalrace-systeem om de eerste plaats strijden. Het boogschieten en de worstelwedstrijd zijn in en rond het stadion in het centrum van de stad. De finish van de paardenraces is ongeveer een uur rijden buiten de stad. Naast de sportieve evenementen is het Naadam festival vooral ook een sociaal gebeuren, waarbij (nomaden-) families elkaar treffen.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Hieronder volgt de afwijkende reisroute van de reis met vertrek op 22 juni 2016:
Dag 01 vlucht Amsterdam - Ulaanbataar
Dag 02 aankomst Ulaanbataar/ vrije dag
Dag 03 via Gandan klooster naar Khustai Nuruu N.P.
Dag 04 Khustai Nuruu N.P. / wandeltocht
Dag 05 naar Khogno Khan
Dag 06 Khogno Khan / wandeltocht; naar Gurvanbulag
Dag 07 Gurvanbulag / vrije dag
Dag 08 naar Ugii meer / vrije dag
Dag 09 naar Harhorin / bezoek Erdene Zuu
Dag 10 naar Orkhon vallei
Dag 11 Orkhon vallei / wandeltocht
Dag 12 naar Ongiin Khiid
Dag 13 naar Bayanzag / kamelentocht
Dag 14 naar Khongoryn Els
Dag 15 naar Yoliin Am
Dag 16 Yoliin Am / vrije dag
Dag 17 naar Tsagaan Suvraga
Dag 18 naar Ikh Gazriin Chuluu
Dag 19 naar Ulaanbaatar
Dag 20 Ulaanbaatar / vrije dag- Naadam festival 11 juli 2016
Dag 21 Ulaanbaatar / vrije dag- Naadam festival 12 juli 2016
Dag 22 Ulaan Baatar / vrije dag- Naadam festival 13 juli 2016
Dag 23 vlucht Ulaanbaatar - Amsterdam

Tijdens de reis verplaatsen we het vrije verblijf in Ulaanbaatar op dag 3, naar het einde van de reis. Op dag 3 reizen we naar het Khustai Nuruu Nationaal Park waarna het hele reisprogramma een dag naar voren verschuift. Op dag 6 rijden we na de wandeltocht in Khogno Khan direct door naar Gurvanbulag. Op het einde van de reis hebben we door deze aanpassingen twee extra dagen in Ulaanbaatar, tijdens het Nadaam Festival.

De reisroute van de reis met vertrek op 11 juli 2016 heeft geen aangepaste reisroute. Op dag 2, 12 juli 2016 kom je tijdens deze reis in Ulaanbaatar aan. Op dag 3, 13 juli 2016 ben je de hele dag in Ulaanbaatar.

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze reis is geschikt voor deelnemers met een avontuurlijk instelling. Naast een goede gezondheid en een positieve instelling dien je te beschikken over flexibiliteit en incasseringsvermogen: je moet goed tegen de temperatuur kunnen, die vooral in de woestijn kan schommelen tussen 25 en 40 °C. Tijdens de reis in september (maar soms ook eind juli of augustus) kan de temperatuur ’s nachts dalen tot rond het - 5 °C. In september kan het zelfs sneeuwen!

Belangrijk is dat je niet opziet tegen een aantal dagen waarop het er eenvoudig aan toe gaat en een aantal lange reisdagen. We gaan vroeg op pad om de dag zo optimaal mogelijk te benutten. Neem dus een avontuurlijke en positieve instelling mee. In Mongolië zullen dingen soms anders lopen dan gepland. De wegen zijn niet optimaal en soms afwezig.

Op diverse plaatsen wordt de (geasfalteerde) weg gerepareerd wat inhoudt dat we langer dan gepland over bepaalde trajecten zullen doen. Het traject van Harhorin tot en met Yoliin Am gaat over bandensporen dwars door de woestijn heen. Dit betekent onverharde, hobbelige wegen.

Tijdens de drie- en tweedaagse wandeltocht lopen we ongeveer vijf tot acht uur per dag, het terrein is heuvel- en rotsachtig. De warmte kan de wandeling extra vermoeiend maken. Tijdens of vlak na een regenbui kan de tocht zwaarder zijn omdat de wegen en paden glad en/of modderig kunnen zijn.

In de woestijn worden de kamelen van nomaden gehuurd. Het kan voorkomen dat de kamelen op onze geplande dag niet beschikbaar zijn. Er zal dan geprobeerd worden de tocht te verplaatsen naar een andere dag.

Voor deze reis geldt verder dat kamperen geen bezwaar moet zijn; we verblijven elf nachten in een tent. Op deze manier geniet je optimaal van de ongerepte Mongoolse natuur. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Dit betekent dat de gerkampen niet altijd even schoon en comfortabel zijn en douches soms niet werken. Ten slotte moet je er rekening mee houden dat je individuele vrijheid tijdens een kampeerreis minder groot kan zijn dan je gewend bent. Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, een prachtige omgeving, en vaak ongedwongen ontmoetingen met de lokale bevolking.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis beschikken we bij een volle groep over een ruime bus. De Mongoolse wegen en tracks zijn van wisselende kwaliteit. Pech onderweg door bijvoorbeeld een lekke band kan voor komen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Mongolië homestay nomadische familie

Twee keer ben je te gast bij nomadenfamilies, dan slaap je in een gemeenschappelijke ger. Deze dagen leven we even zoals de nomaden hier doen. Sanitaire voorzieningen en stromend water zijn niet of nauwelijks aanwezig, soms kun je je wassen in een rivier of meer.

image

Mongolië mobiele ger bibliotheek

We bezoeken een uniek project dat tot doel heeft kinderen van nomadenfamilies toegang tot boeken en onderwijs te bieden. De mobiele bibliotheek is in een ger gevestigd en bezit op dit moment ca. 700 boeken, een TV en een verzameling DVD's. Er wordt ook onderwijs gegeven. De ger verblijft 7-10 dagen in een soum (dorpje of verzameling tenten van nomadenfamilies) en reist dan weer door.

Rondreis Mongolie

Reizen door het land van de blauwe luchten

image
23 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!