< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Mongolië reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.
Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.
Boek je een reis met een Nederlandse reisbegeleider? Dan gaat er naast je reisbegeleider ook een lokale gids mee gedurende de reis. Dit is in Mongolië namelijk verplicht maar tevens ook nog eens ontzettend handig. Hij/zij spreekt de taal en kan je veel vertellen over het land en zijn cultuur. Je Nederlandse reisbegeleider heeft echter de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis en blijft te allen tijde je eerste aanspreekpunt voor wat betreft planning, programma en organisatorische zaken.

 Beste reistijd

Het continentale of landklimaat van Centraal-Azië zorgt voor sterke seizoensverschillen. In Mongolië is het in de woestijn in de zomer droog en heet (35-40 °C) en in de winter koud. Dankzij de lage luchtvochtigheid zijn deze temperaturen toch goed te verdragen. In Ulaanbaatar is het in de zomerperiode tussen de 20-25 °C graden. De maanden juni t/m september gelden als beste reistijd. Tijdens de overige maanden is het te koud. In augustus valt de meeste regen, overdag kan het dan koel zijn. Vooral tijdens de reis in september kunnen de nachten in de graslanden en de woestijn behoorlijk koud zijn. Een goede slaapzak en warme kleding zijn dan onontbeerlijk.

image

 Mongolië reizen met een festival

Het Naadam festival is hét driedaagse Nationale Festival van Mongolië. Ieder jaar van 11 tot en met 13 juli vindt dit evenement plaats waar paardenraces, Mongools worstelen en boogschieten op het programma staan. Bij de paardenraces zijn er verschillende categorieën. Per categorie doen ongeveer 600 paarden mee die een afstand van 30 kilometer afleggen. Bij het boogschieten zijn er competities voor vrouwen en voor mannen. Aan de worstelwedstrijd doen ongeveer duizend mannen mee, die volgens een afvalrace-systeem om de eerste plaats strijden. Het boogschieten en de worstelwedstrijd zijn in en rond het stadion in het centrum van de stad. De finish van de paardenraces is ongeveer een uur rijden buiten de stad. Naast de sportieve evenementen is het Naadam festival vooral ook een sociaal gebeuren, waarbij (nomaden-) families elkaar treffen.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Naadam festival 21 jun 2017 23 GV
Naadam festival 10 jul 2017 23 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze reis is geschikt voor deelnemers met een avontuurlijk instelling. Naast een goede gezondheid en een positieve instelling dien je te beschikken over flexibiliteit en incasseringsvermogen: je moet goed tegen de temperatuur kunnen, die vooral in de woestijn kan schommelen tussen 25 en 40 °C. Tijdens de reis in september (maar soms ook eind juli of augustus) kan de temperatuur ’s nachts dalen tot rond het - 5 °C. In september kan het zelfs sneeuwen!

Belangrijk is dat je niet opziet tegen een aantal dagen waarop het er eenvoudig aan toe gaat en een aantal lange reisdagen. We gaan vroeg op pad om de dag zo optimaal mogelijk te benutten. Neem dus een avontuurlijke en positieve instelling mee. In Mongolië zullen dingen soms anders lopen dan gepland. De wegen zijn niet optimaal en soms afwezig.

Op diverse plaatsen wordt de (geasfalteerde) weg gerepareerd wat inhoudt dat we langer dan gepland over bepaalde trajecten zullen doen. Het traject van Harhorin tot en met Yoliin Am gaat over bandensporen dwars door de woestijn heen. Dit betekent onverharde, hobbelige wegen.

Tijdens de drie- en tweedaagse wandeltocht lopen we ongeveer vijf tot acht uur per dag, het terrein is heuvel- en rotsachtig. De warmte kan de wandeling extra vermoeiend maken. Tijdens of vlak na een regenbui kan de tocht zwaarder zijn omdat de wegen en paden glad en/of modderig kunnen zijn.

In de woestijn worden de kamelen van nomaden gehuurd. Het kan voorkomen dat de kamelen op onze geplande dag niet beschikbaar zijn. Er zal dan geprobeerd worden de tocht te verplaatsen naar een andere dag.

Voor deze reis geldt verder dat kamperen geen bezwaar moet zijn; we verblijven elf nachten in een tent. Op deze manier geniet je optimaal van de ongerepte Mongoolse natuur. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Dit betekent dat de gerkampen niet altijd even schoon en comfortabel zijn en douches soms niet werken. Ten slotte moet je er rekening mee houden dat je individuele vrijheid tijdens een kampeerreis minder groot kan zijn dan je gewend bent. Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, een prachtige omgeving, en vaak ongedwongen ontmoetingen met de lokale bevolking.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis beschikken we bij een volle groep over een ruime bus. De Mongoolse wegen en tracks zijn van wisselende kwaliteit. Pech onderweg door bijvoorbeeld een lekke band kan voor komen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Mongolië

Reizen door het land van de blauwe luchten

image
23 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!