< Terug naar resultaten

Rondreis Nepal Annapurna Dhaulagiri

9-daagse trekking door het Annapurna en Dhaulagiri gebied

Waarom deze reis?

 • Prachtige 9-daagse trektocht door het Annapurna en Dhaulagiri gebied in de Himalaya
 • Trekking door een ongerept gebied waar nog zeer weinig toeristen komen
 • Afwisselende route langs dorpjes, rodondendronbossen en besneeuwde bergen
 • Trektocht is inclusief berggids, assistentgidsen en dragers
 • Prachtige uitzichtpunten bij Poon Hill (3194 m) en Kopra Ridge (3650 m)

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Nepal

Route 17 daagse rondreis Nepal Annapurna Dhaulagiri

Wil je wandelen door de mooiste bergen van Nepal, zonder al te veel toeristen tegen te komen? Dan is deze wandelvakantie door Nepal ideaal! De trektocht begint in het populaire Annapurna gebied, maar al snel verlaten we de gebaande paden. We lopen door rododendron bossen en alpine landschappen, met vrijwel constant geweldige uitzichten op het Annapurna en Dhaulagiri massief. Ons doel is Kopra Ridge, één van de meest spectaculaire uitzichtpunten van dit gebied. De besneeuwde toppen van de Himalaya lijken hier wel heel dichtbij! Wil je meer van Nepal zien boek dan de 7-daagse verlenging waarbij je naar het Chitwan Nationaal Park en het charmante plaatjse Nuwakot reist.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Kathmandu
 2. Dag 2 - aankomst Kathmandu
 3. Dag 3 - Kathmandu / stadstour
 4. Dag 4 - naar Bandipur
 5. Dag 5 - naar Pokhara (850m)
 6. Dag 6 - dag 1 trektocht: Nayapul (1080 m) naar Ghandruk (2000 m)
 7. Dag 7 - dag 2 trektocht: naar Tadapani (2590m)
 8. Dag 8 - dag 3 trektocht: naar Bayali Kharka (3450m)
 9. Dag 9 - dag 4 trektocht: naar Upper Chistibung (2990m)
 10. Dag 10 - dag 5 trektocht: naar Kopra Ridge (3650m)
 11. Dag 11 - dag 6 trektocht: naar Swanta (2195m)
 12. Dag 12 - dag 7 trektocht: naar Danda Kharka (2850m)
 13. Dag 13 - dag 8 trektocht: naar Hille (2070m) via Poonhill (3194 m)
 14. Dag 14 - Dag 9 trektocht: naar Naya Phul - bus naar Pokhara
 15. Dag 15 - naar Bhaktapur
 16. Dag 16 - Bhaktapur / vrije dag
 17. Dag 17 - vlucht Kathmandu-Amsterdam
Bekijk reisroute

Actieve rondreis met 9-daagse trektocht

Dit is een actieve wandelvakantie in Nepal met een 9-daagse trekking door de Himalaya. Je loopt gemiddeld tussen de 4 en 6 uur per dag over paden die behoorlijk stijgen en dalen. In de steden overnachten we in comfortabele hotels. Tijdens de 9-daagse wandeltocht slaap je in eenvoudige lodges met gedeelde sanitaire voorzieningen. We reizen door Nepal met een privé bus, zodat we zelf kunnen bepalen waar we willen stoppen.

Kathmandu, Bandipur en Pokhara

We beginnen deze actieve vakantie door Nepal in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een bonte mengeling van mensen, riksja's, fietsen, rijkelijk bewerkte tempels én heilige koeien. Auto's, moderne hotels en internetcafés zorgen voor contrast tussen de oude tradities en de eenentwintigste eeuw.

In het autovrije Newari dorpje Bandipur lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. We overnachten in een sfeervol oud Newari koopmanshuis dat in volle glorie is hersteld.

Pokhara is prachtig gelegen aan het enorme Fewa Meer. Als je over het meer vaart met je roeibootje zie je de toppen van het Annapurna Massief weerspiegeld in het meer.

Langs de hoogste toppen van de Himalaya in Nepal

We maken een 9-daagse trektocht door de Himalaya. De tocht komt in een gebied waar nog nauwelijks toeristen komen. We overnachten in vijf maal in zogenaamde community lodges, gelegen op prachtige plekken midden in de natuur. De uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van het Annapurna en Dhaulagiri massief, de groene dalen en de dromerige dorpjes zijn onvergetelijk.

Ontspannen einde van je wandelvakantie in Nepal

We besluiten deze actieve wandelreis met een bezoek aan Bhaktapur. Bhaktapur is één van de koningssteden in de Kathmandu Vallei en heeft een prachtige, authentieke sfeer. Er staan veel tempels en in kleine winkeltjes zie je hoe zilversmeden, koperslagers en leerbewerkers op traditionele wijze hun ambacht uitoefenen. 's Avonds chanten oudere mannen voor de tempels tot de goden.

Verlenging in Chitwan 

Je kunt deze reis verlengen met een ontspannen week in Nepal. In het natuurreservaat Chitwan ga je op zoek naar neushoorns en krokodillen. Per jeep of in een uitgeholde boomstam kun je dit reservaat in het warme zuiden van Nepal verkennen. Ook bezoek je Nuwakot. In Nuwakot verblijven we in een boerderij die helemaal in oude glorie is hersteld. Het is een heerlijke, landelijk gelegen plek. De tuin biedt een geweldig uitzicht op de vallei, en nodigt uit tot lekker relaxen. Of maak een wandeling door de prachtige omgeving.

Single vakanties Nepal

Wij bieden diverse reizen naar Nepal speciaal bestemd voor alleenreizenden/singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Nepal Annapurna Dhaulagiri

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.