Singlereis langs de geschiedenis van Vietnam

Tijdens je singlereis zul je ontdekken dat Vietnam een lange en roerige geschiedenis kent. Westerlingen hebben Vietnam ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noorden van deze gebieden was een Vietnamese Staat gevestigd die afwisselend onder de controle van de Chinezen stond en onafhankelijk was. Het zuiden stond onder invloed van diverse rijken. In 1535 bereikten Portugese handelaren Vietnam en stichten een handelspost Faifo.
Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en in 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na het vertrek van de Franse troepen werd Vietnam in 1954 verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. Van 1957-1975 vond de beruchte Vietnam-oorlog plaats. Deze kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's uit het noorden te verslaan. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975, waarop het land in 1976 werd herenigd en het land communistisch werd.

Baai Vietnam

Vietnam probeerde in de jaren erna de banden met de Verenigde Staten weer aan te halen, maar de Amerikaanse regering verbood dit. Het werd Vietnam tot 1993 zelfs onmogelijk gemaakt om geld te lenen van de Wereldbank. Het land kreeg slechts steun van de Sovjet-Unie. Hoewel het land tegenwoordig economische vrijheden kent, blijft de communistische partij de politiek strak in handen houden. De situatie in Vietnam is wat dat betreft vergelijkbaar met die in China maar zeer geschikt voor een vietnam rondreis.

Bevolking en cultuur

Vietnam telt bijna 85 miljoen inwoners. De meeste van deze mensen wonen in de noordelijke en zuidelijke delta en langs de kust. Dit betekent dat 90% van de bevolking in ongeveer 1/3 van het land woont. De overige 10% woont in de berggebieden in het westen en het noorden.

paleis Vietnam

Tijdens je singlereis door Vietnam zul je merken dat de cultuur van de bevolking sterk is beïnvloed door de Chinese. Dit is ook te merken in de keuken, vooral in het noorden van het land. Daar zijn de maaltijden over het algemeen eenvoudiger, omdat het noorden traditioneel armer is dan het zuiden. In het centrale deel vind je de meest traditionele Vietnamese keuken. Je kunt er genieten van uitbundige, kleurrijke en behoorlijk gepeperde gerechten. Men gebruikt veel sojasaus, vissaus en hoisin-saus.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Vietnam

Over Vietnam

Vietnam leent zich uitstekend voor een singlereis. Een prachtig land met haar heuvel- en bergachtige landschap en uitgestrekte Mekongdelta. Maak kennis met de heerlijke, kleurrijke Vietnamese keuken. En ontdek de prachtige steden als het vroegere Saigon, Hué en Hanoi, waar de Franse koloniale sfeer nog goed behouden is gebleven. Vietnam staat bekend om zijn stranden, rivieren, boeddhistische pagodes en bruisende steden. Hanoi, de hoofdstad, is een eerbetoon aan het communistische tijdperk.

Voor de meeste Vietnamese mensen is verbinding met familie en de gemeenschap van het grootste belang. De meeste festivals en feestdagen worden doorgebracht met de familie. De meeste Vietnamese houden zicht vast aan een religie, dat is  een mix van boeddhisme,  confucianisme en taoïsme. Naast deze grote religies heb je ook een groot aantal praktiserende katholieken in Vietnam. 

Wist je dat...

 • Vietnam met slechts 15% het laagste percentage analfabeten van heel Azië kent?
 • In de Mekong veel mensen in paalwoningen wonen?
 • Vietnam de op een na grootste rijstexporteur ter wereld is en zij eenderde van de totale wereldproductie van cashewnoten produceert?
 • Voorouderverering in Vietnam een belangrijke rol speelt?
Er zijn 2 singlereizen naar Vietnam die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • De Vietnamese keuken: spring rolls, vis en rijst!

  Azië, 14-08-17

  De meest gebalanceerde keuken van heel Azië? Die vind je ongetwijfeld in Vietnam. Zoet, zuur, pittig, verse kruiden en overheerlijke vissauzen; dát is wat je in dit Zuidoost-Aziatische land kunt ve...

  Lees verder
 • Singlereis naar Vietnam? Doen!

  Azië, 20-07-16

  Bij Sawadee kun je de meest prachtige singlereizen boeken, waaronder een reis naar Vietnam. De singlereizen van Sawadee zijn bedoeld voor alleenstaanden, bijvoorbeeld als je partner thuis blij...

  Lees verder
image

Singlereis door Vietnam vol hoogtepunten

Vietnam kent meerdere toeristische hoogtepunten die je tijdens je singlereis gezien moet hebben, waaronder een aantal prachtige steden. Denk aan Hanoi, Saigon, Hué en Hoi An. Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden, zoals de baai van Along, de overblijfselen van de Cham, maar ook de indrukwekkende monumenten van de Vietnamoorlog.
In de stad Hanoi is de Franse koloniale sfeer goed behouden gebleven. Je vindt er brede boulevards en koloniale huizen. Het is een vrij rustige stad, met meerdere parken en meren waar je heerlijk kunt relaxen. Dit in tegenstelling tot Ho Chi Minhstad (het vroegere Saigon), dat een stuk drukker is. Het centrum wordt 'District 1' genoemd. Het hart wordt gevormd door Dong Khoi Street, die loopt van de kathedraal naar de kade langs de Saigon Rivier. Je vindt er diverse hotels, winkels en restaurants. Bovendien staan er een aantal mooie koloniale gebouwen, zoals de Opera, het Hotel de Ville en beroemde hotels als het Rex en het Continental.

saigon notre dame cathedral


De stad Hué, die we tijdens onze reizen ook aandoen, ligt langs de Huong Giang, ook wel 'Parfumrivier' genoemd. De citadel en het oude stadsdeel liggen aan de noordkant, nieuwere wijken liggen ten zuiden van de rivier. De citadel was de zetel van het keizerlijke bestuur over Vietnam, vanaf de hereniging van het land in 1802. Het is een uitgestrekt complex van paleizen, tempels en musea. Ten zuiden van Hué liggen de Keizerlijke Graven. Het zijn mooie voorbeelden van boeddhistische bouwkunst.

Beste reistijd Vietnam

In het zuiden van Vietnam duurt het droge seizoen van december tot eind april of mei, en het regenseizoen van mei tot november. Overdag zijn de temperaturen zelden onder de 20 ° C, zo nu en dan kan het 40 ° C worden tijdens de warmste maanden (maart, april en mei).

Rond Nha Trang begint het natte seizoen in november en loopt het door tot en met december. Verder naar het noorden rond Hué en Da Nang duurt het regenseizoen wat langer, van september tot februari. De temperaturen bereiken het maximale rond juni tot augustus.

Noord-Vietnam is over het algemeen warm en zonnig van oktober tot december. De temperaturen stijgen in maart naar rond de 40 ° C, hoewel de gemiddelde temperaturen in Hanoi zweven rond de 30 ° C.

image

Nha Trang

Beschouwd als de Parel van de East Sea (aka Zuid-Chinese Zee), Nha Trang is een tropisch paradijs waar het hele jaar door warm is. De Golf van Nha Trang is ongeveer 507 vierkante kilometer, bestaande uit 19 eilanden. Elk eiland heeft iets speciaals om te bewonderen, variërend van lege stranden tot grotten. Nha Trang beschikt over een kleurrijk koraalrif waardoor het een ideale bestemming is om te snorkelen en/of duiken.

Nha Trang strand

Mekong Delta

Doe het gewoon, de kleur van de Mekong Delta is niet te beschrijven. Uit de verschillende landschappen: weelderige groen en uitgebreide waterwegen. Het veelzijdige dagelijkse leven, leveranciers onderhandelen over drijvende markten en boeddhistische monniken lopen over de straten. De zogenaamde 'rijstkom' van Vietnam is een uitgebreide oppervlakte van 12 provincies, elk heeft iets unieks. My Tho en Vinh Long is beroemd om de boot-trip en drijvende markten, Sa december staat bekend om zijn prachtige rivierenlandschap en betoverende bloem plantage, en Ca Mau voor zijn mangroven en moerasgebieden.

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!