Rondreis Ethiopië

Rondreis Ethiopië: hoewel je het op het eerste gezicht misschien niet zou verwachten, vind je in Ethiopië prachtige toeristische attracties. Ontdek in het land diverse nationale parken, bergen, meren en woestijnen en bovendien, het laagste punt van Afrika. Laat je verrassen door het jaarlijks terugkerende Timkat Festival of de geheel eigen inheemse keuken.

Sawadee biedt onderstaande rondreizen naar Ethiopië aan:

image

Reizen met Sawadee door Ethiopië Lees onze Ethiopië reisverhalen
Er zijn 3 reizen die voldoen aan jouw wensen

Meles Zenawi

Ethiopië kent een oude, boeiende geschiedenis. Er is in het land over het algemeen weinig oorlog gevoerd, hoewel het wel een aantal keren veroverd is geweest. Ondanks dat, is het een van de weinige Afrikaanse landen die niet gekoloniseerd is geweest. Er zijn veel keizers en koningen in Ethiopië aan de macht geweest die allemaal iets anders wilden bereiken. In 2007installeerde premier Meles Zenawi een politiek systeem in Ethiopië dat op etnisch federalisme wordt gebaseerd. De meerderheid van de opgeleide Ethiopiërs zijn niet gelukkig met het beleid van Zenawi. Zijn medestanders bewonderen hem echter over het algemeen voor het brengen van een vrij transparante overheid.

Gematigd klimaat en gevarieerd landschap

Het klimaat in Ethiopië is over het algemeen gematigd, ondanks de ligging nabij de evenaar. De hoofdstad Addis Abeba vormt hier een voorbeeld van. Het klimaat wordt er nog versterkt door de ligging op 2.500 meter hoogte. In het oosten en westen echter, kunnen de temperaturen naar zeer hoge waarden stijgen. In dit land met een oppervlakte van ongeveer 1,2 miljoen vierkante kilometer, vind je zeer diverse geografische landschappen. Bergen, meren, woestijnen en regenwoud wisselen elkaar af. Dit heeft tot gevolg gehad dat er ook veel soorten planten en dieren te vinden zijn, waarvan sommigen uniek in de wereld.

Noord Ethiopië

In het noorden van Ethiopië, waar we tijdens onze korte reis zullen rondtrekken, tref je bijvoorbeeld een gevarieerde natuur aan die je onder andere meeneemt naar nationaal park Semien Mountains, waar je het hoogste punt van het land vindt, Ras Dejen (4.620 m). Daarnaast kenmerkt het park zich door diepe kloven en spitse rotsformaties. Er komen onder andere Ethiopische wolven, Gelada bavianen en Walia steenbokken voor. In het noorden tref je verder het 3.600 km2 grootte Tanameer aan, met haar vruchtbare oevers en de prachtige watervallen van de Blauwe Nijl. Ook liggen er eilandjes waar eeuwenoude kloosters te vinden zijn die vaak prachtige schilderingen en (kunst)schatten herbergen.

Timkat Festival

Een van de belangrijkste festivals in Ethiopië is het Timkat festival. Jaarlijks wordt hierbij in januari de doop van Jezus door Johannes de Doper gevierd. Het festival begint met een kleurrijke processie, die wordt gevolgd door een nacht vol gebeden en dansen. Tijdens de processies in verschillende plaatsen worden replica's van de Ark des Verbonds uit de kerken meegedragen en na twee dagen weer opgeborgen. Volgens de overlevering kwam de originele Ark des Verbonds destijds in Ethiopië terecht vanuit Jeruzalem. Men gelooft dat tegenwoordig het origineel nog in Axum in Noord-Ethiopië ligt opgeslagen. Het hoogtepunt van het festival is wanneer de hoge priester het sein geeft tot 'nat worden'. Zo wordt in Gondar massaal in het bad gesprongen dat ooit toebehoorde aan de 14de-eeuwse keizer Fascilida. Wil je dit festival met eigen ogen meemaken? Dat kan tijdens de speciale festivalreizen van Sawadee.

Toerisme in Ethiopië

Ethiopië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een potentiële vakantiebestemming voor een groepsreis; toch heeft dit prachtige land de hedendaagse toerist veel te bieden. Naast de mooie natuurgebieden in Noord Ethiopië en de festivals vind je in Ethiopië bijvoorbeeld ook het Shalla-Abiatta Lakes National Park met uiteenlopende vogelsoorten en hotsprings die door de lokale bevolking worden gebruikt als medicinaal bad. Ook de Danakil Depressie, het laagste punt in Afrika (100m onder de zeespiegel) en de heetste plek op de wereld met het Asale zoutmeer zijn een bezoekje waard.
Ondanks het omvangrijke toeristische potentieel is er in het land een tekort aan goede accommodatie en faciliteiten. Daarom heeft de overheid in het National Tourism Development Plan verschillende gebieden ter ontwikkeling geïdentificeerd. Toerisme is bovendien onderdeel van de Poverty Reduction Strategy. De overheid heeft regionale luchthavens vernieuwd en historische locaties gerestaureerd.

Wist je dat...

-61 % van de Ethiopische bevolking Christen is?
-Ethiopië een geheel eigen keuken heeft, gebaseerd op injera (zuurbrood) en kitfo (afhankelijk van de regio rauw dan wel halfrauw vlees, gemarineerd in boter, kruiden en kaas)?
-Het land een eigen kalender heeft met 13 maanden en een eigen jaartelling die 8 jaar verschilt van de onze?
-Ethiopië 27 maal zo groot is als Nederland?
-Koffie oorspronkelijk uit Ethiopië komt? Het woord 'koffie' komt van Kefa, de naam van een van de zuidelijke provincies van Ethiopië.

Wil je meer weten over de geschiedenis, de bevolking, de politiek, het klimaat en andere feiten van dit land?
Klik hier voor meer achtergrondinformatie over Ethiopië

Naar boven