7 Hoogtepunten van West-Canada | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
7 Hoogtepunten van West-Canada

7 Hoogtepunten van West-Canada

Canada, een bestemming die bij menigeen op zijn of haar bucketlist staat. En dat is niet voor niets. Een rondreis door het westen van Canada heeft je namelijk heel wat te bieden. Denk aan kraakheldere meren, majestueuze bergketens, bijzonder wildlife en nog veel meer. Benieuwd naar de hoogtepunten van dit prachtige land? Lees dan snel verder, want wij lichten ze uit in dit blog.

Wells Gray, Canada

1. Kanovaren in Wells Gray

Canada is rijk aan watervallen en meren, dus uitermate geschikt voor watersport. Zo kun je in Wells Gray Provincial Park bijvoorbeeld prachtig kanovaren. Het Clearwater Lake is een zeer rustig meer dat je uitstekend per kano kunt ontdekken. Peddel op je gemak langs de kustlijn van het meer en wellicht spot je wel een hert of eland langs de oevers. Je kampeert op een strandje en je kanoot de volgende ochtend nog langs een paar mooie watervallen, waaronder de 140 meter hoge Helmcken Waterfall.

Tofino op Vancouver Island, Canada

2. Tofino, Vancouver Island

Tofino zelf is klein, maar het is een goede uitvalsbasis om het westen van Vancouver Island te ontdekken. De beste manier om de eilandjes voor de kust te ontdekken is per zeekajak. Op de eilandjes kun je prachtig wandelen. Je vindt er een regenwoud, kleine strandjes en een divers wildleven. Zo kun je hier de zwarte beer tegenkomen. Rondom de eilandjes vind je diverse waterdieren, waaronder bultrugwalvissen en orka’s. Met name om dat laatste is Tofino populair bij toeristen.

Jasper Nationaal Park in Canada

3. Wandelen in Jasper National Park

Bewandel de woeste bergen van Jasper National Park, gelegen in de Canadese Rocky Mountains. Je kunt diverse soorten wandelingen maken. Van eenvoudig, zoals bijvoorbeeld de Angel Trail, tot meer gevorderde wandelingen zoals bijvoorbeeld de Whistlers Summit. Allemaal zijn de routes echter even mooi. Geniet van schitterende vergezichten en wellicht zie je wel ijsbergen in het water, die van een gletsjer zijn afgebroken. Ook in dit nationale park vind je een grote diversiteit aan dieren. Denk aan o.a. bevers, elanden, beren en wolven. Doe je het liever wat rustiger aan in dit park, dan kun je een boottocht maken op Maligne Lake of relaxen in de heerlijk warme hotsprings van Miette.

Banff Nationaal Park in Canada

4. Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada en ook een van de bekendere. Net als in veel andere nationale parken kun je hier zeer goed aan watersport doen. Bijzonder hier zijn de zogenaamde ‘hoodoos’ ofwel aardpiramides. Dit zijn pijlerachtige rotsformaties bestaande uit een kern van zacht gesteente, omhuld met harder gesteente. Interessant, maar het echte hoogtepunt in Banff National Park is waarschijnlijk wel het felturquoise meer Lake Louise. Omringd met vele naaldbomen is dit werkelijk een plaatje om te zien en je zult het niet snel vergeten.

Vancouver in Canada

5. Vancouver

Vancouver is een relaxte stad, in het noorden gelegen aan de oceaan en in het zuiden tegen een brede rivier. Het is met ruim 630.000 inwoners een van de grootste steden van het westen van Canada. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen in het grote Stanley Park, het bekendste stadspark van Vancouver. Jaarlijks komen hier miljoenen bezoekers op af. In dit park staan een aantal grote totempalen die herinneren aan de geschiedenis van de stad. Nog een plek die geliefd is bij zowel inwoners als toeristen is Granville Island. Op een klein eiland vind je een foodmarket met allerlei kraampjes met etenswaren, lokale delicatessen en zelfs huishoudelijke artikelen, maar ook o.a. winkels en kunstgalerijen. Gastown is het historisch centrum van de stad en een wijk waar je terecht kunt voor leuke eettentjes en om te shoppen. Voor een geweldig uitzicht over de stad moet je bij The Lookout zijn. Een grote toren van 168 meter hoog met een observatiedek.

Icefield Parkway, mooie autoroute in Canada

6. Icefield Parkway

Reis je graag eens over een van de mooiste autowegen ter wereld? Dan moet je zeker de Icefield Parkway niet overslaan. Dit is de weg tussen Jasper en Banff National Park. Grote kans dus dat deze weg wel onderdeel is van jouw reis. De Icefield Parkway is maar liefst 230 kilometer lang en voert je langs gletsjers, woeste berglandschappen, wilde rivieren en adembenemende uitzichtpunten.

Yoho Nationaal Park in Canada

7. Yoho National Park

Yoho National Park is een relatief klein en onbekend park grenzend aan Banff National Park, maar zeker net zo mooi. Het doet totaal niet onder voor de bekendere nationale parken. De naam ‘Yoho’ komt van de Cree-Indianen en betekent ‘ontzag en verwondering’ en dat geldt hier absoluut. Emerald Lake is een van de populairste bezienswaardigheden; een felgroen meer omringd door een prachtig landschap. Verder zijn de Takakkaw Falls en Wapta Falls erg indrukwekkend te noemen. De eerste vanwege zijn hoogte van maar liefst 254 meter, de tweede vanwege de breedte van 150 meter. Het water van de Wapta waterval stort 30 meter naar beneden in de Kicking Horse-rivier. Deze rivier loopt dwars door het park en als je deze volgt, kom je vanzelf langs de diverse bezienswaardigheden.

Dit waren onze 7 hoogtepunten van Canada. Ben jij ook in Canada geweest en mis je iets? Laat ons dan in een reactie weten welk hoogtepunt nog ontbreekt.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte