< Terug naar overzicht
De leukste Amerikaanse steden om te bezoeken

De leukste Amerikaanse steden om te bezoeken

Groot, groter, grootst! Dit is waar je al snel aan denkt als je je reis naar de VS aan het plannen bent. Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden en de vrijheid. Tijdens je rondreis door de Verenigde Staten maak je kennis met de lokale cultuur, immens hoge gebouwen, heerlijke culinaire hoogstandjes en nog zoveel meer! Amerika heeft een scala aan ontzettend leuke steden. Graag delen wij 8 populaire steden met jou die in onze reizen voorkomen. 

1. Los Angeles

‘Love it or leave it’ is ook wel het motto van LA! Los Angeles wordt ook vaak ‘LA’ of ‘The City of Angels’ genoemd. Deze stad is de grootste stad van de staat Californië en tevens de op een na grootste stad van de VS. Hou bij je bezoek rekening met flinke afstanden en enorme verkeersdrukte. De gehele stad kent (inclusief de buitenwijken) 16 miljoen inwoners. De stad heeft een flink aantal leuke bezienswaardigheden die veel door toeristen worden bezocht. Een greep hieruit zijn: Rodeo Drive, Venice Beach, Hollywood en Santa Monica. ‘The Walk of Fame’ in Hollywood is misschien wel het bekendste waar je in de voetsporen treedt van ’s werelds beroemdste film en televisiesterren.

2. San Francisco

Als je aan deze stad denkt, denk je misschien meteen aan de Golden Gate Bridge en de voormalige beroemde gevangenis Alcatraz. San Francisco is zo ongeveer de populairste stad van Amerika. Deze stad staat bekend om een heel open karakter, een heuvelachtig landschap en veel culturele diversiteit. Het is de meest liberale stad van de VS doordat iedereen zo welkom is. Het is het handigst om de stad per voet te bezoeken. De stad bestaat uit 44 heuvels, dus goede (wandel)schoenen zijn van belang. Populaire bezienswaardigheden zijn: wandelen of fietsen over de Golden Gate Bridge, een bezoek aan de gevangenis Alcatraz op Alcatraz Island, een ritje met de kabeltram, een bezoek aan Chinatown, ‘zigzaggen’ door Lombard Street, vis eten en zeehonden kijken op Fisherman’s Warf en winkelen in winkelgebied Union Square. In San Francisco raak je niet snel verveeld! 

3. Las Vegas

Gokken, geld winnen, krankzinnige bouwwerken en shows. Dat is waar het in Las Vegas om draait! Deze stad wordt ook wel ‘Sin City’ genoemd. Deze populaire stad, gelegen middenin de Nevada Woestijn, heeft een behoorlijke reputatie. Een bezoek aan Las Vegas zal je altijd bijblijven. Mede door de hoeveelheid aan casino’s en het groot aantal waanzinnige shows. Vooral tijdens je wandeling over de 6.8 km lange Strip zal je al snel je ogen uitkijken. Daarnaast is de stad ook rijk aan een hoeveelheid diverse keukens waar je heerlijk kunt eten. Gokken en Las Vegas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelfs in de supermarkten kan je een gokje wagen. Onmogelijk om je in Las Vegas te vervelen! 


4. New Orleans 

Ook New Orleans is een stad met een bijnaam. Twee zelfs: ‘The Big Easy & NOLA (New Orleans, LA). New Orleans is DE geboortestad van de Jazz en de Blues in het zuidelijke Verenigde Staten. Het is een stad dat net een beetje anders is dan de rest van de VS. Het is de grootste stad van Louisiana gelegen aan de Mississippi. Echt een uniek stukje Amerika. Bruisend, swingend, vermakelijk en ontspannend. Op elke straathoek en in elke bar kan je luisteren naar livemuziek in combinatie met lekker eten. Enkele bezienswaardigheden in New Orleans zijn: The French Quarter met haar elegante lage gebouwen, Jackson Square waar filmploegen regelmatig filmscenes opnemen, Bourbon Street met een rijkelijk nachtleven en Hurricane Katrina Memorial wat het verhaal vertelt over de verwoestende orkaan Katrina in 2005. 

5. New York

Wie kent New York City nou niet! Ook wel ‘The Big Apple’ genoemd. Het Vrijheidsbeeld, The Empire State Building, The Brooklyn Bridge en Central Park zijn ook wel de meeste bekende symbolen als je aan New York denkt. De grootste stad van de VS gelegen in de staat New York. Dankzij een zeer invloedrijke rol in o.a. handel, media en financiën is New York ook wel een van dé wereldsteden van de VS en van de wereld. Een stad waar je ooit eens geweest moet zijn. Op cultureel gebied is er ook veel te doen. Bezoek musea als: The Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim Museum. Ook mag shoppen in 5th Avenue en SoHo niet ontbreken. En natuurlijk een bezoek aan Times Square en Rockefeller Center. The city that never sleeps!


6. Miami

Miami ligt gelegen in de staat Florida en is ook wel bekend om haar zonnige stranden en heerlijke temperaturen. Van alle stranden is Miami Beach de grootste reden waarom toeristen naar Miami reizen. Het strand en de gehele stad heeft een glamoureuze sfeer waar je heerlijk kunt ontspannen omringd door palmbomen. Natuurlijk heeft Miami nog veel meer te bieden buiten Miami Beach. Denk aan Little Havana. Een wijk waar je de Cubaanse sfeer kunt proeven dankzij Latijnse muziek en een Cubaanse tabaksgeur. Met een ervaren gids kan je de mooiste plaatsen in deze wijk bekijken. Lincoln Road is vergelijkbaar met 5th Avenue in New York. Deze weg staat vol met koffieshops, winkels en theaters. Bayside Marketplace is een drukbezochte boerenmarkt in de binnenstad en Bayfront Park is een publiek park ook gelegen in de binnenstad.

7. Orlando

Orlando is net als Miami ook een stad gelegen in Florida en is ook wel een belangrijke toeristische bestemming. Orlando staat vrijwel bekend dankzij een groot aantal themaparken zoals: Walt Disney World, Universal Studio’s en Sea World. Orlando is om deze reden razend populair bij gezinnen met (jonge) kinderen. Hoe heerlijk is het om met tropische temperaturen in een themapark rond te lopen? Buiten deze parken heeft Orlando ook meer te bieden. De straat van Orlando is International Drive. Aan deze weg liggen de meeste hotels, enkele attractieparken en is ook het uitgaansgebied voor toeristen. Daarnaast zijn er ook enkele outlet shopping malls voor merkkleding. Downtown Orlando wordt helaas niet zoveel bezocht door toeristen terwijl het toch een historisch centrum is. Enkele andere attractieparken te vinden in Orlando zijn: Wet ’n Wild Water Park, Islands of Adventure, Gatorland, Wonderworks en Legoland.

8. Washington D.C.

Washington D.C is de hoofdstad van de VS en staat voor ‘’District of Columbia’’. Je kent deze staat vast wel van The White House. De ambtswoning van de president. Zo is deze stad vol met overheidsgebouwen zoals: US Capitol, Thomas Jefferson Building en NASA Headquarters. Ook National Mall wordt veel bezocht. Dit is een gebied met een aantal musea zoals de National Gallery. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in een relatief korte afstand. Daarom is deze stad makkelijk in één dag te bezoeken. Het Pentagon (het gebouw van het Amerikaanse ministerie) is ook een echte must see. Breng daarna een bezoek aan de militaire begraafplaats waar ook het graf ligt van John F. Kennedy.